Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Angelina Jolie devine emblematica Maria Callas în filmul "Maria" - TRAILER

Urmărește primul trailer pentru "Maria", un film biografic despre soprana Maria Callas. Pelicula este regizată de Pablo Larrain și o are în rolul principal pe Angelina Jolie.

Publicat

pe

Angelina Jolie în "Maria"
Angelina Jolie în "Maria" │ FOTO: captură YouTube / STUDIOCANAL

"Maria" a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția, unde a primit ovații timp de opt minute și a devenit un pretendent veritabil la câștigarea unor importante trofee cinematografice în perioada următoare.

Jolie o interpretează pe soprana Maria Callas, care a murit în urma unui atac de cord la vârsta de 53 de ani. După cum sugerează trailerul, "Maria" se va concentra pe viața complexă a uneia dintre cele mai mari cântărețe de operă din lume. Distribuția filmului este completată de Valeria Golino, Kodi Smit-McPhee, Haluk Bilginer, Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino, Jeremy Wheeler și Rebecka Johnston.

Potrivit Deadline, Angelina Jolie a declarat muzica a fost cea care a dat startul pregătirii sale pentru rolul Mariei Callas:

"Lucrul minunat la Maria Callas este că a fost profesoară și există o înregistrare cu ea predând, așa că am ascultat explicația și i-am urmat instrucțiunile. Ea descrie cum disciplina este totul. Nu te gândi la sentiment, nu interpreta scenele... Înțelege muzica, vocea ta este instrumentul".

Pelicula "Maria" este regizată de Pablo Larrain, pe baza unui scenariu scris de creatorul "Peaky Blinders" -  Steven Knight. Cei doi au mai colaborat anterior pentru "Spencer", filmul despre Prințesa Diana, cu Kristen Stewart în rolul principal. Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Lorenzo Mieli și fratele lui Larrain, Juan de Dios Larrain, sunt producători.

Designerul de producție Guy Hendrix Dyas și-a unit forțele cu Larrain pentru a surprinde atât tonul stilistic al perioadei, cât și elementele suprarealiste din cadrul unor secvențe muzicale. Filmările pentru "Maria" au început la Budapesta în octombrie 2023, continuând la Paris, Grecia și Milano.

Filmul va ajunge în anumite cinematografe pe 27 noiembrie, urmând să fie disponibil pe Netflix din 11 decembrie.

TRAILER "Maria":

Trending