Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"Carrie", primul roman scris de Stephen King, primește o adaptare televizată

Povestea lui Carrie se transformă într-o serie de opt episoade, scrise și produse de Mike Flanagan, unul dintre cei mai apreciați și prolifici cineaști specializați în genul horror. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

"Carrie" (1976)
"Carrie" (1976) │ FOTO: captură YouTube / Amazon MGM Studios

Noua serie este comandată de Amazon MGM Studios și se dorește a fi o reinventare îndrăzneață a poveștii lui Carrie White, o adolescentă timidă, care și-a petrecut întreaga viață alături de mama ei violentă și fanatică. După moartea bruscă și prematură a tatălui ei, Carrie se confruntă cu dificultățile vieții de licean, îndură ironiile colegilor de clasă și, colac peste pupăză, se trezește o putere teribilă: telekinezia.

Seria "Carrie" nu este primul proiect realizat de Mike Flanagan bazat pe scrierile lui Stephen King. Anterior, el a regizat "Doctor Sleep" (o continuare "The Shinning"), "Gerald’s Game" și "The Life Of Chuck", cu Tom Hiddleston în rolul principal.

În ultimii ani, Flanagan a devenit dintre cele mai influente voci ale genului horror în cinematografie și televiziune. Printre cele mai apreciate proiecte ale sale se numără "The Haunting of Hill House", "The Haunting of Bly Manor", "Midnight Mass", "The Midnight Club" sau "The Fall of the House of Usher".

"Carrie" a fost publicat în 1974 și este primul roman al lui Stephen King. Cartea a devenit un best seller și a fost ulterior adaptată într-un film în 1976, cu Sissy Spacek în rolul principal. A fost regizat de Brian DePalma și este considerat unul dintre cele mai bune filme de groază din toate timpurile.

O continuare intitulată "The Rage: Carrie 2" a fost lansată în 1999, urmată de un film de televiziune din 2002 și un remake din 2013, cu actrița Chloë Grace Moretz ca protagonistă.

Trending