Urmărește-ne în Social Media

electronica, rock, pop

MMB Showcase Festival 2020

  • EVENIMENT ANULAT
  • Data
    marți, 17 martie 2020 - joi, 19 martie 2020
  • Ora de începere
    19:00
  • Tip locație
    Cluburi & baruri
  • Loc
    Expirat Club,
    București
  • Acces
    Bilete in avans
  • Event
    vezi evenimentul oficial
Poster eveniment MMB Showcase Festival 2020

Sesiunea de spectacole live din cadrul Mastering the Music Business 2020 va avea loc în Expirat Halele Carol în perioada 17-19 martie. Evenimentul va aduce pe scena clubului formații în ascensiune din toată lumea care vor susține concerte de prezentare, pentru a-și face noi fani în România.

MMB Showcase Festival este festivalul asociat conferinței Mastering the Music Business care, vreme de trei zile, va aduce la București profesioniști de top ai industriei muzicale românești și internaționale. MMB Showcase Festival este un festival asociat rețelei INES (Innovation Network of European Showcases).

Bilete MMB Showcase Festival 2020 în Expirat Halele Carol

  • Abonament - 60 lei
  • Bilet pe zi - 30 lei

Fiecare seară de MMB Showcase Festival la Club Expirat va beneficia de prezența unui headliner binecunoscut din România! Cele trei nume mari care vor încheia fiecare seară de festival sunt GOLAN (17 martie), Jurjak (18 martie) și Lucia (19 martie).
Pe lângă aceștia, peste 20 formații la început de drum vor lua parte la cea de-a cincea ediție a festivalului, prezentându-și muzica publicului român. Noile confirmări sunt A-C Leonte (România), Amadeus (România), Dagamba (Letonia), Marius Mihalache (România), Piqued Jacks (Italia), Rikke Normann (Norvegia) și yesyes (Ungaria). Acestea se alătură trupelor deja anunțate: Baba Dochia (România), Barış Demirel – Barıştık Mı (Turcia), Cucina Sonora (Italia), Gunned Down Horses (Israel), For the Wicked (România), Lazywall (Maroc), Sara Renar (Croația) și Royal Prospect (Suedia).

A-C Leonte este una din cele mai creative artiste reprezentative pentru scena de jazz contemporan din București, dar și pentru mișcarea de muzică electronică underground. A câștigat experiență studiind jazzul, de unde a împrumutat efervescența improvizației, abordarea ludică și, în general, libertatea de exprimare. Combinând în muzica ei alte influențe moderne precum hip-hop, dnb, dub sau trip-hop, și-a creat stilul distinct și profund pe care îl explorează permanent în compoziții, în orchestrații și ca vocalistă și instrumentistă (vioară).

Amadeus, o formație cu instrumente de coarde și pian, e unul din cele mai apreciate proiecte muzicale de acest gen din întreaga lume. Combinația constantă de elemente clasice și moderne a adus grupul în rândul celor mai apreciați artiști din muzica clasică crossover. Au cântat pe patru continente până acum, muzica lor fiind apreciată atât în Europa, unde sunt chemate frecvent în Franța, Spania, Italia și UK, dar și în America de Sud și Asia.

Dagamba creează o fuziune între cultura muzicală din Orient și din Occident, modelând un sound penetrant și unic. În concerte îmbină world music cu rock-ul, popul și muzica clasică - îndrăznind să pășească pe teritorii muzicale neexplorate și creând un show dinamic și plin de culoare. După înființarea trupei în Letonia în 2011 de performantul muzician și academician Valters Puce (violoncel), acestuia i s-a alăturat rapid prietenul său din copilărie Anton Trocjuks (violoncel).

Marius Mihalache este cel mai cunoscut interpret român de țambal. Născut în București într-o familie de muzicieni, a făcut cunoștință cu țambalul la 4 ani, încurajat de tatăl său. În 2017 a lansat cel mai recent proiect al său de muzică balcanică, „Săftiță”, în care își povestește viața și vorbește de rădăcinile sale țigănești, pe care și-a construit fundația culturală și muzicală. Ascultați-l live și veți înțelege de ce este supranumit „Îmblânzitorul de țambale”.

Înființată în 2006, Piqued Jacks este trupa unor frați care au crescut împreună în pitorescul Buggiano, lângă Florența, în Italia. "Piqued" înseamnă "interesat", dar înseamnă și direct, spontan, visceral. Cel mai recent album al trupei a fost produs de Dan Weller (Enter Shikari, Young Guns) într-un conac din secolul al XVIII-lea, transformat în studio de înregistrări special pentru ei.

Rikke Normann este o interpretă și o compozitoare modernă, cu o voce cu inflexiuni soul și un nucleu pop. În 2019 și-a lansat al treilea album denumit "35". Înregistrat live, într-o singură sesiune, albumul a fost bine primit atât acasă, cât și în străinătate. Cu emoțiile la vedere, Rikke Normann nu are nevoie decât de un pian pentru a atrage atenția și a-și vrăji publicul cu felul ei special de a vorbi despre sentimente. Se spune că ar fi cel mai bine păstrat secret muzical al Norvegiei.

yesyes cred în puterea de a spune da lucrurilor bune din viață: gândurile lor pozitive i-au dus până în finala competiției DAL cu piesa „I Let You Run Away”, care a fost publicată și pe canalul de YouTube Trap Nation în 2018, ajungând la 4 milioane de vizualizări într-un an. În 2019, cei doi au fost în turneu cu una din cele mai mari trupe din Ungaria, BRAINS, și au avut ocazia să cânte pe cea mai mare scenă în aer liber, în Budapest Park.

Originară din Cluj-Napoca, Baba Dochia se caracterizează printr-o combinație de rock și muzică electronică. Stilul său îmbină beaturi sintetice și organice cu riff-uri puternice de chitară, pe fondul sound-ului profund și agresiv al tobelor live. Principalele influențe sunt Death in Vegas, Trentemøller, Apparat, Amon Tobin, Boards of Canada, și mai ales Team Sleep.

Barıştık Mı este un proiect al vocalistului, compozitorului și trompetistului turc Barış Demirel, influențat de sonoritățile Turciei, și mai ales de rock, jazz, hip hop și muzică ambientală. Vocea lui melodioasă și folosirea instrumentelor marchează stilul său autentic, dar unic, făcându-l să se remarce în rândul muzicienilor de jazz contemporan și fusion.

Cucina Sonora - o îmbinare fericită între analogic și digital, între clasic și electronic, între trecut și viitor, pentru a simți mai bine prezentul. Proiectul lui Pietro Spinelli a început în 2014, pornind de la ideea acestuia de a trece de la pian clasic spre noi orizonturi. Până în prezent a susținut peste 60 de concerte în Italia și în străinătate, pe aceeași scenă cu nume celebre precum Godblesscomputers, Fricat, Aucan și Go Dugong.

Cu un show surprinzător, o abordare kamikaze și o senzualitate cinematică, Gunned Down Horses - venind în galop din Israel - sunt o forță în ascensiune în lumea rock-ului. Influențați de lumea cabaretului și de filmele western, sound-ul lor unic este o combinație de Nick Cave și Faith No More, sau de Tarantino și Fellini.

Fondată în Cluj-Napoca în 2015, For the Wicked este considerată una din cele mai interesante și mai ambițioase trupe de pe scena românească de metal. Trupa susține că stilul lor este "fake metal" - un brand personal de nu metal, trap, hardcore și beatdown, "fake" pentru că nu e nimic "true" în el în sensul clasic de "true metal".

Lazywall este una din puținele trupe de Metal Oriental, alături de Myrath și Orphaned Land, combinând riff-uri puternice de chitară cu instrumente tradiționale marocane precum oudul, darbouka și guembri. S-au format în 2003 în Reading, Anglia, și și-au lansat primul EP, "Primal Tapes" în 2006, înregistrat în Chicago cu Steve Albini, producătorul trupei Nirvana.

Sara Renar este o fostă arhitectă cu diplomă de master, care și-a părăsit munca de birou pentru a porni într-o carieră muzicală full time. Stilul său muzical poate fi descris ca experimental/indie/pop, în care liniile melodice subtile se împletesc cu elemente electronice și teatrale.

Royal Prospect este o trupă tânără de rock din Lomma, Suedia, înființată la începutul anului 2014 de patru prieteni: Oscar, Hannes, Gustav și Hannes. După mai multe concerte de festival în Suedia, trupa a fost invitată pe scena principală la cel mai mare festival de muzică din Croația, "Inmusic", în vara următorului an. În 2018 au ținut propriul turneu asiatic și au cântat în SUA la Summerfest în 2019.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 25 martie 2020. Ref #131259

Disclaimer:
Redacția InfoMusic.ro face propria selecție de concerte și alte evenimente pentru a le include în această agendă. Dacă achiziționați bilete folosind linkurile externe din caseta evenimentului, InfoMusic ar putea câștiga un comision de afiliat, fără ca acesta să influențeze prețul plătit pe platforma recomandată. Linkurile de afiliere nu influențează conținutul editorial. Recenzăm în mod independent evenimentele la care participăm prin reprezentanți, accesul lor putând fi realizat pe baza unor acreditări de presă acordate de organizatori.

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează și indică linkuri de achiziție externe. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.