”Despacito”, piesa cu cele mai multe streaming-uri din istorie, nominalizată de curând și la Grammy în categoria Piesa Anului, a fost și melodia care a generat, la capitolul versuri, cele mai multe căutări pe Google în România.
În topul căutărilor de versuri se regăsesc și două piese de la Carla's Dreams, ”Până la sânge” și ”Antiexemplu”, dar și cel mai recent hit al lui Ed Sheeran, ”Perfect”. Lansată de artistul englez cu lyric video în septembrie și cu videoclip oficial în noiembrie, noua melodie de dragoste a lui Ed a prins și mai mult avânt odată cu apariția remixului, înregistrat în duet cu Beyonce.
Delia apare în top 10 cu piesa ”Rămâi cu bine”, prima ei colaborare cu Macanache, în vreme ce The Motans apare în această listă cu piesa ”Versus” care se află încă printre favoritele publicului, deși a fost lansată în urmă cu mai bine de un an, în noiembrie 2016.
Pe poziția a doua în acest clasament se află o piesă de petrecere de origine aromână, intitulată ”Un trandafir crește la firida mea”. Melodia a fost reinterpretată de curând și de Elena Gheorghe, precum și de Feli & Damian Drăghici.
Top 10 Versuri (căutări populare pe Google asociate cuvântului ”versuri”):
- despacito (hitul anului 2017)
- un trandafir creste la firida mea (o piesă de petrecere)
- pana la sange (piesă lansată de Carla's Dreams)
- ed sheeran perfect (piesă lansată de Ed Sheeran)
- nane ocean (piesă lansată de rapper-ul Nane)
- antiexemplu (piesă lansată de Carla's Dreams)
- versus (piesă lansată de The Motans)
- uneori (piesă lansată de Nicole Cherry)
- delia ramai cu bine (piesă lansată de Delia cu Macanache)
- din rai 3 (piesă lansată de El Nino cu Samurai & Stres)
Lista a fost creată utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, au fost utilizate instrumente interne, care au permis realizarea de analize complexe suplimentare.
Lista a fost realizată pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar și pe domeniul local (google.ro), precum și căutările mobile.