Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Chipuri, Coma și noul val underground în Colectiv de Valentine’s Day

Seara de Valentine’s Day i-a adus împreună pe iubitorii de rock și metal în clubul bucureștean Colectiv, pentru a viziona noul videoclip al piesei “Chip” de la formația Coma. În deschidere au cântat The Boy Who Cried Wolf și Shesdead. În timpul de așteptare am ascultat muzică mixată de DJ Hefe.

Publicat

pe

COMA în concertul de lansare a videoclipului CHIP
COMA în concertul de lansare a videoclipului CHIP │ FOTO: Claudiu Petre

Fondată în primăvara anului 2009, formația Shesdead și-a făcut apariția pe scena clubului Colectiv cu puțin înainte de ora 23:00, deschizând o seară de excepție. Nefiind foarte cunoscuți în scena rock/metal românească, Shesdead au reușit să destindă atmosferă de la primele melodii. Ne-au surprins printr-un sound mai diferit, combinând mai multe stiluri muzicale. De la rock alternativ, presărat pe alocuri cu reggae, până la metal, formația bucureșteană se caracterizează în primul rând printr-un lucru: devotamentul față de propria muzică.

Shesdead în Club Colectiv

Shesdead în Club Colectiv │ FOTO: Claudiu Petre

Chiar dacă sunt la început de drum, și par că nu și-au găsit încă identitatea muzicală, Shesdead au pasiunea necesară pentru a face muzică frumoasă. Melodiile care au reușit să stârnească sentimente printre cei din public, dar și care i-au avantajat cel mai mult pe cei cinci, au fost “The Moon” și “Pasăre Rară”, acestea terminând recitalul lor din seara de vineri. Formația lucrează la primul lor album full-length și au lansat anul trecut videoclipul oficial al piesei “Pasăre Rară”.

VIDEO LIVE: Shesdead în concert la clubul Colectiv:

Următoarea jumătate de oră am petrecut-o în compania celor de la The Boy Who Cried Wolf, o formație metal autohtonă care s-a făcut iubită de către public foarte repede. TBWCW și-au câștigat respectul rapid în scena metal underground de la noi din țară, odată cu lansarea albumului “Bad Time Stories” de anul trecut. Cu doar patru oameni care își fac treaba extraordinar, TBWCW au arătat încă o dată ce înseamnă cu adevărat metal-ul inspirat din viața de zi cu zi. Dominați de un avânt împotriva lumii corupte în care trăim, cei patru “lupi” își transpun toate sentimentele negative în muzica pe care o cântă cu atât de multă trăire pe scenă. Tobele agresive și precise, vocea care trece de la cuvinte calme la țipete pline de ură, acordurile de chitară și de bas care se completează, toate acestea îmbinate au avut un rezultat simplu în timpul concertului: acela de a te sfâșia complet pe dinăuntru.

The Boy Who Cried Wolf în concert în Club Colectiv

The Boy Who Cried Wolf în concert în Club Colectiv │ FOTO: Claudiu Petre

Chiar dacă TBWCW nu s-au aliniat cu preferințele tuturor oamenilor care nu erau obișnuiți cu un gen de muzică atât de agresiv, ci care veniseră pentru a se dezlănțui alături de cei de la Coma, în fața scenei s-au strâns toți iubitorii de metale mai grele și au făcut o atmosferă pe cinste. S-au auzit melodii precum “The Night After” sau “It’s Just a Rebel Sir” - piesă ce beneficiază de un videoclip lansat tot în 2013. Fanii au avut o surpriză: melodia nouă “Zerg”, care deși a fost scurtă ca durată, a fost foarte intensă și cu o parte de tobe care impresionează!

The Boy Who Cried Wolf în concert în Club Colectiv

The Boy Who Cried Wolf în concert în Club Colectiv │ FOTO: Claudiu Petre

Cei patru au încheiat cu piesele “Home” și “John McClane”. Întregul concert al celor de la The Boy Who Cried Wolf poate fi ascultat integral pe soundcloud.com.

VIDEO LIVE: Melodia nouă “Zerg” de la The Boy Who Cried Wolf în concert la clubul Colectiv:

Momentul culminant al serii se apropia cu pași repezi, întrucât băieții de la Coma începeau să-și pregătească instrumentele pe scenă. Entuziasmul se accentua din ce în ce mai mult în rândul fanilor. Colectivul era aproape plin, ceasul era aproape de 1 noaptea, când s-a făcut liniște, s-au stins toate luminile și noul videoclip a fost proiectat pe scenă. Fanii urmăreau cu interes și cu zâmbete pe buze cum zeci de chipuri le trec rapid prin fața ochilor. Unii se bucurau când se recunoșteau pe sine sau pe alți cunoscuți printre imaginile proiectate. Cert este că acesta a fost unul din puținele momente de liniște dintre cele ce au urmat.

Imediat după vizionarea clipului, băieții din Coma și-au făcut apariția pe scenă. Vizibil emoționați le-au mulțumit tuturor care au venit să sărbătorească alături de ei, dar mai ales celor care au participat în videoclip. Au început în forță cu melodia “Coboară-mă-n rai” și au cântat piese din întreaga lor activitate discografică. S-au auzit melodii de pe albumul de debut din 2001, “Somn”, precum și de pe cel de al doilea, “Nerostitele”, lansat în 2006. Melodia “Vezi” lansată în 2012, care deja este iubită și cunoscută foarte bine de fani, s-a aflat și aceasta în setlist. O surpriză pentru fani a constituit-o interpretarea melodiei “3 minute”, care nu este auzită prea des în concertele Coma. Pentru că surprizele s-au ținut lanț vineri seara, băieții au anunțat că lucrează la un nou album, sperând ca acesta să fie lansat până în luna mai. Coincidența a făcut ca ziua să marcheze și aniversarea lui Călin, chitaristul Coma, care a fost felicitat în fața tuturor de către colegii de trupă.

COMA în concertul de lansare a videoclipului CHIP

COMA în concertul de lansare a videoclipului CHIP │ FOTO: Claudiu Petre

Întregul timp petrecut alături de Coma în Colectiv a însemnat o eliberare de energie și s-a transformat într-o experiență pe care rar ai ocazia să o simți. Este extraordinar cât de bine empatizează publicul cu interpretarea live a pieselor Coma. Toți cei șase oameni de pe scenă dau tot ce au pentru public, iar acesta reacționează întotdeauna pozitiv și dă înapoi la fel de multă energie. Versurile erau cântate de o parte și de alta a scenei. Teoretic, concertul a fost încheiat printr-un fragment dintr-o melodie nouă, urmat de o interpretare puternică a piesei “Stai”. Această piesă a reprezentat și momentul suprem de dezlănțuire, Colectiv vibrând pe tot parcursul ei, atât la propriu cât și la figurat. Practic, seara s-a terminat cu interpretarea mai multor cover-uri din repertoriul unor trupe precum Metallica și Green Day, de către basistul și chitaristul formației.

Coma înseamnă Cătălin Cheleman (voce), Dan Costea (voce), Răzvan Albu (tobe), Răzvan Rădulescu (DJ Hefe), Călin Marcu (chitară), Sorin Petrescu (bass). Ei sunt oamenii care de-a lungul a 14 ani au adus un impact pe scena rock românească și reprezintă un etalon pentru orice trupă care este pasionată cu adevărat de muzica pe care o produce.

DJ Hefe a menținut atmosfera

DJ Hefe a menținut atmosfera │ FOTO: Claudiu Petre

A fost vizibil o seară în care toată lumea s-a simțit bine și s-a distrat, a lăsat la o parte toate problemele pe care le avuseseră la intrare. Am eliminat pe rând toate frustrările și durerile pe care fiecare din noi le simțeam în suflet, le-am transformat în interacțiune fizică și vociferări. La sfârșit am plecat niște oameni fericiți, cel puțin pentru o noapte.

VIDEO LIVE: Melodia “Stai” a trupei Coma în concert în clubul Colectiv:

Concerte & turnee

Program și reguli de acces Rocanotherworld 2024

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld are loc între 20 și 23 iunie la Brizo, pe malul lacului Aroneanu, Iași. Timp de patru zile, participanții vor experimenta bucuria unui festival aparte, cu un program divers, concerte de neratat și activități recreative. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers │ FOTO: Andrei Popa (The Phope)

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Pe lângă lineup-ul divers, festivalul include și o serie de activități educative și recreative: workshop-uri, sesiuni de yoga și ecstatic dance, dezbateri, meditații ghidate, zone de relaxare special amenajate, jocuri pentru cei mici și mari, o zona de food court și multe altele. Sunt încurajate și implementate principiile de sustenabilitate, reciclarea tuturor deșeurilor, evitarea risipei, precum și responsabilitatea față de natură.

Program Rocanotherworld 2024

Joi, 20 iunie

Mainstage

  • 17:00 - DJ set
  • 19:00 - Paul Tihan & Andra Andriucă
  • 20:15 - Fără Zahăr
  • 21:30 - Sarmalele Reci
  • 23:00 - om la lună

Silent Disco Stage

  • 21:00 - 01:00 - Alien
  • 21:00 - 01:00 - Amivers
  • 21:00 - 01:00 - Donisan

Equilibrium

  • 19:30 - Solstice Expansion: Pranayama and guided meditation

Vineri, 21 iunie

Mainstage

  • 17:00 - Eduard Draude
  • 19:00 - Dimitri's Bats
  • 20:00 - Dora Gaitanovici
  • 21:20 - Deliric & Silent Strike X Muse Quartet
  • 23:00 - Argatu'

The Dome Stage

  • 23:00 - Andrei C
  • 01:30 - Danny The Menace

Silent Disco Stage

  • 21:00 - 01:00 - Alien
  • 21:00 - 01:00 - Amivers
  • 21:00 - 01:00 - Donisan

Equilibrium

  • 19:30 - Restorative

Sâmbătă, 22 iunie

Mainstage

  • 16:00 - Eduard Draude
  • 18:00 - K not K
  • 19:00 - Jurjak
  • 20:15 - La Chica
  • 22:00 - Asaf Avidan
  • 00:00 - Frate Gheorghe

The Dome Stage

  • 23:00 - Gala
  • 01:00 - Rosario Internullo
  • 03:00 - Emann

Silent Disco Stage

  • 21:00 - 01:00 - Alien
  • 21:00 - 01:00 - Amivers
  • 21:00 - 01:00 - Donisan

Equilibrium

  • Ecstatic Dance - 19:30

Duminică, 23 iunie

Mainstage

  • 16:00 - Eduard Draude
  • 18:00 - Denorm
  • 19:00 - RoadkillSoda
  • 20:15 - Robin and the Backstabbers
  • 21:30 - Coma
  • 23:15 - Alternosfera

Dezbateri în Grădina Palas

În Grădina Palas vor avea loc două dezbateri pe 22 iunie și 23 iunie, de la orele 11:00. Invitații Cristina Oltean, Bogdan Șerban, Alexandru Lebedev, Mihai Mija, Giorgiana Dumitru și Emil Munteanu vor discuta teme actuale, cum ar fi inovația versus durabilitatea și mainstream versus nișă. Dezbaterile vor fi moderate de Ștefan Teișanu, iar accesul la aceste activități este liber.

Reguli de acces Rocanotherworld 2024:

  • Accesul la evenimente se face joi și vineri începând cu orele 17:00, iar sâmbătă și duminică începând cu orele 15:00;
  • Accesul în festival se face prin schimbarea biletului cu brățara de acces și scanarea acesteia la intrare.
  • Toți copiii care au sub 14 ani trebuie însoțiți de un adult. Accesul minorilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani se va face doar cu prezentarea declarației din partea părinților sau a reprezentanților legali în vederea participării la eveniment.
    Prin achiziționarea biletelor / abonamentelor, participanții își oferă acordul privind utilizarea imaginilor fotografice și a înregistrărilor audio și video în scopul promovării activităților festivalului.
  • Este permis accesul cu animale în perimetrul festivalului dacă acestea sunt ținute în zgardă, ham şi lesă sau alte accesorii conforme cu legislația în vigoare. Proprietarul este singurul răspunzător pentru orice incident/ accident produs pe teritoriul festivalului, precum și pentru orice pagubă sau prejudiciu cauzate de animalul de companie atât organizatorului cât și oricărui participant la festival.

Este INTERZIS accesul cu:

  • umbrele, băuturi îmbuteliate sau recipiente reutilizabile pentru băuturi, substanțe periculoase, toxice sau halucinogene, obiecte contondente, stroboscop, făclii, torțe, artificii, petarde, arme, curele metalice, Aparate foto/video profesionale, inscripţii, bannere, pancarde și alte elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violenţă publică

Cum plătești la Rocanotherworld 2024?

  • În interiorul festivalului plățile se pot efectua doar folosind tag-ul atașat brățării festivalului.
  • Brățara se poate încărca la punctele de top-up din perimetrul festivalului, cu numerar sau prin card. Limita pentru o singură încărcare a brățării este de 1.000 lei.
  • Sumele neutilizate de pe brățară pot fi preschimbate în bani la punctele de top-up din perimetrul festivalului, pe toată durata festivalului.

Transport Rocanotherworld 2024:

  • Participanții sunt încurajați să utilizeze transportul public: CTP Iași pune la dispoziția publicului o rută specială Piața Unirii - Rocanotherworld și retur, din oră în oră pentru care e valabil biletul achiziționat pentru Zona 1. Programul de funcționare al acestei curse speciale este: Joi, 20 iunie: 15:00 - 01:00 | Vineri, 21 iunie: 15:00 - 03:00 | Sâmbătă, 22 iunie: 13:00 - 03:00 | Duminică, 23 iunie: 13:00 - 01:00.
  • În perimetrul festivalului există o parcare de biciclete special amenajată, iar participanții sunt încurajați să vină cu bicicletele sau să facă ride sharing.

Alte informații utile

  • Organizatorii recomandă folosirea protecției solare și anti-țânțari.
  • Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi.
  • În caz de ploaie, se recomandă folosirea pelerinelor de ploaie.
  • Organizatorii nu recomandă utilizarea autoturismelor proprii datorită locurilor limitate de parcare din zonă.
  • Sunteți încurajați să returnați ambalajele cu simbolul "Ambalaj cu garanție" - goale, neturtite, cu eticheta intactă - la automatul din perimetrul festivalului și primești înapoi garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat.
  • Pentru prima băutură achiziționată la bar și servită într-un pahar Ză Kup, se reține o garanție de 10 lei. La achiziția următoarei băuturi, se returnează paharul utilizat și se primește un alt pahar curat. Returnarea garanției se face la final când se returnează paharul sau acesta poate fi păstrat ca suvenir. Garanția nu se va returna pentru pahare deteriorate: sparte (crăpate), clema deteriorată (ruptă, îndoită, crăpată), murdare cu altceva în afară de lichidul consumat, sticker, zgâriate, desenate / marcate cu pix, cariocă sau marker.

Campania "Ai cumva o păturică?"

Tradiția de a sprijini animalele fără adăpost continuă, iar Rocanotherworld găzduiește din nou campania "Ai cumva o păturica?". Pe malul lacului Aroneanu doritorii pot dona hrană, medicamente și alte lucruri necesare cățeilor și pisicilor fără adăpost din Iași, în zilele de 22 și 23 iunie, între orele 17:00 și 19:30. Fie că este vorba de recipiente pentru mâncare și apă, nisip/silicat pentru litieră sau produse pentru curățenie, acestea sunt binevenite și de mare ajutor.

Bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonament - 600 lei (+comision)
  • Abonament studenți - 300 lei (+comision)
  • Bilet pe zi - 200 lei (+comision)
  • Bilet pe zi studenți - 100 lei (+comision)
  • Group Ticket 4 persoane (bilet pe zi) - 600 lei (+comision)
  • Full Pass Group Ticket 4 persoane - 1800 lei (+comision)
Citește în continuare

rock

COMA: "Ne dorim să reușim să rămânem relevanți cât mai mult timp posibil"

COMA continuă să își cânte povestea și a pregătit deja noi capitole care vor fi pe gustul fanilor. Unul dintre acestea este un concert special în cadrul Rocanotherworld, festival ce va avea loc în perioada 20-23 iunie la Iași. Mai multe despre acest eveniment și nu numai ne-au detaliat Sorin Petrescu, Dan Costea și Matei Tibacu-Blendea, într-un interviu disponibil în articol.

Publicat

pe

Coma
Coma │ FOTO: Robert Bumbes

COMA este una dintre formațiile care vor încânta festivalierii la Rocanotherworld 2024. Sub sloganul "Sunteți o stare de spirit, iar împreună suntem o forță", festivalul își propune să creeze o atmosferă în care fiecare participant să găsească echilibrul perfect între visare și realitate, muzică și dans liber.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

COMA s-a format la începutul anilor 2000, fiind compusă din foști membri ai trupelor Daft Allison și Ska Burger. Albumul de debut, "Somn", lansat în 2001, a avut un succes notabil, aducându-i nominalizarea la premiul pentru cea mai bună trupă alternativă în cadrul Galei Premiilor Industriei Muzicale Românești din 2002.

De-a lungul anilor, COMA a susținut numeroase concerte în țară și a participat la diverse festivaluri importante. În 2024, trupa s-a reunit în formula actuală, avându-i în componență pe Cătălin Chelemen (voce), Răzvan Albu (tobe), Dan Costea (voce, chitară), Sorin Petrescu (chitară bas), Răzvan Rădulescu (DJ Hefe - scratchuri, efecte, keys) și Matei Tibacu-Blendea (chitară). Trupa a avut onoarea de a deschide concerte pentru numeroase formații și artiști internaționali de renume, printre care Linkin Park, Korn, Deftones sau Iggy Pop.

Citește interviul acordat de COMA

InfoMusic: Planurile voastre din viitorul apropiat cuprind și o participare la Rocanotherworld. Cum vedeți acest festival în imaginea de ansamblu a industriei muzicale și concertistice din România?

Sorin: Pentru mine este un festival cu o semnificație aparte în multitudinea de evenimente din țara noastră. Noi am fost prezenți încă de la prima ediție, fiind impresionați de povestea ce a dat naștere acestei mișcări. Iar ediția din 2022 a fost primul festival la care noi am participat după ridicarea restricțiilor COVID-19, și am constatat cu bucurie în acele momente că lumea va reveni cu ușurință la normalitate.

Dan: Pai, Sorin deja a spus cam ce aveam și eu în cap :).

Matei: Mereu când am fost la festival, decorul a fost foarte frumos. Chiar din ce în ce mai ușor, deci apreciez atenția la estetică.

InfoMusic: Cum vă pregătiți înaintea unui concert live și cum vă mențineți energia și concentrarea pe tot parcursul lui?

Sorin: Încerc să mă detașez un pic (pe cât posibil) de atmosfera din jur, iar odată concertul început, totul decurge cum trebuie.

Dan: Încerc să îmi iau o pauză de la orice altă activitate, să mă relaxez puțin ... măcar 30 de minute înainte de show. Apoi 20 de flotări și sunt gata să urc pe scenă.

Matei: Repetăm. Cu cât repetăm mai mult, știm mai bine melodiile și se activează (cel puțin la mine) pilotul automat, timp în care nu trebuie să mă concentrez așa mult. Probabil și că sunt extraordinar de bun. Glumesc. Sau poate nu. Nu vom ști niciodată…dar puteți afla dacă veniți anul asta la Rocanotherworld.

InfoMusic: La ce să se aștepte participanții Rocanotherworld 2024 de la show-ul Coma?

Sorin: La aproximativ 60 de minute de schimburi de energie, care vin în valuri dinspre și înspre scenă.

Dan: Energie rock și voie bună! :). Și febră musculară a doua zi.

Matei: Gogoaşă (n.r. Sorin Petrescu) a ales să își anunțe în sfârșit candidatura la președinție, și o va face pe uralele oamenilor din Iași. Și vom cânta și muzică, clar.

InfoMusic: Ce sfaturi aveți pentru cei care vor să vă vadă live și cum îi încurajați să se bucure de experiența concertului?

Sorin: Îi asigur că vor vedea 6 oameni pe scenă, care vor da tot ce pot pentru a crea o seară memorabilă. Ca sfat, le pot spune să participe și ei cu energie și pasiune.

Dan: Să dea frâu liber emoțiilor, vocilor și să lase corpurile să se miște după voia muzicii :).

Matei: Pe cei care vor să ne vadă live în general, în cluburi, îi sfătuiesc să își ia bilete din timp deoarece adesea este sold out la noi. Cât despre festival, îi sfătuiesc să vină înconjurați de prieteni, să facă bine să învețe fiecare cuvânt la piese și să se bucure de concert cum știu ei mai bine. Să se scălâmbăie, să plângă, să se joace pe mobil…dar să se simtă BINE, domne!

InfoMusic: Ce interacțiune cu publicul sau cu un fan s-a făcut remarcată și vă amintiți cu drag de ea?

Sorin: Oh, au fost atât de multe de-a lungul anilor încât ar fi nedrept să mă gândesc la una singură. Aș putea menționa totuși "armata" de fani care au tatuaje cu Coma.

Dan: M-a spart un concert din parcul Cișmigiu din București. Am avut un concert acustic și concertul a început cu toată lumea stând jos pe iarbă, în fața scenei. La un moment dat, ca la un semn, s-au ridicat toți și au venit buluc, lipiți de scenă. A fost un moment super emoționant pentru mine. Magic!

Matei: Țin minte odată la Craiova, când am cântat în piața mare (intrare liberă), un grup de băieți puși pe disturb mode aruncau cu adidași în noi. Adică, mă rog, cu câți aveau în picioare…că nu au venit cu un sac separat. Și un adidas a venit spre Dan, iar Dan a dat un șut și s-a întors adidasul în capul agresorului inițial. Nici să fi încercat nu avea precizia asta. În afara de aceia, fanii Coma cred că sunt cei mai iubitori și cei mai buni fani de pe pământ.

InfoMusic: Publicul este schimbător, iar felul în care consumă muzică se transformă constant: trecerea de la fizic la digital, conduita de la concerte și festivaluri, aportul adus în online când are loc o lansare sau un eveniment muzical, aplecarea către un anumit tip de mesaj pot fi doar câteva exemple. Ați simțit vreodată nevoia să vă reinventați pentru a rămâne relevanți în industrie și ce impact a avut asupra voastră respectiva alegere?

Sorin: Da, ca să fiu sincer, încercam mereu să fim la curent cu noutățile din industria de afară, cât și de la noi. Ne dorim să reușim să rămânem relevanți cât mai mult timp posibil. Cred că acest efort a presupus și anumite reinventări ale noastre. Totuși, nu este un proces ce se întâmplă într-un mod căutat și planificat, ci mai degrabă organic și natural (de la sine).

Dan: Ascult mereu muzică nouă; din curiozitate, și de multe ori îmi place ce aud. Evident că în ceea ce facem se regăsesc influențe din muzica cu care am crescut, dar și lucruri noi pe care le aud zilnic :).

Matei: Mereu se poartă discuții interne pe această tema, așadar rezultatele se regăsesc în eforturile recente, iar răspunsul îl aveți voi, ascultătorii. Considerați că suntem în ton cu moda și am făcut vreun compromis? Ne place să conștientizăm ce se întâmplă în jur (este o responsabilitate, până la urmă), dar suntem un filtru bun pentru a ne da seama când ne prefacem prea mult. Ne echilibram și ies lucruri frumoase.

InfoMusic: Care a fost cel mai tare festival/concert la care ați participat ca spectatori?

Sorin: Au fost mai multe astfel de evenimente: Biohazard, Suicidal Tendencies, Madball, Stick to your guns, Terror.

Dan: Rage Against the Machine la Novarock în 2007, dar concerte tari la care am participat din public au mai fost Deftones, Metallica, Tool, AC/DC, The Cure.

Matei: Concerte aș avea destule, dar motivele ar fi mai mult planuri personale. De la Sieges Even, Johnny Craig, King Crimson, The Damned, Om, Roger Waters, Atheist. Cel mai spectaculos a fost clar Rammstein. Festivaluri…mi-a plăcut mereu la Hellfest și la Wacken Open Air.

InfoMusic: "Acordul Părinților" este cel mai recent album semnat Coma. Acum, la un an de la lansare, cum vedeți această colecție de piese? I-ați aduce vreo schimbare?

Sorin: Din punctul meu de vedere, el este deja întipărit în arhiva discografică Coma și a umplut fix locul care era gol. Este exact acolo unde era nevoie de el și nu l-aș schimba în niciun fel.

Dan: A.P. este prea proaspăt să zic dacă i-aș mai face ceva... este perfect așa cum este și probabil că așa o să rămână :). Despre primul album al formației, "SOMN", la 23 de ani de la lansarea lui pot spune că mi-ar fi plăcut să-l aud înregistrat cu tehnologia și posibilitățile noastre de acum, dar cred că are farmecul lui așa cum este.

Matei: I-aș aduce o continuare.

InfoMusic: Sunt curioasă dacă aveți în lucru vreun album sau single nou. Puteți să-mi dezvăluiți ceva?

Sorin: Este în lucru un album full, iar cât de curând va ieși primul single de pe acesta.

Dan: Yes it is! Get ready to jump!

Matei: Soba este pornită.

Citește în continuare

Trending