Urmărește-ne în Social Media

rock

Summer Well 2022 Review: Festivalul familiştilor şi descoperirilor trăznite

Între 12 şi 14 august ne-am aflat că în fiecare an din ultimii 12 (minus 2020) la Domeniul Ştirbey, în Buftea pentru a participa la Summer Well. Pe parcursul a 3 zile am ascultat trupe indie şi artişti trap, am aniversat 30 de ani Şuie Paparude, ne-am jucat cu VR-ul şi am văzut recorduri de public fiind bătute. S-a mâncat de la food truck, s-a dansat cu oamenii de la Goblin şi Revenge, am avut piele de găină la Nothing But Thieves şi ploaie în gin de 35 de lei. Impresii găsiţi în articol.

Publicat

pe

Organizare:

Accesul la Summer Well 2022 s-a făcut pe Strada Oltului, cu coada uriaşă mai degrabă sâmbătă. Vineri şi duminică lucrurile au fost mai light. Sâmbătă s-a doborât totuşi recordul all time de public la Summer Well. La intrare primeai o brăţară de acces, cu un tag cu care făceai plăti contactless. Îl puteai încărca din aplicaţia Summer Well, care nu a funcţionat vineri sau la punctele de top up, presărate peste tot. Cea mai mare lipsă a organizatorilor a fost numărul de paznici de sex feminin care făceau percheziţia la intrare: Summer Well e clar festival orientat spre sexul frumos şi totuşi erau 20 de paznici bărbaţi şi 2 femei. Astfel se aştepta foarte mult la intrare sau se făceau verificări superficiale. Parcă era şi cam slab iluminată zona din dreapta moşiei, pe unde mergeai pentru a evita podul. Iar pe celebrul pod aveau voie doar 8 persoane.

Au fost şi pene de curent vineri seara la standurile cu mâncare. Am remarcat şi că au fost cam puţine toalete şi unele în zone foarte slab iluminate. Nici urmă de apă pentru spălat pe mâini şi dispenserele de gel dezinfectant erau mereu goale sau rupte. 

Au fost foarte multe activităţi şi facilităţi pentru cei mici şi pentru familii. Copiii cu vârsta mică primeau căşti pe care auzeau versiunea cântec de leagăn a ceea ce se auzea la main stage. Organizatorii, paznicii, oameni de la food trucks, toţi erau foarte politicoşi şi îi ajutau pe cei mici. 

Medlife a creat un stand cu perfuzii pentru telefoane, unde îţi puteai alimenta terminalele. Şi Orange avea ceva similar. 

Cam scump transportul cu autobuzul: 20 lei călătoria dintre Buftea şi Bucureşti, puteai ieşi mai rentabil cu 3-4 prieteni împărţind un Uber. 

Mâncare, băutura, distracţie:

Varietatea mâncării a fost uriaşă, cred că am sărit de 20 de food truck-uri. Puteai mânca mâncare indiană, burgeri, shaorma de berbecuţ, pizza, sandvişuri, pleskavita, pasteis de nata, burrito. Am văzut chiar şi mâncare nepaleză, filipineza şi chiar îngheţată thailandeză de pe plita îngheţată. 

Ca distracţie aveam fotbal cu roboţi, VR, AR la cortul Orange, tatuaje tot acolo, dar şi o cuvă cu vopseluri psihedelice. Puteai urca şi în faimosul turn pentru o poză dacă reciclai destule pahare, iar la standul Nivea aveai un fel de triatlon cu bicicletă, jaloane, căţărări. Era şi un perete de căţărări separat, dar şi o zonă HBO Max/Orange, cu un ecran şi sezlong-uri unde puteai vedea filme. Converse avea un stand de personalizare a converşilor, Pringles dădea premii, Yoxo avea cabina de săruturi, iar Bacardi pahare luminoase. 

Inhaler în concert la Summer Well 2022 pe 13 august 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Muzica:

Pentru că e foarte greu să fii în mai multe locuri în acelaşi timp, iată ce artişti am văzut pe viu şi ce impresii am. 

Future Islands

Solistul e un soi de Phil Collins pe amfetamina, că look cel puţin, foarte vivace şi greu de urmărit de camerele de filmat. Vocea nu prea convinge, e o abordare ciudată a muzicii şi nici sonorizarea nu a fost cea mai bună. 

Şuie Paparude

Şuie Paparude a aniversat 30 de ani de carieră la Summer Well, reunind pe scenă toate marile nume cu care a colaborat de la Miky şi Dobrica la DJ Vasile, Junkyard şi Bean. 

Rareş

Câştigătorul talent show-ului One True Singer de pe HBO Max a strâns poate cei mai mulţi fani la scena Hidden Stage YOXO. În continuare aduce prea mult cu The Motans, deşi face eforturi disperate de a îşi crea o identitate. Are talent şi voce cu carul. 

Arctic Monkeys la Summer Well 2022 pe 13 august 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys a venit la Summer Well 2022 din postura de headliner principal şi atracţie a publicului, cel mai mare nume. Au cântat 21 de piese, dintre care 3 la bis, în ceea ce a fost poate cel mai lung la care am participat de ceva vreme. Au început cu "Do I Wanna Know", ne-au trecut prin "Crying Lightning" şi "Arabella" sau "Do Me a Favor", lăsând hiturile pentru bis: "No. 1 Party Anthem", "I Bet You Look Good on the Dancefloor" şi evident "R U Mine?". 

Grupul din Sheffield împlineşte 20 de ani în 2022 şi a lansat ultimul album în 2018, "Tranquility Base Hotel & Casino, inspirat de aselenizarea din 1969 şi de aventurile solistului în Los Angeles. Trupa a evoluat pe acel material dincolo de rock-ul clasic, incorporând elemente de progresiv, funk chiar, glam, ba chiar şi jazz. La Summer Well s-a făcut uz de chitară din plin, iar Alex Turner refuză să îmbătrânească şi are un aer de Elvis britanic şi rafinat. 

Blu DeTiger

Ca imagine aducea cu o Shakira din lumea vestică, iar că atitudinea avea ceva Alina Eremia. A cântat un cover după Gorillaz, dar nu cel mai strălucit. Mânuia cu aplomb un vas, dar nu ajută foarte mult ce se auzea pe scenă. 

Amuly

La Amuly a fost mai puţină lume decât mă aşteptam şi cu siguranţă mai puţină decât la Suie Paparude. Ce m-a fascinat la trapper e că reuşea să păstreze vocea şi să nu gâfâie sau să îşi piardă suflul deşi ţopăia foarte mult pe scenă. Altminteri piese foarte scurt, bas din plin, mult swag şi negative interesante. 

Digitalism

Dacă mă punea cineva să zic orbeşte ce face Digitalism doar după nume aş fi zis "păi cum, DNB". De fapt au adus un stroboscop şi au băgat disco cât cuprinde. Mai mult pentru oamenii de la lounge-ul Ginoteca, că se cam rărise publicul ce e drept. 

D.E.N.I.S

O trupă românească interesantă, care a luat din manualul de "cum să faci indie" cămăşuţele şi pantalonii roşii. Am simţit potenţial, am simţit rock & roll, ceva de Kaiser Chiefs şi destulă măiestrie la chitară. 

Nothing But Thieves

Motivul pentru care am venit la Summer Well 2022 a fost trupa Nothing But Thieves. I-am văzut la Summer Well 2017 şi nu i-am uitat, având o reprezentaţie plină de energie, într-o după amiază călduroasă şi cu avioane zburând deasupra lor la fiecare 2 piese. Acum au venit parcă mai cuminţi intial, moleşiţi de ploaie, dar spre final s-au dezlănţuit. Ei sunt "a treia venire a lui Placebo", după Placebo şi IAMX, ei sunt continuatorii rock-ului alternativ cu angoasa. 

Am auzit "Amsterdam" şi "Sorry" şi asta e tot ce contează. Prima făcut tot publicul să danseze şi să ţopăie, în ciuda ploii, iar a doua a fost pe jumătate cântată de public, low key şi mai mult acustica, un moment de piele de găină. Conor Mason e o comoară de solist şi trebuie păstrat cu orice preţ în orice top alternative rock. Pe alocuri chitara şi vocea aduceau cu Muse. 

Jungle

Jungle are piese "antemice" le-aş zice, fredonabile, muzică bună pentru reclame şi bună pentru a promova un festival. Au un aer cool, o voce molatecă şi aş numi ce cânta ei muzica de relaxare. 

Tkay Maidza

Cel mai ciudat act feminin de la Summer Well anul ăsta, nu mi-am dat seama dacă Tkay se preface sau chiar era... sub influenţa. A urlat în microfon până ne-a spart timpanele, s-a declarat insecure, ne-a rugat să îi spunem că o iubim, dar a venit cu negativ excelent şi poate cel mai bun joc de lumini de la scena Wiings. Vocea... cam slăbuţă, dar imaginea era de vampa din categoria Cardi B, Megan Thee Stallion şi altele de genul. 

Killa Fonic

Exact ca la Amuly şi la Killa Fonic a fost mai puţină lume decât mă aşteptam. Ce e drept şi începuse ploaia, dar reprezentaţia a fost ce trebuie. Bas din plin, negative excelente, Killa cu un aer de rock star şi cu freza de Skrillex când era tânăr, doar că tot show-ul a durat 35-40 de minute. S-a apropiat mult mai mult de hip-hop real decât alţi trapperi şi a avut muşcătura necesară în glas şi versuri.

LVX Machina

Peste ani şi ani din acest Summer Well îi voi reţine pe LVX Machina. Nu ştiam nimic de ei până ce mi-a zis un prieten să vin neapărat la Hidden Stage că e "băiatul cu căpriţa de la Radio Guerilla". Am dat peste un băiat îmbrăcat în wrestler, un Ray Misterio, luchador libre sau cum vreţi să îi spuneţi, care cânta ori ironic intenţionat în afara oricărei note coerente, ori îl imita pe Nick de la N&D. A adus două dansatoare, una a dansat fabulos la bară cu acrobaţii complexe, pe fundal s-a auzit şi un crâmpei de EDM, electro sau dubstep, iar versurile erau despre iubire şi ironii la adresa celor ce fac trap. Era Times New Roman pe muzică. 

Concluzii

Summer Well 2022 a fost un festival pentru familii, pentru cunoscători. Cine a mai fost la alte Summer Well-uri a venit şi anul ăsta, doar că am fost şocat cât de mult public tânăr şi curios a venit. Aş zice că au venit pentru trap şi pot spune că media de vârsta a fost la celelalte capete faţă de SAGA: simultan mai mare şi mai mică. Mă refer la mulţi oameni sub 25 ani şi mulţi peste 40 de ani. Nothing But Thieves au fost impecabili, Arctic Monkeys au depăşit aşteptările, iar LVX Machina au fost memorabili. 

Food truck-urile au abundat, dar atenţie la inflaţie: pizza şi shaorma la 43 lei nu e foarte OK, dar asta e economia de piaţă de la festival. Foarte multe beneficii pentru cei mici şi familii, nu prea multe cozi la mâncare şi cele care erau se mişcau rapid, iar sonorizarea a fost OK la scena principală. La cea Red Bull a fluctuat. Am mai zis-o şi o mai repet: "Summer Well nu e neapărat festival de muzică, cât o plimbare prin pădure la răcoare, cu prietenii, mâncând ceva bun şi întâmplător ascultând indie şi trap".

Comentează

Albume noi

Killa Fonic lansează albumul "Radiofonic"

Killa Fonic schimbă și de data aceasta frecvența cu cel mai nou material al său, "Radiofonic". Discul include 21 de piese și colaborări cu artiști precum Chimie, Oscar și Monica Anghel.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Piesele prezintă vaste personalități muzicale ale lui Killa Fonic, prin diverse feluri de interpretare, sound-uri din multiple genuri muzicale și narațiuni care să pună ascultătorii pe gânduri. Killa Fonic nu pleacă singur în aventura noului său album, ci însoțit de nume precum Chimie, Oscar, DJ Sfera, Dayana, LiToo The Purp și o surpriză de zile mari - Monica Anghel. O combinație perfectă de talente și stiluri diverse, care promite să aducă un plus de energie și autenticitate fiecărei piese.

Killa Fonic x Chimie x DJ Sfera - "Condei pentru 1000 jurnale" (Lyric Video)

Tracklist "RADIOFONIC":

  1. K
  2. Păsări migratoare
  3. Condei pentru 1000 jurnale by Killa Fonic, Chimie & DJ Sfera
  4. Wind in the water by Killa Fonic, Dayana & DJ Sfera
  5. Oglinzi cristal
  6. Nimic obligatoriu
  7. Geometrie sonoră
  8. Madonna
  9. OG status
  10. Friday Loungin' Noir Edition 2 by Killa Fonic & DJ Sfera
  11. În vânt
  12. E.H.N.P.H 2
  13. Mando
  14. Invincibil
  15. Dor de sine by Killa Fonic, Nerub & Valeera
  16. Number 1 Headband by Killa Fonic & LiToo The Purp
  17. Fake news nu durează mult by Killa Fonic & Oscar
  18. Eau de villain by Killa Fonic & Monica Anghel
  19. Supergoodvillain
  20. Clar e cerul precum apa
  21. Toshiro Mifune

Creativitatea artistică, versatilitatea muzicală și sinceritatea brutală fac din Killa Fonic un artist inedit în România. A debutat în proiectul Șatra B.E.N.Z. și a continuat să își construiască cariera solo, lansând până acum 11 albume de succes precum "Ramses 1989", "Lamă Crimă", "Emotiv Munteana", "Trendsetter" și "Osvaldo". Printre hiturile sale se numără "Bambolina" cu Carla's Dreams, "Miami Bici", Azteca și bbno$, "MAMBO", "Richie Rich", "NIMENI" și "Lucifer".

Colaborarea sa cu Delia pentru "Cum am știut" a fost un real succes, iar piesa "Miami Bici" a dominat clasamentele în 2020, fiind desemnată Top Romanian Track și ajungând pe locul #1 pe Apple Music și Spotify. De asemenea, piesa "Brasileira" a adunat milioane de vizualizări pe YouTube și a ocupat locul #3 pe Spotify. Mai mult decât atât, artistul a lansat în numai doi ani albumele "MAT-STHĀNI SARVA-BHŪTĀNI" și "OPUS MAGNUM", realizat în colaborare cu Gridan, și EP-urile experimentale "SS1000" și "Rock This Way". Recent, artistul a lansat prima sa colaborare alături de Andra pentru piesa "Parfum de damă".

Citește în continuare

Concerte & turnee

Summer Well 2024: program pe zile și reguli de acces

Cea de-a 13-a ediție a festivalului Summer Well se apropie cu rapiditate astfel că organizatorii au comunicat programul pe scene și ore, regulile de acces și alte informații utile.

Publicat

pe

Poze YungBlud la Summer Well 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Cea de-a 13-a ediție Summer Well Festival va avea loc în perioada 9-11 august 2024 la Domeniul Știrbey din Buftea, un spațiu emblematic pentru festival, care găzduiește evenimentul încă de la debut. Printre headlineri se numără Royal Blood, Keane, Nothing But Thieves și Two Doors Cinema Club.

Program Summer Well Festival 2024

Vineri, 9 august

Mainstage

  • 18:15 - Zimmer 90
  • 19:45 - Joesef
  • 21:15 - Mojave Grey
  • 23:00 - Nothing But Thieves

Sunset Stage

  • 20:30 - Francis On My Mind
  • 22:15 - Kadjavsi
  • 00:15 - SPP Summer Extravaganza

Hollow Idols

  • 20:30 - K Not K (live)
  • 2:15 - Hollow Idols

Electro Punk Club

  • 23:45 - Corina Sucarov (DJ Set)

Afterparty

  • 00:30 - Dwells

Sâmbătă, 10 august

Mainstage

  • 16:45 - Ari Abdul
  • 18:15 - Grandson
  • 20:00 - Teezo Touchdown
  • 21:45 - Son Mieux
  • 23:30 - Royal Blood

Sunset Stage

  • 19:15 - +SHE+
  • 21:00 - Lux Machina
  • 22:30 - Tommy Cash

Hollow Idols

  • 21:00 - Andrei Irimia (Live)
  • 22:45 - Hollow Idols

Electro Punk Club

  • 20:30 - D.E.N.I.S. (Live)
  • 21:15 - Shengeng (DJ Set)

Afterparty

  • 00:45 - Victoria

Duminică, 11 august

Mainstage

  • 18:15 - Stone
  • 19:45 - Joker Out
  • 21:30 - Two Door Cinema Club
  • 23:15 - Keane

Sunset Stage

  • 19:00 - Paulina
  • 20:45 - Rareș
  • 22:15 - Lucky Love

Hollow Idols

  • 22:00 - Hollow Idols

Electro Punk Club

  • 21:30 - PLant
  • 22:15 - On The Block (DJ Set)

After Party

  • 00:30 - The Brothers Macklovitch

Reguli de acces Summer Well 2024

Porțile festivalului se deschid astfel:

  • Vineri: 16:00-05:00
  • Sâmbătă: 12:00-05:00
  • Duminică: 12:00-05:00

Transport Summer Well 2024

Domeniul Știrbey este o zonă destul de accesibilă, unde se poate ajunge prin următoarele modalități: autobuz, tren, bicicletă, mașină.

Autobuz

Organizatorii vor oferi în curând mai multe despre autobuze (stații, orar, preț).

Tren

O altă modalitate de transport spre festival este trenul. Plecând din Gara de Nord, poți opta pentru un bilet pe ruta București - Buftea. Mai departe, de la gara din Buftea vei putea merge aprox 30 de minute pe jos.

Nu există trenuri de întoarcere din Buftea către București după terminarea concertelor.

Pentru bilete și programul călătoriilor, vizitează site-ul mersultrenurilor.

Bicicletă

Organizatorii încurajează mersul cu bicicleta și vor asigura o parcare dedicată acestora la intrarea în festival.

Mașina personală

Nu există parcare dedicată pentru public și este recomandat să lăsați mașinile acasă pentru a evita aglomerația.

Informații despre bilete și brățări

Asigură-te că ai biletul la îndemână. Biletul poate fi prezentat în format electronic sau fizic. Important este ca fiecare participant să aibă asupra lui biletul (de ex. nu pe telefonul însoțitorilor).

Vizitatorul va primi personal o brățară la sosirea la festival, la intrare, în schimbul biletului. Înainte de începerea festivalului, îți poți schimba biletul cu o brățară la Orange Shop Victoriei, Orange Shop Băneasa Shopping City, Orange Shop Orhideea. Poți să-ți ridici brățara personal DOAR de la magazinele Orange unde brățara îți va fi pusă pe mână. De asemenea, îți poți comanda brățara din aplicația Tazz (până la 2 brățări/comandă). Biletul poate fi preschimbat înainte de festival doar de către posesorii de abonament.

Top-up online

  • Brățările pentru festival vor avea pe spate un cod PIN. Cu acesta poți realiza top-up-ul online, pe site-ul festivalului și adaugă suma de bani dorită pe brățară. Brățara poate fi încărcată și la punctele de încărcare de pe site-ul festivalului, în numerar sau prin card.
  • Banii pot fi retrași online înapoi în contul bancar din care s-a realizat tranzacția începând cu 16 august până la data de 20 august. Suma minimă care poate fi retrasă înapoi online este de 20 lei. Nu există o sumă minimă pentru rambursare la punctele de încărcare din interiorul festivalului.
  • Dacă doriți o rambursare online, asigurați-vă că vă înregistrați și solicitați rambursarea până pe 20 august. Rambursarea online nu este disponibilă dacă nu v-ați înregistrat brățara pe site-ul festivalului.
  • Rambursările efectuate în conturile bancare românești (IBAN-uri care încep cu RO) sunt gratuite. Rambursările efectuate în conturi străine se percep: 15 Euro/tranzacție pentru acoperirea taxelor bancare.
  • Soldul unei brățări deteriorate (anulată) poate fi transferat doar dacă participantul și-a înregistrat brățara pe site-ul festivalului. Brățara poate fi anulată la punctul de informații. Dacă participantul solicită acest lucru, soldul de brățară anulat va fi transferat pe noua brățară în termen de 30 de minute de la anulare.

Obiecte PERMISE:

  • Pături pentru copii
  • Cărucioare pentru copii
  • Rucsacuri (medii, dimensiune A4)
  • Camere (Non-Pro Digital și Film)
  • Lipstick și balsam de buze
  • Țigări și Brichete
  • Pantofi de dans
  • Dopuri pentru urechi
  • Picături pentru ochi
  • Borsete și genți de șold
  • GoPro-uri
  • Gumă
  • Dezinfectant pentru mâini și șervețele pentru bebeluși
  • Pălării
  • Telefoane mobile și încărcătoare
  • Poșete și Genți de mână
  • Pături și prosoape mici
  • Loțiune de protecție solară, deodorant, loțiune pentru țânțari (numai fără aerosoli)
  • Ochelari de soare

Obiecte INTERZISE:

  • Produse cu aerosoli/Cutii cu aerosoli (deodorant, spray pentru țânțari, protecție solară)
  • Claxoane cu aer
  • Dispozitive profesionale de înregistrare audio și video
  • Biciclete, patine, trotinete sau skateboard-uri
  • Scaune sau frigidere
  • Lanțuri sau portofele cu lanț
  • Camere cu obiectiv detașabil
  • Drone sau avioane cu telecomandă, mașini sau jucării
  • Droguri sau accesorii pentru droguri
  • Artificii, explozivi sau rachete de incendiu
  • Steaguri
  • Flyere, mostre, cadouri sau articole promoționale
  • Pistoale, Muniții sau laser
  • Hoverboard-uri sau Segway-uri
  • Instrumente
  • Zmee sau lampioane
  • Cuțite, arme sau obiecte Ascuțite
  • Pointere laser
  • Sticle
  • Mâncare sau băutură din afară
  • Spray cu piper sau buzdugan
  • Animale de companie sau alte animale
  • Selfie Sticks, Trepiede
  • Sharpies, Markere
  • Animale împăiate
  • Corturi sau saci de dormit
  • Pistoale de jucărie, pistoale cu apă sau pistoale cu praștie
  • Umbrele
  • Camere video
  • Parfumuri
Citește în continuare

Trending