Urmărește-ne în Social Media

Articole

TOP 10: Cele mai heavy piese Judas Priest - VIDEO

Pionierii genului heavy metal, Judas Priest, au lăsat cu siguranță o mulțime de amprente în istoria rockului mondial. Am ales din multitudinea lor de piese memorabile 10 melodii care ni s-au părut nouă că reprezintă cel mai bine partea "heavy" a muzicii trupei. Iată selecția noastră de 10 piese heavy de la Judas Priest.

Publicat

pe

│ FOTO: www.legacyrecordings.com

Dacă stăm să ne gândim de câți ani există Judas Priest, o să ajungem la uimitoarea cifră de 46. Timp de 46 de ani, Judas Priest a făcut muzică pentru fanii heavy metal din toată lumea, vreme în care a vândut peste 46 de milioane de albume și a fost catalogată drept cea mai mare trupă metal a tuturor timpurilor. Deși componența s-a tot schimbat pe parcursul anilor, solistul Rob Halford s-a întors în formație după o scurtă plecare în anii '90 și a continuat turul de forță în muzica heavy metal. Judas Priest se va afla din nou în România pe 1 iulie, alături de Helloween, la ROMEXPO București. Pentru a intra în starea de concert, am întocmit un top cu cele mai heavy piese din istoria Judas Priest și le-am decriptat câte puțin sensul.

10. Exciter
Album: Stained Class (1978)

Piesa "Exciter" are un mesaj moral foarte interesant, înfățișând un personaj metaforic justițiar care ia forma unei entități de foc care vine pe pământ, traversând raiul, cu scopul de a face lumină între oameni. Acest personaj vine pentru a salva omenirea, îi pune în vedere focul său de penitență și încearcă să o scoată din ciclul orb în care se află, arătându-le lumina. Exciter nu pleacă de pe pământ până nu își îndeplinește misiunea, până nu cauterizează masele și până nu face ordine.

9. Night Crawler
Album: Painkiller (1990)

Piesa "Night Crawler" aduce în discuție existența unei creaturi demonice, o târâtoare de noapte care vine pe Pământ din tărâmurile de dedesubt pentru a vâna anumite suflete. Atmosfera redată de versurile piesei este una extrem de întunecată, care aduce frică și ideea ca victimele acestei creaturi nu îi pot scăpa, orice ar face. În final, creatura își devorează victimele, ale căror suflete se ridică în rai. Putem interpreta această creatură ca fiind moartea de care tuturor le este frică și care apare sub înfățișări terifiante, produse de imaginația oamenilor.

8. A Touch of Evil
Album: Painkiller (1990)

Dintre toate piesele de pe albumul Painkiller, "A Touch of Evil" este singura care conține și sunetul sintetizatorului lui Don Airey. În variantele din concerte, piesa este cântată fără sintetizator, acesta fiind înlocuit de chitara electrică. Subiectul piesei este pasiunea față de o femeie, exprimată prin felul demonic în care aceasta, comparată cu un înger negru,  îi posedă sufletul autorului.

7. The Hellion/Electric Eye
Album: Screaming for Vengeance (1982)

Aceste două bucăți muzicale sunt deseori cântate în concerte împreună, "The Hellion" fiind introul albumului, iar "Electric Eye" prima piesă. Au existat mai multe coveruri ale acestei piese, printre care și unul făcut de Helloween. Versurile vorbesc despre un ochi electric care supraveghează planeta din spațiu și care știe fiecare mișcare a celor care locuiesc pe ea. Poate fi interpretat ca un fel de ochi al lui Big Brother, ca o avertizare că de fapt cineva știe întotdeauna ce facem, în special raportat la America și la teoriile existente cu privire la acest subiect acolo.

6. Nostradamus
Album: Nostradamus (2008)

Această piesă face parte de pe albumul cu același nume, dedicat profetului de secol XVI Nostradamus. Se pare ca Judas Priest cred cu tărie în veridicitatea previziunilor lui Nostradamus și îi aduc onoare prin versurile lor, folosind persoana întâi pentru a arăta puterea interioară a acestui om. Versurile spun că profetul s-a ținut pe aceeași poziție până la sfarșit, deși oamenii doreau să îl doboare, că el este salvarea noastră și că a fost răzbunat.

5. Hellrider
Album: Angel of Retribution (2005)

"Hellrider" vorbește despre arme mortale și despre puterea lor, despre oamenii care trec prin iad ca să lupte pentru o cauză și dărâmă totul în calea lor datorită acestei puteri interioare. Există o mulțime de cuvinte grele în versurile acestei piese: tirani, armament, abominație, disperare, câmpuri de moarte, crimă și așa mai departe, cuvinte care aduc aminte de starea inferioară a omului și de întunericul din el.

4. The Sentinel
Album: Defenders of the Faith (1984)

Un alt cântec despre moarte, război și durere, "The Sentinel" arată condiția mizerabilă a străjerului a cărui viață este dedicată uciderii și războiului. Acest străjer este prezentat ca o ființă impenetrabilă, lipsită de sentimente și fără de scăpare, condamnată la iad din cauza condiției sale pe care și-o acceptă.

3. Halls of Valhalla
Album: Redeemer of Souls (2014)

"Halls of Valhalla" este o piesă despre o locație despre care se vorbește în mitologia nordică. Valhalla era un hol măreț prin care treceau cei care mureau în luptă, în funcție de cum erau aleși de către zeul Odin. Holul ducea către moarte, iar cei care nu erau aleși să îl treacă se duceau pe câmpul zeiței Freyja.

2. Metal Meltdown
Album: Painkiller (1990)

Ascultând această piesă ne imaginăm un laser uriaș care topește totul în cale cu raza sa de foc. Despre asta este vorba în "Metal Meltdown", din nou despre un sentiment de frică indus de o posibilă calamitate.

1. Painkiller
Album: Painkiller (1990)

În aceeași tema a unei creaturi supraumane care fie salvează umanitatea, fie o duce către pierzanie, piesa Painkiller vorbește despre o entitate care alină durerea oamenilor, venind din ceruri călare pe un monstru de metal. Aflată în prag de colaps, umanitatea își găsește salvarea prin acest erou pe jumătate monstru, pe jumătate om, care pune la pământ forțele răului. Sună ca un scenariu de film fantasy apocaliptic. Fascinant, așa e?

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 1 iulie 2015

Judas Priest | Helloween

Loc
Romexpo

Premii muzicale

Nominalizările la Premiile Grammy, ediţia 2025 au fost anunţate: Metallica şi Gojira sunt pe listă

Pe 8 noiembrie 2024 Recording Academy din SUA a anunţat nominalizările la Premiile Grammy, ediţia 2025. Beyonce a stabilit cu această ocazie un record, iar pe listă se află şi nume mari din rock, ca Metallica, Judas Priest sau Gojira. Aflaţi lista completă mai jos.

Publicat

pe

Premiile Grammy 2025
Premiile Grammy 2025 │ FOTO: Recording Academy USA

Premiile Grammy sunt organizate de Recording Academy, cunoscută și că Academia Națională de Arte și Științe ale Înregistrării (National Academy of Recording Arts and Sciences - NARAS) din SUA. Această organizație non-profit din Statele Unite este dedicată promovării, susținerii și recunoașterii excelenței în industria muzicală. Academia este responsabilă de gestionarea întregului proces de nominalizare, jurizare și decernare a premiilor Grammy, care onorează realizările artistice și tehnice din muzică în fiecare an.

În 2025 are loc ediţia cu numărul 68, iar Beyonce e cap de afiş, cu 11 nominalizări. Are un total de 99 de nominalizări în carieră. Pentru râvnitul titlul de "Albumul Anului" se întrec The Beatles, Billie Eilish, Chappell Roan, Charlie XCX, Kendrick Lamar, Sabrina Carpenter şi Taylor Swift, alături de Beyonce. Ceremonia are loc pe 2 februarie 2025, la Crypto.com Arena din Los Angeles, California.

METALLICA, JUDAS PRIEST, GOJIRA, KNOCKED LOOSE și SPIRITBOX au fost nominalizați la categoria „Cea mai bună interpretare metal” la cea de-a 67-a ediție a Premiilor Grammy. Evenimentul va fi transmis live pe 2 februarie 2025, de la Crypto.com Arena din Los Angeles, pe rețeaua de televiziune CBS, fiind disponibil și în streaming live și la cerere pe Paramount+.

Academia de Înregistrări a adus mai multe modificări importante pentru cea de-a 67-a ediție a Premiilor Grammy, programată pentru 2 februarie 2025. Printre aceste schimbări se numără ajustări ale criteriilor de eligibilitate și redenumirea unor categorii, care vor intra în vigoare imediat pentru ediția din 2025 a premiilor Grammy. Academia numără acum peste 16.000 de membri, dintre care mai mult de 13.000 au drept de vot. Perioada de eligibilitate pentru premiile din acest an se desfășoară între 16 septembrie 2023 și 30 august 2024.

O schimbare notabilă este redenumirea categoriei „Cea mai bună interpretare pop dance” în „Cea mai bună interpretare dance pop”. De asemenea, categoria „Cel mai bun remix” a fost mutată din domeniul Producție, Inginerie, Compoziție și Aranjament în domeniul Pop și Dance/Electronic. Aceste actualizări reflectă angajamentul Academiei de a evolua alături de industria muzicală și de a asigura că Premiile Grammy rămân incluzive și reprezentative pentru diverse genuri muzicale.

Iată lista nominalizaţilor la Premiile Grammy din 2025:

Înregistrarea anului

- The Beatles – "Now and Then"
- Beyoncé – "Texas Hold ‘Em"
- Billie Eilish – "Birds of a Feather"
- Chappell Roan – "Good Luck, Babe!"
- Charli XCX – "360"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"
- Sabrina Carpenter – "Espresso"
- Taylor Swift Featuring Post Malone – "Fortnight"

Albumul anului

- André 3000 – "New Blue Sun"
- Beyoncé – "Cowboy Carter"
- Billie Eilish – "Hit Me Hard and Soft"
- Chappell Roan – "The Rise and Fall of a Midwest Princess"
- Charli XCX – "Brat"
- Jacob Collier – "Djesse Vol. 4"
- Sabrina Carpenter – "Short n’ Sweet"
- Taylor Swift – "The Tortured Poets Department"

Cântecul anului

- Beyoncé – "Texas Hold ‘Em"
- Billie Eilish – "Birds of a Feather"
- Chappell Roan – "Good Luck, Babe!"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"
- Lady Gaga & Bruno Mars – "Die With a Smile"
- Sabrina Carpenter – "Please Please Please"
- Shaboozey – "A Bar Song (Tipsy)"
- Taylor Swift Featuring Post Malone – "Fortnight"

Cel mai bun artist nou

- Benson Boone
- Doechii
- Chappell Roan
- Khruangbin
- Raye
- Sabrina Carpenter
- Shaboozey
- Teddy Swims

Producătorul anului, Non-Clasic

- Alissia
- Daniel Nigro
- Dernst "D’Mile" Emile II
- Ian Fitchuk
- Mustard

Compozitorul anului, Non-Clasic

- Amy Allen
- Edgar Barrera
- Jessi Alexander
- Jessie Jo Dillon
- Raye

Cea mai bună interpretare solo pop

- Beyoncé – "Bodyguard"
- Billie Eilish – "Birds of a Feather"
- Chappell Roan – "Good Luck, Babe!"
- Charli XCX – "Apple"
- Sabrina Carpenter – "Espresso"

Cel mai bun duo/grup pop

- Ariana Grande, Brandy & Monica – "The Boy Is Mine – Remix"
- Beyoncé Featuring Post Malone – "Levii’s Jeans"
- Charli XCX & Billie Eilish – "Guess Featuring Billie Eilish"
- Gracie Abrams Featuring Taylor Swift – "Us."
- Lady Gaga & Bruno Mars – "Die With a Smile"

Cel mai bun album pop vocal

- Ariana Grande – "Eternal Sunshine"
- Billie Eilish – "Hit Me Hard and Soft"
- Chappell Roan – "The Rise and Fall of a Midwest Princess"
- Sabrina Carpenter – "Short n’ Sweet"
- Taylor Swift – "The Tortured Poets Department"

Cea mai bună înregistrare de muzică dance/electronică

- Disclosure – "She’s Gone, Dance On"
- Four Tet – "Loved"
- Fred Again.. & Baby Keem – "Leavemealone"
- Justice & Tame Impala – "Neverender"
- Kaytranada Featuring Childish Gambino – "Witchy"

Cea mai bună înregistrare dance pop

- Ariana Grande – "Yes, And?"
- Billie Eilish – "The Love of My Life [Over Now Extended Edit]"
- Charli XCX – "Von Dutch"
- Madison Beer – "Make You Mine"
- Troye Sivan – "Got Me Started"

Cel mai bun album de muzică dance/electronică

- Charli XCX – "Brat"
- Four Tet – "Three"
- Justice – "Hyperdrama"
- Kaytranada – "Timeless"
- Zedd – "Telos"

Cea mai bună înregistrare remixată

- Charli XCX – "Von Dutch A. G. Cook Remix Featuring Addison Rae"
- Doechii & Kaytranada Featuring JT – "Alter Ego (Kaytranada Remix)"
- Julian Marley & Antaeus – "Jah Sees Them (Amapiano Remix)"
- Sabrina Carpenter – "Espresso (Mark Ronson x FNZ Working Late Remix)"
- Shaboozey & David Guetta – "A Bar Song (Tipsy) (Remix)"

Cea mai bună interpretare rock

- The Beatles – "Now and Then"
- The Black Keys – "Beautiful People (Stay High)"
- Green Day – "The American Dream Is Killing Me"
- Idles – "Gift Horse"
- Pearl Jam – "Dark Matter"
- St. Vincent – "Broken Man"

Cea mai bună interpretare metal

- Gojira, Marina Viotti & Victor le Masne – "Mea Culpa (Ah! Ça ira!)"
- Judas Priest – "Crown of Horns"
- Knocked Loose Featuring Poppy – "Suffocate"
- Metallica – "Screaming Suicide"
- Spiritbox – "Cellar Door"

Cea mai bună piesă rock

- The Black Keys – "Beautiful People (Stay High)"
- Green Day – "Dilemma"
- Idles – "Gift Horse"
- Pearl Jam – "Dark Matter"
- St. Vincent – "Broken Man"

Cea mai bună reprezentatie rock

- The Black Crowes – "Happiness Bastards"
- Fontaines D.C. – "Romance"
- Green Day – "Saviors"
- Idles – "Tangk"
- Jack White – "No Name"
- Pearl Jam – "Dark Matter"
- The Rolling Stones – "Hackney Diamonds"

Cea mai bună interpretare de muzică alternativă

- Cage the Elephant – "Neon Pill"
- Fontaines D.C. – "Starburster"
- Kim Gordon – "Bye Bye"
- Nick Cave & the Bad Seeds – "Song of the Lake"
- St. Vincent – "Flea"

Cel mai bun album de muzică alternativă

- Brittany Howard – "What Now"
- Clairo – "Charm"
- Kim Gordon – "The Collective"
- Nick Cave & the Bad Seeds – "Wild God"
- St. Vincent – "All Born Screaming"

Cea mai bună interpretare R&B

- Chris Brown – "Residuals"
- Coco Jones – "Here We Go (Uh Oh)"
- Jhené Aiko – "Guidance"
- Muni Long – "Made for Me (Live on BET)"
- SZA – "Saturn"

Cea mai bună interpretare R&B tradițională

- Kenyon Dixon – "Can I Have This Groove"
- Lalah Hathaway Featuring Michael McDonald – "No Lie"
- Lucky Daye – "That’s You"
- Marsha Ambrosius – "Wet"
- Muni Long – "Make Me Forget"

Cea mai bună piesă R&B

- Coco Jones – "Here We Go (Uh Oh)"
- Kehlani – "After Hours"
- Muni Long – "Ruined Me"
- SZA – "Saturn"
- Tems – "Burning"

Cel mai bun album R&B progresiv

- Avery*Sunshine – "So Glad to Know You"
- Childish Gambino – "Bando Stone and the New World"
- Durand Bernarr – "En Route"
- Kehlani – "Crash"
- NxWorries – "Why Lawd?"

Cel mai bun album R&B

- Chris Brown – "11:11 (Deluxe)"
- Lalah Hathaway – "Vantablack"
- Lucky Daye – "Algorithm"
- Muni Long – "Revenge"
- Usher – "Coming Home"

Cea mai bună interpretare rap

- Cardi B – "Enough (Miami)"
- Common & Pete Rock Featuring Posdnuos – "When the Sun Shines Again"
- Doechii – "Nissan Altima"
- Eminem – "Houdini"
- Future, Metro Boomin & Kendrick Lamar – "Like That"
- Glorilla – "Yeah Glo!"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"

Cea mai bună interpretare rap melodic

- Beyoncé, Linda Martell & Shaboozey – "Spaghettii"
- Future, Metro Boomin & The Weeknd – "We Still Don’t Trust You"
- Jordan Adetunji Featuring Kehlani – "Kehlani (Remix)"
- Latto – "Big Mama"
- Rapsody Featuring Erykah Badu – "3:AM"

Cea mai bună piesă rap

- Future, Metro Boomin & Kendrick Lamar – "Like That"
- Glorilla – "Yeah Glo!"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"
- Rapsody & Hit-Boy – "Asteroids"
- ¥$, Kanye West, Ty Dolla $ign & Rich the Kid Featuring Playboi Carti – "Carnival"

Cel mai bun album rap

- Common & Pete Rock – "The Auditorium Vol. 1"
- Doechii – "Alligator Bites Never Heal"
- Eminem – "The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)"
- Future & Metro Boomin – "We Don’t Trust You"
- J. Cole – "Might Delete Later"

Citește în continuare

Trending