Urmărește-ne în Social Media

clasica

Frumoasa din pădurea adormită - balet pe gheață

Poster eveniment Frumoasa din pădurea adormită - balet pe gheață

Spectacolul "Frumoasa din pădurea adormită - balet pe gheață" al ansamblului din St. Petersburg va avea loc la Teatrul Național din Cluj-Napoca pe 13 ianuarie 2019.

Bilete Frumoasa din pădurea adormită - balet pe gheață

  • VIP - 424 lei
  • Premium - 371 lei
  • Gold - 318 lei
  • Silver - 265 lei
  • Categoria I - 212 lei
  • Categoria II - 159 lei
  • Categoria III - 106 lei

Baletul “Frumoasa din pădurea adormită” a fost compus de Piotr Ilici Ceaikovski între 1888-1889. Este cel de-al doilea balet al lui Ceaikovski, precedat de “Lacul lebedelor” (1875-1876) şi urmat de “Spărgătorul de nuci” (1892).

Subiectul este oarecum asemănător cu cel din primul balet al lui Ceaikovski, “Lacul lebedelor”: întunericul este, în cele din urmă, învins de forţele luminoase ale iubirii, prieteniei şi purităţii sufleteşti. Vraja este risipită, personajele demonice înfrânte. Rămâne dominant aspectul feerico-romantic, datorită lirismului pe care Ceaikovski a ştiut să îl insufle personajelor sale.

Spre deosebire de multe alte grupări de dans şi show pe gheaţă, ansamblul din St. Petersburg este unicul în lume care poartă titlul de "balet pe gheaţă", împletind elementele de patinaj artistic cu cele ale baletului clasic.

A fost înfiinţat în 1967 de Konstantin Boyarski, care a îmbinat, pentru prima dată în lume, patinajul artistic şi baletul clasic rusesc. Succesul a venit la scurt timp atât din partea publicului, cât şi a criticilor, care au apreciat munca deopotrivă complexă şi îndelungată de adaptare a elementelor de balet clasic pentru patinaj. Un nou gen de spectacol luase fiinţă: baletul pe gheaţă. 

În prezent, ansamblul cuprinde aproximativ 80 de balerini pe gheaţă, are o recuzită cu 800 de costume spectaculoase şi este condus de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei şi fost solist al Mariinsky Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev. Ca balerin, Rassadin a dansat alături de nume precum Mihail Barisnikov şi Natalia Makarova.

Majoritatea dansatorilor actuali au câştigat medalii naţionale şi internaţionale la patinaj artistic şi provin din şcoli renumite, cum ar fi Jubilejni, unde a fost descoperit multiplul campion olimpic Evgheni Plushenko. După terminarea pregătirii sportive, patinatorii se antrenează în regim intensiv cu coregraful Konstantin Rassadin, împletind elementele de patinaj artistic cu cele ale baletului clasic rus, pentru a forma unităţi de înaltă calitate artistică. Abia după doi ani de antrenament în baletul pe gheaţă pot apărea în faţa spectatorilor. Toate spectacolele sunt realizate respectând canoanele baletului clasic şi integrând în coregrafie elemente spectaculoase de patinaj artistic. Fiecare nouă producţie este pregătită mai bine de un an înainte de a fi prezentată publicului.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 07 noiembrie 2018. Ref #118283

Disclaimer:
Redacția InfoMusic.ro face propria selecție de concerte și alte evenimente pentru a le include în această agendă. Dacă achiziționați bilete folosind linkurile externe din caseta evenimentului, InfoMusic ar putea câștiga un comision de afiliat, fără ca acesta să influențeze prețul plătit pe platforma recomandată. Linkurile de afiliere nu influențează conținutul editorial. Recenzăm în mod independent evenimentele la care participăm prin reprezentanți, accesul lor putând fi realizat pe baza unor acreditări de presă acordate de organizatori.

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează și indică linkuri de achiziție externe. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.