Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Opeth lansează piesa "Paragraph 3" şi ne oferă un nou album în 2024

Regii metalului progresiv din Suedia, Opeth tocmai au lansat un single nou, "Paragraph 3", extras de pe viitorul album, "The Last Will and Testament". Noul material discografic va debuta pe 11 octombrie prin casa de discuri Reigning Phoenix.

Publicat

pe

Coperta album Opeth Last Will and Testament
Coperta album Opeth Last Will and Testament │ FOTO: Opeth

Primul single de pe noul album a fost "Paragraph 1", care a fost foarte bine primit de public. Acum auzim sacadatul şi ritmatul "Paragraph 3", cu o lungime destul de mică, de 5 minute, scurt pentru un track de metal progresiv. Odată cu "The Last Will and Testament" Opeth îşi duce discogtrafia la 14 titluri, iar la versuri a contribuit şi Klara Fors de la The Heard, alături de geniul creativ Akerfeldt.

Iată ce a spus solistul Opeth, Mikael Akerfeldt despre noul album şi single:

Așadar, pune-te în locul meu pentru un minut: Trupa ta are acest nou album. Îți place. De fapt, îl adori! Are un concept elaborat care traversează toate cele opt piese. L-ai scris pe parcursul a, să zicem, șase luni de lucru efectiv. Ai investit multă pasiune în a-l pune laolaltă. L-ai înregistrat împreună cu prietenii și colegii tăi. A fost o experiență plăcută.

Acum, albumul respectiv e pe punctul de a fi lansat și trebuie să vorbești despre el. Să îți pregătești publicul pentru lansare. Să-l promovezi! Vrei ca oamenii să-l asculte, nu? Îți iubești albumul, deci ar trebui să fie ușor, nu? În acest moment, tot ce trebuie să faci este să găsești câteva cuvinte pentru noul „single”. Dar ești confuz cu privire la termenul „single”, pentru că îți amintește de vremurile de demult, când „single-urile” erau adesea asociate cu cuvântul „hit”.

Și știi că asta nu se va întâmpla! Totuși, vrei ca oamenii să-l asculte. Fanii tăi devotați ar putea crede că e grozav. Dar nu vrei să pari un vânzător. Pe deasupra, nu ești un narcisist complet care crede că are atingerea regelui Midas (bine... poate un pic). În plus, te confrunți cu acea modestie tipic suedeză, condimentată cu un pic de sindromul impostorului. Ce spui? „§3” este disponibil acum!”

Opeth a fost în România din abundenţă în ultima vreme, cu un concert în septembrie 2022, apoi o apariţie la Rockstadt Extreme Fest 2023 şi 2024. Pentru cei pasionaţi de artă vizuală, aflaţi că artwork-ul, mai precis coperta celui de-al 11-lea album este creaţia lui Travis Smith. Fotografia sa aduce cu fotografia Overlook Hotel a lui Stanley Kuybrick.

Invitat special pe disc este Ian Anderson, de la Jethro Tull, care cânta la flaut şi serveşte ca narator pe jumătate dintre piesele de pe noul album. Joey Tempest de la Europe apare ca backing vocal pe o piesă, iar fiica lui Akerfeldt apare şi ea pe piesa "1".

Acesta este un album concept despre o epică de după Primul Război Mondial, când un patriarch conservator lasa un testament cu secrete şocante ale familiei.

Comentează

Trending