Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Cine este Andrei Mureșan, concurentul care a cântat patru piese în audițiile de la Vocea României 2024

Andrei Mureșan a fost unul dintre cei mai apreciați concurenți din cea de-a doua rundă de audiții de la Vocea României 2024. I-a impresionat atât de tare pe antrenori încât aceștia i-au cerut să mai cânte încă trei piese pe lângă cea cu care a venit inițial.

Publicat

pe

Andrei Mureșan în audițiile de la Vocea României 2024
Andrei Mureșan în audițiile de la Vocea României 2024 │ FOTO: captură YouTube / Vocea României

Andrei Mureșan are 29 de ani, se ocupă cu taximetria și cu muzica. Și-a descoperit pasiunea pentru cântat în copilărie, când avea 7-8 ani. După o Facultate de Construcții și un job ca inginer, tânărul și-a dat seama că nu asta este ceea ce își dorește de la viață și s-a întors la dragostea din copilărie.

Și-a dat demisia și s-a apucat de cântat pe stradă. Cel mai mare vis al său este să devină un artist, să-și cânte piesele și să se întrețină din muzică. În audițiile pe nevăzute de la Vocea României, Andrei a interpretat "Segun Quien" și a întors toate scaunele.

"Andrei, ești foarte bun! Cred că ești foarte pregătit pentru etapele următoare. Abia aștept să începem să lucrăm împreună. Eu m-am întors prima, eu ți-am dat prima încredere, sper ca și tu să-mi dai mie încrederea pe care ți-am dat-o eu", a spus Irina Rimes.

Tudor Chirilă a declarat că momentul concurentului l-a transpus într-o lume de film și a apreciat alegerea muzicală:

"Șmecheria ca să avansezi în concurs și în viața ta cred că este exact alegerea pieselor. Lucru la care, am pretenția, că mă pricep, dar până la urmă e decizia ta."

Chirilă i-a propus concurentului să cânte piesa "Let Her Go" de la Passenger, iar Andrei s-a conformat, livrând o interpretare plină de sensibilitate.

Smiley a transmis:

"La mine e un lucru mare că m-am întors. Nu prea ascult muzică latino, e prima oară când aud piesa asta și nici nu rezonez foarte mult la muzica latino, în general. Mi s-a părut că pe scenă e un puști de 16 ani, așa suna vocea ta, foarte proaspăt, foarte young (n.r. tânăr). Eu pentru asta m-am întors. Aș vrea să te cunosc, aș vrea să aud ce mai cânți, să ascult tot albumul. Și dacă nu ai un album, să-l facem împreună."

Smiley a venit la rândul său cu o sugestie muzicală - James Blunt. Andrei a ales să cânte "Goodbye My Lover".

Horia Brenciu i-a spus cu sinceritate concurentului că nu a vrut inițial să apese butonul, dar văzând cât de încântată era Theo Rose de interpretare, nu avea cum să nu se întoarcă. Antrenorul nu a regretat deloc decizia, ba chiar și-l dorește cu ardoare în echipă.

"Hai să încheiem frumos cu un Maluma, cu <<Corazon>>", a fost piesa propusă de Brenciu.

Văzând că Andrei se gândea serios să meargă în echipa Horia & Theo Rose, Irina a apăsat butonul super-block, iar cei doi antrenori au ieșit din joc.

"Irina mănâncă sânge la micul-dejun", a glumit Chirilă, punctând gestul dur al artistei.

În cele din urmă, Andrei a ales să meargă în echipa lui Smiley.

VIDEO: Andrei Mureșan în audițiile de la Vocea României 2024

Emisiuni radio-tv

"Cred că așa arată îngerii", a spus Horia Brenciu despre un concurent de la Vocea României 2024

Colin Doljescu a întors toate scaunele în cea de-a doua rundă de audiții pe nevăzute de la Vocea României cu melodia "Amar Pelos Dois". Te invităm să urmărești momentul.

Publicat

pe

Colin Doljescu în audițiile de la Vocea României 2024
Colin Doljescu în audițiile de la Vocea României 2024 │ FOTO: PRO TV

Colin Doljescu are 16 ani și este elev la Colegiul "Dinu Lipatti". Este născut în Irlanda, din părinți români. A locuit acolo 12 ani, apoi s-a mutat doi ani în Spania, iar acum este stabilit în București. A venit la Vocea României să-și demonstreze calitățile muzicale și să se bucure de experiență. Colin a cântat piesa "Amar Pelos Dois" și a întors toate scaunele.

"Tu ai o voce, la 16 ani, a unui artist care a trăit pe scenă 20, 30 de ani. Una dintre cele mai mature și frumoase, și melodioase, și savuroase voci. Merită să te aplaudăm încă o dată", a spus Horia.

Smiley a afirmat:

"Colin, eram cu lacrima în colțul ochiului. Ai o putere fantastică în voce, deși ai avut o interpretare gingașă. Chiar ești o prezență specială. Acum, uitându-mă la tine și asociind ce am auzit cu felul în care arăți, mi-ar plăcea foarte tare să te am în echipă pentru că simt că avem ceva în comun. Nu știu exact ce, dar așa am simțit."

Tudor a mărturisit:

"Colin, ești un Lamine Yamal al Vocii României. Ne bucurăm foarte mult când vin tineri atât de tineri. Pe de altă parte, noi avem o responsabilitate față de concurenți atât de tineri. Ai cântat atât de frumos și, în același timp, atât de profesionist și atât de expresiv încât ne gândim ce vom face și care este responsabilitatea pe care noi trebuie să ne-o asumăm pentru un asemenea concurent. Mi s-ar părea extraordinar să pot să lucrez cu tine. Sunt realmente impresionat!"

Întrebat de Horia cum se vede peste cinci ani, Colin a declarat că i-ar plăcea să fie pe o scenă uriașă, cântând jazz alături de o mare orchestră. Brenciu i-a spus că nu e nevoie de aștepte până atunci pentru că el are deja o orchestră - HB Orchestra. I-a propus lui Colin să cânte o piesă ca și cum ar fi acompaniată de un band, astfel că tânărul a ales să interpreteze "The Way You Look Tonight".

"Eu am un copil acasă, de 1 an. Când te-am văzut așa, mi-am zis: <<mi-ar plăcea ca băiatul meu să fie ca băiatul ăsta când o să aibă 16 ani>>. Bravo!", a declarat emoționată Theo Rose.

Colin a ales să meargă în echipa Horia & Theo Rose.

"E ca un fel de înger. Cred că așa arată îngerii, cum e Colin", a adăugat Horia Brenciu la testimoniale.

VIDEO: Colin Doljescu la Vocea României 2024

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Marcus Mureșan a cântat solo și în duet în audițiile de la Vocea României 2024

Marcus Mureșan i-a cucerit pe antrenorii de la Vocea României cu o interpretare emoționantă a piesei "You Are The Reason", dar i-a și surprins cu un duet special, alături de un alt concurent.

Publicat

pe

Marcus Mureșan în audițiile de la Vocea României 2024
Marcus Mureșan în audițiile de la Vocea României 2024 │ FOTO: PRO TV

Marcus Mureșan, fratele lui Andrei, concurentul care a urcat pe scenă înaintea lui, a venit la Vocea României să își încerce norocul. Are 24 de ani și este bucătar. Spre deosebire de fratele său, Marcus și-a descoperit recent pasiunea pentru muzică și a declarat că ar renunța la bucătărie pentru o carieră artistică. În audiții, tânărul a interpretat "You Are The Reason" și i-a convins pe Tudor Chirilă și echipa Horia & Theo Rose.

"Leșin și mor! Mă răzbun!", a declarat Theo Rose când a aflat de relația de rudenie dintre cei doi concurenți.

Horia Brenciu a adăugat:

"Frate dragă, nu există altă opțiune pentru tine. Tu trebuie să duci mai departe dorința fratelui tău. Tu ții la fratele tău? Îl iubești?! Alege-ne pe noi!"

Theo Rose a declarat cu emoție:

"Se întâmplă ceva extraordinar la voi doi. Se aude în voce. E bunătatea care se reflectă în voce. Se aude puritate, se aude bun simț. E minunat! Vă felicit și îi felicit pe ai voștri că v-au crescut așa, vă felicit pe voi că ați studiat muzica frumos și că ați pus în ea cele mai bune intenții. M-a emoționat tare felul cum ai cântat. Mi-ar plăcea extraordinar de mult să-mi dai tu această șansă. Irina ne-a luat șansa de a-l avea pe fratele tău, dar acum încep să regret mai puțin fiindcă îmi dau seama că ești cel puțin la fel de special și mi-ar plăcea tare să te avem cu noi."

Tudor Chirilă a făcut o analogie muzică-bucătărie:

"Eu în general nu mănânc. Eu în general gătesc. Cred că cel mai frumos e nu să mănânci, ci să gătești. Pentru că atunci când gătești, oferi. Să gătesc cu muzica pentru mine înseamnă să aleg piesele potrivite, ingredientele potrivite, să le pun într-o prezentare pe masă și să spun oamenilor: <<gustați>>. Asta e ce-aș vrea să fac eu cu tine."

Theo Rose a propus ca cei doi frați să cânte ceva împreună, să vadă cum se armonizează. Marcus și Andrei au interpretat "All of Me" (John Legend).

"S-a pogorât Dumnezeu! Ați înnebunit?!", a exclamat Theo.

Toți antrenorii au apreciat moment și au fost de acord că frații Mureșan au o chimie muzicală specială. În cele din urmă, a venit momentul alegerii, iar Marcus a decis să meargă în echipa lui Tudor Chirilă.

"Frații întotdeauna vor suna bine împreună. Și eu am o soră care cântă și se întâmplă exact aceeași poveste. Ori de câte ori cântăm împreună, e ceva acolo. E o chestie inexplicabilă", a conchis Theo Rose.

VIDEO: Marcus Mureșan la Vocea României 2024

Citește în continuare

Concerte & turnee

Irina Rimes a dezvăluit invitații pentru concertul "Descântatele" de la Arenele Romane

Au mai rămas câteva zile până la concertul "Descântatele", pe care Irina Rimes îl va susține la Arenele Romane din București. Artista va fi acompaniată pe scenă de o serie de invitați speciali. Te invităm să afli despre cine e vorba.

Publicat

pe

Irina Rimes în videoclipul piesei "Dudadu"
Irina Rimes în videoclipul piesei "Dudadu" │ FOTO: captură YouTube

Pe 28 septembrie toate drumurile duc la Arenele Romane, unde Irina Rimes va împleti muzica cu miturile și poveștile străvechi și nu o va face singură. Primii invitați de seamă ai artistei sunt: Theo Rose, Surorile Osoianu, David Ciente, Satoshi și, gata să impresioneze publicul român, Magnat & Feoctist.

"Descântatele" este mai mult decât un concert, este o poveste despre cum natura își revendică locul și, alături de toate miturile sale, începe să înghită orașul, omul cu suflet, muzica și Arenele Romane. Prin acest spectacol, Irina Rimes explorează o conexiune profundă cu folclorul și rădăcinile sale, oferind publicului o perspectivă nouă asupra muzicii sale.

Concertul va include piese de pe noul EP, "Origini", precum și alte creații inedite, nelansate încă, care vor continua să surprindă și să încânte audiența. Cu un picior ancorat în realitate și cu altul în fantastic, publicul este invitat să danseze între lumi alături de Irina pe 28 septembrie.

Irina Rimes se bucură de aprecierea internațională cu "Dudadu", piesă extrasă de pe EP-ul Origini". Melodia a răsunat la Tomorrowland de trei ori, în remixuri realizate de Steve Aoki, Tiesto și talentatul producător Goldcher. Recent, artista a fost invitata specială a lui Steve Aoki pe scena festivalului UNTOLD, unde a interpretat live piesa remixată de legendarul DJ.

Irina este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Prețuri bilete concert Irina Rimes la Arenele Romane

  • Biletele de acces pentru concertul "Descântatele" din 28 septembrie se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 149 lei (+taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending