Urmărește-ne în Social Media

rock

Rockstadt Extreme Fest 2013 - Trei zile de metal extrem la cote maxime

Iubitorii de sonorități extreme au avut privilegiul în perioada 29-31 august să vadă si să asculte live la Rockstadt Extreme Fest 2013 unele dintre cele mai apreciate formații de gen, atât din România, cât și din străinătate. Gojira, Septicflesh, Textures, Primordial, Napalmdeath, Decapitated, Abigail, Trooper, Indian Fall au oferit publicului show-uri de excepție, poalele Cetății Râșnov devenind pentru cei aproximativ 3.500-4.000 de spectatori o adevărată oază de întâlnire a metaliștilor.

Publicat

pe

Gojira la Rockstadt Extreme Fest 2013
Gojira la Rockstadt Extreme Fest 2013

Rockeri veniți din toată țara, dar și din alte colțuri ale lumii, precum Statele Unite, Mexic, Australia, Irlanda, Franța, Polonia, Ungaria, Bulgaria sau Republica Moldova, au fost primiți cum se cuvine, bucurându-ne cu toții de o servire și organizare impecabile, dar și prețuri rezonabile. Pe lângă plăcerea de a-și vedea pe scenă preferații, rockerii s-au bucurat de reîntâlniri, amintiri, au fost mulțumiți de mâncarea bună, băutură, țigări și, bineînțeles, de aerul curat și peisajul demn de a fi admirat.

Trei zile și trei nopți de festival, cu și despre metalul extrem, care s-au desfășurat fără incidente și în care cei prezenți s-au comportat liniștit, oameni de aproape toate vârstele, inclusiv copii de 12-14 ani. Acest lucru a fost îmbucurător până și pentru localnici, semn că încetișor intrăm și noi în rând cu lumea mai civilizată și începem să pricepem esența unor astfel de manifestări artistice. A fost metal, a fost adrenalină, a fost « bang your heads », energie, emoție, profunzime, ploaie, vânt, ceva noroi, oboseală, dar… s-a meritat. Probabil, cel mai enervant lucru care s-a petrecut pe parcursul acestor zile a fost lipsa de reacție a publicului la multe dintre trupele care s-au prezentat extrem de bine. Vedem cazul Gojira sau Textures. Ar fi timpul să învățăm să răsplătim artistul cu aplauze venite din suflet. Luat per ansamblu, evenimentul a fost o reușită din toate punctele de vedere și pentru care organizatorii merită felicitați. După un an de muncă intensă vine și răsplata.

Publicul la Rockstadt Extreme Fest 2013

Publicul la Rockstadt Extreme Fest 2013

Prima zi a festivalului a fost dedicată exclusiv trupelor autohtone, pe scenă urcând cele mai reprezentative formații ale scenei metal din România, precum DAYS OF CONFUSION, o trupă care câștigă teren cu fiecare nouă apariție ; ROADKILLSODA, artiști care își cultivă identitatea valorificând filonul stoner rock ; GOTHIC care au venit și de această dată cu un recital versatil, ce a îmbinat doom-death-ul cu elemente de black, goth și chiar heavy metal ; ABIGAIL, trupa cu muzicieni experimentați și nume etalon pentru scena doom-metal din România, care a susținut compoziții complexe, precum "Mirror..a Room Without Windows", "Astral Sleep", "Shades of a Distant Light", "Kogaion", "Sweet Cruelty", « Sonet » și o piesă nouă, ce în acest moment încă nu are o denumire. Pe scenă, pe lângă cei menționați, au mai participat GOODBYE TO GRAVITY, care a venit cu un show dinamic; TROOPER, cu un concert old school, în care au predominat piesele de pe primele două albume din discografia formației. Seara s-a încheiat cu NEGATIVE CORE PROJECT, un deathcore ce a pus publicul pe jar și a generat în fața scenei mișcarea și atmosfera ce caracterizează festivalurile de metal extrem.

Trooper la Rockstadt Extreme Fest 2013

Trooper la Rockstadt Extreme Fest 2013

Cea de-a doua zi Rockstadt Extreme Fest a reprezentat, în primul rând, o luptă cu frigul și ploaia, dar acest fapt nu i-a împiedicat pe fanii trupelor să plece, mai ales că pentru mulți dintre cei prezenti la poalele Cetatii Rasnov a fost cea mai asteptata dintre zile. Gheata a fost sparta de catre brasovenii FALSE REALITY si CODE RED, cea din urma formatie prezentand si piese ce se vor regasi pe primul album. La rand au urmat cei de la BUCOVINA, trupa etalon in zona folk metalului romanesc, o formatie foarte indragita si care s-a simtit excelent pe scena de la Rockstadt, facandu-i pe cei prezenti sa rezoneze cu accentele traditionale, compozitiile ample si tranzitiile melodice. Acestia au atins printe altele si problema exploatarii de la Rosia Montana, starnind si mai tare reactia publicului.

Poate cea mai cunoscută formație hardcore din zona balcanica, LAST HOPE (Bulgaria), a revenit in fata publicului din Romania bine sustinut, o combinatie intre energie bruta si intensitatea exprimarii, fapt care a starnit si reactia pe masura a celor prezenti in fata scenei. Schimbarea de stil a sosit imediat cu cei de la CARACH ANGREN, blackeri apreciati in tara de origine, Olanda. Pot spune ca s-au potrivit manusa cu ploaia care a inceput sa cada exact in deschiderea concertului, lasand senzatia unei povesti pline de tenebre si spectacol ce a imbinat sonoritatile brutale, influentele teatrale si accentele simfonice. Inedit pentru o trupa de black metal a fost wall of death. Fara sa astepte prea mult, polonezii de la DECAPITATED, cotati de catre unii specialisti in domeniu drept una dintre cele mai tehnice si apreciate trupe death metal din lume, au avut o prestatie live aproape pe masura asteptarilor, derulata in forta si caracterizata de solo-uri de chitara si riff-uri disonante. Aproape de lasarea intunericului, NAPALM DEATH au luat scena in stapanire, dovedind ca dupa mai bine de 30 ani de cariera isi pastreaza reputatia de nume simbol al scenei grind-death. In stilul caracteristic, au incalzit publicul cu un show consistet, animat de prezenta scenica a frontman-ului Barney Greenway. Setlist cuprinzator, a acoperit in mare parte ampla discografie a formatiei, iar printre piesele cele mai apreciate s-au numarat “Suffer The Children,” “Scum,” “The Kill,” “Dead,” “Nazi Punks Fuck Off” si “Seige of Power”.

Napalm Death la Rockstadt Extreme Fest 2013

Napalm Death la Rockstadt Extreme Fest 2013

Apogeul serii cu numarul doi a fost atins odata cu intrarea in scena a celor de la… GOJIRA, o formatie in plina ascensiune si premiata anul acesta la Golden Gods, pentru categoria cea mai buna trupa live ! Grup emblema al progressive death-ul francez a punctat elegant la Rockstadt Extreme Fest prima prezenta in calitate de cap de afis pe o scena din Europa de est, insa care a fost mai scurta decat ma asteptam, concertul fiind incheiat cu aproape 20 de minute inainte de ora 1,30. Ce-i drept a fost destul de multa agitatie in fata scenei, s-a dat din cap, s-a cantat si s-a facut mosh pit, insa parca meritau mai multa daruire din partea celor prezenti. Show-ul a fost unul solid, greu ca si intensitate emotionala si totodata plin de o energie. Printre piesele interpretate s-au gasit: “Explosia”, “Flying Whales”, “Backbone”, “The Heaviest Matter Of The Universe”, “L'Enfant Sauvage”, “Toxic Garbage Island”, “Wisdom Comes”, “Oroborus”, “The Axe” si ca bis “The Gift Of Guilt”.

Gojira la Rockstadt Extreme Fest 2013

Gojira la Rockstadt Extreme Fest 2013

Startul celei de-a treia zi a festivalului a apartinut altor brasoveni, de data aceasta fiind vorba despre DELIVER THE GOD, care au venit in fata publicului cu un death metal imbogatit cu elemente de melodic deathcore si progressive, fiind urmati imediat de ABNORMYNDEFFECT, trupa apreciata de grindcore din Republica Moldova. Continuand tot cu elemente sonore din acelasi spectru muzical, SPIRITUAL RAVISHMENT, din Oradea, au provocat agitatie in randul spectatorilor care s-au lasat purtati de sunetul death-grind. Odata cu intrarea in scena a brasovenilor de la INDIAN FALL, trupa care are in spate peste 15 ani de activitate, atmosfera a devenit tot mai incarcata de adrenalina, spectatorii apreciind sonoritatile black metal melodice oferite de acestia. Un moment interesant a fost cel al brazilienilor de la KROW, formatie ce abordeaza un mix brutal de inspiratie death, cu izbucniri thrash si ruperi de ritm de factura contemporana.

Si, in sfarsit, dupa prestatia brazilienilor au urmat pregatirile pentru concertul celor de la TEXTURES, care au venit special pentru acest festival, promitand fanilor din Romania inca de acum 2 luni un show plin de energie. «We gonna rock your balls off », spuneau ei si acest lucru s-a si intamplat, fapt pentru care au oferit serii o nota, sa-i spunem, poate prea sofisticata pentru publicul prezent, trupetii solicitand din partea spectatorilor mai multa miscare. Era inevitabil, circlepit de cateva ori. Cu o abordare vocala atragatoare, pregatiti pentru noi experiente si jam session-uri, ruperi de ritm, trupa a venit cu un concert spectaculos, caracterizat de un melanj de sonoritati extreme si in acelasi timp rafinate. Textures, trupa formata in 2001, a impus un nou standard pe scena metal din Olanda inca de la lansarea primului album « Polars », datat 2003. Olandezii abordeaza un stil complex, cu influente progressive metal, metalcore, technical death metal si groove metal, combinate cu pasaje melodioase si atmosferice, cucerind piata de profil din intreaga lume. Printre piesele interpretate in cadrul Rockstadt Extreme Fest s-au gasit « Singularity », « Sanguine Draws the Oath », dar si « Awake », cea mai melodioasa piesa a lor pana la ultimul album, moment in care fanii au inceput sa cante in forta.

Textures la Rockstadt Extreme Fest 2013

Textures la Rockstadt Extreme Fest 2013

SEPTICFLESH, sosiți la Râșnov cu putin timp inainte de sustinerea concertului, au fost o prezenta de-a dreptul impresionanta, incantand metalistii cu amalgamul perfect al riff-urilor de chitara in maniera clasica, pasaje instrumentale sofisticate si aranjamentele orchestrale complexe, toate intr-o atmosfera muzicala sumbra, cu accente goth si intruchipari tenebroase. Recital acompaniat din plin de headbanging si moshing. Din cat s-a putut suprinde, baietii de la Septicflesh au atras, poate, cel mai mare numar de spectatori.

SEPTICFLESH la Rockstadt Extreme Fest 2013

SEPTICFLESH la Rockstadt Extreme Fest 2013

Închiderea zilei cu numarul trei, cu aceasta ocazie si cei care au adus toamna, a apartinut celor de la PRIMORDIAL. Nume cult al scenei metal contemporane, PRIMORDIAL a incitat si infierbantat publicul cu imbinarea dintre sound-ul ravasitor, elementele atmosferice subtile, pasajele lumioase de inspiratie celtica sau folk metal, acordurile impunatoare de pagan metal si accentele sumbre de black metal. Allan Averill (Nemtheanga), solistul formatiei, a facut senzatie cu prezenta si interpretarea sa teatrala, elemente ce au reprezentat alaturi de trecerile versatile si exprimarile melodice pana la tonalitatile agresive, ingredientele cheie pentru o experienta live cu adevarat inedita. Din setlist nu au lipsit piese etalon, precum: “No Grave Deep Enough”, “Bloodied Yet Unbowed”, “The Coffin Ships”, sau “Empire Falls”. Show-ul exclusiv al formatiei PRIOMORDIAL, care a adurata aproape doua ceasuri, a lasat spectatorii sub imperiul unei reverii metal si a pus punct, intr-o maniera inedita primei editii Rockstadt Extreme Fest.

Primordial la Rockstadt Extreme Fest 2013

Primordial la Rockstadt Extreme Fest 2013

De subliniat, de asemenea, că pe parcursul zilei, concursul Beer Mile a fost unul dintre cele mai gustate si amuzante momente, partidele de paintball au fost si ele la mare cautare, la fel ca si cursele cu tiroliana. Pentru momentele de pauza cei prezenti au luat cu asalt terasele Ciuc Premium si zona de relaxare Coca Cola. După încheierea concertelor, distractia a continuat la Rockoteca unde metalul extrem a răsunat până în zori.

Galerie de fotografii Rockstadt Extreme Fest 2013

Premii muzicale

Nominalizările la Premiile Grammy, ediţia 2025 au fost anunţate: Metallica şi Gojira sunt pe listă

Pe 8 noiembrie 2024 Recording Academy din SUA a anunţat nominalizările la Premiile Grammy, ediţia 2025. Beyonce a stabilit cu această ocazie un record, iar pe listă se află şi nume mari din rock, ca Metallica, Judas Priest sau Gojira. Aflaţi lista completă mai jos.

Publicat

pe

Premiile Grammy 2025
Premiile Grammy 2025 │ FOTO: Recording Academy USA

Premiile Grammy sunt organizate de Recording Academy, cunoscută și că Academia Națională de Arte și Științe ale Înregistrării (National Academy of Recording Arts and Sciences - NARAS) din SUA. Această organizație non-profit din Statele Unite este dedicată promovării, susținerii și recunoașterii excelenței în industria muzicală. Academia este responsabilă de gestionarea întregului proces de nominalizare, jurizare și decernare a premiilor Grammy, care onorează realizările artistice și tehnice din muzică în fiecare an.

În 2025 are loc ediţia cu numărul 68, iar Beyonce e cap de afiş, cu 11 nominalizări. Are un total de 99 de nominalizări în carieră. Pentru râvnitul titlul de "Albumul Anului" se întrec The Beatles, Billie Eilish, Chappell Roan, Charlie XCX, Kendrick Lamar, Sabrina Carpenter şi Taylor Swift, alături de Beyonce. Ceremonia are loc pe 2 februarie 2025, la Crypto.com Arena din Los Angeles, California.

METALLICA, JUDAS PRIEST, GOJIRA, KNOCKED LOOSE și SPIRITBOX au fost nominalizați la categoria „Cea mai bună interpretare metal” la cea de-a 67-a ediție a Premiilor Grammy. Evenimentul va fi transmis live pe 2 februarie 2025, de la Crypto.com Arena din Los Angeles, pe rețeaua de televiziune CBS, fiind disponibil și în streaming live și la cerere pe Paramount+.

Academia de Înregistrări a adus mai multe modificări importante pentru cea de-a 67-a ediție a Premiilor Grammy, programată pentru 2 februarie 2025. Printre aceste schimbări se numără ajustări ale criteriilor de eligibilitate și redenumirea unor categorii, care vor intra în vigoare imediat pentru ediția din 2025 a premiilor Grammy. Academia numără acum peste 16.000 de membri, dintre care mai mult de 13.000 au drept de vot. Perioada de eligibilitate pentru premiile din acest an se desfășoară între 16 septembrie 2023 și 30 august 2024.

O schimbare notabilă este redenumirea categoriei „Cea mai bună interpretare pop dance” în „Cea mai bună interpretare dance pop”. De asemenea, categoria „Cel mai bun remix” a fost mutată din domeniul Producție, Inginerie, Compoziție și Aranjament în domeniul Pop și Dance/Electronic. Aceste actualizări reflectă angajamentul Academiei de a evolua alături de industria muzicală și de a asigura că Premiile Grammy rămân incluzive și reprezentative pentru diverse genuri muzicale.

Iată lista nominalizaţilor la Premiile Grammy din 2025:

Înregistrarea anului

- The Beatles – "Now and Then"
- Beyoncé – "Texas Hold ‘Em"
- Billie Eilish – "Birds of a Feather"
- Chappell Roan – "Good Luck, Babe!"
- Charli XCX – "360"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"
- Sabrina Carpenter – "Espresso"
- Taylor Swift Featuring Post Malone – "Fortnight"

Albumul anului

- André 3000 – "New Blue Sun"
- Beyoncé – "Cowboy Carter"
- Billie Eilish – "Hit Me Hard and Soft"
- Chappell Roan – "The Rise and Fall of a Midwest Princess"
- Charli XCX – "Brat"
- Jacob Collier – "Djesse Vol. 4"
- Sabrina Carpenter – "Short n’ Sweet"
- Taylor Swift – "The Tortured Poets Department"

Cântecul anului

- Beyoncé – "Texas Hold ‘Em"
- Billie Eilish – "Birds of a Feather"
- Chappell Roan – "Good Luck, Babe!"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"
- Lady Gaga & Bruno Mars – "Die With a Smile"
- Sabrina Carpenter – "Please Please Please"
- Shaboozey – "A Bar Song (Tipsy)"
- Taylor Swift Featuring Post Malone – "Fortnight"

Cel mai bun artist nou

- Benson Boone
- Doechii
- Chappell Roan
- Khruangbin
- Raye
- Sabrina Carpenter
- Shaboozey
- Teddy Swims

Producătorul anului, Non-Clasic

- Alissia
- Daniel Nigro
- Dernst "D’Mile" Emile II
- Ian Fitchuk
- Mustard

Compozitorul anului, Non-Clasic

- Amy Allen
- Edgar Barrera
- Jessi Alexander
- Jessie Jo Dillon
- Raye

Cea mai bună interpretare solo pop

- Beyoncé – "Bodyguard"
- Billie Eilish – "Birds of a Feather"
- Chappell Roan – "Good Luck, Babe!"
- Charli XCX – "Apple"
- Sabrina Carpenter – "Espresso"

Cel mai bun duo/grup pop

- Ariana Grande, Brandy & Monica – "The Boy Is Mine – Remix"
- Beyoncé Featuring Post Malone – "Levii’s Jeans"
- Charli XCX & Billie Eilish – "Guess Featuring Billie Eilish"
- Gracie Abrams Featuring Taylor Swift – "Us."
- Lady Gaga & Bruno Mars – "Die With a Smile"

Cel mai bun album pop vocal

- Ariana Grande – "Eternal Sunshine"
- Billie Eilish – "Hit Me Hard and Soft"
- Chappell Roan – "The Rise and Fall of a Midwest Princess"
- Sabrina Carpenter – "Short n’ Sweet"
- Taylor Swift – "The Tortured Poets Department"

Cea mai bună înregistrare de muzică dance/electronică

- Disclosure – "She’s Gone, Dance On"
- Four Tet – "Loved"
- Fred Again.. & Baby Keem – "Leavemealone"
- Justice & Tame Impala – "Neverender"
- Kaytranada Featuring Childish Gambino – "Witchy"

Cea mai bună înregistrare dance pop

- Ariana Grande – "Yes, And?"
- Billie Eilish – "The Love of My Life [Over Now Extended Edit]"
- Charli XCX – "Von Dutch"
- Madison Beer – "Make You Mine"
- Troye Sivan – "Got Me Started"

Cel mai bun album de muzică dance/electronică

- Charli XCX – "Brat"
- Four Tet – "Three"
- Justice – "Hyperdrama"
- Kaytranada – "Timeless"
- Zedd – "Telos"

Cea mai bună înregistrare remixată

- Charli XCX – "Von Dutch A. G. Cook Remix Featuring Addison Rae"
- Doechii & Kaytranada Featuring JT – "Alter Ego (Kaytranada Remix)"
- Julian Marley & Antaeus – "Jah Sees Them (Amapiano Remix)"
- Sabrina Carpenter – "Espresso (Mark Ronson x FNZ Working Late Remix)"
- Shaboozey & David Guetta – "A Bar Song (Tipsy) (Remix)"

Cea mai bună interpretare rock

- The Beatles – "Now and Then"
- The Black Keys – "Beautiful People (Stay High)"
- Green Day – "The American Dream Is Killing Me"
- Idles – "Gift Horse"
- Pearl Jam – "Dark Matter"
- St. Vincent – "Broken Man"

Cea mai bună interpretare metal

- Gojira, Marina Viotti & Victor le Masne – "Mea Culpa (Ah! Ça ira!)"
- Judas Priest – "Crown of Horns"
- Knocked Loose Featuring Poppy – "Suffocate"
- Metallica – "Screaming Suicide"
- Spiritbox – "Cellar Door"

Cea mai bună piesă rock

- The Black Keys – "Beautiful People (Stay High)"
- Green Day – "Dilemma"
- Idles – "Gift Horse"
- Pearl Jam – "Dark Matter"
- St. Vincent – "Broken Man"

Cea mai bună reprezentatie rock

- The Black Crowes – "Happiness Bastards"
- Fontaines D.C. – "Romance"
- Green Day – "Saviors"
- Idles – "Tangk"
- Jack White – "No Name"
- Pearl Jam – "Dark Matter"
- The Rolling Stones – "Hackney Diamonds"

Cea mai bună interpretare de muzică alternativă

- Cage the Elephant – "Neon Pill"
- Fontaines D.C. – "Starburster"
- Kim Gordon – "Bye Bye"
- Nick Cave & the Bad Seeds – "Song of the Lake"
- St. Vincent – "Flea"

Cel mai bun album de muzică alternativă

- Brittany Howard – "What Now"
- Clairo – "Charm"
- Kim Gordon – "The Collective"
- Nick Cave & the Bad Seeds – "Wild God"
- St. Vincent – "All Born Screaming"

Cea mai bună interpretare R&B

- Chris Brown – "Residuals"
- Coco Jones – "Here We Go (Uh Oh)"
- Jhené Aiko – "Guidance"
- Muni Long – "Made for Me (Live on BET)"
- SZA – "Saturn"

Cea mai bună interpretare R&B tradițională

- Kenyon Dixon – "Can I Have This Groove"
- Lalah Hathaway Featuring Michael McDonald – "No Lie"
- Lucky Daye – "That’s You"
- Marsha Ambrosius – "Wet"
- Muni Long – "Make Me Forget"

Cea mai bună piesă R&B

- Coco Jones – "Here We Go (Uh Oh)"
- Kehlani – "After Hours"
- Muni Long – "Ruined Me"
- SZA – "Saturn"
- Tems – "Burning"

Cel mai bun album R&B progresiv

- Avery*Sunshine – "So Glad to Know You"
- Childish Gambino – "Bando Stone and the New World"
- Durand Bernarr – "En Route"
- Kehlani – "Crash"
- NxWorries – "Why Lawd?"

Cel mai bun album R&B

- Chris Brown – "11:11 (Deluxe)"
- Lalah Hathaway – "Vantablack"
- Lucky Daye – "Algorithm"
- Muni Long – "Revenge"
- Usher – "Coming Home"

Cea mai bună interpretare rap

- Cardi B – "Enough (Miami)"
- Common & Pete Rock Featuring Posdnuos – "When the Sun Shines Again"
- Doechii – "Nissan Altima"
- Eminem – "Houdini"
- Future, Metro Boomin & Kendrick Lamar – "Like That"
- Glorilla – "Yeah Glo!"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"

Cea mai bună interpretare rap melodic

- Beyoncé, Linda Martell & Shaboozey – "Spaghettii"
- Future, Metro Boomin & The Weeknd – "We Still Don’t Trust You"
- Jordan Adetunji Featuring Kehlani – "Kehlani (Remix)"
- Latto – "Big Mama"
- Rapsody Featuring Erykah Badu – "3:AM"

Cea mai bună piesă rap

- Future, Metro Boomin & Kendrick Lamar – "Like That"
- Glorilla – "Yeah Glo!"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"
- Rapsody & Hit-Boy – "Asteroids"
- ¥$, Kanye West, Ty Dolla $ign & Rich the Kid Featuring Playboi Carti – "Carnival"

Cel mai bun album rap

- Common & Pete Rock – "The Auditorium Vol. 1"
- Doechii – "Alligator Bites Never Heal"
- Eminem – "The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)"
- Future & Metro Boomin – "We Don’t Trust You"
- J. Cole – "Might Delete Later"

Citește în continuare

Muzică și film

Loredana, Andra, Nicole Cherry se numără printre aparițiile surpriză din filmul "Căsătoria"

Loredana, Andra, Gojira, Nicole Cherry, Șerban Copoț și Serghei Mizil fac parte din distribuția filmului "Căsătoria", regizat de Mihai Bendeac, care va ajunge în premieră pe marile ecrane din țară începând cu 6 decembrie.

Publicat

pe

Loredana și Mihai Bendeac în filmul "Căsătoria"
Loredana și Mihai Bendeac în filmul "Căsătoria" │ FOTO: Vertical Entertainment

"Căsătoria" spune povestea unui parior degenerat aflat într-o situație disperată (Liviu Pintileasa) și a celor doi prieteni ai săi (Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin) care caută câștiguri ușoare care să le întrețină viciile. Comedia este distribuită de Vertical Entertainment pe marile ecrane din țară din 6 decembrie 2024.

Din distribuția filmului fac parte actorii Gloria Găitan, Mihaela Teleoacă, Alin Florea, Lucian Ionescu, Anca Dinicu, Ilona Brezoianu, dar și alte nume cunoscute din showbiz, care aduc un plus de farmec proiectului cinematografic.

Ce personaje vor interpreta Andra, Loredana sau Nicole Cherry

Andra este Diva care, prin vocea ei, sensibilizează și impresionează pe ritmuri de tango, într-o adaptare modernă a piesei "Spune-mi unde, spune-mi cine", cântate original de Dan Spătaru în anii 1968.

Tot din arhiva muzicală românească, Loredana recreează pe marile ecrane primul ei moment de glorie: debutul muzical din 1986, când avea doar 16 ani. Loredana interpreta atunci melodia "Mă întreb ce să fac?" în cadrul Festivalului de muzică ușoară de la Mamaia. Artista a devenit rapid cea mai tânără participantă și câștigătoarea marelui premiu din istoria festivalului.

Gojira (George Andreescu) este omul potrivit, la momentul potrivit, adică polițist. Cu multă prezență de spirit și inspirație, Gojira are dificila misiune de a intensifica intriga și de a o puncta sonor.

"Când Mihai Bendeac m-a solicitat pentru filmul său <<Căsătoria>>, mi-am dat seama că va fi unul dintre cele mai importante roluri de-ale mele într-un film românesc. Din acest motiv, m-am pregătit intens timp de 6 luni, înțelegând foarte bine scenariul, dar și rolul meu. M-am prezentat la filmări. Acestea au durat 15 minute și nu am avut nicio replică. Serios acum, m-am bucurat foarte tare să lucrez la acest film cu profesioniști adevărați și, bineînțeles, cu Mihai Bendeac", a declarat Gojira.

O prezență stilată și inocentă, Nicole Cherry schimbă neintenționat destinul protagoniștilor cu o intervenție salvatoare din postura de comerciantă cochetă. Iar la polul opus, Serghei Mizil are un scenariu foarte dinamic și iese în evidență ca taximetristul zgomotos, pregătit să te ducă oriunde contra prețului "corect".

Șerban Copoț a mai cochetat cu actoria în trecut, însă în "Căsătoria" este pentru prima dată când arată că poate fi și băiatul rău. Despre colaborarea pentru această producție, Șerban a mărturisit:

"A fost o plăcere să lucrez cu Mihai Bendeac și, sincer, eram foarte curios să descopăr cum se descurcă și din postura de regizor. După ce am văzut câteva scene montate din film, pot declara cu tărie că sunt mândru să fac parte din distribuția unui film care va rămâne în istoria cinematografiei."

TRAILER Film "Căsătoria":

Citește în continuare

Muzică nouă

Gojira a lansat în sfârșit "Ah! Ca Ira", piesa de la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris

Pentru metaliști, cel mai tare moment de la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, a fost cel cu bucata de concert Gojira. Nu e de ajuns că au explodat stream-urile trupei, crescând cu 500%, toată lumea cerea abitir să asculte și o versiune curată a melodiei 'Ah! Ça Ira'. Acum o avem în sfârșit.

Publicat

pe

Coperta single Gojira Ah Ca Ira
Coperta single Gojira Ah Ca Ira │ FOTO: Gojira

Până acum puteam găsi doar variante de la 'Ah! Ça Ira' cu comentariul celor de la Eurosport peste. S-au încercat și niște curățiri ale comentariului folosind AI, dar tot se auzea puțin zgomot. Pe 30 august, Gojira ne-a făcut cadou o versiune 'de studio' a melodiei, care la bază este un cântec revoluționar francez de acum sute de ani.

În cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din iulie 2024, care a durat 4 ore, Gojira a avut un segment de 3 minute care i-a lăsat pe toți cu gura căscată. A inclus regine decapitate, muzicieni aproape atârnați de zidurile unui castel și o corabie acoperită cu confetti roșu ca sângele, ducând-o pe solista Marina Viotti spre Sena.

Regina Maria Antoaneta și decapitarea sa erau laitmotivul momentului, dar și Revoluția Franceză. Reprezentația a avut loc în fața Conciergeriei, fosta reședință, devenită închisoare a capetelor încoronate franceze în timpul Revoluției. Maria Antoaneta a fost decapitată în 1793. Evident, s-au iscat și controverse, multe voci conservatoare și tradiționaliste numind momentul 'satanic'.

Iată ce a spus liderul trupei, Joe Duplantier, despre moment și acuzațiile de satanism într-un interviu cu Rolling Stone Magazine:

"Nu e vorba de asta. E vorba de istoria Franței. E farmecul Franței, știi tu, oameni decapitați, vin roșu și sânge peste tot – e romantic, e normal. Nu e nimic satanic. [Râde]

Franța este o țară care a făcut o separare între stat și religie în timpul revoluției. Și este ceva foarte important, foarte drag fundamentului Franței republicane. Noi numim asta laïcité. Este momentul în care statul nu mai este religios, așadar este liber în ceea ce privește expresia și simbolismul. Totul ține de istorie și fapte. Nu ne uităm prea atent la simbolism în termeni de religie."

Aparent, Gojira nici măcar nu a ales piesa de capul său, ci o echipă de designeri, compozitori și organizatori au venit cu ideea. Grupul a fost nominalizat la premiile Grammy de 3 ori și este cea mai apreciată formație metal din Franța. O vom vedea la Rockstadt Extreme Fest 2025, în România.

Citește în continuare

Trending