Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

TOP 10: Melodii pline de erotism

Versuri pline de sexualitate şi note fierbinţi, interpretate de cei mai hot artişti ai tuturor timpurilor- toate într-un singur top. Află mai jos care a fost sursa de inspiraţie şi povestea celor mai erotice hituri şi spune-ne dacă ştii şi alte piese care trezesc fantezii.

Publicat

pe

Când vorbim despre  muzică ne referim la artă liberă, în care şi erotismul are locul lui. Aşa că ne-am gândit să selectăm o parte dintre cele mai hot piese, cu versuri pline de sexualitate şi acorduri provocatoare, pe care vă sugerăm să le ascultaţi cu lumina stinsă.

10. The Doors - Light my fire

Piesa a fost compusă în 1966 şi lansată în 1967, iscând controverse din cauza versurilor care instigau la consumul de droguri. Invitată la show-ul lui Ed Sullivan, trupa a fost rugată să schimbe versul "girl, we couldn't get much higher", cu "girl, we couldn't get much better", însă solistul a făcut acest lucru doar în timpul repetiţiilor, iar în emisiune a cântat varianta originală. Acest lucru a determinat răcirea relaţiei dintre Morisson şi Ed Sullivan, iar trupa nu a mai fost invitată la show-ul acestuia niciodată.

9. Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, Pink - Lady Marmalade

Versiunea originală a melodiei a fost lansată în 1975 şi interpretată de Labelle, devenind în scurt timp un hit datorită refrenului cu tentă sexuală "Voulez-vous coucher avec moi (ce soir)?".  Însă cover-ul făcut de Christina Aguilera, Lil Kim, Mya şi Pink a avut un succes mult mai mare, fiind pe prima poziţie în Billboard Hot 100, timp de 5 săptămâni. Varianta înregistrată de acestea a fost inclusă pe soundtrack-ul filmului Moulin Rouge, iar videoclipul a fost câştigătorul categoriei "Best Video of the Year" în 2001.

8. Darren Hayes - Insatiable

Darren Hayes şi-a făcut debutul solo cu lansarea single-ului "Insatiable", după despărţirea trupei Savage Garden. Inclusă pe albumul "Spin" din 2002, piesa rămâne cea mai bună compoziţie muzicală a artistului de până acum. În ciuda orientărilor sale homosexuale, Darren este profund îndrăgostit în videoclip de o actriţă, care naşte în mintea sa diverse fantezii.

7. INXS - Need You Tonight

"Need You Tonight" a fost primul single lansat de pe albumul "Kick", din 1987. În autobiografia trupei, Andrew Farriss, principalul compozitor INXS, povesteşte că ideea pentru piesă i-a venit în timp ce mergea cu taxiul spre aeroport. Acesta i-a cerut taximetristului să îl aştepte câteva minute în faţa hotelului pentru că a uitat ceva, însă artistul a urcat în cameră pentru a înregistra riff-ul pe care îl avea în minte şi a coborât o oră mai târziu cu piesa terminată.

6. Jace Everett - Bad Things

Piesa este compusă şi interpretată de cântăreţul de muzică country Jace Everett. Deşi single-ul a fost lansat în 2005, acesta s-a clasat în topurile europene abia în 2009, după ce a fost a devenit soundtrack pentru serialul True Blood.

5. Donna Summer - Love to love you baby

Piesa a fost lansată în 1975, iar iniţial Donna Summer a dorit să fie doar un demo, din cauza versurilor mult prea explicite. Ziariştii au asaltat-o în acea perioadă cu întrebări obscene, deoarece era pentru prima oară când pe un vinil se puteau auzi sunetele unui orgasm simulat. Artista a declarat că a înregistrat piesa cu gândul la iubitul ei din acea perioadă, Peter.

4. The Weeknd - Earned it

Single-ul face parte din coloana sonoră a celui mai controversat film din 2015 - "Fifty Shades of Grey". Solistul a spus despre piesă şi film că ar fi o "combinaţie din rai" şi chiar aşa fost, deoarece melodia a fost unul dintre hiturile anului, iar popularitatea producţiei cinematografice l-a ajutat pe artist. Tehnicile BDSM şi femeile îmbrăcate sumar sunt condimentele videoclipului "Earned it".

3. Michael Jackson feat Slash - Give in to me

A fost inclusă pe albumul Dangerous și creată în colaborare cu Slash, chitaristul Guns N’ Roses. Considerată o baladă heavy metal cu tentă sexuală agresivă, piesa a ocupat primul loc pentru mai multe săptămâni în topurile din Noua Zeelandă. Videoclipul a fost filmat în aproximativ două ore, în Germania, în 1992.

2. Touch & Go - Straight to number one

Duo-ul celebru de jazz-pop - Touch & Go a reuşit să înfierbânte ascultătorii în 1999 cu hit-ul "Straight to number one". Cântecul, inclus pe albumul cu acelaşi nume, a fost utilizat în câteva spoturi publicitare, dar şi în primul sezon al serialului Queer As Folk din SUA.

1. Chris Isaak - Wicked Game

Deşi cântecul a fost lansat în 1989, acesta a devenit un hit abia în 1990, când a fost inclus pe coloana sonoră a filmului "Wild at Heart" al lui David Lynch. Piesa a beneficiat de două videoclipuri, însă cel mai cunoscut este cel filmat în Hawaii, în care modelul Helena Christensen apare topless alături de artist.

Industria muzicala

The Doors lansează ceva special în 2025, la aniversarea a 60 de ani de carieră

2025 este un an special pentru trupa The Doors, care aniversează 60 de ani de când Ray Manzarek s-a întâlnit cu Jim Morrison și au pus bazele unei formații legendare. Era o vară de foc, iar Jim era doar un poet necunoscut... Ce a pregătit The Doors pentru aniversare aflați mai jos.

Publicat

pe

Box set aniversar The Doors 60 ani
Box set aniversar The Doors 60 ani │ FOTO: The Doors

Era vara lui 1965, atunci când pianistul Ray Manzarek s-a întâlnit la Venice Beach cu Jim Morrison, un tânăr poet pe care îl știa de la cursurile de film de la UCLA. La acea vreme, Morrison locuia pe acoperișul unui prieten și scria versuri pentru piese. El nu avea nicio intenție să fie muzician, dar a acceptat să cânte câteva dintre ele pentru Ray, inclusiv "Moonlight Drive".

Manzarek a rămas uimit și le-a considerat cele mai bune versuri din rock and roll. Ulterior, s-a format trupa The Doors, al cărei nume era inspirat de cartea lui Aldous Huxley, "The Doors of Perception". O altă inspirație venea de la William Blake și "The Marriage of Heaven and Hell". Au fost cooptați la puțin timp după aceea chitaristul Robby Krieger și toboșarul John Densmore, care mai cântaseră împreună într-o altă trupă, numită Psychedelic Rangers.

După luni întregi de repetiții, noua trupă a prins un gig la clubul London Fog de pe Sunset Strip. Ulterior, cei patru aveau să devină "rezidenți" la Whiskey A Go Go, iar asta se întâmpla în 1966. Au semnat cu Elektra Records după ce președintele acestei case de discuri i-a văzut în acel club. Și așa avea să se nască primul album The Doors. "The Doors" este albumul de debut al trupei americane de rock The Doors, lansat pe 4 ianuarie 1967 de casa de discuri Elektra Records.

A fost înregistrat în august 1966 la Sunset Sound Recorders din Hollywood, California, sub producția lui Paul A. Rothchild. Albumul conține versiunea extinsă a single-ului de succes al trupei, "Light My Fire", și piesa de încheiere "The End", care include o secțiune narativă inspirată de mitul oedipian. Diverse publicații, inclusiv BBC și Rolling Stone, au clasat "The Doors" printre cele mai bune albume de debut din toate timpurile.

Până să moară Morrison la Paris în 1971, The Doors au înregistrat 6 albume, iar în 1993 aveau să fie introduși în Rock and Roll Hall of Fame.

Ce a pregătit The Doors pentru aniversarea de 60 de ani?

Pentru început, un nou logo, o serie de lansări fizice, adică discuri, viniluri, casete, CD-uri și o carte cu povești ale formației. Pe 22 noiembrie vine un LP cu 6 discuri, viniluri pentru audiofili, cu 6 albume ale trupei. Sunt înregistrate direct din master-urile analogice ale lui Kevin Gray de la Cohearant Audio. Doar 3000 de unități vor fi disponibile pe thedoors.com.

Pe 28 noiembrie, de Record Store Day, se lansează albumul "The Doors - Live in Detroit", cu reprezentația din Michigan, de pe 8 mai 1970. Acesta este cel mai lung concert al trupei, trecând de ora oficială impusă de autorități. Include și coveruri blues și o versiune de 19 minute a piesei "Light My Fire".

Vom avea și o carte aniversară, "Night Divides the Day", care sapă în arhivele trupei, cu interviuri, fotografii rare și texte scrise de Morrison și Manzarek. Sunt poze din copilărie, versuri pe foi, postere de pe vremuri, poze din culise, plus documente personale ale artiștilor. Antologia vine în 2000 de box set-uri, semnate de mână de Krieger și Densmore.

Citește în continuare

Premii muzicale

Dua Lipa, Dr. Dre, Julia Roberts se numără printre prezentatorii și interpreții Rock & Roll Hall of Fame 2024

Rock & Roll Hall of Fame a dezvăluit interpreții și prezentatorii care vor urca pe scenă în gala din 19 octombrie. Nume unul și unul, actori și muzicieni, ei le vor aduce un omagiu artiștilor care vor fi introduși anul acesta în panteonul muzical.

Publicat

pe

Dua Lipa la SNL
Dua Lipa la SNL │ FOTO: Captură YouTube

17 muzicieni, actori și nume din lumea showbiz-ului vor participa la ceremonia Rock & Roll Hall of Fame în calitate de prezentatori sau interpreți. Astfel, Busta Rhymes, Dr. Dre, Demi Lovato, Dua Lipa, Ella Mai, James Taylor, Jelly Roll, Julia Roberts, Keith Urban, Kenny Chesney, Lucky Daye, Mac McAnally, Method Man, Roger Daltrey, Sammy Hagar, Slash și The Roots sunt vedetele anunțate. Cu toate acestea, dezvăluirea invitaților nu menționează cine va cânta live și cine va oferi discursuri și prezentări, lăsând publicul să ghicească.

Artiștii care vor fi introduși anul acesta în Rock & Roll Hall of Fame sunt Mary J. Blige, Cher, Dave Matthews Band, Foreigner, Peter Frampton, Kool & the Gang, Ozzy Osbourne și A Tribe Called Quest.

Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală". Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Ceremonia de introducere va fi transmisă la televiziunea americană pe 19 octombrie, dar și pe Disney+, unde va continua să rămână disponibilă de vizionat.

Citește în continuare

Industria muzicala

Christina Aguilera a sărbătorit 25 de ani de la albumul de debut - VIDEO

Christina Aguilera le-a pregătit o surpriză fanilor cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea albumului de debut. Artista a gândit o sesiune muzicală cu reinterpretări ale unor piese cunoscute de pe material, dar și cu invitați surpriză, precum Machine Gun Kelly și Sabrina Carpenter.

Publicat

pe

Christina Aguilera - sesiune aniversară 25 de ani
Christina Aguilera - sesiune aniversară 25 de ani │ FOTO: captură YouTube / Christina Aguilera

Christina Aguilera a făcut echipă cu Spotify pentru a-și reinventa emblematicul album din 1999. Cea de-a 25-a aniversare a discului a fost sărbătorită prin lansarea unul EP live care include șase cântece de pe albumul original, precum și a unui recital special.

În cadrul evenimentului, Aguilera întâmpină o serie de invitați speciali, printre care Machine Gun Kelly pentru un solo de chitară pentru piesa "Genie in a Bottle", producătorul Ron Fair și compozitoarea Heather Holly, care au lucrat la înregistrarea albumului original. Mai mult, Holly i se alătură Christinei pentru interpretarea melodiei "Obvious", pe care au scris-o împreună.

În încheierea recitalului, Aguilera îi urează bun venit colegei sale de breaslă, Sabrina Carpenter, pentru un duet impresionant pentru "What a Girl Wants".

Christina Aguilera a mai interpretat cântece apreciate precum "Come On Over", "I Turn to You" și "Reflection", cea din urmă apărând pe coloana sonoră a filmului "Mulan" din 1998.

VIDEO: Sesiune aniversară Christina Aguilera

Citește în continuare

Trending