Urmărește-ne în Social Media

rock

Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Adrian Despot spune rar, spre niciodată, că un act artistic este ”perfect”, cu atât mai puțin când vine vorba despre propriul act creativ. Când l-am întrebat, însă, despre concertul de la Awake, Vița de Vie - În corzi, nu s-a ferit să folosească acest cuvânt. Ce s-a întâmplat acolo va rămâne posterității de apreciat și retrăit, concertul fiind disponibil online de astăzi. Măcar de atât să ne bucurăm, până trece pandemia. Cât despre pronosticuri derizorii și concerte cu măști, le-am trecut și pe acestea în revistă, Adi vorbindu-ne despre adaptabilitate, dar și imbecilitate.

Publicat

pe

Vița de vie la Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

InfoMusic: Se împlinesc doi ani de la concertul Vița de Vie - În corzi, susținut la Awake. Ai spus despre acea experiență că a fost o trăire absolut magică și că va rămâne mereu în sufletele voastre. Ce elemente crezi că au contribuit la construirea unei astfel de experiențe?

Adrian Despot: Cu cât proiectul este mai amplu, cu atât rezultatele reușitei sunt pe măsură. Știam că vrem la un moment dat să facem un proiect VIȚA DE VIE SIMFONIC, nu știam însă că suntem în stare să îl facem atât de repede. Tocmai din această cauză, am plecat de la premiza că ce se întâmplă la Awake este un beta pentru noi, un test pe care îl înregistrăm și filmăm, studiem apoi și corectăm ce e de corectat pentru ca atunci când facem proiectul simfonic, totul să fie perfect. Dar vizionând materialul de la Awake, am realizat că ESTE perfect, că s-a cântat extraordinar, se aude și e filmat impecabil. Poate și faptul că l-am considerat inițial un test a ajutat să nu pună pe umerii noștri presiune suplimentară.

InfoMusic: Cum ai incercat să umpli golul concertelor în perioada de carantină? Ai găsit vreo metodă eficientă prin care să te poți manifesta artistic astfel încât să mai stingi dorul de concerte?

Adrian Despot: Am redescoperit solitudinea camerei mele și am încercat să mă adaptez comunicării online. Nu am avut stare în toată perioada asta și am încercat să inventez tot soiul de lucruri care să mă țină pe o linie mentală de plutire.

"Singurul lucru ciudat a fost să auzim publicul cântând de sub măștile de protecție. Dar s-a cântat, am plâns și ne-am bucurat cu toții de parcă ar fi fost primul concert ever"

InfoMusic: Mulți artiști au susținut concerte de acasă, din izolare. Și voi ați susținut un livestream, chiar la debutul pandemiei, când ați lansat piesa "84 - 85 Muzica nu moare niciodată". Ce părere ai despre tipul acesta de interacțiune cu publicul? Cum a fost pentru voi această experiență?

Adrian Despot: Senzațională! Undeva la câteva zile după event lansarea avea peste 180.000 de views și primisem mesaje din toată lumea. Adaptabilitatea este un cuvânt cheie în pandemie.

InfoMusic: În iunie ai susținut alături de colegii de la Vița de Vie unul dintre primele concerte cu distanțare socială. A avut acest concert pulsul show-urilor de altă dată?

Adrian Despot: Trebuie să întelegi că, oricât de prost ar suna, noi cântăm în primul rând pentru noi. Așa că da, bucuria a fost enormă, ne-am revăzut pentru prima oară după fix 3 luni. Apoi, concertul Acustic a fost conceput pentru oameni care stau jos, la fel facem și noi pe scenă. Singurul lucru ciudat a fost să auzim publicul cântând de sub măștile de protecție. Dar s-a cântat, am plâns și ne-am bucurat cu toții de parcă ar fi fost primul concert ever.

"Lucrurile se modifică de la o zi la alta, iar pronosticurile sunt în momentul de față apanajul imbecililor"

InfoMusic: Crezi că există ceva care să poată înlocui experiența unui concert live, măcar pe perioada pandemiei?

Adrian Despot: Nu.

InfoMusic: Cum crezi că o să se schimbe scena muzicală locală în următoarele luni? Cine va supraviețui și în ce condiții?

Adrian Despot: Nu știu, e prea devreme să aibă cineva un răspuns. Lucrurile se modifică de la o zi la alta, iar pronosticurile sunt în momentul de față apanajul imbecililor.

InfoMusic: CEO-ul Spotify declara de curând că un artist nu poate avea succes în industria actuală decât dacă lansează muzică constant, nu la 3 sau 4 ani, cum se făcea înainte de streaming. Tu ce părere ai? E importantă frecvența lansărilor?

Adrian Despot: Sunt artiști și prestatori de servicii de divertisment. Cred că se referea la a doua categorie. Tool nu au scos album 13 ani, iar când au făcut-o, anul trecut, au ajuns direct pe locul 1 în Billboard.

"Nu mă interesează subiectele hot atunci când compun o piesă, ci sunt atent la stările efervescente care se nasc în mine. Pandemia nu a născut nimic în mine care să merite să fie pus pe note, deocamdată"

Vița de vie la Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

InfoMusic: Single sau album? Ce crezi că preferă fanii Vița de Vie?

Adrian Despot: Muzică, în orice formă, în orice cantitate, la aceeași calitate cu care i-am obișnuit.

InfoMusic: N-am prea auzit (încă) piese despre pandemie, chiar dacă e un subiect de care nu vom putea scăpa prea curând. Tudor și colegii de la Vama, alături de Omu Gnom, sunt printre singurii care, metaforic vorbind, au luat pandemia de gât, nu știu dacă ai apucat să asculți piesa lor. Tu dacă ai compune ceva despre pandemie, cam în ce spectru emoțional te-ai duce? Și cam cât distors ai pune în piesă?

Adrian Despot: Am să îți răspund la întrebarea asta dacă o să fie vreodată cazul. Nu mă interesează subiectele hot atunci când compun o piesă, ci sunt atent la stările efervescente care se nasc în mine. Pandemia nu a născut nimic în mine care să merite să fie pus pe note, deocamdată.

InfoMusic: Concertul Vița de Vie - În corzi se poate urmări online exclusiv pe Overground Showroom, începând cu data de 5 august. De ce ar trebui să nu-l ratăm?

Adrian Despot: Pentru că e cea mai bună producție a unui concert live în România, ever.

TRAILER: Vița de Vie - În corzi

Comentează

Concerte & turnee

Smiley, Carla's Dreams, Vița de Vie cântă la West Side Hallo Fest 2024

West Side Hallo Fest va reveni pe Insula Lacul Morii în perioada 25-27 octombrie cu cea de-a doua ediție. Concerte pline de energie, decoruri spectaculoase și mâncăruri delicioase sunt doar câteva elemente ce vor atrage participanți de toate vârstele. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Smiley / Vița de Vie / Carla's Dreams
Smiley / Vița de Vie / Carla's Dreams │ FOTO: InfoMusic

West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween din țară, revine pe Insula Lacul Morii cu cea de-a doua ediție. Decoruri spectaculoase, cu vrăjitoare și dovleci uriași, concerte live, ateliere pentru copii, concursuri, prezentare de modă și o paradă a costumelor vizitatorilor - sunt doar câteva dintre atracțiile de la West Side Hallo Fest.

Nu vor lipsi mâncarea bună, nici suvenirurile tematice, accesoriile, bijuteriile sau decorațiunile. Timp de trei zile, Insula Lacul Morii din Sectorul 6 va deveni polul distracției din Capitală.

Marile atracții ale West Side Hallo Fest

  • Un dovleac gigant, cu diametrul de 2,5 metri, luminat la interior și construit din materiale naturale, pe structură de fier, va fi simbolul evenimentului;
  • 45 de tone de dovleci vor ajunge pe insulă. 10.000 de bucăți vor fi folosite în cadrul atelierelor, iar alți 5.000 pentru decor;
  • O vrăjitoare supradimensionată, de aproape trei metri înălțime;
  • O casă a fantomelor amenajată la mausoleu;
  • Un oraș pustiu și bântuit, reprodus într-o zonă a insulei;
  • 1.000 de baloturi de paie, ciori, flori, schelete, păianjeni

Info acces:

  • Copiii sub 12 au gratuitate pe toată perioada festivalului.
  • Intrarea este gratuită vineri toată ziua, iar sâmbătă și duminică de la 10:00 la 14:00.
  • În intervalul 14.00 - 23.00, este necesar să achiziționați bilet pentru a vă asigura accesul la acest eveniment. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Program West Side Hallo Fest 2024

  • Vineri: 12.00 - 23.00
  • Sâmbătă: 10.00 - 23.00
  • Duminică: 10.00 - 23.00

Program artistic (după ora 17:00)

Vineri:

  • Alexandra Crișan
  • Alexandra Căpitănescu
  • Trupa Zagan

Sâmbătă:

  • Smiley
  • Carla's Dreams

Duminică:

  • Vița de Vie
  • Robin & The Backstabbers
  • Bucovina
  • Scarlet Aura
  • Patron
Citește în continuare

Concerte & turnee

Calum Scott, Editors, Faithless urcă pe scena CODRU Festival 2024

Calum Scott, Editors și Faithless sunt cei mai noi artiști care completează lineup-ul CODRU Festival, eveniment ce va avea loc între 30 august și 1 septembrie la Timișoara. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Tom Smith în concertul Editors de la București pe 19 august 2023
Tom Smith în concertul Editors de la București pe 19 august 2023 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

CODRU, festivalul care plantează, aduce la Timișoara și anul acesta trei zile de muzică, artă și sustenabilitate. Ediția de anul acesta vine cu o altă surpriză pentru fani - CODRU Festival se mută din Pădurea Bistra în inima Timișoarei, în Parcul Central din oraș. Aflat la cea de-a patra ediție, CODRU a fost inclus de două ori în top 10 festivaluri din Europa la categoria Best Medium Festival în cadrul European Festival Awards. Peste 100.000 de persoane sunt așteptate la Timișoara între 30 august și 1 septembrie.

Concept nou la CODRU Festival 2024

Festivalul CODRU revine în 2024 cu surprize pentru fanii festivalului. Despre vorba de un nou concept de festival, care aduce farmecul naturii în centrul orașului. Conceptul creativ de anul acesta promite să aducă "Inima CODRULUI în inima orașului". Ediția de anul acesta, care va avea loc la kilometrul 0 al Timișoarei, în Parcul Central, pregătește multe activități pentru întreaga familie.

Ce artiști internaționali vin la CODRU Festival?

Ca în fiecare an, CODRU promite să fie o experiență multiculturală vibrantă. Programul va cuprinde două scene principale, concerte live, DJ set-uri, instalații artistice (land art), performance-uri și zone special amenajate pentru copii. Organizatorii au pregătit anul acesta o selecție a unora dintre cei mai îndrăgiți artiști de renume internațional din diferite genuri muzicale. Calum Scott revine în România, alături de Editors, Faithless, Patrice și Wilkinson.

Ce artiști români vin la CODRU Festival?

Încă de la început, festivalul CODRU și-a dorit să promoveze artiștii autohtoni. Pe lângă trupe deja consacrate, CODRU a lăsat scena deschisă și pentru artiștii locali. Lineup-ul internațional este completat de o serie de artiști îndrăgiți de la noi precum Vița de Vie, Vama, Erika Isac, Ian, Nane, Nouă Unșpe, Oscar, Puya, Rava care vor electriza atmosfera în cele trei zile de festival.

Bilete CODRU Festival 2024

  • Abonamentele pentru CODRU Festival 2024 sunt disponibile online, la prețul de 281,75 lei, în perioada earlybird. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending