Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"American Psycho" primește o nouă adaptare cinematografică, regizată de Luca Guadagnino

Romanul "American Psycho" va beneficia de o nouă variantă cinematografică, regizată de italianul Luca Guadagnino, cunoscut pentru producții precum "Call Me By Your Name", "Bones And All" sau recentul "Challengers". Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Christian Bale în "American Psycho"
Christian Bale în "American Psycho" │ FOTO: captură YouTube / Lionsgate Movies

Viitorul film va fi o adaptare a romanului lui Bret Easton Ellis și nu un remake al filmului din 2000, regizat de Mary Harron, cu Christian Bale în rolul principal. Cartea are un ton mult mai întunecat și mai violent decât filmul, iar acțiunea se desfășoară în mare parte din timp în mintea întortocheată a protagonistului Patrick Bateman.

În filmul original, Bale l-a jucat pe Bateman, un bărbat care trăia o viață dublă: bancher în efervescentul Manhattan, și, în același timp, un înfiorător criminal în serie. Atât în ​​adaptarea cinematografică, cât și în carte, nu este clar dacă Bateman comite cu adevărat acele acte de violență sau dacă ele sunt o doar născocire a imaginației sale.

Viitoarea peliculă "American Psycho" va marca a doua incursiune a lui Guadagnino în remake-urile de gen, după ce, în 2018, a regizat "Suspiria", bazat pe filmul italian din 1977 a lui Dario Argento. Scenariul proiectului va fi scris de Scott Z. Burns ("Contagion", "The Bourne Ultimatum").

Recent, Guadagnino s-a bucurat de succes odată cu "Challengers", un film ce îi are în rolurile principale pe Zendaya, Mike Faist și Josh O’Connor. Mai mult, italianul de 53 de ani a lucrat și cu Daniel Craig pentru "Queer", o peliculă ce câștigă în prezent popularitate în circuitul festivalurilor de film. Este programată pentru lansare în cinematografe pe 27 noiembrie 2024.

Trending