Se prezintă în fiecare concert „Suntem White Walls din Constanța” sinceri și cu umor așa cum i-am întâlnit și noi în video interviul de mai jos. Am vorbit cu Eduard Dascălu (chitară), Eugen Brudaru (voce), Ionuț Georgescu (bass) și Marian Mihăilă (tobe) despre noul album, noul turneu și alte picanterii din sânul formației.
Compozițiile pentru viitorul material sunt finalizate, iar în curând trupa va începe înregistrarea acestora și realizarea ultimelor detalii tehnice. Discul va include aproximativ 10 piese, dar numărul acestora va fi determinat de lungimea finală a cântecelor. Să nu uităm că pe albumul de debut există și o piesă de 18 minute. Titlu? doar unul provizoriu, mai mult de amuzament - Hidromader. Lansarea albumului este programată pentru primăvara lui 2013. De asemenea, cei de la White Walls ne-au dezvăluit că își doresc să scoată și un videoclip la începutul anului viitor.
VIDEO INTERVIU WHITE WALLS
Trupa a interpretat câteva dintre piesele noi în concerte, iar dintre acestea, Patience se bucură de cel mai mare succes. Jeff Buckley, Katatonia, Pain Of Salvation, Steven Wilson sunt câțiva dintre artiștii pe care cei din formație i-au ascultat în ultimul timp și ale căror influențe, indirecte, se vor simți involuntar pe noul album.
Sezonul toamnă - iarnă cu White Walls
Anul acesta, pentru sezonul muzical toamnă-iarnă, un concert White Walls este un must have. Trupa a încântat fanii din Sibiu, Pitești și urmează să fie prezenți în București (22 noi), Brașov (23 noi), Tg Mureș (24 noi), Ploiești (30 noi), Cluj Napoca (1 dec), Constanța (13 dec) și Mangalia (14 dec).
În afară de cel național, trupa speră să repete experiența turneului european, care a fost extrem de interesantă și îmbucurătoare întrucât muzica formației a prins la un public aflat la prima audiție.
„A fost foarte fain când am susținut turneul internațional anul trecut. Am avut 15 concerte în 17 zile și a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea, cred că și pentru colegii mei”, a precizat Ionuț.
”Mie mi-a plăcut turismul din totdeauna, fără glumă, fiind trupă mică trebuie sa vezi în egală măsură faptul că ești turist și faci asta din plăcere. A fost ok, am fost primiți foarte ok peste tot. Îți dai seama, esti aproape nimeni pe acolo. Dacă lumea nu intră pe site sau pe facebook-ul tău, nu are de unde să știe de tine. Să primești reacții bune (din partea acestora) este foarte îmbucurător, încurajator”, a povestit Marian.
White Walls este ca o familie, iar acest lucru s-a văzut în timpul întâlnirii noastre. În această trupă nu există loc de ierarhii, iar democrația este la putere. Dar să fii membrul unei trupe de rock în România implică și alte responsabilități de natură administrativă. Și în această privință cei din White Walls se înțeleg perfect. Legăturile lor sunt bine închegate (chiar și-ar dori să locuiască toți în aceeași clădire), iar greșelile ce apar inevitabil sunt tratate cu blândețe și umor.
Dar glumele și șotiile se opresc la intrarea în sala de repetiții, iar din cele povestite în video interviul de mai sus se observă clar că membrii formației sunt foarte serioși când vine vorba de muzică. Aceștia repetă constant și muncesc mult în sala de repetiții, iar acest lucru se vede și pe scenă. Iar în acest sens au dat un sfat foarte bun tinerilor artiști rock aspiranți de succes - Să nu uite că înainte de statusuri pe Facebook, haine și ședințe foto, cel mai important lucru este muzica pe care o compui și o expui pe scenă.
White Walls s-a născut din cenușa proiectului Protest Urban, în care au cântat împreună Marian și Eugen. Când au căutat oameni pentru o nouă trupă, i-au cooptat pe Ionuț și Eduard, care au petrecut anii de liceu împreună fiind colegi de trupă. În prezent, grupul este apreciat pentru sound-ul său de progressive metal și pentru prestația pe scenă. Un alt punct forte al formației este comunicarea vizuală prin sigle, afișe și tricouri care au un concept extrem interesant. Dar despre oamenii din spatele White Walls și despre primele job-uri și primii bani câștigați în muzică aflați în video interviul de mai sus.