Urmărește-ne în Social Media

Omul cu Șobolani

Publicat

pe

OCS
OCS

OCSMembri

Dan Amariei - voce
Nicolae Arama - chitară
Radu Andrei - chitară bass
Mihnea Dobrota - tobe

Biografie

Formaţia Omul cu șobolani (O.C.S.) a fost înfiinţată pe de 1 august 1997,  în Constanța, de Dan Amariei și Adrian Albu (a.k.a. Koks). Numele trupei a fost inspirat din cartea lui Sigmund Freud - „Der Rattenmann”.

În București, au întregit formula trupei cu Tache și Nucu (Nicolae Aramă). În perioada următoare, trupa este susținută de Andrei Popa și de Cezar Cojocariu, care le oferă o sală de repetiții și instrumentele profesionale de care avea nevoie.

OCS

Prima piesă înregistrată a fost „Fără adresă”, dar nu a fost niciodată scoasă pe piață. Primul demo cuprindea patru piese și a fost realizat în formula: Dan (voce), Nucu (chitară), Koks (chitară), Tache (bas), Adi Subasu (tobe). La scurt timp după, Adi Subasu este înlocuit de Morse (Andrei Barbulescu), un foarte bun instrumentist.

Concertul de debut are loc prin mai 1998, în clubul bucureștean Big Mamou.

 Din motive necunoscute, Tache se retrage, fiind urmat și de Morse. Trupa își reîmprospătează forțele odată cu venirea în rândurile sale a lui Kaiser (Cezar Panait) la bas și a lui Mihnea Dobrotă la tobe. Alături de cei doi din urmă se filmează primul videoclip, la piesa „Vara pe Oliță”.

OCS în Big Mamou, 1998

OCS în Big Mamou, 1998

În anul 1999, primul EP semnat de DanNucuKaiser și Bazooka, intitulat Razna. Tot în această formulă de patru este înregistrat și primul LP al trupei, Ne punem in cap (2001). De pe acest album, piesa „(Dez)orientat” câștigă popularitate și beneficiază de un videoclip ce a fost filmat de Tudor Giurgiu. În aceeași perioadă, chitaristul Adrian Ștefan este cooptat pentru a participa la concerte.

Piesa lucrată în 2001 de Nucu dă numele noului album care apare în 2002, Mâinile sus. Însă acesta este nevoit să-și părăsească colegii pentru un an, plecând în armată. Koks revine în trupă, șicreează o răsturnare de situații: basistul devine chitarist (Kaiser) iar chitaristul se transformă în basist (Koks).

În 2004 apare pe piață albumul OCS TV. De pe acest material discografic s-au remarcat piesele „Ajutor” și „2ouă beri goale”.

Anul 2005 a fost cel în care este lansat Best before 2005, cu cele mai bune piese ale trupei de până atunci, iar în 2006 apare single-ul Nu încerca așa ceva acasă.

La sfârșitul lui 2006 apare cel de-al patrulea album de studio intitulat Superparanoia, de pe care a fost extras și single-ul „Depresia de toamnă/iarnă 06/07”, pentru care se filmează și un videoclip.

OCS

O.C.S

Discografie

  • Razna (1999)
  • Ne punem în cap (2001)
  • Mâinile sus! (2002)
  • OCS tv (2004)
  • Best before 2005 (2005)
  • Nu încerca așa ceva acasă (single, 2006)
  • Superparanoia (2006 )
  • Dansăm legați la ochi cu spatele la zid (2009)

Legături externe

Concerte & turnee

Află ce artiști vor cânta în cadrul seriei de concerte imersive UNUSUAL de la MINA Museum

Între 16 ianuarie și 27 martie, MINA Museum va găzdui câteva evenimente audiovizuale ce îmbină muzica, tehnologia și arta. Intitulată UNUSUAL, seria de concerte imersive va debuta cu un show marca Robin and the Backstabbers. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

UNUSUAL își propune să redefinească modul în care percepem muzica live în cadrul unor spectacole vizuale cu proiecții 360. Acest demers este un dialog între muzicieni români ai scenei alternative și artiști vizuali digitali, o experiență multisenzorială ce va avea loc în spațiul imersiv de la MINA.

UNUSUAL oferă publicului ocazia de a se conecta profund cu muzica și arta prin proiecții animate pe pereți de șase metri înălțime. Este un performance creat de artiști, ingineri de sunet, producători muzicali și experți în noile media. Rezultatul? O atmosferă unică și captivantă ce va învălui publicul în lumini și peisaje sonore dinamice și coregrafiate.

Robin and the Backstabbers - primul concert din seria UNUSUAL

Primul concert va avea loc pe 16 ianuarie 2025, de la ora 20:00, și va fi susținut de Robin and the Backstabbers, una dintre cele mai de succes trupe alternative. Biletele pot fi achiziționate online, la prețul de 100 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Robin and the Backstabbers este o formație românească de rock alternativ, fondată în 2010 de Andrei Robin Proca. Trupa se autodefinește prin stilul său unic de "pop melodramatic," un amestec captivant de versuri poetice și instrumentație diversificată. Sunt cunoscuți pentru prezența lor live intensă, cu apariții la festivaluri mari din România, precum Electric Castle și Summer Well.

Program complet UNUSUAL la MINA Museum

Următoarele concerte aduc în prim-plan trupe și artiști care vor transforma fiecare seară într-o experiență memorabilă:

  • HVNDS - 6 februarie
  • Omul cu Șobolani - 20 februarie
  • EMAA - 7 martie
  • Dora Gaitanovici - 27 martie
Citește în continuare

Trending