Urmărește-ne în Social Media

clasica

Irina Baianț: "Mă inspiră viața, cu toate lucrurile bune și cele mai puțin bune [...] Tot ce ne face vulnerabili, vii și unici"

Dintotdeauna, muzica clasică creează stări, emoție și povești. Fiecare clapă apăsată, fiecare coardă atinsă, fiecare notă executată reușesc să transmită mai mult decât sunetul plăcut al muzicii. Reușesc să trezească în ascultător sentimente de care poate nici nu era conștient. Despre această calitate a muzicii și nu numai am vorbit cu Irina Baianț, una dintre cele mai talentate și apreciate soprane din România. Te invităm să citești interviul pe care ni l-a acordat artista.

Publicat

pe

Irina Baianț în premiera My Fair Lady
Irina Baianț în premiera My Fair Lady │ FOTO: Oana Turcu

Irina Baianț a reușit să ocupe un loc special în sufletul publicului, atât prin intermediul concertelor de operă, cât și prin musical-urile memorabile. Irina este considerată cea mai prolifică tânără soprană româncă, având în spate o suită de evenimente importante. De la recitaluri în cinstea Simonei Halep și a prințesei Stéphanie de Monaco, concerte sub bagheta maestrului Vladimir Cosma, unul dintre acestea având loc în prezența extraordinară a președintelui Rusiei, până la rolurile principale din cele mai apreciate musical-uri din România: Christine Daae ("Fantoma de la Opera") și Eliza Doolitle ("My Fair Lady"), Irina Baianț a devenit un nume ce se regăsește pe buzele iubitorilor de muzică și teatru.

Interpretă a mai multor genuri muzicale (pop-opera, musical, operetă, operă), soprana Irina Baianț se bucură de un succes real în țară și în străinătate, concertând în cele mai cunoscute locuri dedicate artei. Dintre acestea amintim Zenith Arena din Lille, Palais des Congrès și Grand Rex din Paris, Smetana Hall din Praga sau Sala Palatului din București.

O altă scenă pe care soprana Irina Baianț va urca este cea a Teatrului de Vară din Herăstrău. Pe 31 august, Irina vă invită să vă bucuraţi de arii şi duete din opere, operete şi musical-uri celebre, într-o frumoasă seară de sfârşit de vară. Talentatei soprane i se vor alătura două voci masculine celebre: Florin Ristei şi Adrian Nour. Veţi avea ocazia să îi ascultaţi pe cei cei doi artişti abordând secvenţe muzicale pe care le interpretează mai rar, în compania Irinei Baianţ, dar şi în momente solo. Întregul concert se va derula sub bagheta reputatului dirijor Daniel Jinga care se va afla, ca de obicei, la pupitrul Orchestrei Metropolitane Bucureşti.

Irina Baianț (24 mai 2019)

Irina Baianț (24 mai 2019) │ FOTO: Oana Turcu

InfoMusic: Cum a luat naștere pasiunea pentru operă și ce te-a făcut să te concentrezi pe acest gen muzical în detrimentul altuia?

Irina Baianț: Muzică fac de la 3 ani, opera am descoperit-o mai târziu, recunosc că nu am fost foarte mare fan la început. Admiram pe cei ce cântau acest gen, dar mi se părea imposibil, până când imposibilul s-a transformat în pasiunea vieții mele. Am început târziu, spre sfârșitul clasei a 11-a, dar cu o bună determinare și organizare, poți muta munții.

InfoMusic: Cum îți menții vocea într-o formă bună?

Irina Baianț: Vocea e cel mai sensibil "instrument" și este strâns corelată starea psihică, fizică și emoțională de voce. Somnul, tăcerea, exercițiile foniatrice și hidratarea sunt principalele susținătoare ale unei voci sănătoase.

InfoMusic: În cazul în care exersezi acasă, ce părere au vecinii tai? Sunt înțelegători?

Irina Baianț: Nu am avut niciodată probleme cu vecinii. Mă cunosc, știu că sunt momente în care trebuie să ia parte la "încălzirea" de dinainte de unele concerte și ne cunoaștem de mult timp, așa că se bucură de concerte gratuite la ore decente.

InfoMusic: O mulțime de artiști mainstream aleg să îmbine opera cu pop, rock sau rap în piesele lor. Cum ți se pare aceasta abordare?

Irina Baianț: Există o tendință tot mai mare de a îmbina genurile muzicale și apreciez creativitatea celor ce semnează astfel de colaborări. Cred că muzica e un limbaj universal și trece orice barieră, făcându-și loc în inima publicului de orice categorie.

InfoMusic: Cum ai reușit să treci peste un "accident" neplăcut pe scenă? (un vers uitat, probleme cu vocea, o complicație cu vreun costum, etc), dacă ți s-a întâmplat până acum?

Irina Baianț: Mi s-a întâmplat și cu siguranță se va mai întâmpla ca neprevăzutul să-și facă loc în orice performanță live, pentru că în asta constă frumusețea spectacolelor în carne și oase. Stăpânirea de sine și mintea lucidă și ageră sunt cheia rezolvării unei astfel de situații.

Irina Baianț în musicalul "My Fair Lady"

Irina Baianț în musicalul "My Fair Lady" │ FOTO: Oana Radu Turcu

InfoMusic: Pe lângă vocea extraordinară, ai, de asemenea, și talent actoricesc. Dacă ar trebui să faci o alegere între musical și operă, care ar fi aceea și de ce?

Irina Baianț: Nu aș putea alege. E ca și cum te-aș întreba dacă ar fi să-ți pierzi unul dintre simțuri, pe care l-ai alege?! Încă nu pot face astfel de diferențieri, poate peste un timp, să se aleagă de la sine. Acum, mă bucur de ceea ce pot face, lucru deloc comun și mai vorbim peste câțiva ani.

InfoMusic: La sfârșitul lunii august, vei susține un concert la Teatrul de Vară din Herăstrău. Ce sentimente îți trezește întoarcerea în fața publicului în contextul pandemiei și lipsei de evenimente?

Irina Baianț: Cel mai frumos sentiment posibil. E ca o renaștere! Noi, artiștii, trăim pentru emoția pe care o dăm publicului și ne hrănim sufletele din aplauzele și bucuria celor în fața cărora stăm, pe scenă. Aștept cu nerăbdare să îmi aud din nou vocea purtată pe acordurile Orchestrei Metropolitane București și să trăiesc!

InfoMusic: În cadrul spectacolului din Herăstrău vei avea o serie de invitați speciali, printre care Florin Ristei și Adrian Nour. Cum a început colaborarea cu cei doi?

Irina Baianț: Ne-am cunoscut cu mulți ani în urmă, când niciunul dintre noi nu confirmase încă potențialul imens care se întrevedea și am avut mereu siguranța că își vor dovedi harul, pentru că le-am văzut ambiția și bucuria nesecată de a fi pe scenă, și au luptat mult pentru asta. A venit apoi primul proiect în care am fost toți 3 implicați, musicalul "Fantoma de la Operă", proiect în care am adus la viață o poveste incredibilă, care din punctul meu ne-a unit ca echipă și ne-a pus în bagajul experiențelor de viață o prietenie strașnică, ce va rămâne.

InfoMusic: Continuând în aceeași nota a colaborărilor, împreună cu ce artist/artiști visezi să cânți pe cele mai mari scene ale lumii?

Irina Baianț: Nu am planuri. Această perioadă m-a învățat să nu mai așteptări. Prefer să mă surprindă plăcut bucuriile vieții, decât să le aștept și să nu se mai întâmple.

InfoMusic: Ce te inspiră să aduci, de fiecare dată când urci pe scenă, un moment artistic care să lase o amprentă cât mai îndelungată asupra spectatorului?

Irina Baianț: Mă inspiră viața, cu toate lucrurile bune și cele mai puțin bune, emoțiile, trăirile, speranțele, greutățile și puterea. Tot ce ne face vulnerabili, vii și unici.

Comentează

Concerte & turnee

Program decembrie 2024: cele mai tari concerte, evenimente și târguri de Crăciun din București - LISTĂ

Luna decembrie bate la ușă și aduce cu ea numeroase evenimente artistice, cu tematică festivă. De la concertele unor artiști îndrăgiți sau ale unor ansambluri muzicale până la spectaculoasele târgurile de Crăciun, bucureștenii și turiștii au cu ce să își umple programul.

Publicat

pe

Concert la Târgul de Crăciun din Piața Constituției
Concert la Târgul de Crăciun din Piața Constituției │ FOTO: Târgul de Crăciun București www.facebook.com

Decembrie este una dintre cele mai efervescente luni ale anului. Crăciunul și Revelionul sunt punctele culminante, iar în jurul se organizează evenimente care mai de care mai captivante. Am făcut o selecție a celor mai interesante manifestări festive, ce încapsulează perfect spiritul Crăciunului și pe care nu ar trebui să le ratezi.

Târguri de Crăciun din București

Târgurile de Crăciun se află în topul destinațiilor "turistice", fiind apreciate atât de cei mici, cât și de cei mari. În plus, accesul gratuit la aceste evenimente le face și mai atractive.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Între 29 noiembrie și 26 decembrie 2024, sărbătorile de iarnă capătă o strălucire aparte în Piața Constituției, la Târgul de Crăciun București, dedicat tuturor celor care își doresc să redescopere magia Crăciunului autentic. În acest cadru fermecător, spiritul Crăciunului aduce împreună comunități, pentru a celebra armonia, bucuria și frumusețea sărbătorilor de iarnă.

Piața Constituției devine un tărâm magic, cu atracții și activități pentru întreaga familie. Aici, publicul descoperă târgul de meșteșug, creație și produse culinare autohtone, simte farmecul colindelor și tradițiilor românești și se bucură de întâlnirea cu artiști de renume și cu trupe îndrăgite. Roata panoramică, trenulețele, caruselul, Casa lui Moș Crăciun, spectacolele de teatru, bradul înalt de 30 de metri și luminițele mirifice îi poartă pe vizitatori într-o lume de basm la Târgul de Crăciun București, completând atmosfera de sărbătoare din centrul orașului.

Program de vizitare - Târgul de Crăciun Bucureşti 2024:

  • luni până vineri, în intervalul orar 12:00 - 22:00, inclusiv în zilele de Crăciun (25 și 26 decembrie)
  • sâmbătă și duminică, între orele 10:00 - 22:00

West Side Christmas Market 2024

West Side Christmas Market readuce magia Crăciunului în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 din București. Târgul se desfășoară în perioada 28 noiembrie - 27 decembrie.

Zeci de mii de beculețe, ornamente colorate, căsuțe de poveste, un brad spectaculos, personaje de basm, arome îmbietoare de scorțișoară și vin fiert - toate se regăsesc în târgul de Crăciun din sectorul 6. Printre principalele atracții se numără roata panoramică, un patinoar generos, carusel și trenuleț pentru copii și, nu în ultimul rând, Căsuța lui Moș Crăciun.

Program de vizitare - West Side Christmas Market 2024

  • luni până vineri, în intervalul orar 14:00 - 22:30
  • sâmbătă și duminică, între orele 11:00 - 22:30

Laminor Winter Wonderland 2024

Între 29 noiembrie 2024 și 6 ianuarie 2025, Hala Laminor se transformă în "Winter Wonderland". Evenimentul din acest an se remarcă prin cinci teme spectaculoase, oferind o experiența unică a celebrării Crăciunului: Tărâmul "North Pole", Tărâmul "Magic Forest", Tărâmul "Tropical Xmas", Tărâmul "Circus Xmas" și Tărâmul "Island".

Printre atracțiile pregătite pentru vizitatori se numără și o roată panoramică impresionantă, de 33 de metri înălțime, baloane cu aer cald și un carusel tematic, 150 de zone de cadouri și numeroase spații dedicate gastronomiei, fiind organizat atât în interior, cât și la exterior. Copiii au parte și de momente speciale, cu ateliere creative ce vor aduce magia sărbătorilor mai aproape de cei mici.

Târgul "Poveste de Crăciun" (Opera Comică pentru Copii)

Opera Comică pentru Copii invită publicul la cea de-a IX-a ediție a Târgului "Poveste de Crăciun", eveniment gândit să transforme sărbătorile de iarnă într-o experiență de neuitat. În sălile de spectacole ale instituției sunt programate 112 reprezentații, iar curtea OCC găzduiește atracții și activități interactive destinate vizitatorilor de toate vârstele, desfășurate până pe 29 decembrie, după următorul program:

  • orele 16:00-21:00: vinerea și pe 23 și 26 decembrie
  • orele 10:00-21:00: sâmbăta și duminica
  • orele 10:00-16:00: 24 decembrie
  • închis: 25 decembrie

Intrarea în cadrul târgului este gratuită, iar accesul la activitățile speciale se face pe bază de tichete, disponibile la punctele de informare din incinta Operei Comice pentru Copii. Costul unui tichet este de 3 lei.

Concerte și evenimente pentru toate gusturile în luna decembrie

Pe lângă târgurile de Crăciun, și concertele de sine stătătoare, ce abordează o tematică de sărbătoare au umplut calendarul ultimului capitol din anul 2024. Le vom prezenta mai jos, în ordine cronologică:

Home Alone în Concert

  • Pe 1 decembrie, Sala Palatului găzduiește o atmosferă plină de sărbătoare odată cu "Home Alone în Concert". Unul dintre cele mai iubite filme de sărbători, această comedie clasică este acompaniată de partitura fermecătoare și plină de viață a renumitului compozitor John Williams, interpretată live, pe fundalul proiecției, de Orchestra Națională Radio, cu participarea Corului Academic Radio, sub bagheta dirijorului Stefan Geiger.

Magic Christmas Show

  • Pe 2 decembrie, la Sala Palatului găzduiește cea de-a doua ediție a concertului Magic Christmas Show. Evenimentul prezintă unele dintre cele mai frumoase melodii de Crăciun interpretate de Tudor Chirilă, Irina Rimes, Andrei Bănuță, Ami, Sore, Feli, Elena Gheorghe, Misha Miller, Jo, Raluka, rareș și Cor cu Dor, acompaniați de Big Band-ul Radio Romania, dirijat de Simona Strungaru.

The Motans - Grand Christmas

  • The Motans susține pe 4 decembrie concertul Grand Christmas, ce promite să fie o adevărată experiență de sărbătoare, încărcată de momente speciale și de piese îndrăgite din discografia artistului.

Ștefan Bănică - Concert Extraordinar de Crăciun

  • Ștefan Bănică revine în luna decembrie la Sala Palatului cu celebrele sale concerte de Crăciun, o tradiție fără egal în showbiz-ul românesc. Muzicianul concertează pe 6, 7 și 8 decembrie 2024, pentru al 21-lea an la Sala Palatului, o performanță unică a unui artist român.

Bucovina

  • Pe 7 decembrie, Bucovina revine la Arenele Romane cu tradiționalul concert de sărbători. În deschidere urcă pe scena Dordeduh, Cozmetic și Alex Petrenchi-Azimut.

Scarlet Aura - Rock Your Christmas Show

  • Pe 7 decembrie, Scarlet Aura îmbină spiritul Crăciunului cu muzica rock și aduce pe scena de la The Pub - Universității concertul "Rock Your Christmas Show". În deschidere cântă InsurgencE.

Irina Baianț - Illuminariun Renaissance

  • Pe 9 decembrie 2024, soprana Irina Baianț susține la Sala Palatului concertul "Illuminarium Renaissance", o călătorie muzicală care ne amintește de puterea speranței și a reînnoirii interioare. Artista este acompaniată de Orchestra Simfonică București, dirijată de maestrul Andrei Tudor.

Spărgătorul de Nuci

  • Pe 13 și 14 decembrie, Sala Palatului din București găzduiește unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale sezonului - Spărgătorul de Nuci - un balet clasic, reinterpretat într-un mod grandios și inovator. Sub bagheta Orchestrei Operei Naționale București, baletul prinde viață pe muzica inconfundabilă a lui Ceaikovski, iar scenografia spectaculoasă transformă Sala Palatului într-un tărâm de poveste.

Broadway Christmas Show

  • Pe 15 decembrie, la Sala Palatului, va avea loc premiera spectacolului "Broadway Christmas Show", ce va împleti armonios efervescența show-ului de tip muzical cu bucuria și emoțiile sacre ale sărbătorilor, oferind pe parcurs pastile de comedie și păstrând mereu în prim-plan spiritul unității și bucuria de a fi împreună. Distribuția spectacolului este formată din Cornel Ilie, Anca Țurcașiu, Adrian Nour, Bianca Purcărea, Jazzy Jo, Lucian Ghimși, Alexandra Crăescu, Ernest Fazekas, Ellie Heart, Jazzapella, dansatorii și Orchestra Musicals.

Vienna Classic Orchestra

  • Vienna Classic Orchestra concertează la Sala Palatului din București pe 16 decembrie. "Vienna Classic Christmas" promite să fie un veritabil concert de Crăciun care pregătește auditoriul pentru sărbătorile de iarnă, într-o manieră autentic vieneză, sub bagheta maestrului Lorantz Bozsodi.

Paula Seling - Steaua Nordului

  • Pe 17 decembrie, Paula Seling aduce concertul "Steaua Nordului" la Sala Palatului din București. Artista invită publicul să-și amintească de înțelepciunea cânturilor străvechi și de bucuria sărbătorilor în familie.

Andra - Vis de Crăciun

  • Pe 19 decembrie, Andra aduce pe scena Sălii Palatului un concert special, intitulat "Vis de Crăciun". Acompaniată de Orchestra Simfonică București, sub bagheta dirijorului Andrei Tudor, Andra interpretează cele mai frumoase colinde și melodii specifice acestei perioade din an. Evenimentul promite să fie unul magic, plin de emoție și bucurie, aducând spiritul sărbătorilor mai aproape de inimile participanților.

Tarja - Dark Christmas

  • Tarja revine în România cu turneul "Dark Christmas" și concertează la Arenele Romane (cort încălzit) pe 23 decembrie 2024. Evenimentul celebrează cel mai nou album lansat de Tarja - "Dark Christmas". Materialul a fost lansat în noiembrie 2023 și conține 12 colinde reinterpretate. Fiecare melodie a fost acompaniată de un cor de copii din care a făcut parte și fiica artistei, Naomi Cabuli Turunen.

Crăciun Vienez

  • Pe 23 decembrie, Sala Palatului din București răsună de magie și eleganță prin concertul extraordinar "Crăciun Vienez", susținut de prestigioasa orchestră Sisi Chamber Orchestra. Publicul este invitat să se bucure de un spectacol unic, în care tradiția vieneză se îmbină armonios cu spiritul festiv al sărbătorilor de iarnă.

Iana Novac

  • Pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, soprana Iana Novac susține un concert special la Ateneul Român. Artista este acompaniată de Orchestra "Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale", avându-l ca dirijor pe colonelul Aurel Gheorghiță.

Amadeus

  • Pe 28 decembrie, Amadeus aduce la Circul Metropolitan din București un concert special: "Visul unei nopți de iarnă". Evenimentul este o sărbătoare a muzicii de calitate, cu un repertoriu divers care va include și cântece de sezon.

Concerte de Crăciun la Palatul Bragadiru

În luna decembrie, scena Godot se transformă într-un tărâm al emoțiilor, muzicii și poveștilor de Crăciun, aducând în fața publicului o serie de evenimente de neuitat. Artiști de renume ca Mihai Mărgineanu sau Partizan încing atmosfera, Alexandra Ungureanu şi Jazzy Jo aduc o adevărată atmosferă de sărbătoare, iar spectacole de teatru captivante ca "De treci codri", "Constantin" sau "Era ok şi la 60" întregesc programul lunii decembrie şi fac ca acest sfârșit de an să fie o adevărată celebrare a muzicii, artei și tradiției.

Program:

  1. 1 decembrie - ora 20:00 / Mihai Mărgineanu & Band
  2. 5 decembrie - ora 20:00 / Partizan: Artan & Suedezu
  3. 6 decembrie - ora 20:00 / A Holly Jazzy Christmas - Jazzy Jo & New Vegas
  4. 7 decembrie - ora 18:00 / De treci codrii - cu Maia Morgenstern
  5. 8 decembrie - ora 19:00 / Palace Escape aka Opturi Supranaturale
  6. 11 decembrie - ora 20:00 / Smooth Christmas Jazz - Cătălina Beta Quintet
  7. 17 decembrie - ora 20:00 / Moonlight Breakfast - Christmas Magic
  8. 18 decembrie - ora 20:00 / Palace Christmas Stories - Alexandra Ungureanu
  9. 19 decembrie - ora 19:00 / Dreams & Drums
  10. 20 decembrie - ora 20:00 / Constantin
  11. 27 decembrie - ora 20:00 / Era OK si la 60 - One Man Show cu Răzvan Vasilescu
Citește în continuare

Concerte & turnee

Află ce artiști vin la Festivalul Masters Of Classics 2024; consultă programul

Masters Of Classic are pe afiș unii dintre cei mai buni artiști internaționali de operă din lume, mulți pentru prima dată în România, care vor oferi publicului participant o experiență muzicală unică și captivantă.

Publicat

pe

Festivalul Masters Of Classic 2024
Festivalul Masters Of Classic 2024 │ FOTO: Masters Of Classic 2024 www.facebook.com

În mai puţin de două luni se deschid porţile festivalului Masters Of Classic, ce va aduce în premieră europeană mari artiști de operă care vor cânta pe aceeași scenă. La Sala Palatului și la Opera Națională Română sunt aşteptaţi peste 400 de artişti și muzicieni, precum şi zeci de mii de spectatori din ţară, dar şi din străinătate.

Organizatorii au dezvăluit un nou val de artiști care li se alătură muzicienilor deja anunțați. Astfel, unul dintre numele anunțate la eveniment este cântăreața de operă lituaniană Asmik Grigorian, membru fondator al Operei din Vilnius și care a primit de două ori Crucea de Aur și a fost desemnată Cântăreața de operă a anului (2022) de către Asociația Ópera XXI.

Dirijorul Michelangelo Mazza se alătură festivalului, acesta având în cei peste cincisprezece ani de activitate colaborări și proiecte muzicale cu numeroși artiști pe cele mai importante scene ale lumii.

Alături de excepționalii artiști Anna Netrebko și Yusif Eyvazov vor cânta la Sala Palatului nume noi: soprana Pumeza Matshikiza și baritonul Jérôme Boutillier împreună cu Orchestra Filarmonicii Sofia și corul Rousse Opera Choir.

Mezzosoprana Elīna Garanča, sub bagheta dirijorului Michelangelo Mazza, va încânta publicul la Sala Palatului cu arii de operă alături de Orchestra Filarmonicii Sofia. Repertoriul artistei include, printre altele, rolul principal din "Carmen" (Royal Opera House Covent Garden, Bayerische Staatsoper Munich, Palau de les Arts Reina Sofia Valencia, Metropolitan Opera New York).

Alături de tenorul Rolando Villazón va urca pe scena festivalului și soprana Emily Pogorelc, considerată una dintre cele mai talentate cântărețe ale generației sale, având o voce puternică și prezență scenică captivantă.

Pentru prima dată în România, pianistul Fazil Say, soprana Louise Alder, mezzosoprana Nino Surguladze, tenorul Saimir Pirgu și basul Luiz-Ottavio Faria vor oferi publicului o experiență de neuitat.

Daniel Jinga, apreciat pentru măiestria tehnică și capacitatea de a transmite emoție și profunzime în fiecare interpretare, va încânta publicul alături de talentata soprană Irina Baianț și Orchestra Simfonică București.

Tenorul Piotr Beczała și soprana Olga Kulchynska vor interpreta arii și duete de operă alături de Orchestra Filarmonică Sofia sub bagheta dirijorului Michelangelo Mazza.

Ultima zi a festivalului îi aduce pe scenă pe soprana Asmik Grigorian și baritonul Andrey Zhilikhovsky alături de Orchestra Filarmonicii Sofia și dirijorul Michelangelo Mazza.

Program Masters Of Classic Festival 2024:

1 septembrie (duminică) - Deschiderea festivalului:

  • Loc: Sala Palatului
  • Orchestră: Orchestra Filarmonicii Sofia
  • Cor: Rousse Opera Choir
  • Dirijor: Michelangelo Mazza
  • Soliști: Anna Netrebko (soprană), Yusif Eyvazov (tenor), Pumeza Matshikiza (soprană, artist invitat), Jérôme Boutillier (bariton, artist invitat)
  • Program: Arie, duete și scene din operele lui Giacomo Puccini

5 septembrie (joi)

  • Loc: Sala Palatului
  • Orchestră: Orchestra Filarmonicii Sofia
  • Dirijor: Michelangelo Mazza
  • Solistă: Elīna Garanča (mezzosoprană)
  • Program: Arie de operă; Johannes Brahms Concert pentru vioară și orchestră în Re major, op. 77

6 septembrie (vineri)

  • Loc: Sala Palatului
  • Orchestră: Orchestra Filarmonicii Sofia
  • Dirijor: Michelangelo Mazza
  • Solist: Nikolaj Szeps-Znaider (vioară)
  • Program:Johannes Brahms Concert pentru vioară și orchestră în Re major, op. 77; Modest Mussorgsky Tablouri dintr-o expoziție (arr. Ravel)

7 septembrie (sâmbătă)

  • Loc: Sala Palatului
  • Orchestră: Orchestra Filarmonicii Sofia
  • Dirijor: Michelangelo Mazza
  • Solist: Rolando Villazón (tenor)
  • Artist invitat: Emily Pogorelc (soprană)
  • Program: Arie și duete de operă

8 septembrie (duminică)

  • Loc: Sala Palatului
  • Orchestră: Orchestra Simfonică București
  • Dirijor: Daniel Jinga
  • Solistă: Irina Baianț (soprană)
  • Program: TBA

12 septembrie (joi)

  • Loc: Sala Palatului
  • Orchestră: Orchestra Filarmonicii Sofia
  • Cor: Rousse Opera Choir
  • Dirijor: Michelangelo Mazza
  • Soliști: Fazil Say (pian), Louise Alder (soprană), Nino Surguladze (mezzosoprană), Saimir Pirgu (tenor), Luiz-Ottavio Faria (bas)
  • Program: Ludwig van Beethoven Concert pentru pian și orchestră nr. 3 în do minor, op. 37; Ludwig van Beethoven Simfonia nr. 9 în re minor, op. 125

13 septembrie (vineri)

  • Loc: Opera Națională Română
  • Orchestră: Orchestra Simfonică București
  • Dirijor: Daniel Jinga
  • Solist: Roberto Alagna (tenor)
  • Program: Arie de operă

14 septembrie (sâmbătă)

  • Loc: Sala Palatului
  • Orchestră: Orchestra Filarmonicii Sofia
  • Dirijor: Michelangelo Mazza
  • Solist: Piotr Beczała (tenor)
  • Artist invitat: Olga Kulchynska (soprană)
  • Program: Arie și duete de operă

15 septembrie (duminică)

  • Loc: Sala Palatului
  • Orchestră: TBA
  • Dirijor: Michelangelo Mazza
  • Soliști: Asmik Grigorian (soprană), Andrey Zhilikhovsky (bariton)
  • Program: Arie și duete de operă
Citește în continuare

Trending