Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Halsey se transformă în Amy Lee, pe legendara copertă de album Evanescence

În aceste zile nu trăim doar un reviriment al muzicii country, ci şi al perioadei emo şi nu metal, iar Evanescence este unul dintre exponenţii săi. Halsey oferă un tribut unei coperte legendare de album Evanescence, pozând ca Amy Lee.

Publicat

pe

Halsey tribut Amy Lee Evanescence Lonely Is the Muse
Halsey tribut Amy Lee Evanescence Lonely Is the Muse │ FOTO: Halsey

Halsey a început să îşi promoveze activ noul său album, "The Great Impersonator", care se lansează pe 25 octombrie. Face asta transformându-se în idolii săi, de la Dolly Parton la Amy Lee. Artista a integrat influenţele artiştilor favoriţi în muzica sa, folosindu-se de muzele sale: câte una pentru fiecare piesă de pe album. În două dintre teaserele axate pe Evanescence, Halsey o numeşte pe Amy Lee "my OG dark rock queen".

S-a pozat apoi şi postat pe Instagram cu acelaşi look ca Amy la început de ani 2000. Inspiraţia s-a transformat în piesa 12 de pe noul album, "Lonely Is the Muse". Halsey a mai postat şi un videoclip cu ea primind machiajul special şi look-ul Amy Lee, alături de un teaser pentru piesă, care sună a rock alterantiv de la începutul mileniului, cu un uşor element de trip-hop în partea mai calmă.

Așa cum s-a menționat, noul album al lui Halsey se inspiră din influențele sale muzicale pentru piesele variate de pe album. Alți artiști reprezentați pe album includ Dolly Parton ("Hometown"), PJ Harvey ("Dog Years"), Kate Bush ("I Never Loved You"), Cher ("Letter to God (1974)"), David Bowie ("Darwinism"), Dolores O'Riordan ("Ego") și Stevie Nicks ("Panic Attack"), printre alții.

Halsey (născută Ashley Nicolette Frangipane pe 29 septembrie 1994) este o cântăreață, compozitoare și actriță americană, cunoscută pentru stilul său muzical eclectic și pentru versurile sale personale și evocatoare. Ea și-a ales numele de scenă Halsey ca un joc de cuvinte între numele său de naștere, Ashley, și o referire la stația de metrou Halsey Street din Brooklyn, New York, un loc cu semnificație pentru ea.

Halsey a început să câștige notorietate în 2014, după ce și-a lansat muzica pe platforme precum SoundCloud. În curând, a semnat un contract cu casa de discuri Astralwerks și a lansat EP-ul său de debut, "Room 93", în același an. Totuși, a devenit cu adevărat cunoscută odată cu lansarea albumului său de debut, "Badlands" (2015), care a fost bine primit atât de critici, cât și de public, conținând hituri precum "New Americana".

Comentează

Albume noi

VIDEO: Halsey a lansat un trailer al viitorului său album - "The Great Impersonator"

Halsey a dezvăluit că viitorul album va fi unul despre viața și cariera ei, numit "The Great Impersonator". Artista a lansat și un clip video ce o prezintă parcurgând mai multe etape muzicale și punându-și întrebări pentru propria identitate. Te invităm să urmărești materialul și să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Trailer Halsey - "The Great Impersonator"
Trailer Halsey - "The Great Impersonator" │ FOTO: captură YouTube / Halsey

Vedeta pop a împărtășit o compilație video formată din scene de la sesiunile de înregistrare muzicală, imagini din arhiva personală și, poate cel mai interesant, diferite portretizări. Vedem mai multe Halsey, din diferite decade, dar și transformări în David Bowie și Britney Spears.

La începutul acestui an, Halsey a lansat primul ei single de pe album, o melodie emoționantă numită "The End". Prin intermediul ei, Halsey a declarat că este "norocoasă să fie în viață" după ce a fost diagnosticată cu lupus erimatos sistemic și cu o tulburare limfoproliferativă rară.

"Chiar am crezut că va fi ultimul album pe care-l voi compune. Când te îmbolnăvești așa, începi să te gândești la moduri în care ar fi putut fi totul diferit. Dacă nu așa s-ar fi desfășurat totul? Ashley, în vârstă de 18 ani, devine Halsey în 2014. Și dacă aș fi debutat la începutul anilor 2000? Anii '90? Anii ’80? Anii ’70?

Sunt încă Halsey de fiecare dată, în fiecare cronologie? Mă mai îmbolnăvesc? Devin mamă? Sunt fericită? Singură? Am făcut destule? Am spus adevărul? Mi-am petrecut jumătate din viață fiind altcineva. Nu m-am oprit niciodată să mă întreb: dacă totul s-ar termina acum, aș fi mândră de imaginea pe care o las în urmă? Mă reprezintă măcar?", spune Halsey în trailer.

În timp ce artista contemplă aceste realități alternative, imagini cu ea în haine caracteristice acelor epoci muzicale - inspirându-se de la Bowie, Spears - apar pe ecran, acompaniate de melodii extrase de pe viitorul album. Apar și scene din videoclipul "Lucky", deja lansat de Halsey la sfârșitul lunii iulie.

VIDEO: Trailer Halsey - "The Great Impersonator"

Citește în continuare

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare

Trending