Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"Căsătoria", primul film regizat de Mihai Bendeac are premiera pe 6 decembrie

După câţiva ani de teasere, iată că primul film regizat de Mihai Bendeac primeşte data premierei. "Căsătoria" are premiera pe 6 decembrie 2024, doar la cinema. Acest lungmetraj este o comedie autentic românească.

Publicat

pe

Film Casatoria Mihai Bendeac
Film Casatoria Mihai Bendeac

"Căsătoria" spune povestea unui parior degenerat, care se află într-o situaţie disperată şi a prietenilor săi, pe care... nu prea îi duce mintea. Protagonistul este jucat de Liviu Pintileasa, iar cei doi amici de Mihai Bendeac şi Vlad Drăgulin. Din cauza datoriilor tot mai mari şi a sevrajului provocat de adicţie, eroul poveştii este vânat de cămătari şi cei 3 amici creează un plan complex de scăpare.

Implică o căsătorie din interes cu o fiică de miliardar. "Căsătoria" include personaje excentrice, dialoguri efervescente şi un scenariu plin de acţiune şi situaţii comice. În distribuţie se mai află şi Gloria Gaitan, Mihaela Teleoacă, Alin Florea, Serghei Mizil și Lucian Ionescu. Sunt şi nume din muzica şi teatru precum Nicole Cherry, Anca Dinicu, Ilona Brezoianu, Loredana.

Despre implicarea sa în film, Mihai Bendeac declară:

„Eu cred că un film poate fi judecat abia după câteva zeci de ani. Cele cu adevărat bune, sunt urmărite de peste generații și mi-aș dori să fie cazul. Am încercat să creez, înainte de orice, o experiență cinematografică. O comedie simplă, asumată ca atare, bine construită, cu o poveste bine spusă, cu un dram de emoție, aventură și îndeajuns de eclectică astfel încât să mă reprezinte. Ce am aflat în ultimii 3 ani?

Păi știu sigur un lucru. Cinema-ul, așa cum înțeleg eu să-l fac, implică enorm de multă muncă. Iar dacă oamenilor nu le va plăcea filmul acesta, sigur n-aș avea puterea, pe viitor, să o iau de la capăt. Până una alta, alături de o formidabilă echipă, am creat această producție filmată în peliculă și marea mea bucurie ar fi să știu că cei care pășesc în sălile de cinema, copii, adolescenți, maturi, vârstnici, vor ieși de acolo fericiți. Pur și simplu fericiți. Restul nu contează."

Comentează

Trending