Urmărește-ne în Social Media

Paul Kalkbrenner - Schwer

DJ-ul german Paul Kalkbrenner, a revenit la fix pentru marile festivaluri ale verii, propunându-ne piesa "Schwer". E un banger techno clasic, ca pe vremea lui "Berlin Calling" şi primeşte un videoclip... haotic.

Nu m-ar mira ca noul videoclip al lui "DJ Ickarus" să fie generat de AI, dar un lucru e sigur: e plin de glitch-uri, repetiţii şi în general de probleme cu "Matrix-ul".

Randarea personajelor nu e rea, dar nimic nu se leagă şi activităţile lor sunt bizare şi lipsite de sens, precum o femeie care se dă cu cremă solară pe asfalt. Sau cineva care aleargă pe bandă fără bandă.

Singurul element care ancorează haosul e chiar Paul Kalkbrenner, care din când în când se uită către "cameră", rupând "al patrulea zid". Îl vedem şi repetând dansul sau din "Berlin Calling", dar şi râsul său molipsitor. "Schwer" e o piesă simplă, dar eficientă, îţi imprimă cheful de dans şi basul te pătrunde până în măduva oaselor.

Conform comunicatului de presă emis de DJ, videoclipul a fost filmat în diferite zone din Berlin şi foloseşte 42 de camere şi o tehnologie de randare 3D. Scopul a fost de a îl face cât mai suprarealist pe măsură ce trece timpul. E primul single al artistului german de la "Si Soy Fuego" lansat în 2021. Tot pe atunci sosea un videoclip filmat la ediţia aniversară a festivalului EXIT din Serbia (ediţia de 20 de ani).

Kalkbrenner renaşte în această perioadă, ca artist independent, după ce a colaborat ani buni cu Sony Music. În 2022, Paul Kalkbrenner şi Stephan Bodzin au apărut la clubul Ushuaia Ibiza pentru un live show pe marginea piscinei. A apărut şi la Tomorrowland 2022, împreună cu ANNA, Armin van Buuren şi alţii.

La început de iulie, Paul Kalkbrenner a mixat la festivalul Neversea 2023, unde s-a auzit de altfel "Schwer", ridicând lumea în picioare. Paul a anunţat recent că renunţă la albume şi va lansa numai single-uri special create pentru dans în club. Paul K are 46 de ani, este activ din 1999 şi lucrează cu clape, platane şi Ableton Live.

Comentarii

Muzică și film

Paul Kalkbrenner dezvăluie "Kabelmann", o experienţă muzical-cinematografică şi EP

Paul Kalkbrenner a tot venit în România la festivaluri de muzică electronică şi e foarte iubit la noi. Continuă să fie la fel de relevant şi în lumea cinematografică, după filmul "Berlin Calling", acu un cu proiect cinematografic nou, "Kabelmann".

Publicat

pe

Videoclip Paul Kalkbrenner Kabelmann
Videoclip Paul Kalkbrenner Kabelmann │ FOTO: Paul Kalkbrenner

Ce este "Kabelmann"? În primul rând este un EP cu două piese, "Kabelmann 1" şi "Kabelmann 2". Apoi, fiecare dintre ele a primit un scurt metraj dedicat. De regie s-a ocupat Bjorn Ruhmann, cunoscut pentru reclamele sale la automobile Volkswagen, scurt metraje, colaborări cu Coca-Cola şi Kia. A regizat şi mini seria germană "Florian", cu nota 9.2 pe IMDB, dar şi scurt metraje ca "Mirrormirror" şi "Rose".

Noile materiale cinematografice semnate de el şi Paul Kalkbrenner s-au născut cu aportul celor de la Mother Berlin şi SMUGGLER. Proiectul a debutat la festivalul Ciclope din Berlin, captivând publicul prin poveste şi soundscape-urile imersive.

Filmul îl are în prim-plan pe Kabelmann, un personaj enigmatic, mereu legat de o rețea de cabluri – o metaforă pentru devotamentul lui Kalkbrenner față de producția analogică și reprezentaţiile live. Acest protagonist de dincolo de lume întruchipează, în mod vizual, esența muzicală a lui Kalkbrenner.

Prima parte a filmului abordează teme profunde de izolare și dorința de conexiune umană. Kabelmann se mișcă printr-o lume în care natura sa neobișnuită, simbolizată de energia care curge prin cablurile sale, îl face să iasă în evidență. Pe parcursul filmului, apar frânturi din Kalkbrenner, sugerând sursa puterii misterioase a lui Kabelmann.

În a doua parte, povestea capătă accente suprarealiste, ducând spectatorii într-un tărâm de vis, presărat cu o confruntare culminantă. Pe fundalul melodiilor optimiste din „Kabelmann 2”, această secțiune lasă deschisă soarta lui Kabelmann, invitând publicul să își formeze propriile interpretări.

Filmările s-au realizat în Manchester şi Berlin şi estetică este una mai degrabă analogica. Capturile sunt realizate pe film Kodak de 16 mm.

Citește în continuare