Urmărește-ne în Social Media

Damian Drăghici - Te iubesc

Damian Drăghici dă frâu liber emoției nefiltrate în noul videoclip al piesei ”Te iubesc”. Melodie are influențe gipsy, lăutărești și de tango, partea instrumentală fiind susținută de Mugurel Borcea la vioară și de Aurel Gheorghe la pian.

"Am lansat cea mai nouă piesă! Ascultă și spune-ți părerea", ne invită Damian Drăghici.

Noua piesă "Te iubesc" are versurile scrise de Cristina Stroe, iubita artistului și membră a grupului Damian Brothers. Melodia beneficiază de un videoclip montat de Andrei Ciobanu.

Damian Drăghici a început să învețe să cânte la nai la vârsta de 10 ani, după ce cântase la diferite instrumente încă de la vârsta de 3 ani. La 15 ani cânta și înregistra deja cu Orchestra de Muzică Populară Radio din București.

Între 1993 și 2019 a înregistrat peste 20 albume solo, interpretând diferite stiluri muzicale, folclor, pop instrumental, new age, world music și muzică jazz la nai. A cântat alături de Joe Cocker, James Brown și Cindi Lauper, Shaggy, Zucherro, în cadrul turneului european "Night of the Proms Tour", desfășurat între 2004 și 2006.

În 2016 decide că este vremea schimbărilor și introduce printre instrumentele tradiționale lăutărești elemente de rock, cum sunt chitara electrică, basul electric, tobele de rock și ritmuri de dubstep, reggae și gypsy blues. Astfel, ia naștere albumul "Damian & Brothers – "GYPSY ROCK | Change or Die" cu care înregistrează un succes fulminant.

Comentarii

Concerte & turnee

Damian Drăghici a magnetizat sala Operei Române cu albumul introspectiv "Meditații românești"

Marți seară, pe 26 noiembrie, Damian Drăghici a lansat pe scena Operei Române din București albumul "Meditații românești", un tribut adus rădăcinilor ancestrale. Evenimentul s-a desfășurat cu casa închisă.

Publicat

pe

Damian Drăghici
Damian Drăghici

Aproape 1000 de spectatori cau avut parte, timp de 90 de minute, de o călătorie muzicală meditativă și introspectivă prin toate etapele vieții pentru reconectarea cu rădăcinile și valorile culturale și spirituale profunde și atât de grăbit lăsate uitării în fuga zilelor.

Damian Drăghici: "Trecutul este trunchiul care ne sprijină să mergem mai departe. Această muzică vorbește mai întâi sufletului"

"Am creat Meditații Românești pentru a ne reîntoarce, prin muzică, la legătura ancestrală pe care sufletul nostru o are cu locul în care ne-am născut. În zilele noastre, uităm adesea de trecut, fiind prea concentrați pe viitor. Dar trecutul este trunchiul care ne sprijină să mergem mai departe. Această muzică vorbește mai întâi sufletului, comunicând prin legăturile profunde pe care le avem cu arta și cu pământul natal", a declarat Damian Drăghici.

Comcertul a găzduit 13 artiști pe scenă: Damian Drăghici la nai, voce, tilincă și caval, Cristina Stroe, soția artistului, la voce, Peter Perantz la pian, Costinel Mirea și Daniel Rotariu la vioară, Rodin Moldovan la violoncel, Sorin Romanescu la ghitară, Maria Bilde la harpă, Marius Mihalache la țambal și Lorin Mihalache și Gabriel Bălașa la percuții.

Damian Drăghici în cadrul concertului de la Opera Română

Damian Drăghici în cadrul concertului de la Opera Română

Proiectul introspectiv "Meditații Românești" s-a dorit a fi asemenea unui basm folcloric, în care vibrațiile magice ale instrumentelor se contopesc cu vocile și sufletele celor de pe scenă și din public.

Damian Drăghici: ""Meditații Românești" va fi disponibil în exclusivitate pe aplicația Inspir, pentru că acest album este o filă dintr-o poveste și nu putem desprinde fila din cartea din care face parte"

Damian Drăghici a anunțat că noul său album, care este poate cel mai profund și artistic proiect al carierei sale, va mai putea fi ascultat doar într-un context exclusivist de tip experiență, într-un mediu potrivit pentru o călătorie prin timp și suflet.

"Vom lansa undeva până la finalul anului o aplicație-experiență, Inspir (În spirit românesc). Aceasta va include sesiuni de meditație unice, inspirate din tradițiile și sunetele pământului românesc pentru a reconecta utilizatorii cu vibrațiile de odinioară. "Meditații Românești" va fi disponibil în exclusivitate pe aplicația Inspir, pentru că acest album este o filă dintr-o poveste și nu putem desprinde fila din cartea din care face parte", a explicat artistul în timpul evenimentului care a redat sunetele autentice ale României străvechi.

Spectatorii veniți să experimenteze muzical, sub creativitatea, conceptul și talentul lui Damian Drăghici, legătura și călătoria dintre suflet și pământul natal, au găsit pe scaune un ghid al acestui drum profund, denumit "Hărțile sufletului. Veniri și deveniri. Stări și instaurări. Treceri și petreceri." Conceptul spectacolului "Meditații românești" a reprezentat artistic și muzical o trecere meditativă prin toate etapele vieții omului, de la trezirea pe lume, până la îndrăgostirea inimii sau rânduirea lumii.

Citește în continuare