Mereu vulnerabilă în muzica ei, Irina Rimes a fost transparentă și în discuția sa cu Răzvan Exarhu. În cadrul podcastului "Ac de Siguranță", artista a deschis un subiect sensibil, pe care nu îl mai detaliase public până acum. Irina i-a povestit realizatorului de radio despre familia sa și cu precădere despre bunica ei, cea de la care artista consideră că moștenește înclinația spre muzică și domeniile artei.
Printre destăinuiri, unele din copilărie, altele ancorate în prezent, Irina a menționat că bunica ei a avut un "destin tragic".
"Nu știu ce înseamnă destin tragic", a spus Exarhu, lăsând-o pe Irina să dezvăluie publicului la ce anume se referă.
Fără a ocoli întrebarea, Irina a răspuns direct.
"Bunica mea s-a sinucis. N-o să zic cum, pentru că real e foarte macabru ce s-a întâmplat."
Irina nu-și mai amintește ce vârstă avea atunci, dar era destul de conștientă de gravitatea lucurilor.
"Eram copil. Eu am crescut cu bunica mea. Pe bunica mea tot Irina o cheamă și eu am primit numele de la ea. Acum înțelegi de ce părinților nu le place subiectul ăsta?", a spus Irina.
"Cred că am moștenit de la ea (bunica) această adâncime în gândire și-n simțire"
Artista a dezvăluit, apoi, că are multe lucruri în comun cu bunica ei și că ea a fost cea care a învățat-o să cânte.
"Cred că am moștenit de la ea această adâncime în gândire și-n simțire. Tot timpul am simțit-o așa, dar eu atunci nu puteam să conștientizez lucrurile astea. Acum când sunt mare și am trăit niște chestii, pot să fac această legătură. Eu cu ea m-am conectat, întotdeauna am simțit că am cu ea o conexiune la nivel emoțional.
M-a învățat multe lucruri: m-a învățat să cânt, am învățat multe cântece de la ea și cântam cu ea în biserică."
Care este acul de siguranță al Irinei Rimes
Irina a primit și întrebarea nelipsită din podcastul lui Răzvan Exarhu, respectiv "Care este acul ei de siguranță?". "Se schimbă în dependență de circumstanțe", a spus artista, explicând apoi pe larg.
"La un moment dat, acest ac de siguranță a fost acasă. Îmi plăcea să merg acasă la părinți și să-mi găsesc liniștea acolo. (...) Dar la un moment dat am ajuns acasă și problemele au venit cu mine. N-am scăpat de ele. Am avut o perioadă și mi-am dat seama că nu-mi găsesc liniștea nici acasă și trebuie s-o caut undeva în sufletul meu. Și-atunci m-am întâlnit cu demonii mei. E greu să lupți cu demonii tăi și asta e lupta mea de zi cu zi. Încă îmi caut echilibrul, încă nu l-am găsit.
Încerc să mă agăț de toate lucurile care par reale. Pentru că real nu consider niciun lucru. Totul este efemer pentru mine. Dar încerc să mă agăț de lucurile care sunt cele mai aproape de ce ar putea însemna real. Și reală, în momentul ăsta, este responsabilitatea pe care o am în proiectul ăsta. Astăzi asta e realitatea mea de care mă agăț. Trebuie să fiu aici, acum, focusată pentru oamenii care mă înconjoară, pentru că și ei, la rândul lor, au fost pentru mine, când am avut nevoie. Mâine s-ar putea să-mi dau seama că și ăsta e un lucru efemer, pentru că nu știi niciodată cine rămâne lângă tine atunci când tu nu mai ești cine ești. Și s-ar putea să găsesc un alt ac de siguranță. S-ar putea să nu-mi găsesc deloc. Admit și treaba asta", a spus Irina.
"Nici iubirea nu e un ac de siguranță?", a vrut să mai știe Exarhu.
"Care iubire? Că și iubirea este... mi se pare că totul este efemer. Totul poate fi și nu fi în același timp", a conchis Irina într-o notă filosofică.
În cadrul interviului cu Răzvan Exarhu, Irina a mai povestit și despre greșeli, regrete, planuri de retragere, noul album "Origini" și sunete care aduc fericirea. Podcastul integral este disponibil pe YouTube.