clasica
Festivalul George Enescu 2021
- sâmbătă, 28 august 2021 - duminică, 26 septembrie 2021
- 19:30
- 18:30:00
- Săli de concerte
- Sala Palatului,București
- VEZI OFERTE DE CAZARE
- Bilete in avans
Festivalul Internațional George Enescu revine cu cea de-a 25-a ediție, ce va avea loc în perioada 28 august - 26 septembrie. Concertele se vor desfășura în mai multe spații din București, precum Ateneul Român, Sala Auditorium (MNAR), Sala Radio sau Sala Palatului.
Bilete și reguli de acces Festivalul George Enescu 2021
Abonamente Mari Orchestre ale Lumii (Sala Palatului)
- VIP - 4900 lei
- Categoria I - 3900 lei
- Categoria II - 2900 lei
- Categoria III - 2100 lei
- Pensionari, Elevi, Studenți - 1500 lei
Bilete la Ateneul Român
La Ateneul Român vor avea loc 29 de concerte în seria Concerte și Recitaluri. Prețul unui bilet la categoria 1 este de 230 lei, iar la categoria a II-a – 180 lei. Masca este obligatorie pe durata prezenței în sală.
Accesul publicului în Ateneul Român se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, corespunzătoare faptului că publicul prezent va ocupa 100% din capacitatea sălii: document de identitate, precum și unul dintre următoarele documente:
- dovada oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
- test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului
- dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
- dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.
Bilete la Sala Palatului
La Sala Palatului sunt programate 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Se vor pune în vânzare bilete la cinci categorii de prețuri:
- Categoria 1 – 230 lei
- Categoria 2 – 180 lei
- Categoria 3 – 150 lei
- Categoria 4 – 100 lei
- Pensionari – 70 lei
Accesul la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.
Bilete la Sala Auditorium
La Sala Auditorium vor avea loc concertele din seria Enescu și contemporanii. La categoria I, prețul unui bilet este de 60 lei și la categoria a II-a – 40 lei.
Accesul publicului în Sala Auditorium se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, corespunzătoare faptului că publicul prezent va ocupa 100% din capacitatea sălii: document de identitate, precum și unul dintre următoarele documente:
- dovada oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
- test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului
- dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
- dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.
Bilete la Sala Radio
La Sala Radio vor avea loc concertele din seria Muzica Secolului XXI. La categoria I, prețul unui bilet este de 55 lei și la categoria a II-a – 35 lei.
Accesul la Sala Radio se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.
Despre Festivalul George Enescu 2021:
Publicul iubitor de muzică clasică va avea ocazia să asculte violiniști apreciați precum Maxim Vengerov, David Grimal și Nicolas Dautricourt, considerați adevărați ambasadori ai muzicii lui George Enescu. De asemenea, violoniști de renume precum Joshua Bell, Julian Rachlin, Dmitry Sitkovetsky, Leonidas Kavakos sau Renaud Capuçon se află în programul acestei ediții.
Violonceliști de avergură precum Gautier Capuçon, Daniel Müller-Schott, Nicolas Altstaedt și Kiani Soltani vor veni la România în această toamnă alături de orchestre de excepție.
Dirijori celebri se întorc la București printre care Vladimir Jurowski, Sir Simon Rattle, Vasily Petrenko, Kristjan Jarvi, Valery Gergiev, Paavo Jarvi, alături de orchestre de renume precum London Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin sau Royal Concertgebouw Orchestra.
În premieră la Festivalul Enescu va fi prezent dirijorul Lahav Shani care va veni alături de Orchestra Filarmonică din Rotterdam. Tot pentru prima dată la Festival va veni și Daniel Harding, considerat copilul minune al muzicii englezești, alături de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam. De asemenea, dirijorul Edward Gardner se află pentru prima oară în programul Festivalului Enescu, alături de Orchestra Filarmonică din Londra.
Printre alți artiști care vor urca pe scenă se numără contratenorul Philippe Jaroussky, tenorul José Cura, Jean-Yves Thibaudet, pianiștii Denis Matsuev, Yefim Bronfman și Fazil Say sau Avishai Cohen.
Eveniment adaugat de Alina Ghimus. Ultima actualizare: 18 august 2021. Ref #141614
Disclaimer:
Redacția InfoMusic.ro face propria selecție de concerte și alte evenimente pentru a le include în această agendă. Dacă achiziționați bilete folosind linkurile externe din caseta evenimentului, InfoMusic ar putea câștiga un comision de afiliat, fără ca acesta să influențeze prețul plătit pe platforma recomandată. Linkurile de afiliere nu influențează conținutul editorial. Recenzăm în mod independent evenimentele la care participăm prin reprezentanți, accesul lor putând fi realizat pe baza unor acreditări de presă acordate de organizatori.
InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează și indică linkuri de achiziție externe. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.