Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Thom Yorke a reorchestrat albumul "Hail to the Thief" (Radiohead) pentru o adaptare "Hamlet"

Thom Yorke colaborează cu regizorii Steven Hoggett și Christine Jones pentru "Hamlet Hail to the Thief", o nouă adaptare teatrală a tragediei lui Shakespeare, care încorporează muzica de pe albumul "Hail to the Thief", lansat de Radiohead în 2003.

Publicat

pe

Thom Yorke la The Late Show with Stephen Colbert
Thom Yorke la The Late Show with Stephen Colbert │ FOTO: captură YouTube

Piesa de teatru va prezenta textul lui Shakespeare "îmbrățișat" de albumul Radiohead, regândit de Yorke și interpretat live de o distribuție de 20 de muzicieni și actori. Intriga se concentrează pe trezirea lui Hamlet și a Opheliei în fața minciunilor și corupției din Danemarca, dezvăluite treptat de fantome și muzică. Producția promite o lume în care domnește paranoia și nimeni nu este scutit de riscul unui declin tragic.

"Este o provocare interesantă și intimidantă să adaptezi muzica originală <<Hail to the Thief>> pentru reprezentațiile live cu actorii pe scenă pentru a spune această poveste arhicunoscută. Să-i folosești familiaritatea și sunetele, punându-le sau scoțându-le din context, văzând ce este în contradicție cu durerea și paranoia lui Hamlet, folosind muzica ca pe o <<prezență>> în cameră, urmărind cum intră în contact cu acțiunea și textul", a transmis Thom Yorke.

Echipa de creație îi include pe Steven Hoggett și Christine Jones ca regizori, cu muzică de Radiohead, orchestrații de Yorke, aranjamente de Justin Levine și scenografia de AMP Collective cu Sadra Tehrani.

Hoggett este un coregraf și regizor câștigător al premiului Olivier, cunoscut pentru producții ca "The Curious Incident of the Dog in the Nighttime", "Black Watch" și "Harry Potter and the Cursed Child". Jones, un artist de teatru câștigător al premiilor Tony și Olivier, a conceput decoruri pentru "Harry Potter and the Cursed Child", "American Idiot" și "Spring Awakening".

Noua adaptare "Hamlet" va avea premiera mondială la Aviva Studios din Manchester în perioada 27 aprilie - 18 mai 2025, înainte de a fi transferată la Royal Shakespeare Theatre din Stratford-upon-Avon în perioada 4-28 iunie 2025.

Albume noi

Trupa lui Thom Yorke, The Smile anunţă un nou album, "Cutouts"

După un concert foarte apreciat la Bucureşti, trupa lui Thom Yorke, The Smile a anunţat un album şi tocmai a lansat două single-uri. Noul LP se numeşte "Cutouts", iar piesele sunt "Foreign Spies" şi "Zero Sum".

Publicat

pe

The Smile Foreign Spies videoclip
The Smile Foreign Spies videoclip │ FOTO: The Smile

The Smile nu e doar o trupă, intră la definiţia de "supergrup", o colecţie de muzicieni talentaţi cunoscuţi pentru celelalte proiecte muzicale ale lor. "Cutouts" este al doilea album lansat de The Smile în 2024 şi va sosi pe 4 octombrie prin casa de discuri XL Recordings. În acest grup se află solistul şi creierul Radiohead, Thom Yorke, dar şi colegul său Jonny Greenwood, chitarist şi multi instrumentalist.

La Tobe îl găsim pe Tom Skinner, de la Sons of Kemet. Prima piesă nouă este "Foreign Spies", care se bazează pe un sintetizator puternic şi hipnotic. Se creează un peisaj sonor demn de un film SF, cu tente de thriller şi horror. Se simt influenţe puternice din muzica anilor '80. Videoclipul caleidoscopic creat pentru a însoţi acest single este creaţia artistului audiovizual Weirdcore.

A mai sosit şi piesa "Zero Sum", unde percuţia şi chitara sunt vedetele, dar nici linia de bas nu trebuie neglijată. E foarte catchy şi dansabilă şi s-ar auzi cu siguranţă în playlist-ul clubului Control din Bucureşti. "Cutouts" este al treilea album de studio al super grupului şi vine după "Wall of Eyes", care a debutat la început de an 2024. Cat despre "Cutouts", materialul a fost înregistrat la legendarele studiouri Abbey Road Studios şi Oxford. Va include 10 piese, inclusiv "Don't Get Me Started" şi "The Slip".

The Smile nu vine după o perioadă prea bună, după ce grupul şi-a anulat toate concertele rămase în turneul european pentru luna august. Jonny Greenwood a trebuit să se recupeze după ce a stat la terapie intensivă. A suferit o infecţie serioasă, care s-a agravat, dar acum este în afara oricărui pericol.

Citește în continuare

Trending