Urmărește-ne în Social Media

rock

SLASH - cutremur de două ore la București - FOTO

Combinația explozivă dintre Slash, Myles Kennedy și The Conspirators au făcut pentru o seară ca Bucureștiul să fie un adevărat Paradise City. Sala Palatului a fost arhiplină, cu oameni trecuți de prima tinerețe, dar și cu elevi de școală generală strecurați printre cei care au crescut cu "Nightrain ", "Civil War" sau "Sweet Child O' Mine".

Publicat

pe

Concert SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013

După un concert în care Slash face o sală întreagă să vibreze la unison cu chitara lui magică pe care o transformă într-o jucărie, e greu să-ți mai găsești cuvintele, gândurile, pulsul sau drumul spre casă. Iar cei care au umplut pe 5 februarie Sala Palatului pentru a-l vedea în toată splendoarea lui pe unul dintre cei mai faimoși și iubiți chitariști ai lumii au simțit asta din plin.

Dan Byron alături de trupa byron în deschiderea concertului SLASH

Dan Byron alături de trupa byron în deschiderea concertului SLASH

Evenimentul a fost deschis de trupa byron. Dan Byron, Costin Oprea, 6fingers, László Demeter și Dan Georgescu au încălzit atmosfera în așteptarea primului show SLASH în România. Băieții pregătesc lansarea unui nou album, ce va fi celebrat printr-un concert la Palatului Copiilor. Urmărește galeria de poze cu membrii byron pe scena de la Sala Palatului.

Concert SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013

Concert SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013

Combinația explozivă dintre Slash, Myles Kennedy și The Conspirators au făcut pentru o seară ca Bucureștiul să fie un adevărat Paradise City. De altfel, nu întâmplător, aceasta a fost și piesa cu care s-a încheiat "cel mai adevărat concert", cum l-au numit mai toți cei care au trecut peste scepticismul și teama că muzica lui Slash nu va suna bine într-o sală de concerte. Aceștia au venit să-l vadă în carne și oase pe fostul chitarist Guns N’Roses și a meritat din plin. Sala Palatului a fost arhiplină, cu oameni trecuți de prima tinerețe, dar și cu elevi de școală generală strecurați printre cei care au crescut cu "Nightrain ", "Civil War", "Sweet Child O' Mine", "Welcome to the Jungle" sau "Paradise City".

Concert SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013

Concert SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013

Iar de la "Halo-ul" cu care Slash și compania și-au făcut intrarea pe scenă fix la ora anunțată și până la urările de "Noapte bună!", două ore mai târziu, nimeni nu a stat locului o clipă. Au fost cele mai expozive două ore din viața multora, dar, din păcate, și două ore care au trecut (parcă) cu viteza unui avion cu reacție. Cu fiecare melodie, rebelul chitarist cu joben nu doar că a demonstrat tuturor că cei 25 de ani care au trecut de la lansarea lui alături de Guns N’Roses nu i-au afectat deloc energia, creativitatea și spiritul, dar le-a făcut fanilor o adevărată declarație de "Dragoste apocaliptică", după cum se intitulează unul dintre cele mai interesante și promițătoare proiecte ale anului, alături de Myles Kennedy și The Conspirators.

Myles Kennedy în concertul SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013

Myles Kennedy în concertul SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013

Și dacă la început chimia dintre Slash și Myles, le-a amintit fanilor de debutul celor de la Guns, mai apoi, suflul nou dat de bassistul Todd Kerns, de neobositul Brent Fitz la tobe și de Frank Sidoris, la chitară, i-a bagat în priză pe cei prezenți și tensiunea a crescut într-atât încât caruselul a produs un adevărat cutremur în Sala Palatului. Publicul a explodat la "Not For Me" sau "No More Heroes", a oftat într-un glas la refrenul piesei "Starlight", s-a isterizat la solo-urile lui Slash de la "Anastasia", pentru ca jocurile cu Gibson-urile lui celebrele să ducă show-ul la apogeu odată cu piesa "You're a Lie", de pe ultimul album. Dacă Slash, aflat pentru prima oară în "jungla" din Europa de Est, nu mai avea nevoie de nicio prezentare, refuzând de altfel în stilu-i nonconformist să i se rostească numele pe scenă, Myles s-a apropiat și mai mult de fani în puținele momente de interacțiune în care i-a "chemat" pe aceștia la cântare.

În final, bis-urile "Welcome To The Jungle", în interpretarea vocală a basistului Todd Kerns, și "Paradise City" au fost adevărate bombe pentru fanii care nu s-au oprit minute bune din strigăte, fluierături și aplauze într-o ploaie de confeti. Și uite așa, pe nerăsuflate, concertul care a dat practic tonul rock-ului în 2013, s-a transformat într-un spectacol peste așteptări chiar și pentru cei mai înrăiți fani și într-unul memorabil chiar și pentru cei mai sceptici spectatori.

Myles Kennedy în concertul SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013

Myles Kennedy în concertul SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013

După concert, Slash a scris pe facebook: "O experiență extraordinară în București! Public ucigaș, locație grozavă. Viața e frumoasă. Mă întorc aici cu bucurie data viitoare. Noroc România!"

Setlist concert Slash, Sala Palatului, 5 februarie 2013

  1. Halo
  2. Nightrain (Guns N' Roses)
  3. Ghost
  4. Standing in the Sun
  5. Back From Cali
  6. Civil War (Guns N' Roses)
  7. Shots Fired
  8. Serial Killer (Slash's Snakepit)
  9. Not for Me
  10. Doctor Alibi (Todd Kerns la voce)
  11. Watch This
  12. Bad Rain
  13. Rocket Queen (Guns N' Roses)
  14. No More Heroes
  15. Starlight
  16. Anastasia
  17. You're a Lie
  18. Sweet Child O' Mine (Guns N' Roses)
  19. Slither (Velvet Revolver)
  20. Encore:
  21. Welcome to the Jungle (Guns N' Roses song) (Todd Kerns la voce) BIS
  22. Paradise City (Guns N' Roses) BIS

Galerie foto Slash la Sala Palatului

Vezi toată galeria cu poze de la concertul SLASH

Muzică nouă

Slash și Duff McKagan au lansat piesa "I Can Breathe" - AUDIO

Slash și Duff McKagan, colegii din Guns N' Roses, au lansat single-ul caritabil "I Can Breathe". Pentru această melodie, artiștii au colaborat cu Caesar Gueikian, CEO-ul companiei muzicale Gibson.

Publicat

pe

Slash și Duff McKagan în concertul Guns N'Roses, București, 16 iulie 2023
Slash și Duff McKagan în concertul Guns N'Roses, București, 16 iulie 2023 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Slash și Duff și-au unit din nou forțele, de data aceasta în afara Guns N' Roses, și au pregătit "I Can Breathe", o piesă rock care cucerește de la prima audiție. Ca solist îl putem auzi pe McKagan, cel care a și scris versurile piesei. Slash cântă la chitara principală, iar Gueikian la chitara ritmică și clape.

"I Can Breathe" este un cântec caritabil în sensul că toate încasările provenite din această lansare muzicală vor fi direcționate către Alianța Națională pentru Boli Mintale, prin fundația Gibson Gives.

Mai mult, artwork-ul pentru "I Can Breathe" se bazează pe o pictură de Serj Tankian (System of a Down), intitulată "They’re Coming". Pictura originală a lui Tankian va fi scoasă la licitație alături de o chitară Gibson Les Paul Standard unică, care include opera de artă pictată manual, precum și autografele muzicienilor.

"I Can Breathe" este cel mai recent demers caritabil care stă sub umbrela companiei Gibson după "Deconstruction", o melodie lansată anul trecut de Serj Tankian și Tony Iommi de la Black Sabbath.

"A fost o plăcere să lucrez cu Cesar și întreaga sa echipă la această melodie. Înclinația muzicală și rock-ul progresiv al acestei uriașe piese m-au împins într-o direcție cu totul nouă. Îmi place o provocare, iar lui Cesar i-a ieșit! Mai mult, să fiu de ajutor în conștientizarea sănătății mintale este foarte important pentru mine în acest moment. Let's rock", a transmis Duff McKagan.

AUDIO: "I Can Breathe" (Slash, Duff McKagan featuring Cesar Gueikian)

Citește în continuare

rock

Dan Byron despre aniversarea a 18 ani de byron: "Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes"

Trupa byron aniversează 18 ani de activitate, perioadă în care a (în)cântat ascultătorii cu numeroase piese cu mesaj, proiecte cu însemnătate și show-uri live memorabile. Cu ocazia majoratului, artiștii au pregătit un concert special, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce va avea loc pe 9 noiembrie la Sala Radio (sold out). Despre acest eveniment ne-a detaliat Dan Byron, într-un interviu disponibil mai jos.

Publicat

pe

Dan Byron
Dan Byron │ FOTO: Cristian Șuțu

Povestea trupei byron ajunge anul acesta la cel de-al 18-lea capitol, reușită pe care o sărbătorește la Sala Radio cu un concert inedit - "Sindromul Impostorului În Patru Acte". Pe scenă mai urcă Muse Quartet, Dora Gaitanovici, Vichi Răileanu și Șerban Pavlu, invitați speciali a căror prezență completează conceptul evenimentului. "Sindromul Impostorului În Patru Acte" nu este doar muzică, ci un spectacol care prezintă vulnerabilitatea și complexitatea existenței umane, suișurile și coborâșurile vieții de artist, celebrarea victoriilor mari și mici.

Concertul "Sindromul Impostorului În Patru Acte" este SOLD-OUT, însă cei care nu au mai prins un bilet pot vedea formația byron și pe 1 decembrie, în Expirat, la tradiționalul concert aniversar.

Ideea concertului a pornit de la ideea că mulți artiști, dar nu numai, se confruntă cu sindromul impostorului - sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. E o luptă interioară cu îndoiala, care afectează încrederea în sine. Pornind de la asta, byron a inițiat o campanie prin care a dorit să dea voce experiențelor legate de sindromul impostorului, și i-a invitat pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei.

Citește interviul acordat de Dan Byron:

InfoMusic: La mulți ani frumoși și mulțumim pentru muzica de până acum și pentru cea care va urma. Ați ales să sărbătoriți această reușită cu un concept interesant și complex, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce a pornit de la ideea ca mulți oameni se confruntă cu sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. De ce acum, la cea de-a 18-a aniversare, ați considerat că este timpul de a purta această "conversație" cu ascultătorii voștri?

Dan Byron: Mulțumesc că ne-ați ascultat! Cred că e important să schimbăm un pic punctul de vedere. Da, aparent acest nenorocit de sindrom e o chestie negativă, un sentiment pe care nu ni-l dorim, dar dacă schimbăm un pic unghiul, îl putem vedea ca pe un motoraș care nu ne dă voie să ne culcăm pe o ureche și ne forțează să ridicăm încontinuu ștacheta. În plus, cred că e important să vorbim despre el, să conștientizăm că nu suntem singuri și că genul ăsta de sindrom este cât se poate de normal și de răspândit.

InfoMusic: Dan, ai detaliat pe blogul tău despre momentele în care te-ai simțit impostor în propria artă. Cum a evoluat în timp această relație cu tine însuți, cu gândurile care îți strigau că nu ești suficient de..., cu anxietățile care funcționau ca o frână în domeniul creativ?

Dan Byron: Tot acolo am spus că sindromul impostorului m-a făcut să insist să tot scriu alte și alte cântece, ca să-mi demonstrez că cele deja scrise n-au fost doar o întâmplare. Cu anxietățile am avut o relație mai dificilă, însă tot am reușit să le transform în câteva cântece.

InfoMusic: Tot în acel articol ai menționat câteva piese din discografia trupei și felul în care te-ai raportat la ele ("Chalk line", de exemplu). Voi, muzicienii, luați în calcul numeroase aspecte când vine vorba de compunerea unei melodii, pe care noi, ascultătorii, nu le cunoaștem în întregime. Din acest punct de vedere, ce piesă byron simți că a fost subestimată de public?

Dan Byron: N-am nici cea mai mică idee. Probabil una dintre cele în engleză de pe la începuturi.

InfoMusic: Sindromul impostorului este asociat atât cu frica de eșec, cât și, în mod paradoxal, cu cea de succes. Ce definiție are acum succesul pentru tine, după 18 ani de byron?

Dan Byron: Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes. La fel când primești înapoi o parte din energia pe care ai dat-o.

InfoMusic: Ce sfat i-ai oferi unui muzician la început de drum care își pune la îndoială abilitățile și creativitatea?

Dan Byron: Să uite de imaginea rockstarului din filme și să pună mâna să studieze. Să nu aștepte să-i vină inspirația, ci să caute metode de a o provoca. Să nu facă asta doar din când în când.

InfoMusic: În tandem cu proiectul muzical "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ați inițiat și o campanie prin care îi invitați pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei. Mesajele colectate vor fi folosite anonim și prelucrate artistic în cadrul concertului de la Sala Radio. Ce rol a jucat acest demers în relația cu ascultătorii voștri?

Dan Byron: Suntem conștienți că facem parte din viața ascultătorilor noștri, la fel cum și ei fac parte din viața noastră. Drept urmare, ni s-a părut natural să încercăm să-i implicăm într-un soi de dialog pe temele astea despre care nu prea se vorbește. Am început "joaca" de-a mesajele anonime acum vreo doi ani și jumătate, când am lansat "Memento", primul single de pe "Efemeride", și am continuat-o cu "Monstrul de sub pat". De altfel, în clipul Monstrului pe fețele noastre sunt proiectate bucăți din mesajele de la "Memento".

InfoMusic: Sindromul impostorului este un concept personal și se manifestă diferit la fiecare om în parte. Cu toate acestea, ce mesaj speri să rămână cu spectatorii după concertul vostru de la Sala Radio?

Dan Byron: Sper doar să plece de la concert cu o stare mai bună decât cea cu care au venit.

InfoMusic: Fără a da prea mult din casă, la ce să ne așteptăm de la concertul byron de la Sala Radio? Cum arată schița celor Patru Acte ale Sindromului Impostorului?

Dan Byron: Actul 1 - Tot ce nu vreau să fiu sunt deja
Actul 2 - Totul e sub control
Actul 3 - Right here, right now
Actul 4 - Again and again and again and again

InfoMusic: Dora Gaitanovici, Muse Quartet și Vichi Răileanu sunt invitatele speciale ale evenimentului. Ce anume v-a inspirat în alegerea acestor artiste ca invitate și cum crezi că prezența lor va completa atmosfera show-ului?

Dan Byron: Scena noastră era cam searbădă, așa că am invitat niște culori care ne plac să o împlinească. Bine, l-am mai invitat și pe Șerban Pavlu, așa, ca să fim la egalitate.

Citește în continuare

Premii muzicale

Dua Lipa, Dr. Dre, Julia Roberts se numără printre prezentatorii și interpreții Rock & Roll Hall of Fame 2024

Rock & Roll Hall of Fame a dezvăluit interpreții și prezentatorii care vor urca pe scenă în gala din 19 octombrie. Nume unul și unul, actori și muzicieni, ei le vor aduce un omagiu artiștilor care vor fi introduși anul acesta în panteonul muzical.

Publicat

pe

Dua Lipa la SNL
Dua Lipa la SNL │ FOTO: Captură YouTube

17 muzicieni, actori și nume din lumea showbiz-ului vor participa la ceremonia Rock & Roll Hall of Fame în calitate de prezentatori sau interpreți. Astfel, Busta Rhymes, Dr. Dre, Demi Lovato, Dua Lipa, Ella Mai, James Taylor, Jelly Roll, Julia Roberts, Keith Urban, Kenny Chesney, Lucky Daye, Mac McAnally, Method Man, Roger Daltrey, Sammy Hagar, Slash și The Roots sunt vedetele anunțate. Cu toate acestea, dezvăluirea invitaților nu menționează cine va cânta live și cine va oferi discursuri și prezentări, lăsând publicul să ghicească.

Artiștii care vor fi introduși anul acesta în Rock & Roll Hall of Fame sunt Mary J. Blige, Cher, Dave Matthews Band, Foreigner, Peter Frampton, Kool & the Gang, Ozzy Osbourne și A Tribe Called Quest.

Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală". Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Ceremonia de introducere va fi transmisă la televiziunea americană pe 19 octombrie, dar și pe Disney+, unde va continua să rămână disponibilă de vizionat.

Citește în continuare

Trending