Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Paul Kalkbrenner dezvăluie "Kabelmann", o experienţă muzical-cinematografică şi EP

Paul Kalkbrenner a tot venit în România la festivaluri de muzică electronică şi e foarte iubit la noi. Continuă să fie la fel de relevant şi în lumea cinematografică, după filmul "Berlin Calling", acu un cu proiect cinematografic nou, "Kabelmann".

Publicat

pe

Videoclip Paul Kalkbrenner Kabelmann
Videoclip Paul Kalkbrenner Kabelmann │ FOTO: Paul Kalkbrenner

Ce este "Kabelmann"? În primul rând este un EP cu două piese, "Kabelmann 1" şi "Kabelmann 2". Apoi, fiecare dintre ele a primit un scurt metraj dedicat. De regie s-a ocupat Bjorn Ruhmann, cunoscut pentru reclamele sale la automobile Volkswagen, scurt metraje, colaborări cu Coca-Cola şi Kia. A regizat şi mini seria germană "Florian", cu nota 9.2 pe IMDB, dar şi scurt metraje ca "Mirrormirror" şi "Rose".

Noile materiale cinematografice semnate de el şi Paul Kalkbrenner s-au născut cu aportul celor de la Mother Berlin şi SMUGGLER. Proiectul a debutat la festivalul Ciclope din Berlin, captivând publicul prin poveste şi soundscape-urile imersive.

Filmul îl are în prim-plan pe Kabelmann, un personaj enigmatic, mereu legat de o rețea de cabluri – o metaforă pentru devotamentul lui Kalkbrenner față de producția analogică și reprezentaţiile live. Acest protagonist de dincolo de lume întruchipează, în mod vizual, esența muzicală a lui Kalkbrenner.

Prima parte a filmului abordează teme profunde de izolare și dorința de conexiune umană. Kabelmann se mișcă printr-o lume în care natura sa neobișnuită, simbolizată de energia care curge prin cablurile sale, îl face să iasă în evidență. Pe parcursul filmului, apar frânturi din Kalkbrenner, sugerând sursa puterii misterioase a lui Kabelmann.

În a doua parte, povestea capătă accente suprarealiste, ducând spectatorii într-un tărâm de vis, presărat cu o confruntare culminantă. Pe fundalul melodiilor optimiste din „Kabelmann 2”, această secțiune lasă deschisă soarta lui Kabelmann, invitând publicul să își formeze propriile interpretări.

Filmările s-au realizat în Manchester şi Berlin şi estetică este una mai degrabă analogica. Capturile sunt realizate pe film Kodak de 16 mm.

Comentează

Trending