Ziua a doua din OST Fest 2012 a debutat sub semnul unui soare dogoritor, pe care publicul a trebuit să-l înfrunte cu stoicism pentru a se putea bucura de primele formaţii din program. Personal, eram foarte interesat să prind HolyHell, o formaţie pe care am mai avut ocazia să o văd live acum trei ani, în cadrul festivalului B'estfest Aftershock. Maria Breon şi colegii săi mi-au plăcut, iar ulterior le-am ascultat cu plăcere şi albumul de debut.
Vezi galeria de fotografii de la concertul HolyHell
Din păcate, problemele de sunet şi-au făcut şi acum apariţia, volumele pentru voce, clape şi chitară oscilând deranjant pe parcursul scurtului setlist al celor de la HolyHell. S-au cântat foarte puţine piese, dintre care doar una singură de pe viitorul album Darkness Visible, sunetul formaţiei suferind în mod evident de pe urma lipsei unui al doilea chitarist.
Setlist HolyHell:
- Holly Water
- Revelations
- Accept The Darkness
- Into The Gates of Hell
- Wings of light
Lucrurile au fost clarificate de Joey DeMaio (basistul celor de la Manowar), care şi-a făcut apariţia pe scenă şi a anunţat că membrii HolyHell nu mai pot continua concertul deoarece se grăbesc pentru a nu pierde un avion. Un sfârşit sec pentru un recital mai degrabă dezamăgitor.
Trooper cu dans Voodoo
Au urmat băieţii de la Trooper, care, pentru apariţia la acest festival, au pregătit un show ceva mai special. Concertul lor a început cu piesa “Voodoo” (extrasă de pe albumul cu acelaşi nume) şi a continuat cu o trecere în revistă a întregii discografii Trooper. Nu au lipsit “Vlad Ţepes”, “Tari ca Munţii” sau “Strigăt”, show-ul fiind întregit de apariţia unor dansatoare mai mult dezbrăcate, care au amintit de reprezentaţia Mötley Crüe din seara precedentă.
Şi aici au fost câteva probleme cu chitara Balarului, iar volumul vocii Coiotului mi s-a părut mult prea ridicat, chiar deranjant uneori. Totuşi, publicul nu a dat foarte mare atenţie acestor inconveniente, susţinând formaţia şi cântând alături de Coiot pe parcursul întregului concert.
Europe - Remember & rock nou
Uimitor, problemele de sunet au dispărut odată cu apariţia pe scenă a celor de la Europe; pur şi simplu am avut sentimentul că abia atunci începea adevăratul festival. Aflaţi în plin turneu de promovare a noului album Bag of Bones, Joey Tempest & co. au debutat furtunos cu trei piese de pe acest material discografic: "Riches to Rags", "Not Supposed to Sing the Blues" (primul single) şi "Firebox”.
Vezi galeria de fotografii de la concertul Europe
Nu au lipsit nici momentele nostalgice (balada “Carrie”, “Rock the Night" sau "Girl from Lebanon") şi nici melodiile mai “în vână” din discografia recentă a formaţiei ("Last Look at Eden", "Demon Head"). Concertul a fost încheiat cu super hitul “The Final Countdown”, cântat alături de întregul public de la Romexpo.
Manowar - Războinicii tunetului
Seara a fost incheiată de “regii metalului” de la Manowar. Având în vedere că ne fusese promisă premiera mondială a noului album The Lord of Steel, show-ul pus în scenă de Joey DeMaio, Eric Adams, Karl Logan şi Donnie Hamzik a fost surprinzător de… familiar. Nici sunetul nu a constituit cine ştie ce surpriză: volumul a fost extrem de ridicat, distors din plin, iar bass-ul lui DeMaio a suplinit cu brio lipsa unei a doua chitare.
Vezi galeria de fotografii de la concertul Manowar
Nu a fost înterpretată nici măcar o melodie de pe noul album, fiind prezentate aceleaşi piese arhicunoscute (“Manowar”, ”Fighting The World”, “Metal Warriors”, “Hail and Kill” etc.), acelaşi discurs în română a lui DeMaio, acelaşi show cu premierea unuia dintre spectatori cu o chitară electrică…
Setlist Manowar
- Manowar
- Gates of Valhalla
- Kill With Power
- Sign of The Hammer
- Fighting The World
- Kings of Metal
- Metal Warriors
- Brothers of Metal
- Call to Arms
- The Gods Made HM
- Sons of Odin
- Hand of Doom
- King of Kings
- Sting of the Bumblebee
- Warriors of the World
- Thunder in the Sky
- The Power
- Hail and Kill
- Nessun Dorma
- Black Wind, Fire & Steel
Ce-i drept, aniversarea de zece ani a albumului Warriors of The World a fost sărbătorită aşa cum se cuvine, în setlist fiind incluse piesele clasice de pe acest material discografic: “Warriors of The World United”, “Call To Arms”, “Hand of Doom” şi chiar surprinzătoarea “Nessun Dorma”. Show-ul a fost încheiat cu un spectacol de artificii excelent pus în scenă, care ne-a mai făcut să uităm că “premiera mondială a noului album” a fost doar o manevră de marketing.
Vezi galeriile foto de la concertele celei de-a doua zi de OST Fest 2012 - Manowar, Europe și HolyHell. Impresiile zilei de vineri se regăsesc în prima recenzie.