Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Stevie Nicks, solista Fleetwood Mac a lansat piesa "The Lighthouse"

Nu trăim doar un reviriment al muzicii anilor '80 şi '90, ci chiar al anilor '60. Solista Fleetwood Mac, Stevie Nicks tocmai a lansat o piesă nouă, după ceva vreme. Se numeşte "The Lightouse" şi este un imn pro dreptul la avort, compus în furia momentului.

Publicat

pe

Videoclip Stevie Nicks The Lighthouse
Videoclip Stevie Nicks The Lighthouse │ FOTO: Stevie Nicks

"The Lighthouse" este prima piesă originală a artistei din 2020 încoace. Compoziţia este creditata lui Magnus Birgersson şi Vincent Villuis şi este însoţită de un videoclip oficial. Unele dintre versurile melodiei provin dintr-o poezie a lui Stevie Nicks, partajata fanilor în 2022. Poemul a fost menit pentru fanele şi femeile din America, cu vârste între 18 şi 100 de ani.

Odată cu el venea şi un îndemn la vot. Stevie Nicks ar fi compus piesa atunci când a aflat că decizia Roe v Wade a fost anulată, punând în pericol legalitatea avortului în SUA. Iată ce a spus artistă despre creaţia sa:

Am scris acest cântec la câteva luni după ce cazul Roe v. Wade a fost anulat. Părea că peste noapte oamenii spuneau: ‘ce putem face noi, ca forță colectivă, în legătură cu asta…’ Pentru mine, a fost să scriu un cântec.

A durat ceva timp pentru că eram în turneu. Apoi, într-o dimineață devreme, mă uitam la știri la TV și o anumită prezentatoare de știri a spus ceva ce părea că vorbește direct cu mine — explicând ce ar însemna pierderea cazului Roe v. Wade. Am scris cântecul a doua zi dimineață și l-am înregistrat în aceeași noapte. Era 6 septembrie 2022. De atunci, am lucrat la el. Adesea mi-am spus: ‘Aceasta ar putea fi cea mai importantă lucrare pe care o voi face vreodată. Să mă ridic pentru femeile din Statele Unite și pentru fiicele și nepoatele lor — și pentru bărbații care le iubesc. Acesta este un imn.

Ultima piesă lansată de legendara solista fusese "Show Them the Way", datând din 2020, cu Dave Grohl de la Foo Fighters la tobe şi Dave Stewart de la Eurythmics la chitară. Şi acel track era bazat tot pe o poezie scrisă de Nicks. Pe atunci era vorba despre un vis că participă la un dineu alături de Martin Luther King Jr., John şi Bobby Kennedy. După alţi 2 ani, artistă ne-a oferit un cover după "For What It's Worth" de la Buffalo Springfield.

Stevie Nicks este o cântăreață, compozitoare și producătoare americană, cunoscută mai ales pentru activitatea sa ca membră a trupei Fleetwood Mac, dar și pentru cariera să solo de succes. S-a născut pe 26 mai 1948, în Phoenix, Arizona, și este recunoscută pentru vocea sa distinctivă, stilul său vestimentar boem și talentul său de a scrie cântece emoționante, adesea inspirate din experiențele personale.

Nicks a devenit faimoasă după ce s-a alăturat trupei Fleetwood Mac în 1975, împreună cu partenerul ei de atunci, Lindsey Buckingham.

 

Comentează

Trending