Membrii Ricchi e Poveri se simt ca acasă în România, unde au descoperit numeroase similitudini cu Italia. InfoMusic a stat de vorbă cu Angela Brambati și Franco Gatti, care își aduc mereu aminte cu plăcere de primul succes muzical din carieră. În plus, aceștia nu s-au sfiit să ne cânte fragmente din cele mai cunoscute piese.
În 2012 grupul a lansat albumul "Perdutamente amore", după o pauză discografică de 14 ani. Acesta a fost bine primit de public și de critici, însă artiștii sunt conștienți că noile melodii nu vor avea aceeași semnificație precum hiturile celebre, de care publicul nu pare a se plictisi curând. Chiar dacă le-au interpretat de nenumărate ori, membrii Ricchi e Poveri nu au simțit niciodată oboseala repetiției, întrucât reacțiile fanilor au fost întotdeauna la înălțime.
Când ești tânăr bineînțeles că ai frumusețe, ai fericire, ai tot ce-ți trebuie, dar nu ai experiență. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a lăsat tocmai așa pentru că n-aș fi putut să îmbătrânesc fără experiențele pe care le-am avut - Angela Brambati
Eu încă n-am înțeles nimic din viață. Încă mai am timp. Sper să trăiesc până la 132 de ani, a glumit Franco Gatti.
Click pentru mai multe poze cu Ricchi e Poveri la București
Ricchi e Poveri s-a format în 1967 la inițiativa lui Franco Gatti împreună cu Angela Brambati, Angelor Sotgiu și Marina Occhiena. Prima apariție publică a avut loc în Cantagiro, în 1968, când trupa a interpretat piesa "L’ultimo amore". Grupul a participat la diferite concursuri internaționale și a reprezentat Italia în competiția Eurovision din 1978. Formația a cântat melodia "Questo Amore" și s-a clasat pe locul 12 cu 53 de puncte. În 1981 Marina Occhiena a decis să părăsească trupa. Ricchi e Poveri a înregistrat piese atât în limba italiană, cât și în spaniolă și a lansat unele dintre cele iubite compoziții italiene ale anilor 80-90, care au fost reinterpretate de-a lungul timpului de celebri artiști precum Jose Feliciano și Jimmy Fontana.