Mihail - Dorul mă ia
Unul dintre cei mai sensibili și apreciați artiști ai ultimilor ani, Mihail revine pe piața muzicală cu piesa „Dorul mă ia”. Așa cum și-a obișnuit publicul, artistul împletește versuri de suflet cu un sound aparte și de data aceasta, astfel că piesa „Dorul mă ia” mixează elemente prezente și în melodiile sale mai vechi, dar aduce totodată și un suflu nou. Mihail vorbește în proaspăt lansata piesă despre una dintre cele mai puternice trăiri, atât de aproape sufletului românilor: dorul.
Despre „Dorul mă ia”, piesă compusă de artist încă din 2015, Mihail spune că este „frumoasă, dreamy, cu imixitudini retro, inspirată din dragostea față de viață resimțită în urma unor momente de nostalgie. Dorul este mai degrabă o stare și atunci este greu să spui punctual când și de cine te ia dorul. Uneori pot să fie niște lucruri mici si trivale, dorul de o senzație, de o vedere, dorul de mare sau de munte, dor de oameni dragi. Alteori, este ceva complex, nu ține de ceva sau cineva, vine alături de o stare de gratitudine”, continuă Mihail.
Piesa „Dorul mă ia” este scrisă de Mihail împreună cu Sergiu Socaciu. Melodia este un precursor pentru un concept muzical diferit de ce a lansat artistul până acum, mai ales că acesta recunoaște că direcția sa muzicală este una fluidă, în continuă schimbare.
„Prima aparitie cu noul concept a fost la Untold în 2017, într-o variantă incipientă, dezvoltându-se din ce în ce mai mult cu fiecare repetiție și concert. Văd show-ul ca pe un amalgam de stări, o experiență în sine. Conceptul muzical trebuie să fie completat de o conexiune cu publicul, iar la asta lucrăm în concerte și repetiții”, mai spune Mihail despre show-urile live pe care le susține.
Printre piesele care l-au consacrat pe Mihail se numără „Who You Are” cu care a cucerit topurile din Italia, melodie premiată cu discul de aur, „Mă ucide ea” , desemnată a doua cea mai difuzată melodie din 2016, ce a acumulat aproape 70 de milioane de vizualizări pe YouTube, „Simt că ne-am îndepărtat” care a fost o continuare a evoluției artistului în urma lansării „Mă ucide ea” precum și „End of Summer Session” o sesiune live în care artistul împărtășește o partea din noua intenție artistică.
De curând, artistul a fost invitat să cânte la Vatican, în cadrul concertului anual de Crăciun. În 2017 l-am avut invitat în redacția InfoMusic pe Mihail care ne-a povestit mai multe despre direcția muzicală a primului album.
RECOMANDARE: Urmărește interviul InfoMusic cu Mihail
Concerte & turnee
Festivalul DWMT La Conac 2024 a anunțat un noul val de artiști
După primele nume care au atras atenția la finalul primăverii, DWMT La Conac anunță un alt val al lineup-ului său, amplificând promisiunea unei experiențe unice pe moșia Conacului Udriște Năsturel. Vezi despre cine e vorba.
În acest nou val, pe Main Stage vor urca și artiști de peste Prut, precum Satoshi, Mihail, Prima Dragoste, dar și o serie de nume apreciate din peisajul muzical local: Dora Gaitanovici, Kadjavsi, Dimitri's Bats, Alex Purje & Mind The Gap Trio, Aim + Wall, Hardplay și Andrew Dum.
"Suntem abia la a doua ediție, dar simt că am evoluat mult față de anul trecut. Dorim să ne menținem poziționarea ca festival de tip discovery. Anul acesta avem și primul nostru nume internațional, pe Kerala Dust, însă credem cu tărie în întregul lineup. Fiecare proiect muzical este atent selecționat. Toți artiștii au un sound bine închegat și promit un show un pic altfel. Prin acest festival încercăm să ducem mai departe idealul DWMT Sessions de a fi un playground creativ pentru proiectele artistice în care credem. Chiar dacă unii sunt la început de drum, noi le urmărim parcursul de ceva timp, și știm, cu siguranță, că vă vor surprinde în cel mai plăcut mod posibil", a transmis Călina Purje, Booking Manager & Co-Founder DWMT la Conac.
Aceste trupe se alătură primului val de artiști anunțat anterior: om la lună, HVNDS Lite, The Kryptonite Sparks, Delta Pe Obraz, Musspell, Simona Delegeanu, Paul Tihan & Andra Andriucă și, în premieră pentru DWMT La Conac, primul headliner internațional al festivalului: Kerala Dust. Prin combinația lor eclectică de genuri și influențe, aceste trupe și artiști promit să transforme DWMT La Conac într-o întâlnire culturală rară care nu trebuie ratată.
În paralel cu experiența muzicală, DWMT La Conac va celebra și artele vizuale printr-o expoziție intitulată "We Lived Good Lives", curatoriată de Medina Pop. Această expoziție încurajează publicul să exploreze teme profunde prin operele a cel puțin 20 de artiști români, fiecare contribuind la o poveste complexă și profundă despre viață și memorie.
Prețuri bilete DWMT La Conac:
- Biletele sunt disponibile online, la prețul de 350 lei (abonament acces general), 300 lei (reducere elevi/studenți), dar și la pachete promoționale de grup. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.
Concerte & turnee
Mihail cântă la Glastonbury Festival 2024
Mihail bifează o nouă reușită în cariera sa muzicală. Artistul face parte din lineup-ul ediției de anul acesta a festivalului Glastonbury, numărându-se printre staruri ca Dua Lipa, Coldplay sau Shania Twain.
Mihail are motive de bucurie. Artistul de 33 de ani își va prezenta muzica la Glastonbury 2024, unul dintre cele mai apreciate și cunoscute evenimente muzicale din lume. Festivalul va avea loc în perioada 26 - 30 iunie la Worthy Farm din Pilton, Somerset, Anglia.
La ediția de anul acesta a festivalului printre headlineri se numără Dua Lipa, Coldplay, SZA, Shania Twain, Cyndi Lauper sau Paloma Faith. Organizatorii au pregătit peste 100 de scene. Mihail va urca pe scena Toad Hall joi (27 iunie) între 23:00 - 00:00 și sâmbătă (29 iunie), între 02:00 - 03:00.
Mihail poate fi considerat unul dintre puținii artiști experimentali care au reușit să se bucure de succes mainstream. Cu un sound eclectic, îmbinând influențe pop și funk cu alternative și electronică, Mihail a cucerit scena locală cu "Mă ucide ea" și "Who You Are", trecând apoi granița spre Italia, Spania și Polonia. A obținut un loc pe afișul prestigiosului concert de Crăciun de la Vatican după ce a cucerit topurile din Italia cu "Who You Are". Cu aceeași piesă a câștigat Premiul "Top of the top" al Festivalului Sopot din Polonia.
La începutul anului trecut, Mihail a lansat albumul de debut, intitulat "To Whom We Return". Izolându-se într-o cabană pe lacul Tarnița pentru marea parte a anului 2019, procesul de creație al noului disc a reprezentat totodată o călătorie inițiatică pentru Mihail, care a renunțat la delimitările impuse de genurile muzicale pentru a-și reinventa sound-ul cu fiecare nouă piesă. Astfel, au luat naștere nouă cântece, nouă lumi muzicale după cum urmează: "No Men's Drive", "Slow Train", "MoonTalks", "Chosen One", "Where It All Began", "Anais", "Feeling Crazy", "Call me by Your Name" și "If Only".
RECOMANDARE: Mihail și albumul "To Whom We Return": "În acele piese sunt ascunse părți de adevăr" - INTERVIU
Glastonbury este un festival cu istorie, prima ediție având loc în anul 1970. Pe lângă muzică, evenimentul este gazda mai multor forme de artă - dans, comedie, teatru, circ, cabaret și altele. De-a lungul anilor, pe scena Glastonbury au urcat artiști precum David Bowie, The Cure, Elvis Costello, Lenny Kravitz, Sinead O'Connor, Oasis, The Prodigy, Radiohead, The Chemicals Brothers, Muse, Arctic Monkeys, Kings of Leon, U2, Beyonce, Adele, Metallica, Taylor Swift, Ed Sheeran, Billie Eilish, Guns N' Roses sau Elton John.