jazz
ORA Jazz Festival 2019
- vineri, 20 septembrie 2019 - duminică, 22 septembrie 2019
- 10:00
- Obiective turistice
- Sinanoga Neologă Sion din Oradea,Oradea
- VEZI OFERTE DE CAZARE
- Bilete in avans
Cea de-a doua ediție ORA Jazz Festival va avea loc în perioada 20-22 septembrie la Sinagoga Neologă Sion din Oradea. Primii artiști confirmați pentru cea de-a doua ediție sunt Jakob Bro Trio, Nubya Garcia, Oláh Dezső Trio, Mohamed Najem & Friends și Svante Henryson Quartet.
Bilete ORA Jazz Festival 2019
- Abonament - 180 lei
- Acces General - 70 lei
Diversitatea stilistică va fi marca distinctivă și la această ediție: veți putea asculta jazz contemporan și piese de jazz american reinterpretate în stil scandinav, improvizații meșteșugite având la bază teme din muzica tradițională, aranjamente jazz ale unor lucrări de muzică clasică.
Unul dintre cele mai prestigioase triouri din jazzul contemporan, Jakob Bro Trio, va deschide cea de-a doua ediție a festivalului, vineri, 20 septembrie. Chitaristul danez Jakob Bro este un maestru al atmosferei, iar cu trioul său a dus conversația muzicală la un rafinament greu de egalat. Parteneri în acest "trialog" sunt muzicienii americani Thomas Morgan, la contrabas, și Joey Baron, la baterie. Cei trei au lansat în 2018 un album live, "Bay of Rainbows" - o mărturie palpabilă a felului în care se lasă inspirați unii de ceilalți într-un concert, a felului în care reușesc să creeze pe loc cea mai frumoasă, sensibilă și inspirată muzică.
Saxofonista britanică Nubya Garcia va încheia prima zi de festival cu forța și creativitatea care au făcut-o celebră în cluburile londoneze de jazz și care au propulsat-o în topul celor mai promițători tineri muzicieni. Grupul său, compus din trei muzicieni londonezi ai noului val în jazz, pune în lumină compozițiile originale ale saxofonistei, un mix de jazz și afro-groove.
Ziua de sâmbătă, 21 septembrie, se va remarca printr-un concert care aduce o premieră în lumea muzicală. Tânărul și talentatul pianist maghiar Dezső Oláh a adaptat pentru un trio jazz lucrarea clasică a celebrului compozitor Béla Bartók - "Șase dansuri românești", compusă pentru pian în 1915. A păstrat caracteristicile originale ale lucrării lui Bartók, care cuprinde șase mișcări de dans, și a intercalat improvizații și reinterpretări originale. "Reflections of Béla Bartók’s Six Romanian Dances" este o lucrare la care au contribuit și contrabasistul Péter Oláh și bateristul Lakatos Pecek András. În această formulă de trio vor urca pe scena festivalului.
Duminică, 22 septembrie, ultima zi de festival va începe cu Mohamed Najem & Friends. Quartetul clarinetistului palestinian Mohamed Najem este compus din muzicienii francezi Clément Prioul - pian, Thomas Possner - contrabas, Baptiste Castets - baterie. Grupul s-a format în 2016 și a devenit rapid popular pe scenele de muzică jazz pariziene. Liderul acestui quartet, Mohamed Najem, este reprezentantul de seamă al noii generații de muzicieni excepționali provenind din Orientul Mijlociu. Compozițiile sale reflectă strălucit o combinație eclectică de ritmuri și melodii, de jazz, muzică clasică și orientală.
Ediția a doua ORA Jazz Festival se va încheia cu Svante Henryson Quartet - "Seven Songs from the 70s". Piese jazz din anii ’70, semnate de muzicieni celebri ca Wayne Shorter sau Chick Corea, vor fi reluate, reinterpretate și dăruite publicului de patru personalități ale jazzului suedez: Svante Henryson - violoncel, Erik Weissglas - chitară, Hans Backenroth - contrabas, Joakim Ekberg - baterie. Liderul quartetului, Svante Henryson, este un virtuoz interpret la violoncel, multipremiat și aclamat, cu o carieră impresionantă. A colaborat, printre alții, cu Yngwie Malmsteen, Ketil Bjørnstad, Wolfgang Muthspiel, Marilyn Mazur, Arve Henriksen, Terje Rypdal sau Terje Isungset. Fie că interpretează muzică clasică, rock sau jazz, vocea violoncelului său este inconfundabilă.
Eveniment adaugat de Alina Ghimus. Ultima actualizare: 24 iulie 2019. Ref #126205
Disclaimer:
Redacția InfoMusic.ro face propria selecție de concerte și alte evenimente pentru a le include în această agendă. Dacă achiziționați bilete folosind linkurile externe din caseta evenimentului, InfoMusic ar putea câștiga un comision de afiliat, fără ca acesta să influențeze prețul plătit pe platforma recomandată. Linkurile de afiliere nu influențează conținutul editorial. Recenzăm în mod independent evenimentele la care participăm prin reprezentanți, accesul lor putând fi realizat pe baza unor acreditări de presă acordate de organizatori.
InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează și indică linkuri de achiziție externe. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.