Celebra trupă de dans Lord of the Dance a revenit la București la câteva zile după premiera mondială la Cluj-Napoca a noului show. Dansatorii irlandezi sunt foarte iubiți în România, dovadă fiind sala aproape plină la prima reprezentație din cele două programate în capitală pe 13 octombrie 2012. Organizatorii Project Events au introdus ulterior în program spectacolul de la ora 16.00, văzând cum cel principal se apropia de sold-out.
Vezi galeria foto completă Lord of the Dance
Show-ul Lord of the Dance a fost creat de renumitul coregraf Michael Flatley și este punerea în scenă a unei povești celtice despre lupta dintre bine și rău. Pe scenă apar zeci de dansatori în câte 15 costumații diferite, ilustrând această confruntare prin dans. Planurile acțiunii sunt variate, unele fiind clasice, altele contemporane. Printre personaje se regăsesc "Lord Of The Dance", "Saoirse the Irish Cailín", "Morrighan the Temptress", "Don Dorcha", "The Little Spirit" și "Erin the Goddess".
Noul show se desfășoară pe o scenă mai mare față de cea de anul trecut. Cele 21 de momente sunt împărțite și de această dată în două, cu pauză de 20 de minute între ele. O parte dintre acestea au fost modificate față de anul trecut. De exemplu, dansul în costume fluorescente a fost eliminat, acela fiind oricum destul de comercial. Nu s-a schimbat nimic la momentul costumelor sexy și în continuare asistăm la lupta unor unități de comando. Pe lângă schimbările de costumație, show-ul de anul acesta pare să pună accent mai mult pe cântece. Povestea pierde din cursivitate, firul narativ putând fi urmărit mai ușor în spectacolul din 2011.
Finalul spectacolului a fost unul apoteotic, cu toată sala în picioare, în aplauze frenetice binemeritate. Trupa de dans a revenit la bis, lăsându-le celor peste 3000 de spectatori o stare energică, foarte plăcută.
VIDEO: Deschiderea show-ului Lord of the Dance
După despărțirea de magia dansului irlandez, oamenii se puteau consola adulmecând arome de vinuri în inevitabila trecerea prin VINFEST 2012, salonul național de vinuri aflat în desfășurare în foaierul Sălii Palatului. Nimic nu a fost însă mai plin de indignare decât redescoperirea mirosului de mici la ieșire. Din nefericire, mesele de lemn puse fix în capătul scărilor a incomodat fluxul de spectatori. Organizarea în paralel a concertelor și a expozițiilor la Sala Palatului ar trebui evitată.