Salutare Stu, este o plăcere să te avem invitat în România, sper să te bucuri de timpul petrecut aici! Știm că atâția ani de carieră te-au pus în fața multor jurnaliști și cu siguranță ai răspuns la sute de interviuri, așa că ne este greu să ne gândim la întrebări unice pe care să ți le adresăm. Totuși, am vrea să începem prin a te ruga să ne spui dacă există vreo întrebare care nu ți-a fost pusă în interviuri și la care ți-ar fi plăcut să răspunzi.
Stu Hamm: Da, întrebarea ar fi "Ce carte citești acum?", iar răspunsul ar fi "Miss Lonelyhearts" și "Day of the Locusts" de Nathaniel West.
În regulă, acum hai să trecem la un șirul normal al unui interviu, rugându-te să ne spui câte ceva despre starea ta prezentă de spirit. Cum te simți la acest stadiu al vieții tale și cum e să mergi în turneu?
SH: Întotdeauna mă simt minunat când pornesc într-un nou turneu iar de data asta sunt entuziasmat în mod special pentru că nu am mai petrecut timp pe drum cu Jennifer sau Chad. În rest, mă simt minunat! Tocmai am terminat de mixat ultima mea apariție discografică, "The Book of Lies".
Care este tipul de concert pe care îl preferi dintre concertele mari și concertele intime din cluburi?
SH: La această întrebare este imposibil de răspuns... Bineînțeles că adrenalina pe care o experimentezi atunci când cânți în fața unei mulțimi uriașe de oameni este ceva cu totul special, dar pe de altă parte cântatul într-un loc mic precum The Baked Potato de acasă din LA îți permite să te conectezi cu audiența și în același timp e un loc mai bun unde să îți vină idei noi.
Te duci la alte concerte în afară de cele proprii? Frecventezi concerte de jazz sau muzică clasică?
SH: Da, mă duc să îmi văd prietenii în concert și mă duc la concerte de muzică clasică. De asemenea, mă țin la curent cu concertele de muzică pop la care o duc pe fiica mea.
Cum ai putea compara diferitele genuri muzicale pe care le-ai abordat în carieră? Ce înseamnă rockul, muzica clasică și jazzul pentru tine?
SH: Venind dintr-o familie muzicală, am avut norocul să fiu expus la diferite genuri de muzică. Ador să îl ascult pe Glenn Gould cum cântă Bach și de asemenea să îmi pun un album de la Yes, Muse sau Oasis și ma bucur de muzica rock. Diversitatea este cheia către o existență plină de sens.
Cât de recompensatoare a fost munca ta ca instructor? Ești mulțumit de DVD-urile tale cu tehnici de bass și de impactul lor?
SH: Părinții și frații mei sunt profesori, așa că este în sângele meu să fac asta. Întotdeauna mă simt bine când cineva îmi dă feedback pozitiv referitor la unul dintre cursurile mele True Fire. Momentan lucrez la două cursuri noi, puteți să le vedeți pe StuHamm.com.
Cauți în mod constant să îți îmbunătățești tehnicile de a cânta la bass? La ce lucrezi în momentul acesta?
SH: Întotdeauna caut lucruri noi pentru a evolua ca basist și ca muzician. Pentru moment cânt la contrabas pentru prima dată după zeci de ani ceea ce e o adevărata provocare, dar este utilă și pentru tehnica de bas electric.
Referitor la proiectul cu Chad Wackerman si Jennifer Batten pe care îl veți aduce în România, cum a fost înființat și cum te simți în această formulă?
SH: M-a sunat Jennifer și m-a întrebat dacă vreau să merg în turneu cu ea în 2015. Am spus că da, bineînțeles, apoi am discutat despre ce toboșar să cooptăm, iar Chad a fost alegerea evidentă.
În ce fel te definește muzica pe care o faci acum? Proiectul Batten/Hamm/Wackerman arată o latură a personalității tale?
SH: Cam singura constantă în viața mea mereu schimbătoare a fost muzica și bassul meu. Acest turneu îmi va permite să "rock out" și să folosesc câteva tehnici pe care nu le-am mai folosit de multă vreme.
În încheiere, ce ai sfătui publicul din România să facă la concertul vostru?
SH: Simțiți-vă bine!!! Veniți să ne salutați după concert!
Mulțumim mult pentru timpul acordat, sperăm că fost o experiență plăcută și suntem nerăbdători să te vedem în concert pe 26 martie 2015!