Urmărește-ne în Social Media

rock

HVNDS la Quantic: Bring Me the Horizon de România, mai şlefuit ca niciodată

Pe 6 decembrie 2024, fix de Moş Nicolae am avut ocazia să ajung la concertul HVNDS din Quantic. Încă sub imperiul aglomeraţiei de la concertul lor din noiembrie 2023, am ezitat iniţial să merg şi rău aş fi făcut, deoarece a fost o explozie de energie binevenită în aceste vremuri tulburi. Cu opening act-uri surprinzătoare şi un HVNDS gata să cucerească piaţa muzicală internaţională cu hituri în engleză. Impresii despre concert găsiţi mai jos.

Publicat

pe

Am descoperit HVNDS târziu, faţă de anii buni de activitate pe care îi au. Mă rog, pe solistul Iustin îl ştiam ca MC Răduku, de pe vremea petrecerilor drum'n'bass din 2009-2010, când anima evenimentele Arena DNB sau party-uri din Centrul Vechi (Stamba, Obey, Elephant etc). Ei bine, cândva la final de an 2022, când eram în sala de la cinema, la filmul românesc "Teambuilding", am auzit o melodie stranie la genericul de final.

Teoretic era trap, practic era un rock alternativ muşcător cum nu mai auzisem la noi. Mă plictisisem de Coma, Implant Pentru Refuz, OCS şi alte formaţii de rock alternativ şi căutam ceva nou. Eventual ceva trap-metal. Era vorba de "Vin viu, plec mort" şi imediat am adăugat HNVDS în playlist, devorând tot ce au scos. Mi-au plăcut în special "Fashion" cu Bruja şi "Am şofer" cu OG Eastbull.

Ulterior trupa avea să "bubuie", prin colaborările cu Delia. Fix când se desfăşura SAGA 2023, prin vară a apărut piesa "SKNDL", care a ajuns la toate radio-urile şi le-a adus multă expunere. E mereu în playlistul meu de cardio Aveau să mai urmeze colaborări cu Delia, dar şi cu trapperi, plus coloane sonore bifate de HVNDS, incluşi recent pe "Candidatul Perfect", piesa "Tara te vrea prost".

Alexandra Căpitănescu

Alexandra Căpitănescu a deschis show-ul, o voce tânără, dar cu mare potenţial. A câştigat sezonul 11 din "Vocea României" în 2023 şi m-a surprins în Quantic, cu o interpretare a piesei "Focul" de la Laura Stoica şi cu un "Welcome to the Jungle", care la vremea sa a întors 4 scaune la Vocea. Are multă atitudine şi are una dintre acele voci feminine de rock românesc ale anilor '80 şi '90, care în ziua de azi nu prea mai există.

Mă gândesc la Laura Stoica şi Silvia Dumitrescu, dar şi la Cristina Scarlat de la Schimbul 3. Îmi place că nu a lăsat "Welcome to the Jungle" aşa cum e ea la Guns 'N Roses, ci a făcut nişte modificări, în stil propriu. Poate aşa mult că era să nu recunosc piesa, mai ales la începutul său.

Cojo

Undeva între Kendrick Lamar şi Lin Manuel Miranda se află acest tânăr rapper, exagerând proporţiile puţin. E... altceva în peisajul local, e mai mult poet decât rapper şi are nişte negative cum nu am mai auzit. E ceva foarte dramatic şi cinematic la el şi modul în care îşi contorsionează trupul pe scenă arată mult travaliu artistic şi chin poetic. Are şi timbru, statement social, e acid şi muşcător, dar şi anti-misogin şi prezintă toate laturile unei probleme pe care o atacă. Vă recomand să vă uitaţi şi la Urbanist-ul său din 2019.

Are flow rapid, are momente când îmi aminteşte de Cypress Hill, ba de Racla sau Cedry2k. chiar. Dacă ăsta e viitorul rap-ului românesc, suntem bine. Nu face abuz de vulgarităţi şi construieşte atent poveştile spuse. Până şi reflectoarele mănunchi pe el sunt un "nice touch".

HVNDS

HVNDS e "Bring Me the Horizon de România", am mai zis-o şi o voi mai spune. De la proiecţiile şi visualizerele din spate, la mişcările scenice ale solistului, la stilul muzical şi modul în care atacă versurile. Nu că ar fi ceva în neregulă cu asta. Se apleacă ceva mai mult înspre trap, decât o face BMTH spre pop în ultima vreme, ceea ce iar, nu e rău.

Ca noutăţi la acest concert, HVNDS ne-a adus conceptul de HVNDS NEXT, adică o serie de piese în limba engleză cu care speră să "spargă" piaţa internaţională. Am auzit vreo 2 care chiar merită atenţie, mai ales una care suna ca Linkin Park.

Au folosit toate artificile trupelor mari: ne lăsăm cu toţii jos şi sărim împreună, "open the circle up" să se facă cerc de mosh pit, acum cântă partea dreaptă şi acum stânga, glumiţe între muzicieni, apariţii surpriză şi aşa mai departe. Apariţiile surpriză au fost ale lui Super Ed şi Lu-K Beats de la Şatra Benz, fără Keed de data asta. Plus Dora Gaitanovici pentru o baladă catchy.

La concertul din noiembrie 2023, când abia apăruse "Sifon" a urcat şi Macanache pe scenă. O parte din mine spera să îl vadă şi pe Rava pe "Grijă", poate piesa care a stârnit cea mai multă rumoare în public. De ce rumoare? Am văzut un număr de dans la bară fabulos al unei invitate speciale, iubita solistului dacă nu mă înşel, care a furat privirile celor prezenţi mai ceva decât acolita lui LVX Machina la Summer Well. Greu de zis cine s-a rotit mai abitir la bară, dar aş înclina spre numărul de la HVNDS.

Completând la fix beat-ul agresiv de pe "Grijă" şi m-a intrigat faptul că au schimbat versurile "Îmi place viaţa şi co..ina" cu "her..ina". Ocazie cu care am aflat şi ce zicea pe versiunea de studio, "Să vedem care mă omoară prima". În capul meu o fredonasem complet diferit.

Ce m-a frapat cel mai mult e că mosh pit-ul cel mai aprig a ieşit pe piesa cu Delia, cea nouă, "Suflet". Nici pe "Vin Viu Plec Mort" sau bis-ul de la "Cu Brigada" nu a ieşit aşa.

Am mai fost în Quantic de multe ori şi trupe din afară nu au reuşit să "deschidă cercul" aşa bine şi cu atâta spor. Nici Cradle of Filth, nici Rotting Christ. Cred că băieţii pot să instige şi mai mult mulţimile la un concert în aer liber. Poate chiar un Wall of Death?

S-a auzit şi "Tokyo Drift", una din situaţiile când piesa live sună mai bne decât cea de studio şi autotune-ul ajuta, nu încurcă solistul.

Au fost şi vreo 2-3 balade, pe care multă lume le ştia şi pe care solistul a arătat că are şi voce, în spatele autotune-ului şi ţipătului ca Chester Bennington sau Oliver Sykes de la Bring Me the Horizon. Nucleul de fani e acolo, toţi ştiau piesele, unii ştiau şi ce urmează şi în ce ordine se petrece haosul controlat. Că înainte de "Vin Viu Plec Mort" e "Viu că Universul spre exemplu".

Iar Super Ed de la Şatra a făcut ca de obicei haos pe scenă şi o să îmi menţin mereu părerea că "Jonathan Davis din Berceni" ar trebui să îşi facă o trupă de metal. Dacă nu are deja...

Concluzii

La un nivel personal cred că nu am mai ţopăit atâta la un concert de ani buni. E ceva contagios, infecţios la concertele HVNDS, o frenezie care curprinde lumea, ca piranha când dau de sânge în apă. S-a făcut mosh pit cu cap, nimeni nu a fost rănit sau lovit, lumea s-a "bestializat" şi a defulat după perioada asta stresantă. Aluziile la politică au fost subţiri de la HVNDS, grele de la Cojo, care nu ezita să înjure candidatul problema al momentului.

HVNDS are aer de trupă mare, rutinată, fără bâlbe, microfonii şi probleme. Vocea solistului mai "alunecă" uneori şi eu mi-aş dori mai multe solo-uri de la ei, dar cânta pentru generaţia ADHD şi au piese de 2 minute care sunt despre a da afară tot ce ai în tine. Nu degeaba tot zice Iustin "fac sport" des în versurile pieselor sale. HVNDS e un sport, arzi 400 calorii lejer la concertele trupei. Şi arzi şi emoţii negative. O experienţă de încercat.

Iar pentru puriştii virtuozităţii, nu vânăm acorduri de Led Zeppelin aici şi inspiraţie cerească de Mozart. Ci un act mai degrabă spre punk, care să îţi pună creierul pe OFF şi simţirea pe ON, să scoată animalul din lesă.

Comentează

Concerte & turnee

Află ce artiști vor cânta în cadrul seriei de concerte imersive UNUSUAL de la MINA Museum

Între 16 ianuarie și 27 martie, MINA Museum va găzdui câteva evenimente audiovizuale ce îmbină muzica, tehnologia și arta. Intitulată UNUSUAL, seria de concerte imersive va debuta cu un show marca Robin and the Backstabbers. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

UNUSUAL își propune să redefinească modul în care percepem muzica live în cadrul unor spectacole vizuale cu proiecții 360. Acest demers este un dialog între muzicieni români ai scenei alternative și artiști vizuali digitali, o experiență multisenzorială ce va avea loc în spațiul imersiv de la MINA.

UNUSUAL oferă publicului ocazia de a se conecta profund cu muzica și arta prin proiecții animate pe pereți de șase metri înălțime. Este un performance creat de artiști, ingineri de sunet, producători muzicali și experți în noile media. Rezultatul? O atmosferă unică și captivantă ce va învălui publicul în lumini și peisaje sonore dinamice și coregrafiate.

Robin and the Backstabbers - primul concert din seria UNUSUAL

Primul concert va avea loc pe 16 ianuarie 2025, de la ora 20:00, și va fi susținut de Robin and the Backstabbers, una dintre cele mai de succes trupe alternative. Biletele pot fi achiziționate online, la prețul de 100 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Robin and the Backstabbers este o formație românească de rock alternativ, fondată în 2010 de Andrei Robin Proca. Trupa se autodefinește prin stilul său unic de "pop melodramatic," un amestec captivant de versuri poetice și instrumentație diversificată. Sunt cunoscuți pentru prezența lor live intensă, cu apariții la festivaluri mari din România, precum Electric Castle și Summer Well.

Program complet UNUSUAL la MINA Museum

Următoarele concerte aduc în prim-plan trupe și artiști care vor transforma fiecare seară într-o experiență memorabilă:

  • HVNDS - 6 februarie
  • Omul cu Șobolani - 20 februarie
  • EMAA - 7 martie
  • Dora Gaitanovici - 27 martie
Citește în continuare

Concerte & turnee

Smiley, Carla's Dreams, Vița de Vie cântă la West Side Hallo Fest 2024

West Side Hallo Fest va reveni pe Insula Lacul Morii în perioada 25-27 octombrie cu cea de-a doua ediție. Concerte pline de energie, decoruri spectaculoase și mâncăruri delicioase sunt doar câteva elemente ce vor atrage participanți de toate vârstele. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Smiley / Vița de Vie / Carla's Dreams
Smiley / Vița de Vie / Carla's Dreams │ FOTO: InfoMusic

West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween din țară, revine pe Insula Lacul Morii cu cea de-a doua ediție. Decoruri spectaculoase, cu vrăjitoare și dovleci uriași, concerte live, ateliere pentru copii, concursuri, prezentare de modă și o paradă a costumelor vizitatorilor - sunt doar câteva dintre atracțiile de la West Side Hallo Fest.

Nu vor lipsi mâncarea bună, nici suvenirurile tematice, accesoriile, bijuteriile sau decorațiunile. Timp de trei zile, Insula Lacul Morii din Sectorul 6 va deveni polul distracției din Capitală.

Marile atracții ale West Side Hallo Fest

  • Un dovleac gigant, cu diametrul de 2,5 metri, luminat la interior și construit din materiale naturale, pe structură de fier, va fi simbolul evenimentului;
  • 45 de tone de dovleci vor ajunge pe insulă. 10.000 de bucăți vor fi folosite în cadrul atelierelor, iar alți 5.000 pentru decor;
  • O vrăjitoare supradimensionată, de aproape trei metri înălțime;
  • O casă a fantomelor amenajată la mausoleu;
  • Un oraș pustiu și bântuit, reprodus într-o zonă a insulei;
  • 1.000 de baloturi de paie, ciori, flori, schelete, păianjeni

Info acces:

  • Copiii sub 12 au gratuitate pe toată perioada festivalului.
  • Intrarea este gratuită vineri toată ziua, iar sâmbătă și duminică de la 10:00 la 14:00.
  • În intervalul 14.00 - 23.00, este necesar să achiziționați bilet pentru a vă asigura accesul la acest eveniment. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Program West Side Hallo Fest 2024

  • Vineri: 12.00 - 23.00
  • Sâmbătă: 10.00 - 23.00
  • Duminică: 10.00 - 23.00

Program artistic (după ora 17:00)

Vineri:

  • Alexandra Crișan
  • Alexandra Căpitănescu
  • Trupa Zagan

Sâmbătă:

  • Smiley
  • Carla's Dreams

Duminică:

  • Vița de Vie
  • Robin & The Backstabbers
  • Bucovina
  • Scarlet Aura
  • Patron
Citește în continuare

Concerte & turnee

Află cine sunt invitații speciali ai concertului Vama de la Arenele Romane

Vama revine și anul acesta la Arenele Romane cu un concert spectaculos, devenit deja tradiție atât pentru trupă, cât și pentru fani. Tudor Chirilă și colegii săi au dezvăluit cine sunt invitații surpriză care vor urca pe scenă alături de ei. Te invităm să afli despre cine e vorba.

Publicat

pe

VAMA în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

Pe 27 iulie, Vama va urca pe scena Arenelor Romane cu un show complex. Pe participați îi vor așteaptă hit-uri îndrăgite, piese pline de energie, dar și momente emoționante. Mai mult, trupa a invitat o serie de colegi de breaslă pentru niște reprezentații muzicale memorabile.

Cine sunt invitații speciali ai concertului Vama de la Arenele Romane?

Delia

Primul invitat anunțat a fost Delia Matache, care promite să aducă o energie debordantă la Arenele Romane. Artista a fost surprinsă la repetiții cântând la flaut, în timp ce Chirilă exersa la clarinet.

Una din cele mai emblematice artiste din România, Delia se află constant pe cele mai înalte poziții din topurile muzicale datorită hit-urilor pe care le lansează. Universul ei artistic este într-o continuă dezvoltare, iar acest lucru este cel mai vizibil în show-urile ei sold-out de la Sala Palatului: "Deliria", "Psihedelia", "Acadelia", show-urile în aer liber de la Verde Stop Arena: "Cum era" și "Rockadelia", "Flex" sau evenimentul excusivist "Delia's Winter Wonderland" de la Teatrul Național din București.

Smiley

Coleg în industrie și camarad la Vocea României cu Tudor Chirilă, Smiley a acceptat invitația de a împărtăși cu Vama cele mai frumoase momente muzicale.

"Dacă tot a fost Campionatul European de Fotbal, l-am provocat pe Smiley la un joc. Reguli simple: Pierzi, cânți la Arenele Romane. Câștigi, tot cânți la Arene! Așa că, Smiley, așteptăm revanșa pe 27.07", a transmis trupa Vama.

Artiștii din deschidere

Concertul Vama de la Arenele Romane va fi deschis de două artiste fresh, care promit multe din punct de vedere muzical.

IOVA

IOVA este artista alături de care trupa a lansat recent piesa "Ești sigură că vrei".Solistă și compozitoare, tânăra a încântat lumea cu talentul ei. Pasiunea pentru muzică a început la vârsta de 11 ani, când a început să ia lecții de chitară și pian. Doi ani mai târziu, și-a format propria trupă rock. IOVA s-a afirmat ca artist solo după ce a fost membru LaLa Band.

Drumul ei în industria muzicală a început după ce a trimis un demo la HaHaHa Production în toamna lui 2015, ca mai apoi să își lanseze primul single - "Be like water" în 2018. De-a lungul carierei, IOVA s-a ridicat mereu la un nou nivel. A acceptat provocarea label-ului ei de a crea 26 de piese ceea ce a dus la apariția conceptului "Bi-Polar: Why tf am I like this?!", o poveste împărțită în 4 acte (PEOPLE, SEARCHING, HER și SELF), fiecare reprezentând o parte din călătoria artistei.

Alexandra Căpitănescu

Alexandra Căpitănescu, câștigătoarea Vocea României 2023 și cea care a adus din nou victoria în echipa lui Tudor Chirilă, va aduce rock-ul la Arenele Romane. Maestrul și ucenicul vor cânta pe aceeași scenă și vor retrăi momente pline de emoție așa cum au făcut-o în timpul emisiunii.

Alexandra Căpitănescu este un artist unic, cu autenticitate, originalitate, trăire și o voce cameleonică. Are potențialul de a susține un concert live cu intensitate de la început până la sfârșit. Are ușurința de a-și construi momente muzicale memorabile și să facă un show exploziv. Recent, Alexandra a lansat "Căpitanu", primul EP din carieră.

Prețuri bilete concert Vama la Arenele Romane

  • Biletele de acces sunt disponibile online, la prețul de 149 lei (+comision) - Acces General. Copiii cu vârsta între 7-14 ani beneficiază de reducere - 49 lei (+comision).
Citește în continuare

Trending