""Te-am iubit" este noua mea piesă alături de Tania Turtureanu, o piesa plină de emoție, care sper că v-a ajuns la suflet. O poți asculta acum pe toate platformele digitale", a declarat Damian Drăghici.
Aflată în plin avânt artistic, Tania Turtureanu vine din Republica Moldova, cucerind audiența cu piese precum "Ce frumos" și "Iubește-mă".
"Așa o colaborare frumoasă cu un artist deosebit pe care l-am admirat dintotdeauna - Damian Drăghici", a anunțat și Tania pe Facebook, invitându-și fanii să-i asculte colaborarea cu Damian.
Cine este Tania Turtureanu
Tania Turtureanu este o artistă din Republica Moldova care a cucerit publicul cu timbrul inedit al vocii sale și versurile care mângâie, dar și dojenesc, lăsând emoția să ajungă nefiltrată la public.
Tania a debutat în lumea muzicii cu o serie de interpretări care au pus în valoare nu doar calitățile vocale, ci și o abilitate rară de a aborda o gamă largă de genuri muzicale. Fie că interpretează piese pop, jazz, soul sau melodii tradiționale, artista reușește să ofere fiecărei melodii o notă personală, caracterizată de eleganță și autenticitate. Printre lansările recente se regăsesc melodii precum "Ce vrei", "Ce frumos" și "Iubește-mă", toate compuse de Tania.
Anterior colaborării cu Tania Turtureanu, Damian a lansat piesa "Lasă-mă", împreună cu David Ciente și Roxen. O puteți asculta pe InfoMusic.
Industria muzicala
Șase artiști români la început de drum pe care i-am descoperit în 2024
Artiști noi se nasc în fiecare zi, dar într-o industrie vastă și mereu în mișcare e tot mai dificil pentru un debutant să-și găsească publicul. Pe final de 2024 vă prezentăm 6 dintre artiștii români proaspăt descoperiți, care, în ciuda piedicilor ivite pe parcurs, și-au găsit drum către urechile noastre.
Îți recomandăm 6 artiști români la început de drum: pe Cojo, Doomnezeu, Bastien, The Urs, Tania Turtutureanu și Franci. Unii dintre ei abia s-au lansat, alții au deja mai mulți ani de activitate, dar abia acum au început să se remarce. Selecțiile vin din genuri muzicale variate: de la rap și stoner doom creștin, la pop, soul și indie. Te invităm să-i descoperi și să-ți alegi preferații.
The Urs
The Urs este un muzician originar din Republica Moldova, ajuns la urechilor ascultătorilor mai ales cu piesa "Tărâmul Interzis". Pe numele real Gheorghe Scurtu, The Urs a dat curs pasiunii pentru muzică în copilărie și a fructificat-o constant. Pandemia a fost o treaptă în cariera lui muzicală, în acea perioadă publicând pe Instagram o serie de piese scurte, de 1 minut. De la ureche la ureche, muzica lui The Urs a ajuns la persoanele potrivite.
A jonglat cu rock-ul (a cântat la chitară în trupa de rock pe care a format-o cu fratele său în urmă cu mai mulți ani) și rap-ul, dar pop-ul a fost genul muzical care i-a adus succesul în mainstream. De la începutul anului 2023, The Urs s-a stabilit în București și s-a concentrat pe muzică din toate punctele de vedere: compoziție, producție și concerte live. Printre cele mai recente melodii lansate se numără "Pământul", "Haita", "Noapte de Noapte" sau "Apa", o colaborare cu Shift.
Tania Turtureanu
Tania Turtureanu este o artistă din Republica Moldova care a cucerit publicul cu timbrul inedit al vocii sale și versurile care mângâie, dar și dojenesc. A debutat în lumea muzicii cu o serie de interpretări care au pus în valoare nu doar calitățile vocale, ci și abilitatea de a aborda o gamă largă de genuri muzicale. Fie că interpretează piese pop, jazz, soul sau melodii tradiționale, artista reușește să ofere fiecărei melodii o notă personală.
Printre lansările recente se regăsesc melodii precum "Ce vrei", "Ce frumos", "Iubește-mă", "Tu", toate compuse de Tania. Piesele se regăsesc pe primul album al artistei, "Iubește-mă", lansat în noiembrie și promovat în cadrul a două concerte-spectacol la Sala Luceafărul din București. "Muncesc pentru că îmi place. Îmi pun mereu standarde tot mai înalte, pentru că așa pot să devin mai bună. Da, una dintre valorile mele fundamentale este să evoluez continuu! Altfel, nu îmi simt sângele clocotind în vene, și, dacă nu îl simt, gata, nu mai simt nici gustul esențial al vieții", spune Tania.
Bastien
Bastien sfidează tiparul obișnuit al artistului pop prin faptul că își scrie propriile piese și pune accent pe exprimarea personală în detrimentul conformității. Scopul său este să împărtășească ceea ce îl entuziasmează, să dezvolte un sunet distinctiv și să îi inspire și pe alții să-și îmbrățișeze unicitatea. Mesajul lui Bastien încurajează individualitatea, contestând normele sociale și sărbătorind libertatea de a-ți urmări pasiunile autentice. În esență, Bastien nu este doar un cântăreț pop, ci un adept al autenticității și libertății creative.
Bastien a compus melodii pentru nume importante din industria muzicală românească și a colaborat cu INNA pentru "Paris to London", cu Sickotoy pentru un remix al piesei "Billie Jean", cu Alexandra Stan pentru "Strânge-mă în brațe", iar alături de Alex Parker a lansat piesa "All This Love" cu care a participat la Selecția Națională Eurovision 2022.
În ultima perioada, Bastian s-a concentrat pe propria carieră de solist muzical și a lansat melodii ca "Mai bine așa", "Gata de zbor" sau "Copiii Care Am Fost".
Franci
Franci este o artistă de 22 de ani din Sighetu Marmației, care își compune singură muzica. Pe numele complet Francesca Hojda, ea este sora mai mică a surorilor Hojda, Maria și Ligia, ambele artiste cu un reperteriu cunoscut în zona de pop, indie și alternativ.
Crescută într-o familie cu dragoste pentru muzică, Franci a urmat aceeași cale fără a se abate nicio clipă de la acest drum. A început să cânte de la vârsta de 3 ani, bunica sa făcându-i intrarea în lumea muzicii populare. Tot la 3 ani a urcat și pentru prima oară pe o scenă, cântând "Mocirița cu trifoi" într-un concurs muzical ținut într-un sat. Au urmat apoi cursuri de pian și de muzicală, care i-ai șlefuit aptitudinile și au pregătit-o pentru cariera pe care și-o dorește.
Franci cântă pop cu influențe electro și pop, iar single-ul ei de debut, compus de ea împreună cu artistul și compozitorul scoțian Daniel Healy, se numește "King''. Își dorește să se ajungă la un public cât mai larg cu această piesă, dincolo de granițele României, visând, în mod ideal, la colaborări cu Jacob Collier, Daniel Ceasar, Taylor Swift sau Aurora.
Cojo
Pe Cojo l-am descoperit târziu, pe final de an 2024 (în deschidere la HVDNS în Quantic) şi târziu şi pentru că e activ de minim 5-6 ani şi are un Urbanist excelent din 2019. Dacă e vreun rapper la noi care să facă show de Broadway vreodată, să devină Lin-Manuel Miranda, el este. Are mare grijă la punerea în scenă şi la expresivitatea întregului act artistic. Se contorsionează şi urlă pentru mesajul său şi lasă în urmă chiar muzicalitatea în favoarea... poeziei. Mă duce cu gândul la Kendrick Lamar, ceea ce e un compliment uriaş pentru un rapper român. Iar videoclipul "Astă seară mâncăm în familie" e un statement fabulos în perioada de sărbători şi extrem de sensibil şi delicat.
Trebuie văzut live neapărat, pentru a fi înţeles. Variantele de studio sunt aproape irelevante, deşi negativele sunt foarte bune şi muncite.
Doomnezeu
Pe Doomnezeu îi ştiam din auzite, dar nu îi ascultam aşa abitir cum am făcut-o după concertul lor din perioada Crăciunului 2024. Cântă doom metal, combinat cu rock alternativ. Au şi butaforie, măşti cu sori şi Luna, cruci, mătănii, întreaga manifestare religioasă pusă în costume. Uneori aluneca spre grunge, alteori spre System of a Down. Au schimbat solistul când i-am prins eu live, iar fetele de la backing vocal ridicau la ceresc rangul interpretării.
Chitara şi basul sunt excelent de gâjâite, sunt pasaje multe în stil Black Sabbath şi Candlemass, dar sunt date la maxim şi cu mult distors, ca să îţi imprime groază, angoasa şi teroare. Tentaţia era să crezi că se va cânta nazal, "ca popa", dar nu e deloc cazul de aşa ceva. Aruncă şi cu sintetizatoare în tine şi vocea mă duce cu gândul la Conexiuni şi Celelalte Cuvinte uneori, la rock din anii '80 şi '90.
Şi în ciuda umorului inevitabil, care i-a atins şi pe durii Clouds, trupa nu face abuz de gimmick-ul bisericesc.
Emisiuni radio-tv
10.000 de euro dacă te uiți la PROTEVELION 2025; Concursul cu indicii revine la PRO TV
Postul PRO TV pune din nou la bătaie un premiu în bani la trecerea dintre ani. Cei care urmăresc PROTEVELION 2025 pot câștiga 10.000 de euro dacă notează corect cele 6 indicii. Află care sunt regulile concursului, dar și ce vedete vor urca pe scenă în noaptea de Revelion.
PROTEVELION 2025, programul special pregătit de PRO TV pentru trecerea dintre ani, promite să transforme noaptea într-un spectacol memorabil. Artiști și actori îndrăgiți de public au filmat momente muzicale și umoristice inedite pentru ca evenimentul să fie cât mai atractiv pentru telespectatori. Ca și în anii trecuți, show-ul va fi prezentat de Raluka și Pavel Bartoș.
"Noi vom oferi momente care nu s-au mai văzut și făcut în niciun alt show, vom pune cele mai puternice vedete ale României în ipostaze unice și vom petrece alături de cei mai iubiți artiști ai tuturor genurilor", promite Radu Croitoru, Content Producer PRO TV.
Pentru a oferi publicului și mai multe motive pentru a urmări PROTEVELION-ul, postul pune din nou la bătaie un premiu de 10.000 de euro. Mai jos găsiți regulile concursului.
Prinde indiciul, concursul din cadrul PROTEVELION 2025 - Regulile jocului și formularul de înscriere
Pentru a intra în concurs, fiecare participant trebuie să completeze un formular, ce va fi disponibil pe pagina Prinde Indiciul, în intervalul difuzării PROTEVELION-ului, respectiv 31 decembrie, ora 20:00 - 1 ianuarie, ora 2:00. În formular, fiecare participant va trebui să introducă câteva date personale și cele 6 indicii/mesaje care apar în fiecare oră (unul pe oră). Un participant se poate înscrie o singură dată în concurs, cu o adresă de mail validă.
Potrivit regulamentului, câștigătorul premiului de 10,000 de euro va fi desemnat prin tragere la sorți pe 12 ianuarie 2025. Acesta va fi contactat pentru a intra în posesia premiului.
Ce artiști și vedete poți urmări la PROTEVELION 2025:
Postul nu a dorit să anunțe lista de vedete care participă la PROTEVELION 2025, însă în promo-ul filmat pentru acest spectacol putem zări o mare parte dintre artiștii care au filmat pentru Revelionul PRO TV-ului.
- Damian Drăghici
- Theo Rose
- Irina Rimes
- Andra
- Jorge
- Andreea Bălan
- Smiley
- Gina Pistol
- Cosmin Seleși
- Alex Bogdan
- Monica Anghel
- Horia Brenciu
- Adrian Copilul Minune
- Andi Moisescu
- Cei trei Master Chefi
- Dan Bittman
- Carmen Tănase
- Mihai Bendeac
VIDEO Teaser: PROTEVELION 2025 - Ai chef de distracție, Ai chef de PRO TV
Concerte & turnee
Damian Drăghici a magnetizat sala Operei Române cu albumul introspectiv "Meditații românești"
Marți seară, pe 26 noiembrie, Damian Drăghici a lansat pe scena Operei Române din București albumul "Meditații românești", un tribut adus rădăcinilor ancestrale. Evenimentul s-a desfășurat cu casa închisă.
Aproape 1000 de spectatori cau avut parte, timp de 90 de minute, de o călătorie muzicală meditativă și introspectivă prin toate etapele vieții pentru reconectarea cu rădăcinile și valorile culturale și spirituale profunde și atât de grăbit lăsate uitării în fuga zilelor.
Damian Drăghici: "Trecutul este trunchiul care ne sprijină să mergem mai departe. Această muzică vorbește mai întâi sufletului"
"Am creat Meditații Românești pentru a ne reîntoarce, prin muzică, la legătura ancestrală pe care sufletul nostru o are cu locul în care ne-am născut. În zilele noastre, uităm adesea de trecut, fiind prea concentrați pe viitor. Dar trecutul este trunchiul care ne sprijină să mergem mai departe. Această muzică vorbește mai întâi sufletului, comunicând prin legăturile profunde pe care le avem cu arta și cu pământul natal", a declarat Damian Drăghici.
Comcertul a găzduit 13 artiști pe scenă: Damian Drăghici la nai, voce, tilincă și caval, Cristina Stroe, soția artistului, la voce, Peter Perantz la pian, Costinel Mirea și Daniel Rotariu la vioară, Rodin Moldovan la violoncel, Sorin Romanescu la ghitară, Maria Bilde la harpă, Marius Mihalache la țambal și Lorin Mihalache și Gabriel Bălașa la percuții.
Proiectul introspectiv "Meditații Românești" s-a dorit a fi asemenea unui basm folcloric, în care vibrațiile magice ale instrumentelor se contopesc cu vocile și sufletele celor de pe scenă și din public.
Damian Drăghici: ""Meditații Românești" va fi disponibil în exclusivitate pe aplicația Inspir, pentru că acest album este o filă dintr-o poveste și nu putem desprinde fila din cartea din care face parte"
Damian Drăghici a anunțat că noul său album, care este poate cel mai profund și artistic proiect al carierei sale, va mai putea fi ascultat doar într-un context exclusivist de tip experiență, într-un mediu potrivit pentru o călătorie prin timp și suflet.
"Vom lansa undeva până la finalul anului o aplicație-experiență, Inspir (În spirit românesc). Aceasta va include sesiuni de meditație unice, inspirate din tradițiile și sunetele pământului românesc pentru a reconecta utilizatorii cu vibrațiile de odinioară. "Meditații Românești" va fi disponibil în exclusivitate pe aplicația Inspir, pentru că acest album este o filă dintr-o poveste și nu putem desprinde fila din cartea din care face parte", a explicat artistul în timpul evenimentului care a redat sunetele autentice ale României străvechi.
Spectatorii veniți să experimenteze muzical, sub creativitatea, conceptul și talentul lui Damian Drăghici, legătura și călătoria dintre suflet și pământul natal, au găsit pe scaune un ghid al acestui drum profund, denumit "Hărțile sufletului. Veniri și deveniri. Stări și instaurări. Treceri și petreceri." Conceptul spectacolului "Meditații românești" a reprezentat artistic și muzical o trecere meditativă prin toate etapele vieții omului, de la trezirea pe lume, până la îndrăgostirea inimii sau rânduirea lumii.