Iced Earth prezintă la început de an noul material discografic "Plagues of Babylon". Ieșit pe piața europeană pe 6 ianuarie, albumul are două părți. În prima jumătate piesele sunt legate între ele, împreună spunând o poveste cu zombi, în timp ce melodiile din cea de-a doua secțiune abordează independent anumite teme. În principal, materialul a fost gândit în cel mai mic detaliu de către Jon Schaffer, fondatorul trupei. Implicarea lui Stu Block în procesul de creație nu a lipsit, solistul mărturisind că a fost interesant și distractiv să lucreze cu Schaffer, atât la versuri, cât și la muzică. În plus, aceștia sunt extrem de încântați de artwork-ul albumului și promit o serie de boxset-uri și viniluri cu un design special.
"Plagues of Babylon" se bucură de un turneu de promovare, ce ajunge și în București, pe 28 ianuarie, în Silver Church. Este pentru a doua oară când Iced Earth concertează în România, din noiembrie 2011, iar Stu Block a declarat pentru InfoMusic că sunt nerăbdători să revină în țara noastra. Aceștia au fost impresionați de fanii români, dar și de mâncarea de aici. Pe lista locurilor preferate de Stu Block se mai află Grecia, Cipru și Amsterdam (din motive egoiste).
Vorbind despre viața de turneu, solistul a pus accentul pe faptul că nu toți artiștii pot face față turneelor întrucât pe cât este de distractiv, pe atât este de dificil. În cazul lor, sunt muzicieni cu vechime care se respectă între ei și care au un scop comun - să pună în scenă cel mai bun show pentru fani.
Este minunat atunci când ești înconjurat de oameni deosebiți care împart aceeași etică de lucru. Sunt oameni pe care te poți baza. Suntem ca o familie și știm să ne apreciem unii pe ceilalți. Ne place să vorbim între noi și trăim împreună atât momentele frumoase, cât și cele mai puțin plăcute - Stu Block pentru InfoMusic.
Stu Block a reușit să găsească un echilibru între viața de artist și cea de familie. Acesta este căsătorit și se bucură din plin de momentele petrecute alături de soție, când este acasă. Cu toate că încă nu se gândește la copii, are 3 animale de care are mare grijă. Dacă în turnee viața este agitată, acasă preferă o viața cât mai normală din care să nu lipsească rețeta sa preferată - pui prăjit ușor cu legume verzi fierte în abur și asezonate cu usturoi tocat.
Ne-am întors în timp cu Stu, în perioada în care era doar un copil, înconjurat de muzica ascultată de părinți - Genesis, ABBA, muzică clasică. Născut în Canada, în 1977, acesta și-a început activitatea muzicală în corul bisericii, unde a cântat alături de sora sa. În timpul școlii s-a implicat în numeroase activități artistice și a ajuns până la urmă să fie membru al unei trupe locale. De-a lungul timpului a schimbat mai multe formații, până a ajuns într-una de heavy metal, unde a început să compună propriile piese. Lucrurile au evoluat, iar din 2011 este vocea de la Iced Earth. Printre soliștii care l-au influențat și inspirat, se numără Rob Halford (Judas Priest), Bruce Dickinson (Iron Maiden), Bobby Ellsworth (Overkill), dar și nume locale, care nu au cunoscut succesul la nivel internațional, însă l-au marcat în adolescență.
Gusturile muzicale ale lui Stu Block sunt cât se poate de diversificate. De la piese din anii '60 (primul concert la care l-au dus părinții a fost cu trupa The Suspenders), la punk și rock alternativ (prima experiență de festival a fost la Lollapalooza unde i-a văzut și pe Red Hot Chili Peppers și Green Day) la indie și folk rock (ultimul album cumpărat este "Babel" de la Mumford and Sons, o trupă se află în cele mai noi preferințe ale sale). Mai multe despre Stu Block, noul album lansat de Iced Earth și diferențele dintre scenele muzicale din Canada și SUA aflați din înregistrarea audio a interviului realizat de InfoMusic.