Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Am căutat în Omul cu Șobolani și am descoperit sinceritate, umor, fabule și "clișee" - VIDEO

În video interviul cu Omul cu Șobolani am căutat în adâncurile trupei și am descoperit sinceritate, umor, "clișee" și multe căutări muzicale și spirituale.

Publicat

pe

Omul cu Șobolani
Omul cu Șobolani │ FOTO: www.facebook.com
Omul cu Sobolani

Omul cu Sobolani

Cu prilejul lansării noului clip interactiv Omul cu Șobolani - "Caută", am stat de vorbă cu membrii formației într-un video interviu plin de sinceritate, umor, "clișee" și fabule. Vă recomandăm să ascultați cu atenție și să citiți printre rânduri, pentru că vorbim despre niște muzicieni care se află pe scena rock de peste 15 ani, perioadă în care s-au confruntat cu situații mai mult sau puțin plăcute.

Interviu Omul cu Șobolani - Partea 1/2

Interviu Omul cu Șobolani - Partea 2/2

Pe noul album, Omul cu Șobolani ne invită să pornim într-o căutare profundă, a propriei ființe, o căutare cât se poate de sinceră, în care încercăm să descărcăm "balastul" din viața noastră și să redescoperim esența noastră. Am încercat să aflăm cum a fost această experiență pentru ei până acum și am văzut că muzicienii rebeli cu personalitate puternică din adolescență sunt neschimbați în structură. În același timp, experiențele vieții i-au trecut prin numeroase schimbări, unele mai puțin plăcute. Solistul Dan Amariei ne-a mărturisit că înainte de a decide să pornească la drum cu noul material au trecut printr-o perioadă dificilă de căutări, nefiind siguri dacă vor să mai continue să cânte. Însă, în final, toate aceste căutări și frământări și reinventări au fost transpuse în muzică și în albumul "Marea Căutare". Single-ul "Caută" este primul extras, care s-a bucurat de o lansare de clip mai puțin formală și obișnuită. În plus, după doar câteva ore de la prezentarea acestuia, membrii trupei ne-au vorbit despre următoarele 2 videoclipuri și colaborarea cu MC Bean, vocea trupei Șuie Paparude și Subcarpați.

Omul cu Șobolani - Concert Big Mamou 1998

Omul cu Șobolani - Concert Big Mamou 1998 │ FOTO: www.facebook.com

"Caută" nu este întâmplător primul single, cântecul reprezintând nucleul în jurul căruia se învârte noul material OCS. Videoclipul piesei se bucură de evoluția tehnologiei, fiind unul interactiv, ce benficiază de 12 finaluri. Pentru a vedea toate variantele trebuie să aveți instalat Windows 8 și browser-ul Internet Explorer 10. Apoi accesați pagina oficială a formației, iar acolo veți găsi aplicația care vă ajută să vizionați clipul și să alegeți finalul dorit. Există și o variantă oficială a clipului ce se găsește pe canalul oficial de YouTube.

Membrii trupei au mărturisit că dintre cele 12 versiuni cel mai mult le plac: cea cu ei în lenjerie intimă (la lansare am avut și noi ocazia să o vedem și vă garantăm că merită cel puțin o vizionare), cea cu Nicolae Arama "Nucu" (chitară) și cea în care Mihnea Dobrota (tobe) intră în pielea tuturor membrilor formației. Clipul a fost regizat de Dragoș Ometiță și de Dan Amariei, ambii fiind la prima experiență de acest gen.

(InfoMusic: Cum a fost experiența?) "Greu de zis, mai ales că nu a ieșit cum vroiam eu...absolut deloc. Adică eu vroiam să iasă într-un fel, el a ieșit în alt fel, dar nu din cauza mea sau a lui Dragoș, pur și simplu a ieșit de alt fel. Dar cred că o s-o mai fac. Mi-a plăcut. Sigur o s-o mai fac pentru că e amuzant la un moment dat. Chiar e amuzant să spui colegilor să facă diferite giumbușlucuri" - Dan Amariei

Omul cu Șobolani 2007

Omul cu Șobolani 2007

În prezent albumul "Marea Căutare" este gata într-o proporție de 80-90%, lansarea oficială fiind programată pentru toamna acestui an, cel mai probabil în luna octombrie. Concertul de lansare va fi unul special și va fi precedat de câteva surprize muzicale: încă 2 videoclipuri și o colaborare cu MC Bean, de la Subcarpați și Șuie Paparude.

"Următoarele 2 clipuri o să fie cumva o legătură spre restul albumului și oricum o gândim, e în lucru toată povestea. Încă nu știm nici noi exact, avem idei despre ce vrem să facem" - Mihnea Dobrota

(Zâmbind ștrengărește) "Pe mine mă mănâncă limba...mult. Da...o să fie o căutare continuă pentru tot albumul. Va mai fi un clip în vreo 2 luni și o colaborare cu un băiat foarte simpatic, cel puțin...După care, încă o piesă spre final de vară și cu o lansare tot așa mai ciudățică. Să sperăm că o să trăim până atunci și că o să ne iasă toate poveștile" - Dan Amariei

Pentru noul material, cei de la Omul cu Șobolani au colaborat cu producătorul Adam Whittaker, fondatorul SpaceRay Music, iar membrii formației sunt extrem de încântați de rezultat și speră să mai lucreze cu el și pe viitor. Interesant este că nu trupa l-a abordat pe producătorul englez, ci acesta a făcut primul pas și a spus că vrea să lucreze cu OCS, chiar în momentul în care grupul avea nevoie de cineva.

Viitorul turneu de promovare, progamat în primăvară-vară este un subiect controversat în cadrul trupei. Solistul Dan Amariei a mărturisit că este un pic dificil să concertezi pentru promovarea unui album care nu este lansat, mai ales că este obositor și practic le rămâne mai puțin timp pentru finalizarea discului. Dar fanii sunt fani și nu pot fi dezamăgiți, astfel că Omul cu Șobolani va încânta publicul autohton, care va avea ocazia să asculte o parte din piesele noi și, printre picături, va lucra la ultimele aspecte ale materialului.

Omul cu Șobolani - filmări videoclipul "Caută"

Omul cu Șobolani - filmări videoclipul "Caută" │ FOTO: www.facebook.com

Ce speră să găsească Omul cu Șobolani în Marea Căutare?

Radu Andre (bass) - "Sper să găsesc, deși am început să găsesc pe parcurs..Totalul...aoleu o s-o dau în niște clișee și nu vreau...Totalul conexiunii pe care aș vrea să o fac în acest context pentru că nu-i așa, sunt destul de proaspăt în formație, deși e un an, un an și spre lună..Am început să găsesc de mult, dar știi cum e, căutăm tot timpul..."

Nicolae Arama - "Ce să zic...N-aș vrea să o dau în clișee, Radule dragă....Dar eu nu cred că o să găsesc ceva deosebit...Eu cred că am găsit ceea ce căutam și ceea ce am căutat făcând lucrul ăsta acum...Asta simt...Lucrând la albumul ăsta simt că găsesc niște lucruri pe care speram și le vroiam de mult să se întâmple în formația asta în care cânt de 15 ani și ceva..."

Mihnea Dobrota - "Fiindcă Nucu a pus punctul pe i..pe Nuchi...Într-adevăr, pentru noi albumul ăsta este o căutare și faptul că ne-a ieșit și o să ne iasă în felul în care o să iasă...Da, ne-am căutat și instrumental și mental și psihopupu...Și da, am găsit albumul ăsta...L-am găsit prin noi și ce mai aveam acolo după 7 albume pe care le-am scos..E greu, dar e foarte frumos să vezi că poți să te găsești...E mișto și chiar vorbeam la sală - Bă uite albumul ăsta sună ca la început, dar de fapt cu feeling-ul și cu toată experiența din ăștia 15 ani - și e mișto să cânți ca la început, dar de fapt să ai niște ani în spate..."

Dan Amariei - "Formația de ceva ani, 2-3-4-5 ani, a ajuns la un nivel în care are foarte multe concerte, are foarte multe chemări de tot felu...hai vino și acolo...hai vino și acolo...Și noi am început să intrăm în jocul ăsta, ceea ce ne-a dăunat cumva pe termen mediu și lung. Deja lumea la un moment dat s-a plictisit, deja nu mai este ca acum 2-3 ani când nu aveam atâtea concert și era o întreagă hărmălaie și viermuială. De ceva timp am început să o luăm pe drumul ăsta, iar în timpul ăsta și în drumul ăsta au început să se întâmple tot felul de chestii. Am pierdut un om pe drum...Am trecut prin schimbarea asta foarte ciudată pentru că era un om de bază și făceam chestii împreună. După care am început să ne recăutăm....După care am început iar să vedem ce să mai cântăm pe viitor, dacă mai vrem să mai cântăm, dacă vrem să mai fim, cum o să mai fim...Au început tot felul de căutări și toate astea ne-au dus într-un punct în care nu știam cum o să fim, nu știam ce o să mai cântăm, nu știam ce o să mai facem, cât o să mai cântăm...A fost o căutare dementă și cumva la un moment dat mi s-a arătat într-o mare căutare de stil, de identitate, de reidentificare în noi, de tot ce înseamnă Omul cu Șobolani. Și da, eram și suntem într-o mare căutare..Ni s-au mai arătat niște chestii pe parcurs, dar cred că marea căutare este fix ce ne definește în momentul ăsta. Poate în octombrie, când lansăm albumul, o să zicem - Da, Marea Căutare a luat sfârșit -...cumva...deși știu că nu o să fie așa evident...Deci o să găsim sigur un răspuns final la întrebarea ta, dar nu o să fie nici un răspuns final, de fapt..."

Sigur ați mai auzit de teoria potrivit căreia piesele hit sunt compuse în mare parte deodată, în câteva ore, dar în cadrul interviului, OCS a pus punctul pe i, din nou, și a explicat foarte logic de ce se întâmplă așa. Nu, nu este o minune și de fapt minutele acelea sunt susținute de ore, zile, săptămâni, luni și ani de studiu și cercetare. Pentru a înțelege mai bine, faceți următorul exercițiu de imaginație: O trupă este asemeni unei mașini. Fiecare membru reprezintă un element care ajută la punerea în mișcare a mașinii. După antrenamente, curse, diferite schimbări, șlefuiri, într-o zi motorul pornește ca niciodată și mașina merge ca unsă. Aceasta accelerează și acelerează până termină cursa, fără alte întreruperi.

După ce am vorbit atât despre muzica pe care o face OCS, am discutat și despre muzica pe care o ascultă Omul cu Șobolani. O "întrebare clișeu" cu un "răspuns clișeu" au dat de această dată o conversație extrem de interesantă despre trupe noi, vechi, pasiuni, slăbiciuni și multe râsete. Mai mult nu vă spunem și vă lăsăm să descoperiți singuri în video interviu, în care fiecare membru dă frâu liber imaginației și ne spune ce preferă să asculte atunci când se află în propria căutare. Dacă cel mai nou membru al trupei, Radu, preferă cele mai noi formații, în special cele de indie rock, Nucu rămâne la trupele cu care a crescut. Mihnea se află de ani buni sub febra festivalurilor din afară, unde descoperă artiști și petrece un tur de forță muzical excelent, iar Dan s-a deschis tuturor genurilor muzicale - de la Beethoven (clasică) la Sasha (electro).

Ce piesă nu vă place?

Radu Andre - "Eu vă spun aia cu All I wanna do is puf puf puf puf and click and take your money....Pe aia nu o suport...Nu știu cum se numește...habar nu am..."

Nicolae Arama - "Eu am început să urăsc din tot sufletul meu coloana sonoră de la Mickey Mouse de pe Disney...(Motivul îl aflați în video interviu)"

Mihnea Dobrota- "Măi...Skrilex...că tot am vorbit de dubstep...Nu înțeleg..adică când începe piesa o închid..."

Dan Amariei - "E amuzant că ai pus întrebarea asta pentru că în mod normal mă apucam să-ți fac o listă foarte mare, eu fiind un hater de profesie și un băiat care nu suportă foarte multe chestii și este foarte recalcitrant și cu foarte multe probleme de genul ăsta pentru că analizează mult...am mari probleme...Numai că ultima dată o fată cânta o piesă pe care am urât-o total, îmi scapă acum numele, ca dupa aia să scoată o altă piesă, acum de curând, o arde VH1-ul acum big time cu ea, și are un refren absolut mișto. Și mi-am dat niște palme...(artista in discutie este Tayler Swift)"

Comentează

Concerte & turnee

Află ce artiști vor cânta în cadrul seriei de concerte imersive UNUSUAL de la MINA Museum

Între 16 ianuarie și 27 martie, MINA Museum va găzdui câteva evenimente audiovizuale ce îmbină muzica, tehnologia și arta. Intitulată UNUSUAL, seria de concerte imersive va debuta cu un show marca Robin and the Backstabbers. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

UNUSUAL își propune să redefinească modul în care percepem muzica live în cadrul unor spectacole vizuale cu proiecții 360. Acest demers este un dialog între muzicieni români ai scenei alternative și artiști vizuali digitali, o experiență multisenzorială ce va avea loc în spațiul imersiv de la MINA.

UNUSUAL oferă publicului ocazia de a se conecta profund cu muzica și arta prin proiecții animate pe pereți de șase metri înălțime. Este un performance creat de artiști, ingineri de sunet, producători muzicali și experți în noile media. Rezultatul? O atmosferă unică și captivantă ce va învălui publicul în lumini și peisaje sonore dinamice și coregrafiate.

Robin and the Backstabbers - primul concert din seria UNUSUAL

Primul concert va avea loc pe 16 ianuarie 2025, de la ora 20:00, și va fi susținut de Robin and the Backstabbers, una dintre cele mai de succes trupe alternative. Biletele pot fi achiziționate online, la prețul de 100 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Robin and the Backstabbers este o formație românească de rock alternativ, fondată în 2010 de Andrei Robin Proca. Trupa se autodefinește prin stilul său unic de "pop melodramatic," un amestec captivant de versuri poetice și instrumentație diversificată. Sunt cunoscuți pentru prezența lor live intensă, cu apariții la festivaluri mari din România, precum Electric Castle și Summer Well.

Program complet UNUSUAL la MINA Museum

Următoarele concerte aduc în prim-plan trupe și artiști care vor transforma fiecare seară într-o experiență memorabilă:

  • HVNDS - 6 februarie
  • Omul cu Șobolani - 20 februarie
  • EMAA - 7 martie
  • Dora Gaitanovici - 27 martie
Citește în continuare

Trending