Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Coloana sonoră a noului "FIFA" a fost lansată: Skrillex, Coldplay, Billie Eilish (EA Sports FC 25)

Era o perioadă când aflai care sunt cele mai cool melodii ale momentului din coloanele sonore ale jocurilor Electronic Arts. Mă refer la FIFA, NHL şi NFS. Ei bine, azi s-a lansat coloana sonoră a noului joc EA Sports FC 25, ex "FIFA". Include nume mari, dar şi surprize indie.

Publicat

pe

Coperta coloana sonora EA Sports FC 25
Coperta coloana sonora EA Sports FC 25 │ FOTO: EA Sports

Partea cea mai bună la o coloană sonoră de genul este că include chiar şi piese încă nelansate de la artişti ca FKA Twigs, pe care apropo o vedeţi în "Corbul", dar şi de la The Bottlemen. Jocul EA Sports FC 25 va fi lansat pe 27 septembrie 2024 şi coloana sa sonoră include un număr impresionant de piese: 117. Puteţi asculta deja pe Spotify întreagul soundtrack.

Am aruncat o privire peste aceste piese din coloana sonora EA Sports FC 25 şi cred că Billie Eilish este cel mai mare nume. Mă bucur să văd Fred Again pe partea de muzică electronică, dar şi pe Rag'n'Bone Man, cu al său timbru unic. Avem şi Kasabian pe latura de rock alternativ, dar şi Charli XCX, care continua "brat summer" şi toamna. Twenty One Pilots surprind plăcut, dar şi Sia ft. Labrinth, plus Coldplay.

Ca să vă faceţi o idee cu privire la relevanta coloanelor sonore de genul, iată câteva exemple:

  • multă lume a aflat de Muse datorită lui FIFA 06 cu "Super Massive Black Hole"
  • FIFA 98 a avut Blur, "Song 2", mega hit în acel an
  • Paramore a devenit mare după ce a avut o piesă în jocul NHL
  • Trivium şi Avenged Sevenfold erau nume relativ mici până să apară în NFS
  • Static-X şi Disturbed au ajuns din underground în mainstream tot cu NFS

Ce este EA Sports FC?

EA Sports FC este noul nume al popularului joc video de fotbal, care anterior era cunoscut sub numele de FIFA. După mai mult de 30 de ani de colaborare cu Federația Internațională de Fotbal (FIFA), compania Electronic Arts (EA) a încheiat parteneriatul cu FIFA în 2023 și a rebranduit seria de jocuri ca EA Sports FC.

În esență, EA Sports FC continuă tradiția jocurilor FIFA, oferind o experiență fotbalistică de calitate înaltă, dar fără licențierea directă cu FIFA. În schimb, EA a păstrat parteneriate cu ligile, cluburile și jucătorii importanți din întreaga lume, așa că jocurile EA Sports FC includ în continuare ligile majore, cum ar fi Premier League, La Liga, Bundesliga și altele, alături de o gamă vastă de jucători și echipe.

Pe scurt, EA Sports FC este succesorul spiritual al jocurilor FIFA, oferind o experiență de simulare a fotbalului cu multe dintre elementele care au făcut seria FIFA atât de populară.

Comentează

Concerte & turnee

Coldplay continuă turneul "Music Of The Spheres" în 2025: vezi programul concertelor

După succesul extraordinar al concertelor de anul acesta, parte din turneul mondial "Music Of The Spheres", Coldplay a anunțat opt spectacole noi pentru august 2025. Producția concertelor va fi alimentată 100% cu energie solară, eoliană și cinetică.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Coldplay a anunțat șase concerte pe Stadionul Wembley din Londra și două pe Stadionul Craven Park din Hull, pentru august 2025. Londra si Hull sunt singurele orașe din Marea Britanie/ Europa unde trupa va cânta anul viitor.

Fanii pot obține acces exclusiv la bilete prin comandarea noului album al trupei, "Moon Music" (programat pentru lansare pe 4 octombrie), de pe site-ul oficial Coldplay din Marea Britanie sau Europa, până marți, 25 septembrie, ora 23:59 BST (+ 2 ore pentru fanii din România). Cei care au comandat deja albumul vor fi eligibili automat pentru presale, care începe joi, 26 septembrie, la ora 11:00 (ora României).

Vânzarea generală pentru ambele concerte, Wembley și Hull, va începe vineri, 27 septembrie, la ora 11:00 (ora României).

Coldplay va pune la dispoziție un număr limitat de bilete Infinity pentru concerte prin Ticketmaster, vineri, 22 noiembrie, la ora 14:00 (ora României). Aceste bilete, vândute pentru fiecare show Coldplay, oferă posibilitatea de a participa la concertele din turneul Music Of The Spheres la un preț accesibil. Ca de obicei, biletele Infinity vor costa 20 de lire sterline. Comenzile de bilete Infinity sunt restricționate la două bilete/ per comandă, se plasează în pereche de două bilete, iar locurile vor fi asezate unul lângă celălalt, oriunde în locație.

Datele concerte Coldplay în Londra / Hull

  • 18 august 2025 - Stadionul Craven Park, Hull
  • 19 august 2025 - Stadionul Craven Park, Hull
  • 22 august 2025 - Stadionul Wembley, Londra
  • 23 august 2025 - Stadionul Wembley, Londra
  • 26 august 2025 - Stadionul Wembley, Londra
  • 27 august 2025 - Stadionul Wembley, Londra
  • 3august 2025 - Stadionul Wembley, Londra
  • 31 august 2025 - Stadionul Wembley, Londra

Un procent de 10% din încasări va fi donat către Music Venue Trust 

Trupa a afișat un mesaj în fereastra pub-ului Dublin Castle din Camden, Londra - locul primului concert Coldplay din februarie 1998 - anunțând că 10% din încasările concertelor de pe Wembley și din Hull vor fi donate către Music Venue Trust. Aceste fonduri vor sprijini munca vitală a Trustului de susținere a sălilor de concerte și a artiștilor emergenți din Marea Britanie. De asemenea, donații vor fi făcute de organizatorii concertelor (SJM Concerts, Metropolis Music și Live Nation), agenția de booking a trupei (WME), locațiile de desfășurare (Wembley și Craven Park) și platformele de ticketing oficiale (Ticketmaster, See Tickets și AXS).

Concerte alimentate cu energie solară, eoliană și cinetică

În premieră pentru un concert de stadion, Coldplay a promis că producția concertelor de pe Wembley va fi alimentată 100% cu energie solară, eoliană și cinetică, colectată la locație și din alte zone din Marea Britanie și livrată printr-un sistem de baterii electrice conceput special. În plus, una dintre scenele secundare va fi complet alimentată cu energie generată de public prin podeaua cinetică și bicicletele electrice.

Turneul "Music of the Spheres" - un record global

De la primul concert din turneu, din martie 2022, s-au vândut peste 10 milioane de bilete, "Music Of The Spheres" devenind astfel cel mai mare turneu (al unei trupe) din toate timpurile. Călătoria muzicală a primit recenzii entuziaste atât din partea fanilor, cât și a criticilor, câștigând premii precum Favorite Touring Artist la AMAs 2022 și Tour of The Year la iHeartRadio Awards 2023.

Citește în continuare

Muzică nouă

Coldplay a lansat piesa "We Pray", colaborare cu Burna Boy

Mult aşteptatul al doilea single Coldplay de pe noul album tocmai a sosit. Se numeşte "We Pray" şi este o colaborare a artiştilor britanici cu Burna Boy, Little Simz, Elyanna şi Tini. Se poate savura în articol.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Coldplay ne pregăteşte pentru 2024 mult aşteptatul album "Moon Music", promovat deja cu un prim single, "feelslikeiamfallinginlove". Cu câteva zile în urmă trupa a confirmat şi tracklist-ul celui de-al zecelea album de studio. Acesta se va lansa pe 4 octombrie. "We Pray" este al doilea single şi s-a auzit deja live, în cadrul turneului european al formaţiei.

Acest turneu s-a soldat şi cu două opriri la Bucureşti, în luna iunie. Un alt track, "Good Feelings" s-a auzit pe scenă la Roma pe parcursul verii. Revenind totuşi la noul single, el poate fi descris ca "jucăuş" şi "optimist", catchy şi prietenos cu radio-ul. Artiştii rap de pe piesă îi adăugă exotism şi un sound mai fresh, mai văratic.

Melodia s-a auzit în premieră la festivalul Glastonbury 2024, în iunie, acolo unde Coldplay era headliner. Pe scenă au urcat şi Little Simz, dar şi Elyanna, artistă cu origini palestiniene şi chiliene. Tini este un artist din Argentina. Coldplay se ţine de surprize şi a realizat un cover după Taylor Swift, "Love Story" în Viena recent.

Asta după ce concertele lui Taylor din Austria au fost anulate din cauza unei ameninţări teroriste. Am aflat recent şi că turneul Coldplay "Music of the Spheres" este cel mai mare generator de profit din toate timpurile, strict când ne referim la turnee de formaţii rock. A sărit de 950 de milioane de dolari şi de 8.8 milioane de bilete de la debutul său din martie 2022.

Albumul nou este deosebit nu doar prin muzică, ci și prin inițiativele de sustenabilitate. Vinilul albumului va fi produs din sticle de plastic reciclate, reducând semnificativ impactul asupra mediului.

Citește în continuare

Concerte & turnee

"Music of the Spheres" al trupei Coldplay a devenit cel mai mare turneu rock din istorie

"Music of the Spheres" al trupei Coldplay a devenit cel mai mare turneu rock din istoria muzicală, cu peste opt milioane de bilete vândute și încasări de peste 945 de milioane de dolari.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Coldplay este în mijlocul celei de-a treia etape europene a turneului mondial "Music of the Spheres". Trupa a vizitat deja Asia, America de Nord și de Sud, și pregătește o nouă serie de concerte în Australia și Noua Zeelandă la sfârșitul acestui an. Această uriașă călătorie muzicală a fost încununată de un record ce bucură atât formația, cât și fanii acesteia.

Potrivit Billboard Boxscore, "The Music of the Spheres World Tour" a încasat 945,7 milioane de dolari și a vândut 8,8 milioane de bilete de la lansarea sa din martie 2022. Aceste cifre îl fac cel mai bine vândut turneu al unei trupe rock în cei aproape 40 de ani de când Boxscore urmărește datele concertelor.

Coldplay a detronat turneul "Farewell Yellow Brick Road" al lui Elton John, care a încasat 939,1 milioane de dolari în perioada 2018-2023. Elton John obținuse poziția fruntașă în noiembrie 2022, după ce fusese ocupată de U2 cu turneul "U2 360" în perioada 2009 - 2011 (736,4 milioane de dolari).

Formația britanică mai are de susținut 21 de concerte ce fac parte din turneul "Music of the Spheres". Show-urile rămase ar putea adăuga încă un milion de bilete la totalul turneului, apropiindu-se de un număr fără precedent de 10 milioane.

Pe 12 și 13 iunie 2024, Coldplay a adus turneul "Music of the Spheres" și în România. La Arena Națională din București au participat zeci de mii de fani, ce s-au bucurat de show-urile în premieră în țara noastră ale trupei.

Top 10 cele mai mari turnee rock din istorie

  • Coldplay: Music of Spheres World Tour - 944.7 milioane de dolari
  • Elton John: Farewell Yellow Brick Road Tour - 939.1 milioane de dolari
  • U2: U2 360 Tour - 736.4 milioane de dolari
  • Guns N' Roses: Not in This Lifetime… Tour - 584.2 milioane de dolari
  • The Rolling Stones: A Bigger Bang Tour - 558.0 milioane de dolari
  • The Rolling Stones: No Filter Tour - 546.5 milioane de dolari
  • Coldplay: A Head Full of Dreams Tour - 523.3 milioane de dolari
  • Roger Waters: The Wall Live - 459.2 milioane de dolari
  • AC/DC: Black Ice World Tour - 441.6 milioane de dolari
  • Red Hot Chili Peppers: Global Stadium Tour - 390.8 milioane de dolari
Citește în continuare

Trending