Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Melodii nemaiauzite ale lui Jimi Hendrix sunt scoase la licitaţie; Când vor fi scoase la iveală?

Chiar dacă au trecut multe decenii de la moartea sa, Jimi Hendrix continuă să fie considerat unul dintre cei mai buni chitarişti din toate timpurile şi să fascineze prin stilul său de a cânta. Se pare că au fost găsite piese nemaiauzite până cum în arhivele artistului, care vor fi prezentate în cadrul unei licitaţii ce are loc în curând.

Publicat

pe

The Jimi Hendrix Experience - Music, Money, Madness...Jimi Hendrix In Maui
The Jimi Hendrix Experience - Music, Money, Madness...Jimi Hendrix In Maui │ FOTO: Captură YouTube

Casete masterizate cu muzica artistului au fost scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii axate strict pe opera lui Hendrix. Demo-urile provin tocmai din anul 1968, cu 2 ani înainte ca Jimi Hendrix să moară. Piesele au o lungime de 7 minute şi e vorba de variante "crude" ale unor piese ca "Up From the Skies", "Ain't No Telling", "Little Miss Lover" şi "Stone Free". Caseta master principală va aduce cel puţin 200.000 de lire sterline.

Licitaţia va fi difuzată live de către Propstore, specialisi în obiecte de colecţie din istoria filmului, a televiziunii şi muzicii. Totul se întâmplă pe 15 noiembrie şi avem şi veşti proaste: persoana care câştigă licitaţia va putea asculta piesele doar în confortul locuinţei proprii. Aparent nu are voie să le difuzeze public nicăieri. Primele 3 track-uri sunt single-uri de pe albumul "Axis: Bold as Love", creaţie a trupei The Jimi Hendrix Experience.

"Stone Free" este un B-Side al lui "Hey Joe", primul material lansat de Jimi în Marea Britanie. Mark Hochman, consultant în domeniul muzical pentru casa de licitaţii afirmă că nimeni nu a mai ascultat, difuzat sau pus la dispoziţie aceste înregistrări până acum. Ce e diferit faţă de variantele ştiute? Piesele au extra chitară, sunt mai "smooth" şi au un sunet mai visceral.

Cine vinde artefactul muzical? Patricia "Trixie" Sullivan, asistent personal pentru managerul lui Jimi, Mike Jeffery. Cumva Patricia a păstrat casetele toţi aceşti ani. Ce mai e scos la licitaţie? O serie de facturi emise de doctori de pe Harley Street pentru muzician şi colegii săi de trupă... evident pentru narcotice.

Peste 50 de casete rare aparţinând şi unor muzicieni ca The Animals şi Soft Machine vor fi scoase de asemenea la licitaţie. Mai sunt şi o factură la curăţătorie a lui Hendrix, o notă de evacuare pentru apartamentul lui Ringo Starr şi primele contracte. Între timp aflaţi că se lucrează intens la un film biografic despre chitarist.

Comentează

Trending