Urmărește-ne în Social Media

rock

Rockstadt Extreme Fest 2019

Poster eveniment Rockstadt Extreme Fest 2019

Cea de-a șaptea ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est, va avea loc între 1 – 4 august 2019, la poalele Cetății Râșnov (terenul de Biatlon de la baza cetății). Printre trupele confirmate se numără Onslaught, Sworn Enemy, Dimmu Borgir, Paradise Lost, Hypocrisy, Asphyx și Korpiklaani.

Bilete Rockstadt Extreme Fest 2019

Onslaught

Bazele Onslaught au fost puse de Nige Rockett și Steve Grice în Bristol, în 1982, proiectul stând inițial sub semnul influențelor hardcore punk pentru ca apoi să vireze direct către sound-ul trash metal. După câteva schimbări de componență și o despărțire, trupa a redevenit activă din 2005 pentru a-și întregi palmaresul muzical. Ultima modificare de formulă a avut loc în 2018. După albume ca "Power from Hell" (1985), "The Force" (1986), "In Search of Sanity" (1989), "Killing Peace" (2007), au urmat "Sounds of Violence" (2011) și "VI" (2013), lansări completate de Thrash Invasion Tour, turneu care a inclus show-uri în SUA, Canada, Brazilia, Chile și alte țări din America de Nord și de Sud. În prezent, trupa lucrează la cel de-al șaptelea album ce urmează să fie lansat în cursul acestui an.

Sworn Enemy

Înființată în 1997 în New York, SUA, de Sal Lococo împreună cu alți patru membri, Sworn Enemy a purtat inițial numele „Downfall” și apoi „Mindset”. La acea vreme aborda un mix old school hardcore punk și new school breakdowns, atrăgând rapid atenția scenei hardcore americane. Primele materiale au constat într-o apariție pe o compilație numită „New Found Hope II - The First Amendment” și piesa „State Of Mind 7" ”, după publicarea căreia grupul și-a schimbat numele în Sworn Enemy.

Primul material de debut oficial al trupei a venit în 2003, numindu-se „As Real As It Gets”. Materialul, dominat de influențe trash metal combinate cu tonalități abrazive de near-black metal, a fost bine primit de industrie. De altfel, după lansarea acestuia, grupul american a plecat în turnee alături de nume ca Anthrax, Slayer, Sepultura, Soulfly, Biohazard sau Fear Factory.

A urmat „The Beginning Of The End”, marcat de asemenea, de puternice influențe trash metal, material urmat imediat de un tur alături de Six Feet Under, Dying Fetus și Hatebreed. Și, în 2007, de un turneu alături de Kataklysm, As Blood Runs Black, Too Pure To Die și Suicide Silence.

Anul 2008 a adus CD-ul „Maniacal”, urmat apoi de „Total World Domination”, ultimul fiind definit de membri trupei drept un mix între albumul lor de debut, „The Beginning Of The End” și „Maniacal”, cu un sound upbeat și o energie dură, marcată de accente hardcore. După o pauză de câțiva ani, acompaniată de schimbări de componență, în 2014, Sworn Enemy a revenit la lumină cu un nou material, „Living On Borrowed Time”, sub Rock Ridge records, plecând apoi în mai multe turnee prin SUA, Canada și Europa.

Sworn Enemy aduce anul acesta un nou material gândit să fie un „Gamechanger”, plin de energie explozivă și de versuri virulente, cum bine îi spune numele și cum o arată și prima melodie disponibilă publicului: „Prepare For Payback”.

Dimmu Borgir

Dimmu Borgir va aduce pe scena de la poalele cetății Râșnov un show deosebit, care va include și piese de pe cel mai nou material discografic, "Eonian”, o continuare a călătoriei de explorare muzicală întreruptă în urmă cu 8 ani, după "Abrahadabr”.

Înființată în 1993, la Oslo, de Stian "Shagrath” Thoresen, Sven "Silenoz” Kopperud și Kenneth "Tjodalv”Åkesson, trupa s-a făcut rapid remarcată prin îmbinarea curajoasă a sound-ului dur al black metal-ului tradițional cu complexitatea și subtilitățile genului simfonic. Curând după apariție, abordările îndrăznețe și dorința continuă de urmare a unor căi încă neexplorate muzical au făcut ca numele Dimmu Borgir să devină sinonim cu pionieratul în zona black metal și să fie recunoscut drept numele unuia dintre cele mai prolifice grupuri ale acestui gen. De-a lungul carierei sale, formația a reușit să aducă la suprafață materiale ce au devenit adevărate puncte de referință în discografia internațională, precum: "Enthrone Darkness Triumphant” (1997), "Spiritual Black Dimensions” (1999) sau "Death Cult Armageddon” (2003).

Paradise Lost

Paradise Lost, pionierii gothic/doom metalului au ales să includă cunoscutul festival de la Râșnov pe harta concertelor susținute în contextul aniversării celor 30 de ani de existență.

Cu 15 albume la activ, Paradise Lost este un nume consacrat pe scena gothic/doom metal internațională. Înființată în 1988 în Halifax, Marea Britanie, trupa e considerată fondatoare a stilului Gothic Metal, datorită albumului omonim lansat în 1991, ce a avut o influență majoră asupra mișcării metal din întreaga lume. În timp, sound-ul trupei a evoluat, încorporând diferite influențe, cum este cazul instrumentațiilor electronice pe care trupa le-a inclus în piesele de pe albumul „One Second” (1997).

În anul următor, prin„Symbol of Life”, Paradise Lost a diminuat din nou prezența elementelor electronice în favoarea revenirii la stilul orientat pe chitară. Cel de-al 15-lea album, „Medusa” (2017), a adus la rândul său o schimbare de tonalitate, membri trupei declarând că este cel mai doom dintre toate pe care le-au făcut până în prezent.

Hypocrisy și Asphyx și-au confirmat prezența la Rockstadt Extreme Fest 2019.

Legendara trupă de melodic death metal condusă de Peter Tägtgren a fost înființată în 1991, în Ludvika, Suedia. Deși forma sa actuală s-a conturat abia la începutul anilor ‛90, Hypocrisy a început ca un proiect solo aparținând lui Tägtgren, numit „Seditious”.

Primele piese ale formației aveau sound-ul clasic al death metal-ului, „Penetralia” (1992), primul disc long play, fiind şi astăzi considerat reprezentativ pentru death metalul european. De-a lungul carierei muzicale însă, trupa a evoluat spre zona melodic death metal, înregistrând în același timp și o schimbare la nivelul subiectelor abordate – dinspre unele predominant anti-creștine spre unele legate de paranormal. Cel de-al zecelea album, „Virus”, s-a concentrat pe teme tipice registrului death metal, precum violența, nebunia, chinurile realității sau tortura, în timp ce „End of Disclosure”, cel de-al 12-lea album, a abordat și subiecte care fac referire la conspirații și Illuminati.

Asphyx, una din cele mai importante trupe de death/ doom metal, și-a făcut apariția pe scena muzicală underground olandeză în 1987. Numele formației a devenit din ce în ce mai cunoscut la scurt timp după înființare, “The Rack” (1991) și “Last One On Earth” (1992) aducându-i renumele internațional și turnee cu  Bolt Thrower, Benediction sau Entombed.

În ciuda succesului din ce în ce mai mare, trupa a luat o pauză până în 2007, când s-a reunit în cadrul festivalului Party.San Metal Open Air, moment urmat de lansarea albumului „Death…The Brutal Way” în 2009.

Cu nouă albume de studio la activ, Asphyx este considerată una dintre puținele susținătoare ale metalului extrem, în forma sa pură, din ultimele decenii.

Korpiklaani vine la Rockstadt Extreme Fest 2019

Fondat de Jonne Järvelä (și denumit în primă fază „Shaman”), proiectul muzical a cunoscut un parcurs stilistic ușor diferit față de cel al altor trupe din același registru. Dacă alte formații folk-metal și-au început cariera abordând stilul metal, adăugând abia apoi componenta folk, Korpiklaani a început cu folk ăi a schimbat ulterior direcția spre metal, cel mai probabil în urma colaborării lui Järvelä cu Finntroll.

„Voice of Wilderness” (2005) a adus trupei recunoașterea internațională, albumul incluzând o bogată colecție de hituri pentru fanii stilului folk-metal. Cântece precum „Cottages and Saunas”, „Journey Man” sau „Beer Beer” au rămas nelipsite din playlist-ul formației.

În următorii ani, finlandezii s-au dovedit foarte inspirați, reușind să compună noi albume bine primite de public. Cel mai recent dintre ele este „Kulkija”, lansat anul acesta sub Nuclear Blast.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 02 iulie 2019. Ref #114084

Disclaimer:
Redacția InfoMusic.ro face propria selecție de concerte și alte evenimente pentru a le include în această agendă. Dacă achiziționați bilete folosind linkurile externe din caseta evenimentului, InfoMusic ar putea câștiga un comision de afiliat, fără ca acesta să influențeze prețul plătit pe platforma recomandată. Linkurile de afiliere nu influențează conținutul editorial. Recenzăm în mod independent evenimentele la care participăm prin reprezentanți, accesul lor putând fi realizat pe baza unor acreditări de presă acordate de organizatori.

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează și indică linkuri de achiziție externe. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.