Urmărește-ne în Social Media

Prima Dragoste - Dezbrăcată de greșeli

Prima Dragoste a lansat videoclipul piesei "Dezbrăcată de greșeli", o melodie despre prima lecție învățată după o relație toxică. Piesa este compusă de artistă împreună cu Costin Bodea.

O melodie inspirată din durerea prin care a trecut din cauza unei decepții în dragoste, "Dezbrăcată de greșeli" este despre puterea care rămâne după ce învățăm să ne "dezbrăcăm" de greșeli și regretul pe care ele îl cară. Cu piesa "Dezbrăcată de greșeli" va debuta și primul EP al artistei, "Epigraf", EP care reprezintă o radiografie a maturizării Alexandrei Cebotar și a emoțiilor ei. EP-ul cuprinde 5 piese, 5 etape ale transformării unei inimi.

"Piesa este despre unul din momentele prin care am trecut după o despărțire. Ieri te-am urât, azi nu-mi pasă, mâine te caut... "Dezbrăcată de greșeli" este și primul single de pe EP-ul "Epigraf", material care o să apară la finalul lunii aprilie. "Epigraf" reprezintă temelia carierei mele muzicale și totodată o primă fază a maturizării mele ca artist", a declarat Prima Dragoste.

Alexandra Cebotar este o tânără artistă de 19 ani, din Chișinău, cu vise mari, cu un zâmbet larg și cu un scop precis: muzica ei să ajungă la inimile oamenilor. Cântăreață și compozitoare, Prima Dragoste a câștigat numeroase trofee la diferite concursuri muzicale. Artista a studiat vioara și pianul la Liceul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Chișinău și, până în clasa a II-a, a luat cursuri de balet și de dans sportiv.

Atunci când vine vorba despre procesul de creație al pieselor, Prima Dragoste se inspiră din propriile trăiri, emoții, experiențe și dezamăgiri. La fel ca în cazul piesei lansate astăzi, primul cântec al Alexandrei Cebotar, "Scrisoare", este compus în urma unei decepții în dragoste, din perioada liceului.

Comentarii

Concerte & turnee

Festivalul DWMT La Conac 2024 a anunțat un noul val de artiști

După primele nume care au atras atenția la finalul primăverii, DWMT La Conac anunță un alt val al lineup-ului său, amplificând promisiunea unei experiențe unice pe moșia Conacului Udriște Năsturel. Vezi despre cine e vorba.

Publicat

pe

Trupa Dora Gaitanovici
Trupa Dora Gaitanovici │ FOTO: Vladimir Pogonariu

În acest nou val, pe Main Stage vor urca și artiști de peste Prut, precum Satoshi, Mihail, Prima Dragoste, dar și o serie de nume apreciate din peisajul muzical local: Dora Gaitanovici, Kadjavsi, Dimitri's Bats, Alex Purje & Mind The Gap Trio, Aim + Wall, Hardplay și Andrew Dum.

"Suntem abia la a doua ediție, dar simt că am evoluat mult față de anul trecut. Dorim să ne menținem poziționarea ca festival de tip discovery. Anul acesta avem și primul nostru nume internațional, pe Kerala Dust, însă credem cu tărie în întregul lineup. Fiecare proiect muzical este atent selecționat. Toți artiștii au un sound bine închegat și promit un show un pic altfel. Prin acest festival încercăm să ducem mai departe idealul DWMT Sessions de a fi un playground creativ pentru proiectele artistice în care credem. Chiar dacă unii sunt la început de drum, noi le urmărim parcursul de ceva timp, și știm, cu siguranță, că vă vor surprinde în cel mai plăcut mod posibil", a transmis Călina Purje, Booking Manager & Co-Founder DWMT la Conac.

Aceste trupe se alătură primului val de artiști anunțat anterior: om la lună, HVNDS Lite, The Kryptonite Sparks, Delta Pe Obraz, Musspell, Simona Delegeanu, Paul Tihan & Andra Andriucă și, în premieră pentru DWMT La Conac, primul headliner internațional al festivalului: Kerala Dust. Prin combinația lor eclectică de genuri și influențe, aceste trupe și artiști promit să transforme DWMT La Conac într-o întâlnire culturală rară care nu trebuie ratată.

În paralel cu experiența muzicală, DWMT La Conac va celebra și artele vizuale printr-o expoziție intitulată "We Lived Good Lives", curatoriată de Medina Pop. Această expoziție încurajează publicul să exploreze teme profunde prin operele a cel puțin 20 de artiști români, fiecare contribuind la o poveste complexă și profundă despre viață și memorie.

Prețuri bilete DWMT La Conac:

  • Biletele sunt disponibile online, la prețul de 350 lei (abonament acces general), 300 lei (reducere elevi/studenți), dar și la pachete promoționale de grup. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare