Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Damiano David își începe cariera solo; Când lansează primul single

Damiano David își va începe cariera solo în septembrie 2024, urmând să lanseze primul său single separat de Måneskin. Se numește "Silverlines" și a pus fanii pe jar, cu speculații despre destrămarea trupei.

Publicat

pe

Maneskin la Jimmy Fallon
Maneskin la Jimmy Fallon │ FOTO: YouTube / The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Muzicianul în vârstă de 25 de ani, devenit vedetă în urma câștigării Eurovision Song Contest 2021, va lansa o piesă solo pe 27 septembrie. "Silverlines" este produsă împreună cu Labrinth, parte a proiectului muzical în care mai sunt și Sia și Diplo, LSD. Conform unui comunicat de presă, nevoia lui Damiano David de a lansa ceva separat de Måneskin s-a născut din dorința de a exprima o parte mai vulnerabilă și personală.

Este vorba despre o latură încă neexplorată, care nu s-a manifestat muzical până acum. Iată un citat relevant:

"Am călătorit în toată lumea pentru a-mi găsi vocea, doar pentru a sfârși acolo unde a început totul. Azi este prima zi din restul vieții mele."

Nu este singurul artist din Måneskin care a început o carieră solo. Victoria de Angelis, basista trupei, a început o carieră de succes ca DJ techno, care a adus-o inclusiv în România, în Club Quantic, în primăvară. A lansat și o piesă împreună cu cântăreața braziliană Anitta, "Get Up Bitch! (Shake Ya Ass)."

Damiano a mai făcut aluzii la o carieră solo, atunci când a participat la premiile MTV VMA, explicând că a lucrat mult timp la un proiect solo.

Damiano , vocea inconfundabilă și liderul trupei rock italiene Måneskin, a devenit un nume pe buzele tuturor după triumful la Eurovision 2021 cu piesa explozivă "Zitti e buoni". Născut pe 8 ianuarie 1999, în inima Italiei, la Roma, Damiano a captat atenția lumii nu doar prin talentul său vocal, dar și prin personalitatea magnetică și stilul său de scenă electrizant.

Cariera lui David a luat avânt odată cu formarea trupei Måneskin în 2016. Împreună cu colegii săi de trupă, Thomas Raggi, Victoria De Angelis și Ethan Torchio, au cucerit scena rockului european. Deși au început să atragă privirile încă de la participarea lor în competiția X Factor Italia în 2017, adevărata lor ascensiune a venit câțiva ani mai târziu. Victoria de la Eurovision a fost momentul în care Damiano și restul trupei au explodat pe scena internațională, transformându-se peste noapte în superstaruri globale.

Måneskin, condusă de Damiano, și-a definit rapid un stil muzical aparte, care combină elemente din rockul clasic cu influențe punk și indie. Vocea lui Damiano este cea care dă tonul fiecărei melodii, aducând un amestec perfect de rebeliune și rafinament. Pe scenă, Damiano nu e doar un solist, ci o forță a naturii, comparat deseori cu marii frontmani ai rockului din trecut. A reușit să aducă un suflu nou rockului, care părea că pierde teren în fața altor genuri muzicale.

Comentează

Trending