Urmărește-ne în Social Media

rock

De vorbă cu supereroii din Days of Confusion - VIDEO INTERVIU

Days of Confusion va lansa primul album din carieră pe 1 martie în Club Control. Noul material va fi prezentat sub forma unui pachet ce cuprinde CD-ul LP-ului și, în premieră, un board game tematic care îi are ca protagoniști pe membrii formației. Am stat de vorbă cu trupa despre superputeri, despre albumul „Yin & Out”, despre muzică, dar și amintiri legate de începuturile muzicale. Întreaga poveste sub forma unui Q & A poate fi urmărită în interviul special acordat pentru InfoMusic.

Publicat

pe

InfoMusic: Care este superputerea ta din board?

Cezar: Capacitatea de a mă autodepăși.

Cosmin: Superputerea mea în jocul pe care îl facem noi... superputerea mea este că sunt un bun observator. Și nu poate să mă fenteze nimeni, nici măcar o dată o dată în joc și să mi se întâmple nimic rău.

Andrei: Superputerea mea este că uneori sunt prea energic și pot fi nașpa.

Alex: Să fiu invizibil dacă nu se uită nimeni la mine.

Alecu: Superputerea mea este să fiu mereu fresh după concerte. Mereu a doua zi după concerte sunt super fresh chiar dacă îmi beau mințile.

Mihai: Superputerea mea este creativitatea.

InfoMusic: Cine este sidekick-ul tău?

Cezar: Sidekick-ul meu este prietenul, colegul meu, fratele meu, partenerul meu de trupă și așa mai departe, Cosmin. Este un om alături de care am făcut, fac și voi face multe lucruri. Este un om care îmi este alături și care suplinește de foarte multe ori cu multe abilități și capacități niște lucruri pe care eu nu le pot face.

Cosmin: Sidekick-ul meu... cred că am doi. Bine, așa mi-ar plăcea mie. Unul pe care să-l cheme Memory Man și care să stea pe lângă mine și să-mi aducă aminte de chestii, să nu uit toate nebuniile pe care le am de făcut. Și celălalt să fie un fel de, dinăsta, care oprește timpul, să-i spunem Time Stopper, ca să aibă tot un nume dinăsta fancy. Și să-mi mai dea vreo 8 ore în fiecare zi cu care să fac chestii diverse, tot ce-mi trebuie mie.

Andrei: Sidekick-ul meu... Nu știu, nu m-am decis între Cosmin și Batman. Pentru că-mi place Batman. Come on, este cel mai tare supererou.

Alex: Alecu.

Alecu: Hălmăgean, clar.

Mihai: Sidekick-ul meu, probabil în lumea reală ar fi Cezar. Și într-o lume imaginară, făceam noi o glumă, ar fi Clayderman, care este supererou. Supereroul pianului.

InfoMusic: Care este piesa supereroului tău?

Cezar: Piesa supereroului meu cred că este „Walk” de la Pantera.

Cosmin: O piesă pe care apare supereroul meu... Nu știu dacă versurile sunt neapărat despre asta, dar e o piesă de la Twelve Foot Ninja care se cheamă „One Hand Killing” și care-mi place mie foarte, foarte mult. E cu groove și cu o grămadă de nebunii și îmi imaginez că poate supereroul meu o să apară acolo. Așa îmi place mie să cred.

Andrei: Melodia de la The Who de la Batman, aia veche din anii 60.

Alex: E o piesă, „Great African Song” se cheamă, dar nu e de la o formație anume. Muzica africană în general.

Alecu: Twelve Foot Ninja, „Collateral”.

Mihai: Cred că orice piesă de la Dream Theatre, unde sunt multe, multe clape.

InfoMusic: Cum te-ai descrie în 3 cuvinte?

Cezar: Cred că perseverent, ambițios și cu o capacitate foarte mare de muncă.

Cosmin: Am primit o sugestie mai devreme, foarte interesantă. Îmi place să... Are sens? Ok, să mă descriu în trei cuvinte la modul serios sau la modul mai puțin serios? Hai să spunem și ceva serios ca să fie bine. Cred că sunt un tip foarte ambițios, sunt foarte visător și cred în tot soiul de bazaconii și îmi place să fac foarte multe chestii, dar ăsta nu e un cuvânt. Deci am zis așa: ambițios, visător și... gurmand.

Andrei: Energic, uneori copilăros și energic iar pentru că nu-mi vine alt cuvânt.

Alex: Foarte serios, pistruiat și roșcat.

Alecu: Dingual, moldovean, „fmm”.

Mihai: Îi las pe alții să mă descrie.

Infomusic: Care este piesa preferată de pe noul album?

Cezar: Este foarte greu de spus pentru că, fiind atât de implicat în conceperea și compoziția și producția noului album, toate piesele au ceva aparte și ceva foarte personal și ceva foarte intim și fiecare este specială pentru mine în felul ei. Cred totuși că piesa preferată de pe acest album este „War”.

Cosmin: Pot să am mai multe? Îmi place foarte mult „Killing You is Killing Me” pentru că mi se pare că exprimă extraordinar de exact mesajul versurilor și trece prin foarte multe stări. Mă rog, tot albumul trece prin extraordinar de multe stări și mi se pare că s-au creionat enorm de multe chestii și este un univers extrem de complex, dar piesa asta cred că le-a adunat pe toate, așa, foarte elocvent în opinia mea, so, hai să zicem „Killing You is Killing Me”.

Andrei: Greu. Nu mă pot decide între „Kagemusha” și „Turning Point”. Nu știu, e undeva între.

Alex: „Above the Waves”.

Alecu: Cred că „War”.

Mihai: Cred că este o bătaie între piesa „War” și „Turning Point”, dar s-ar putea să fiu subiectiv.

InfoMusic: Ce înseamnă pentru tine „Yin & Out”?

Cezar: „Yin & Out”, așa după cum este și conceptul albumului care se reflectă atât în versuri cât și în muzică și care este creația colegului meu Cosmin. Yin pentru mine presupune momentul în care te naști și începi să construiești o viață și să ai parte de tot ceea ce înseamnă viață, cu bune, cu rele, cu probleme, cu bucurii, cu toate împreună. Și Out înseamnă, cred, momentul în care ai atins dacă vrei înțelepciunea sau iluminarea sau reușești să treci peste toate și să reușești să le lași undeva în spate și să ajungi la o detașare care-ți asigură liniștea și pacea interioară.

Cosmin: „Yin & Out”, la nivel personal, înseamnă faptul că m-am apropriat extraordinar de tare de scopul meu de a creiona, așa cum spuneam, la răspunsul de la întrebarea precedentă, un Univers vast. Am reușit să creionez piesele astea aproape așa cum mi-am dorit, așa cum le-am auzit la mine în cap. Deobicei, ce auzi în cap nu se potrivește tot timpul cu ce reușești să faci să ajungă pe imprimare. Și altfel, așa, la nivel de grup, mi se pare că este un rezultat foarte mișto pe care numai munca de echipă putea să-l aducă și sper ca și oamenii să-l perceapă la fel și mai ales sper ca oamenii să se regăsească în toate poveștile astea pe care le-am creionat noi pe album pentru că este un disc despre viață și despre felul în care percepem noi viața și despre niște întâmplări foarte, foarte reale, prin care sunt ferm convinsă că au trecut toți oamenii. Toată lumea a experimentat mai mult sau mai puțin tot ce se întâmplă pe discul ăsta.

Andrei: Este primul album pe care îl trag, cu orice trupă. Nu am tras în viața mea un album. A fost o experiență bestială. S-a deschis un nou drum pe scurt, pentru mine.

Alex: Muncă și overall, mândru de muncă.

Alecu: Deși am ajuns mai târziu la petrecerea asta cu Days of Confusion, înseamnă pentru noi cam aceiași chestie care înseamnă și pentru ei. Adică e fructul efortului nostru în ultimul an, an și jumate, cam așa.

Mihai: Înseamnă foarte multă muncă de echipă și un rezultat foarte, foarte mișto.

InfoMusic: Care a fost primul tău contact cu muzica?

Cezar: M-am născut într-o familie de melomani. De când m-am născut ascult muzică. Cred că cel mai important moment pe care l-am avut cu muzica este momentul din școala gimnazială în care eram la o petrecere de copii și am ascultat pentru prima oară o piesă de la Metallica. Cred că atunci s-a întâmplat ceva pentru că în momentul ăla muzica a devenit ceva foarte special pentru mine și foarte personal.

Cosmin: Primul meu contact cu muzica a fost undeva, cred, la începutul anilor 90, când cred că vedeam pe la casete. Pe vremea aia bunicii mei călătoreau, au reușit să iasă afară din țară și-mi aduceau tot felul de casete video înregistrate cu ce hit-uri erau pe atunci Sandra, Glenn Madeiros și toate nebuniile posibile. Și rețineam tot felul de fraze de prin cântece și cântam când eram singur, evident, nu voiam să mă vadă nimeni și nu știam ce naiba cânt acolo. Inventam eu niște cuvinte, dar aia a fost cu muzica în sine. A intrat niște muzică clasică când eram prin clasa I și așa mai departe. Dar ăla a fost efectiv primul meu contact cu muzica.

Andrei: Primul meu contact cu muzica a fost casetofonul mamei mele și niște casete vechi de-ale lui taicămiu piratate cu Journey, Foreigner, trupe de genul ăsta.

Alex: Manele, radio, cu taicămiu la pescuit.

Alecu: Primul meu contact cu muzica a fost când m-am apucat de bas. Nu eram super pasionat de muzică înainte, așa că eram cam pe burta goală.

Mihai: Primul meu contact cu muzica... când eram foarte mic, cred că, am dat de trupe gen Queen, Michael Jackson, ca toată lumea, casete, vinyluri, etc.

InfoMusic: Care este cel mai recent album pe care l-ai ascultat?

Cezar: Ca să fac așa o glumă, cel mai recent este albumul Days of Confusion, „Yin & Out”, pe care l-am ascultat obsesiv în ultima perioadă pentru că am lucrat foarte mult la el și-abia am terminat masterul, producția și așa mai departe. Ultimul album pe care l-am ascultat și care mi-a plăcut... am uitat cum se cheamă albumul, dar trupa se cheamă Uneven Structure și mai un album nou pe care l-am ascultat de la o trupă suedeză care se cheamă Vola și albumul se cheamă „Inmazes” parcă.

Cosmin: Cel mai recent album este un EP de 4 piese de la o gașcă din Australia care se cheamă The Occupants, nu mai știu cum se cheamă albumul, parcă „Marshmallow Streets” sau „Marshmallow Asfalt”, nu mai țin minte foarte bine, dar e foarte, foarte tare. Deci trupa se cheamă The Ocupants și este un singur material așa că nu o să fie foarte greu să-l descoperiți.

Andrei: Cel mai recent album pe care l-am ascultat și s-ar putea să fie puțin dubios, a fost albumul lui Damian Drăghici, „Gypsy Rock”, care mi-a plăcut extraordinar de mult. Este bestial!

Alex: Pomegranate Tiger trupa, dar albumul nu mai știu cum se numește.

Alecu: Cel mai recent album pe care l-am ascultat The Black Queen, „Fever Daydream”.

Mihai: Ultimul album de la Periphery, „Periphery III”.

InfoMusic: Locul tău preferat din București este...

Cezar: Am mai multe locuri preferate. Bine, Bucureștiul este un oraș și frumos și urât în același timp dacă e să ne gândim la locuri de vizitat sau unde te poți liniști. Probabil că există o grămadă, dar, am trei locuri preferate în București. Unul este la mine acasă unde pot să mă liniștesc și să mă relaxez și să mă adun la sfârșitul unei zile. Al doilea este la studio, unde lucrez și unde uneori mă uită timpul și Dumnezeu și așa mai departe pentru că-mi place foarte mult să lucrez în studio. Și al treilea este un local care se cheamă Casa cu Tei, este un restaurant la Piața Rosetti pe care noi îl denumim și cartierul general al trupei. Este un loc unde ne simțim foarte bine și pe lângă că mâncarea este foarte bună și personalul și bucătarul sunt niște oameni foarte drăguți și care ne fac să ne simțim ca acasă de fiecare dată când mergem acolo.

Cosmin: Locul meu preferat din București. Așa, la o primă strigare aș zice Parcul Herăstrău.

Andrei: Parcul Herăstrău pentru că pot să mă duc acolo oricând.

Alex: Sala de repetiții.

Alecu: Control.

Mihai: Nu am un loc preferat, sunt prea multe.

InfoMusic: Un mesaj sau sfat pentru fani?

Cezar: Vă mulțumim foarte mult că ne ascultați, că ne susțineți și că ne împrăștiați mai departe.

Cosmin: Eu nu sunt în măsură să dau sfaturi nimănui. Pot să spun cel mult ce-aș face eu într-o anumită situație, dar un mesaj cred că pot să trimit. Fiți curioși și căutați să ascultați muzică nouă tot timpul. Nu vă limitați la tot ce vine către voi sau la ce vă sugerează prietenii. Căutați muzică zilnic și ascultați că în felul ăsta puteți să vă lărgiți orizonturile într-un mod foarte mișto.

Andrei: Vă așteptăm la concerte și veniți în număr cât mai mare și ascultați cât mai multă muzică, indiferent de stil, indiferent de ce vreți, ascultați muzică!

Alex: Lăsați cartea și haideți la concert!

Alecu: Mâncați-vă legumele!

Mihai: Păzea că vine albumul!

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 1 martie 2017

Days of Confusion

Loc
Club Control
Comentează

Albume noi

Ce artiști lansează albume în 2025 - Vezi calendarul

Albume mult așteptate, de la artiști precum Lana Del Rey, The Weeknd, Ozzy Osbourne și Florence and The Machine, sunt programate să apară în 2025. Consultă calendarul lansărilor și află ce artiști pregătesc materiale noi pentru anul acesta, precum și datele la care sunt anunțate să intre în vânzare.

Publicat

pe

Lana del Rey / Ozzy Osbourne / Florence and The Machine / The Weeknd
Lana del Rey / Ozzy Osbourne / Florence and The Machine / The Weeknd │ FOTO: Colaj de capturi YouTube

Fie că vorbim despre pop sau despre alternativ, folk, rap, electro, rock, metal sau EDM, calendarul lansărilor este plin și anul acesta. În luna ianuarie ne vom bucura de albume noi de la Franz Ferdinand, Ringo Starr, Joe Satriani și The Weeknd, la fel de aglomerată urmând să fie și luna februarie, în care sunt anunțate albume de la Dream Theater, Lacuna Coil și Neil Young. Te invit să consulți calendarul lansărilor de albume și EP-uri pentru 2025. Acesta va fi actualizat pe măsură ce noi materiale vor fi anunțate.

Ianuarie 2025

10 ianuarie:

  • Franz Ferdinand – "The Human Fear"
  • Ringo Starr – "Look Up"
  • Tremonti – "The End Will Show Us How"

17 ianuarie:

  • Mac Miller – "Balloonerism"
  • Rebecca Black – "Salvation"
  • Son Lux – "Risk of Make Believe" EP
  • Steve Hackett (din Genesis) – "Live Magic At Trading Boundaries"

24 ianuarie:

  • Bumblefoot – "Bumblefoot …Returns!"
  • Eric Clapton – "Meanwhile"
  • FKA twigs – "Eusexua"
  • Iggy Pop – "Live at Montreux Jazz Festival 2023"
  • Mogwai – "The Bad Fire"
  • Thin Lizzy – "Acoustic Sessions"
  • The Verve – "This Is Music: The Singles (20th Anniversary Edition)"
  • The Weeknd – "Hurry Up Tomorrow"

31 ianuarie:

  • Joe Satriani, Eric Johnson, and Steve Vai – "G3 Reunion Live"
  • Tyga – "NSFW"

Februarie 2025

7 februarie:

  • Dream Theater – "Parasomnia"
  • George Porter Jr. & Runnin’ Pardners – "Porter’s Pocket"
  • Jinjer – "Duél"
  • John Coltrane – "A Love Supreme: 60th Anniversary Edition"
  • Olly Alexander (din Years & Years) – "Polari"
  • Winona Oak – "Salt" EP

14 februarie:

  • Lacuna Coil – "Sleepless Empire"
  • Neil Young – "Oceanside Countryside"

28 februarie:

  • Aloe Blacc – "Stand Together"
  • Architects – "The Sky, The Earth & All Between"
  • Banks – "Off With Her Head"
  • Bon Jovi – "Slippery When Wet (Deluxe Edition)"

Martie 2025

7 martie:

  • Alter Bridge – "One Day Remains (20th Anniversary Edition)"
  • The Cat Empire – "Bird In Paradise"
  • John Mayall – "Second Generation" Box Set

14 martie:

  • Florence + The Machine – "Symphony of Lungs" (BBC Proms at the Royal Albert Hall) (Physical Release)
  • Ozzy Osbourne – "See You on the Other Side V2.0"

21 martie:

  • James Arthur – "Pisces"
  • Lordi – "Deadition"

28 martie:

  • Arch Enemy – "Blood Dynasty"
  • Genesis – "The Lamb Lies Down On Broadway" (50th Anniversary Super Deluxe Edition)

Aprilie 2025

4 aprilie:

  • Yann Tiersen – "Rathlin from a Distance | The Liquid Hour"

Mai 2025

21 mai

  • Lana Del Rey – "The Right Person Will Stay"
Citește în continuare

Premii muzicale

Nominalizările la Premiile Grammy, ediţia 2025 au fost anunţate: Metallica şi Gojira sunt pe listă

Pe 8 noiembrie 2024 Recording Academy din SUA a anunţat nominalizările la Premiile Grammy, ediţia 2025. Beyonce a stabilit cu această ocazie un record, iar pe listă se află şi nume mari din rock, ca Metallica, Judas Priest sau Gojira. Aflaţi lista completă mai jos.

Publicat

pe

Premiile Grammy 2025
Premiile Grammy 2025 │ FOTO: Recording Academy USA

Premiile Grammy sunt organizate de Recording Academy, cunoscută și că Academia Națională de Arte și Științe ale Înregistrării (National Academy of Recording Arts and Sciences - NARAS) din SUA. Această organizație non-profit din Statele Unite este dedicată promovării, susținerii și recunoașterii excelenței în industria muzicală. Academia este responsabilă de gestionarea întregului proces de nominalizare, jurizare și decernare a premiilor Grammy, care onorează realizările artistice și tehnice din muzică în fiecare an.

În 2025 are loc ediţia cu numărul 68, iar Beyonce e cap de afiş, cu 11 nominalizări. Are un total de 99 de nominalizări în carieră. Pentru râvnitul titlul de "Albumul Anului" se întrec The Beatles, Billie Eilish, Chappell Roan, Charlie XCX, Kendrick Lamar, Sabrina Carpenter şi Taylor Swift, alături de Beyonce. Ceremonia are loc pe 2 februarie 2025, la Crypto.com Arena din Los Angeles, California.

METALLICA, JUDAS PRIEST, GOJIRA, KNOCKED LOOSE și SPIRITBOX au fost nominalizați la categoria „Cea mai bună interpretare metal” la cea de-a 67-a ediție a Premiilor Grammy. Evenimentul va fi transmis live pe 2 februarie 2025, de la Crypto.com Arena din Los Angeles, pe rețeaua de televiziune CBS, fiind disponibil și în streaming live și la cerere pe Paramount+.

Academia de Înregistrări a adus mai multe modificări importante pentru cea de-a 67-a ediție a Premiilor Grammy, programată pentru 2 februarie 2025. Printre aceste schimbări se numără ajustări ale criteriilor de eligibilitate și redenumirea unor categorii, care vor intra în vigoare imediat pentru ediția din 2025 a premiilor Grammy. Academia numără acum peste 16.000 de membri, dintre care mai mult de 13.000 au drept de vot. Perioada de eligibilitate pentru premiile din acest an se desfășoară între 16 septembrie 2023 și 30 august 2024.

O schimbare notabilă este redenumirea categoriei „Cea mai bună interpretare pop dance” în „Cea mai bună interpretare dance pop”. De asemenea, categoria „Cel mai bun remix” a fost mutată din domeniul Producție, Inginerie, Compoziție și Aranjament în domeniul Pop și Dance/Electronic. Aceste actualizări reflectă angajamentul Academiei de a evolua alături de industria muzicală și de a asigura că Premiile Grammy rămân incluzive și reprezentative pentru diverse genuri muzicale.

Iată lista nominalizaţilor la Premiile Grammy din 2025:

Înregistrarea anului

- The Beatles – "Now and Then"
- Beyoncé – "Texas Hold ‘Em"
- Billie Eilish – "Birds of a Feather"
- Chappell Roan – "Good Luck, Babe!"
- Charli XCX – "360"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"
- Sabrina Carpenter – "Espresso"
- Taylor Swift Featuring Post Malone – "Fortnight"

Albumul anului

- André 3000 – "New Blue Sun"
- Beyoncé – "Cowboy Carter"
- Billie Eilish – "Hit Me Hard and Soft"
- Chappell Roan – "The Rise and Fall of a Midwest Princess"
- Charli XCX – "Brat"
- Jacob Collier – "Djesse Vol. 4"
- Sabrina Carpenter – "Short n’ Sweet"
- Taylor Swift – "The Tortured Poets Department"

Cântecul anului

- Beyoncé – "Texas Hold ‘Em"
- Billie Eilish – "Birds of a Feather"
- Chappell Roan – "Good Luck, Babe!"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"
- Lady Gaga & Bruno Mars – "Die With a Smile"
- Sabrina Carpenter – "Please Please Please"
- Shaboozey – "A Bar Song (Tipsy)"
- Taylor Swift Featuring Post Malone – "Fortnight"

Cel mai bun artist nou

- Benson Boone
- Doechii
- Chappell Roan
- Khruangbin
- Raye
- Sabrina Carpenter
- Shaboozey
- Teddy Swims

Producătorul anului, Non-Clasic

- Alissia
- Daniel Nigro
- Dernst "D’Mile" Emile II
- Ian Fitchuk
- Mustard

Compozitorul anului, Non-Clasic

- Amy Allen
- Edgar Barrera
- Jessi Alexander
- Jessie Jo Dillon
- Raye

Cea mai bună interpretare solo pop

- Beyoncé – "Bodyguard"
- Billie Eilish – "Birds of a Feather"
- Chappell Roan – "Good Luck, Babe!"
- Charli XCX – "Apple"
- Sabrina Carpenter – "Espresso"

Cel mai bun duo/grup pop

- Ariana Grande, Brandy & Monica – "The Boy Is Mine – Remix"
- Beyoncé Featuring Post Malone – "Levii’s Jeans"
- Charli XCX & Billie Eilish – "Guess Featuring Billie Eilish"
- Gracie Abrams Featuring Taylor Swift – "Us."
- Lady Gaga & Bruno Mars – "Die With a Smile"

Cel mai bun album pop vocal

- Ariana Grande – "Eternal Sunshine"
- Billie Eilish – "Hit Me Hard and Soft"
- Chappell Roan – "The Rise and Fall of a Midwest Princess"
- Sabrina Carpenter – "Short n’ Sweet"
- Taylor Swift – "The Tortured Poets Department"

Cea mai bună înregistrare de muzică dance/electronică

- Disclosure – "She’s Gone, Dance On"
- Four Tet – "Loved"
- Fred Again.. & Baby Keem – "Leavemealone"
- Justice & Tame Impala – "Neverender"
- Kaytranada Featuring Childish Gambino – "Witchy"

Cea mai bună înregistrare dance pop

- Ariana Grande – "Yes, And?"
- Billie Eilish – "The Love of My Life [Over Now Extended Edit]"
- Charli XCX – "Von Dutch"
- Madison Beer – "Make You Mine"
- Troye Sivan – "Got Me Started"

Cel mai bun album de muzică dance/electronică

- Charli XCX – "Brat"
- Four Tet – "Three"
- Justice – "Hyperdrama"
- Kaytranada – "Timeless"
- Zedd – "Telos"

Cea mai bună înregistrare remixată

- Charli XCX – "Von Dutch A. G. Cook Remix Featuring Addison Rae"
- Doechii & Kaytranada Featuring JT – "Alter Ego (Kaytranada Remix)"
- Julian Marley & Antaeus – "Jah Sees Them (Amapiano Remix)"
- Sabrina Carpenter – "Espresso (Mark Ronson x FNZ Working Late Remix)"
- Shaboozey & David Guetta – "A Bar Song (Tipsy) (Remix)"

Cea mai bună interpretare rock

- The Beatles – "Now and Then"
- The Black Keys – "Beautiful People (Stay High)"
- Green Day – "The American Dream Is Killing Me"
- Idles – "Gift Horse"
- Pearl Jam – "Dark Matter"
- St. Vincent – "Broken Man"

Cea mai bună interpretare metal

- Gojira, Marina Viotti & Victor le Masne – "Mea Culpa (Ah! Ça ira!)"
- Judas Priest – "Crown of Horns"
- Knocked Loose Featuring Poppy – "Suffocate"
- Metallica – "Screaming Suicide"
- Spiritbox – "Cellar Door"

Cea mai bună piesă rock

- The Black Keys – "Beautiful People (Stay High)"
- Green Day – "Dilemma"
- Idles – "Gift Horse"
- Pearl Jam – "Dark Matter"
- St. Vincent – "Broken Man"

Cea mai bună reprezentatie rock

- The Black Crowes – "Happiness Bastards"
- Fontaines D.C. – "Romance"
- Green Day – "Saviors"
- Idles – "Tangk"
- Jack White – "No Name"
- Pearl Jam – "Dark Matter"
- The Rolling Stones – "Hackney Diamonds"

Cea mai bună interpretare de muzică alternativă

- Cage the Elephant – "Neon Pill"
- Fontaines D.C. – "Starburster"
- Kim Gordon – "Bye Bye"
- Nick Cave & the Bad Seeds – "Song of the Lake"
- St. Vincent – "Flea"

Cel mai bun album de muzică alternativă

- Brittany Howard – "What Now"
- Clairo – "Charm"
- Kim Gordon – "The Collective"
- Nick Cave & the Bad Seeds – "Wild God"
- St. Vincent – "All Born Screaming"

Cea mai bună interpretare R&B

- Chris Brown – "Residuals"
- Coco Jones – "Here We Go (Uh Oh)"
- Jhené Aiko – "Guidance"
- Muni Long – "Made for Me (Live on BET)"
- SZA – "Saturn"

Cea mai bună interpretare R&B tradițională

- Kenyon Dixon – "Can I Have This Groove"
- Lalah Hathaway Featuring Michael McDonald – "No Lie"
- Lucky Daye – "That’s You"
- Marsha Ambrosius – "Wet"
- Muni Long – "Make Me Forget"

Cea mai bună piesă R&B

- Coco Jones – "Here We Go (Uh Oh)"
- Kehlani – "After Hours"
- Muni Long – "Ruined Me"
- SZA – "Saturn"
- Tems – "Burning"

Cel mai bun album R&B progresiv

- Avery*Sunshine – "So Glad to Know You"
- Childish Gambino – "Bando Stone and the New World"
- Durand Bernarr – "En Route"
- Kehlani – "Crash"
- NxWorries – "Why Lawd?"

Cel mai bun album R&B

- Chris Brown – "11:11 (Deluxe)"
- Lalah Hathaway – "Vantablack"
- Lucky Daye – "Algorithm"
- Muni Long – "Revenge"
- Usher – "Coming Home"

Cea mai bună interpretare rap

- Cardi B – "Enough (Miami)"
- Common & Pete Rock Featuring Posdnuos – "When the Sun Shines Again"
- Doechii – "Nissan Altima"
- Eminem – "Houdini"
- Future, Metro Boomin & Kendrick Lamar – "Like That"
- Glorilla – "Yeah Glo!"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"

Cea mai bună interpretare rap melodic

- Beyoncé, Linda Martell & Shaboozey – "Spaghettii"
- Future, Metro Boomin & The Weeknd – "We Still Don’t Trust You"
- Jordan Adetunji Featuring Kehlani – "Kehlani (Remix)"
- Latto – "Big Mama"
- Rapsody Featuring Erykah Badu – "3:AM"

Cea mai bună piesă rap

- Future, Metro Boomin & Kendrick Lamar – "Like That"
- Glorilla – "Yeah Glo!"
- Kendrick Lamar – "Not Like Us"
- Rapsody & Hit-Boy – "Asteroids"
- ¥$, Kanye West, Ty Dolla $ign & Rich the Kid Featuring Playboi Carti – "Carnival"

Cel mai bun album rap

- Common & Pete Rock – "The Auditorium Vol. 1"
- Doechii – "Alligator Bites Never Heal"
- Eminem – "The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)"
- Future & Metro Boomin – "We Don’t Trust You"
- J. Cole – "Might Delete Later"

Citește în continuare

Concerte & turnee

Dream Theater vine în România! Portnoy și Petrucci cântă la ARTMania Festival 2025

Reuniunea trupei Dream Theater cu Mike Portnoy a adus un nou album și va aduce formația și la noi în țară. Da, Dream Theater vine în România, în postura de headliner la ARTMania Festival 2025, de la Sibiu. În Piața Mare din Sibiu vom avea parte de un set prog memorabil.

Publicat

pe

Dream Theater Artmania Sibiu 2025
Dream Theater Artmania Sibiu 2025 │ FOTO: Dream Theater

În acest moment, Dream Theater este compusă din Mike Portnoy la tobe, el tocmai revenind în trupă după o absență de ani buni, John Petrucci la chitară, James LaBrie la voce și John Myung la bas. Nu uităm de Jordan Rudess la clape, cu peisajele sale sonice psihedelice. În octombrie 2023, Mike Portnoy anunța revenirea în trupă, după plecarea sa din 2010, când a fost înlocuit de Mike Mangini.

În acel interval, trupa a obținut un premiu Grammy. Revenirea la această formulă a fost marcată deja de un album nou, de pe care am ascultat deja primul single, "Night Terror", în octombrie 2024. Viitorul album Dream Theater se numește "Parasomnia" și explorează fenomenele care se petrec când suntem adormiți. Va fi lansat în februarie 2025, prin casa de discuri InsideOut Music.

În plus, trupa s-a angrenat într-un turneu aniversar, care sărbătorește 40 de ani de existență.

"Parasomnia" este o colecție de afecțiuni ale somnului, de la mersul în somn, la paralizia în somn și teroarea nocturnă. Albumul conține peste 70 de minute de muzică nouă. Iată tracklist-ul noului album:

01. In The Arms Of Morpheus (5:22)
02. Night Terror (9:55)
03. A Broken Man (8:30)
04. Dead Asleep (11:06)
05. Midnight Messiah (7:58)
06. Are We Dreaming? (1:28)
07. Bend The Clock (7:24)
08. The Shadow Man Incident (19:32)

Mike Portnoy a cofondat Dream Theater alături de John Petrucci în 1985, împreună cu basistul John Myung. Toboșarul a apărut pe 10 albume Dream Theater, pe durata a două decenii. Mike Mangini i-a luat locul în 2010, după o probă care a devenit virală pe internet. Portnoy a plecat apoi la Avenged Sevenfold. Clăparul Jordan Rudess a declarat în interviuri recente că trupa a mers bine chiar și fără Portnoy, reușind să câștige un premiu Grammy și să compună multă muzică de calitate.

Îi vedem la Sibiu la ARTMania Festival 2025, în Piaţa Mare.

Citește în continuare

Trending