Urmărește-ne în Social Media

rock

Explorând Alternosfera – VIDEO

În video interviul InfoMusic, Alternosfera a dezvăluit că va lansa în curând clipul Arunca-mi și noul album ePisodia în martie 2013. Cei din formație au mărturisit că deși compun în acorduri minore, sunt foarte pozitivi în realitate.

Publicat

pe

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh
Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh
Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh

După îndelungi audiții, am avut ocazia să pătrundem într-o Alternosferă muzicală și să cunoaștem și mai mult elementele ce o compun, adică pe: Marcel Bostan (voce, clape), Marin Nicoară (chitară), Sergiu Aladin (chitară), Vicosh (bass) și Anatol Pugaci (tobe) – niște persoane care trăiesc viața în acorduri majore, dar cântă mereu în acorduri minore.

În video interviul de mai jos, Alternosfera ne vorbește despre viitoarele materiale, versurile lor, sursele de inspirație și viața împărțită între muzică și familie. Am aflat cu mare bucurie că filmările pentru videoclipul Aruncă-mi sunt finalizate. După încheierea concertelor, trupa va începe montajul, astfel că vom vedea foarte curând povestea interesantă ce ilustrează primul extras de pe noul album al formației, Virgula.

Video interviu cu Alternosfera

Următorul album ePIsodia ar putea fi lansat pe 14.03.2013

Nu am putut să nu discutăm cu cei de la Alternosfera despre conceptul ePIsodia. În afară de Virgula (miezul trilogiei), grupul mai pregătește 2 albume. Prima parte -  3 - se va intitula de fapt ePIsodia și va apărea cel mai probabil în primăvara anului viitor pe data de 14.03.2013. Ultima parte - 14 - va fi un material cu înregistrările live a 14 piese și în funcție de timpul de care va dispune trupa, va fi lansat până la finele lui 2013.

Marcel Bostan (Voce - Alternosfera)

Noi am pornit clasic. Noi suntem Alternosfera – Sfera – ce avem în sferă? Cerc – 3,14 – Opa, este al 3-lea album, 14 piese – Și așa am început să dezvoltăm. Conectăm toate chestile, o să fie 3, Virgula, 14. Adică acum a ieșit partea din mijloc. Când conectăm designe-urile celor 3 CD-uri avem un desen. Este un întreg pe partea grafică. Plus că nu trebuie să mai scoți un nou concept și este o continuitate, lucru care contează foarte mult pentru o trupă. Plus că de foarte mult timp nu am mai lansat ceva și urmează să recuperăm pauza asta pe care am avut-o din 2007 și să vii cu concepte tot noi, noi, noi ar însemna să nu te focusezi clar asupra anumitor tematici”, a explicat Marcel Bostan, solistul grupului.

Și destinul a intervenit în creearea acestui concept, durata piesei Virgula de 3:14 minute fiind absolut o coincidență. Inițial aceasta era mai lungă, dar membrii Alternosfera au decis să mai scoată un refren și după câteva modificări, varianta finală a ieșit de 3:14, lucru ce i-a uimit chiar și pe artiști.

Cum se nasc versurile Alternosfera

Muzica formației este extrem de intensă și gravă, iar versurile vorbesc despre teme foarte variate. Inspirația își are rădăcinile în experiențele și trăirile proprii, dar principala sursă este imaginația. Marcel ne-a mărturisit că de multe ori își creează un personaj pe care îl trece prin anumite stări și situații, iar de acolo se nasc versurile atât de metaforice, în care se regăsesc fanii. Deși muzica formație este în mare parte melancolică, tristă, întunecată uneori ca stare, să nu vă închipuiți că cei de la Alternosfera sunt niște persoane sure. Vă veți convinge că aceștia sunt pozitivi, plin de viață și umor urmărindu-i în video interviu.

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh

Câteodată este foarte comod și simplu și eficient să inventezi un personaj care are anumite stări. Important este să expui sau să descri o anumită stare, nu neapărat să o trăiești. Noi în realitate sunt foarte pozitivi, dar în muzică preferăm acordul minor. Am spus noi că chiar și dacă într-o piesă Alternosfera o să fie în armonie 4 acorduri majore, oricum până la urmă piesa o să fie minoră.

Eu scriu textele și nu prea vreau să mă bag în chestii care mă deranjează. Atunci ar trebui să bag mai multă politică sau mai multe chestii sociale. Eu prefer textul să fie cu un conținut bogat în exprimarea gândurilor, decât să mă reprezinte pe mine mai personal” – Marcel Bostan.

„Muzica nu are naționalitate”

Situația din Republica Moldova și scena muzicală de acolo a fost un subiect dezbătut de cei de la Alternosfera. În primul rând, aceștia au ținut să sublinieze că ei iubesc și vorbesc și limba rusă și cea română, iar discordia etno-lingvistică din Moldova nu aduce nici un beneficiu. Din spusele acestora situația economică din zona de provincie este dificilă, dar lucrurile nu stau pe loc și se mișcă spre bine.

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marin Nicoară, Marcel Bostan, Vicosh, Anatolii Pugaci

Trupa Alternosfera in conferinta de presa dinaintea concertului de la Turbohalle

Primele piese ale grupului au fost compuse în rusă, dar un incident le-a lăsat un gust atât de amar încât au decis să cânte numai în română. În același timp, artiștii au insistat pe ideea că muzica nu are naționalitate și că nu vor ține niciodată instrumentele în numele unor politicieni.

Despre sfera muzicală din România și de peste Prut

Legat de scena muzicală din Republica Moldova cei de la Alternosfera au menționat că aria genurilor abordate de artiștii de peste Prut este extrem de vastă, de la hard rock la pop rock. O mare problemă, pe care o întâlnesc și trupele din România, este lipsa unei industrii de showbiz solide și adevărate care să susțină acești artiști.

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marin Nicoară, Marcel Bostan, Vicosh, Anatolii Pugaci

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marin Nicoară, Marcel Bostan, Vicosh, Anatolii Pugaci

De ce sunt atât de îndrăgite de publicul român formațiile din Republica Moldova? Care este secretul succesului lor? În opinia lui Marcel Bostan motivul își are originea în perioada anilor 90, când în Republica Moldova a venit un val puternic de trupe rock care au stabilit niște standarde ridicate. Generațile următoare de artiști, precum au fost cei de la Alternosfera au vrut să se ridice la standardele respective, astfel că tratează muzica foarte „responsabil”. Revenind la muzica de pe plaiurile mioritice, membrii Alternosfera au mărturisit că le plac multe formații românești precum Vița de VieLuna Amară și Changing Skins. Pe de altă parte, sunt de părere că acestea ar trebui să compună mai mult în limba română.

Trupa Alternosfera și Alexandra Necula (InfoMusic)

Trupa Alternosfera și Alexandra Necula (InfoMusic)

Alternosfera este într-adevăr un fenomen al cărui public român crește cu fiecare concert. Este una dintre puținele formații pentru care un club normal din București nu mai este îndeajuns de încăpător. Chiar și fosta uzină Turbomecanica, cunoscută ca Turbohalle a fost un spațiu relativ mic pentru cei aproximativ 2.000 de fani care au venit la concertul de la începutul lunii decembrie.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 8 decembrie 2012

Alternosfera

Loc
Turbohalle

Albume noi

Noul album Alternosfera se numește "Steaguri fără culori"; Află detalii

Alternosfera a dezvăluit titlul, conceptul și coperta noului album. Cel de-al 7-lea material de studio al formației se numește "Steaguri fără culori" și va beneficia de un concert de lansare atât la Chișinău, cât și în București.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Alternosfera a hotărât să împărtășească astăzi, 6 decembrie, detalii privind noul album. Intitulat "Steaguri fără culori", discul atinge subiecte precum propaganda și manipularea.

"Inițial, ne doream să facem public numele noului album de ziua trupei, pe 13 decembrie, dar am simțit nevoia unui nou "statement".

Vă prezentăm astăzi numele și conceptul celui mai nou album, care este o reflecție profundă asupra efectelor propagandei și manipulării.

"Steaguri fără culori" este numele celui de-al șaptelea album Alternosfera și aduce în prim plan modul în care manipularea, propaganda, minciuna și teama se îmbină, iar rezultatul este o puternică lovitură dată adevărului, care ajunge să se piardă asemenea culorilor dintr-un steag spălat", scrie Alternosfera într-o postare pe Facebook.

Formația a împărtășit publicului și coperta noului album.

Alternosfera - "Steaguri fără culori" (artwork)

Alternosfera - "Steaguri fără culori" (artwork) │ FOTO: Artwork

Evenimentul de lansare al noului disc este programat pentru 8 februarie 2025, la Chișinău Arena, în Chișinău. Turneul de lansare va continua în România, trupa având stabilite următoarele date:

  • București, 21 februarie 2025;
  • Brașov, 28 martie 2025;
  • Cluj-Napoca, 29 martie 2025;
  • Timișoara, 4 aprilie 2025.

Biletele pentru concertele Alternosfera pot fi cumpărate exclusiv de pe site-ul formației.

Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un etalon pentru zona de rock şi alternative din România și Republica Moldova.

De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte, lansând până în prezent 6 albume și un EP, printre cele mai cunoscute hituri numărându-se "Orașul 511", "Wamintirile", "Ploile nu vin", "Flori de mai", "Închisoarea albă", "Haosoleum", "Epizodia".

Citește în continuare

Concerte & turnee

ARTmania Festival 2024: program și reguli de acces

La ARTmania Festival 2024, care se desfășoară între 26 și 28 iulie, fanii le vor putea asculta în Piața Mare din vechea cetate a Sibiului pe unele dintre cele mai apreciate trupe ale scenei internaționale și locale. Te invităm să afli programul evenimentului, regulile de acces și alte informații utile.

Publicat

pe

ARTmania Festival 2024
ARTmania Festival 2024 │ FOTO: ARTmania Festival

Vineri, 26 iulie 2024, începând cu ora 16:30, se deschid porțile celei de-a 17-a ediții a festivalului ARTmania, ce aduce fanilor muzicii și artelor 3 zile de concerte, 14 trupe internaționale și din România și o serie de evenimente culturale, de activări creative și de premii.

Participanții ARTmania Festival 2024 vor putea asculta live trupe precum Borknagar (NO), Korn (SUA), Igorrr (FR), Spiritbox (SUA), Satyricon (NO), The Flower Kings (SE), Lavina (SRB), Alpha Q (RO), Awake the Demons (RO) și TAINE (RO).

Cea de-a treia zi de festival care stă sub semnul "ARTmania in Context" și care va reuni muzica și colaborările interdisciplinare. Astfel, pe scena Casei Altemberger - Muzeul de Istorie vor urca Alternosfera (MD), REVOLTER (RO), Denorm (MD) și SPD (MD).

Program ARTmania Festival 2024

Vineri, 26 iulie

Main Stage

  • 19:00 - 20:00 - The Flower Kings
  • 20:45 - 21:55 - Igorrr
  • 22:40 - 23:55 - Satyricon

Voice of People

  • 20:05- 20:40 - Alpha Q
  • 22:00 - 22:35 - Lavina

Sâmbătă, 27 iulie

Main Stage

  • 19:00 - 20:00 - Borknagar
  • 20:50 - 22:50 - Spiritbox
  • 22.25 - 23:55 - Korn

Voice of People

  • 17:25 - 17:55 - Awake The Demons
  • 20:00 - 20:45 - Taine

Duminică, 28 iulie

Casa Altemberger - Muzeul de Istorie

  • 18:00 - Open Doors
  • 18:40 - 19:20 - SPD
  • 19:40 - 20:20 - Denorm
  • 20:40 - 21:20 - Revolter
  • 21:40 - 23:00 - Alternosfera Unplugged

Reguli de acces ARTmania Festival 2024

Accesul publicului în perimetrul festivalului va putea fi făcut în Piața Mare în zilele de vineri și sâmbătă (26 – 27 iulie 2024), în intervalul orar 16:30 - 00:00. Maratonul concertelor de pe cele două scene din Piața Mare va începe în vineri, 26 iulie, de la ora 19:00 și sâmbătă, 27 iulie, de la ora 17:25.

Ziua a treia de festival (duminică, 28 iulie) stă sub semnul "ARTmania in Context" și va aduce în fața posesorilor de abonamente de 3 zile, pe scena Casei Altemberger, muzică și colaborări culturale interdisciplinare. Astfel, la Casa Altemberger - Muzeul de Istorie, vor concerta Alternosfera (MD), REVOLTER (RO), Denorm (MD) și SPD (MD), accesul fiind deschis festivalierilor cu abonament de 3 zile, începând cu ora 18:00.

Pentru a intra în spațiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte la unul dintre punctele de preschimbare brățări (punctele ARTmania Ticket Swap) un bilet, un abonament sau o invitație valabilă care poate fi folosită de o singură persoană, o singură dată. Acestea vor fi preschimbate într-o brățară RFID de festival în baza căreia se va putea face accesul în perimetrul festivalului și se va putea plăti pentru produsele disponibile în interiorul festivalului (cu excepția zonei Cărturești, unde plata se poate face în numerar sau cu cardul).

Brățara de acces permite intrarea în zona de festival și doar în zona de concerte și la evenimentele conexe ARTmania Festival, în funcție de regimul biletului de zi sau al tipului de abonament asociat brățării.

Punctele ARTmania Ticket Swap (locuri semnalizate coresponzător), vor fi deschise:

  • Joi, 25 iulie, între 15:00 - 21:00
  • Vineri și Sâmbătă (26 și 27 iulie), între 12:00 - 00:00

Ținând cont de foarte gradul ridicat de participare la ediția din acest an, participanții la ARTmania Festival 2024 sunt încurajați să vină cât mai devreme în avans (începând cu joi, 25 iulie) pentru a-și preshimba biletul/ abonamentul/ invitația în brățară, indiferent de regimul biletului/ abonamentul/ invitației avute.

Purtarea brățării RFID este obligatorie pe toată durata festivalului, iar aceasta va fi verificată, atât la intrarea în festival, cât și în interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea brățării anulează dreptul de participare și accesul posesorului în festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achiziționarea unui nou bilet și preschimbarea acestuia într-o nouă brățară. Brățările nu sunt transmisibile către o altă persoană și permit accesul doar în zonele marcate corespunzător.

Participanții la ARTmania Festival sunt obligați să se supună controlului corporal sumar și să permită controlul bagajelor. Participanții trebuie să dețină asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada vârstei legale.

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente, aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a participanților sub 16 ani neînsoțiți de un adult. De asemenea, organizatorii își rezervă dreptul de a nu permite accesul în festival celor care refuză controlul de securitate sau persoanelor care sunt suspecte de punerea în pericol a celorlalți participanți sau a bunei desfășurări a festivalului.

Acces copii

  • Copiii cu vârste de până la 12 ani împliniți care au fost pre-înregistrați de un părinte/ tutore legal (termenul de înscriere extins a fost 17 iulie 2024) au acces gratuit în perimetrul festivalului dacă sunt însoțiți de un părinte/ tutore legal cu un bilet/ abonament valid, un act doveditor al vârstei copilului.
  • Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.
  • Organizatorii nu încurajează prezența copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu cărucioare pentru copii. Excepție fac doar cărucioarele pentru persoane cu dizabilități.
  • Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet/ abonament valid și cu acordul parental (declarația pentru minori) completat și semnat de către un părinte/ tutore legal. Acordul parental poate fi descărcat de pe website-ul festivalului.
  • Părinții sau însoțitorii sunt responsabili pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente.
  • Doar persoanele de peste 18 ani au dreptul să achiziționeze alcool, de aceea este obligatoriu ca participanții să prezinte, la cerere, un act de identitate valid.

Este INTERZIS accesul cu:

Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum sau de cremă) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, scaune, normale sau pliabile, banner-e susținute de bețe, lasere, lampioane chinezești, cărucioare, skateboard-uri, trotinete, biciclete, motociclete etc., umbrele/ umbrele pliabile (recomandăm utilizarea pelerinelor de ploaie) și orice fel de substanțe interzise prin lege. Accesul cu medicamente este permis doar în baza rețetei medicale aferente.

De asemenea, este interzis accesul cu substanțe ilegale sau alte materiale care pot fi considerate periculoase pentru buna desfășurare a evenimentului sau care pot pune în pericol buna stare a participanților.

Este interzis accesul cu bagaje de mari dimensiuni, ghiozdane sau rucsacuri voluminoase. Dimensiunile acceptate pentru bagaje sunt 50 cm (lungime) x 30 cm (înălțime) x 20 cm (lățime).

Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului.

Este interzis accesul cu mâncare și băutură în zona de festival. ARTmania Festival va pune la dispoziția participanților o zonă de food special amenajată, care va funcționa pe întreaga durată a evenimentului. Cei sosiți în Piața Mare din Sibiu se vor putea bucura de spații dedicate preparatelor culinare și băuturilor.

Informații pentru pasionații de fotografie

  • Este permis accesul cu aparate de fotografiat de orice fel, inclusiv DSLR profesional.
  • Accesul persoanelor care au aparate foto DSLR se va face doar prin intrarea în festival dinspre Nicolae Bălcescu (prin poarta dinspre Nicolae Bălcescu).
  • Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, blițuri detașabile, aparate de filmat și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta festivalului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului.
  • Fotografierea este permisă numai fără bliț și fără a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenți la festival.

Plata rapidă și simplă direct cu brățara de festival

Festivalierii se vor putea bucura de serviciile și produsele din cadrul festivalului prin plăți făcute direct cu brățara RFID de festival, parte a unui sistem de plată confortabil, cashless, pe care o vor folosi și pentru accesul în perimetrul festivalului și în locațiile partenere.

Brățările RFID, pe baza cărora se va face și accesul în perimetrul festivalului ARTmania 2024 din Piața Mare sau în perimetrul locațiilor partenere anunțate (cum este cazul Casei Altemberger - Muzeul de Istorie), vor fi oferite fiecărui participant la punctele ARTmania de preschimbare a brățărilor (numite puncte "Ticket Swap ARTmania") în baza abonamentului sau a biletului achiziționat pentru ediția din acest an.

Încărcarea brățării RFID poate fi făcută, cu numerar sau cu card bancar, la punctele de încărcare semnalizate în acest sens (punctele "TOP-UP" din perimetrul festivalului).

În perimetrul festivalului ARTmania 2024 din Piața Mare vor fi amplasate 10 puncte de încărcare și reîncărcare a brățărilor RFID. Acestea vor funcționa, astfel:

  • Vineri, 26 iulie 2024 (1 punct TOP-UP): 13:00 – 02:00
  • Vineri, 26 iulie 2024 (9 puncte TOP-UP): 16:30 – 02:00
  • Sâmbătă, 27 iulie 2024 (1 punct TOP-UP): 13:00 – 02:00
  • Sâmbătă, 27 iulie 2024 (9 puncte TOP-UP): 16:30 – 02:00
  • Duminică, 28 iulie 2024 (1 punct TOP-UP) în Piața Mare doar pentru refund: 09:00 – 12:00

Pentru festivalierii cu abonamente de 3 zile, duminică, 28 iulie 2024, la Casa Altemberger - Muzeul de Istorie, parte din Muzeul Naţional Brukenthal, va funcționa 1 punct TOP-UP pentru încărcare și refund, între orele 18:00 - 00:00.

Verificare sold

Soldul disponibil poate fi verificat folosind cardul RFID (atașat brățării) la terminalele de citire existente la punctele de TOP-UP din festival sau la oricare dintre punctele de vânzare ale partenerilor prezenți în festival, care au instalate aceste terminale de citire (puncte de vânzare de mâncare și băutură, cortul oficial de merchandise).

Recuperare sold

Festivalierii își pot recupera soldul rămas pe brățara RFID doar în zilele de festival în care sunt concerte în Piața Mare (vineri - duminică) sau la Casa Altemberger - Muzeul de Istorie (duminică - pentru persoanele cu abonament de 3 zile) în intervalele orare mai sus menționate, de la punctele de încărcare.

După încheierea spectacolelor din Piața Mare, din fiecare zi de festival, punctele de TOP-UP nu vor mai putea accepta încărcare pe brățări, ci exclusiv restituiri de sume aflate pe acestea (refund).

Data finală pentru retragerea soldului existent pe brățara RFID, sume ce vor fi restituite în numerar:

  • la punctele de TOP-UP din Piața Mare: este 28 iulie 2024, ora 12:00,
  • la punctul de TOP-UP de la Casa Altemberger - Muzeul de Istorie pentru posesorii de abonamente de 3 zile: este 28 iulie 2024, ora 00:00, oră după care punctele TOP-UP din perimetrul festivalului se vor închide.

Pentru realizarea restituirii, persoana care o solicită trebuie să prezinte brățara RFID și să se asigure că aceasta nu prezintă urme de compromitere.

Citește în continuare

Trending