Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

A murit Maggie Smith, profesoara Minerva McGonagall din seria "Harry Potter"

Actrița Maggie Smith, cunoscută mai ales din seria de filme "Harry Potter" și din serialul "Downton Abbey", s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani.

Publicat

pe

Maggie Smith drept Minerva McGonagall în "Harry Potter"
Maggie Smith drept Minerva McGonagall în "Harry Potter" │ FOTO: captură YouTube / Harry Potter

Actrița britanică de teatru și televiziune avea în palmares două Premii Oscar, trei Emmy și nenumărate trofee pentru cariera sa prolifică. Trista veste a fost comunicată de fiii ei, Toby Stephens și Chris Larkin:

"Cu mare tristețe anunțăm moartea lui Dame Maggie Smith. A murit liniştită în spital în această dimineaţă, vineri, 27 septembrie. O persoană extrem de privată, i-a avut alături în ultimele clipe pe cei dragi și membrii familiei. Ea lasă în urmă doi fii și cinci nepoți iubitori care sunt devastați de pierderea mamei și bunicii lor extraordinare."

Mulți dintre cei de acasă o recunosc pe Maggie Smith drept profesoara Minerva McGonagall din îndrăgita serie de filme "Harry Potter". Actrița a atras un nou număr de fani odată cu rolul principal din serialul de mare succes "Downton Abbey". Pentru acest proiect, Maggie Smith a fost nominalizată pentru patru Premii Emmy, câștigând două trofee.

Maestră în rolurile clasice și contemporane, Smith a încântat mai multe generații cu spectacole precum "Mary, Mary", "Hedda Gabler", "Othello", "Private Lives", "Night and Day" sau "Lettice and Lovage", dar și publicul din întreaga lume cu filme ca "The Prime of Miss Jean Brodie", "California Suite", "A Room With a View", "Travels With My Aunt", "Hot Millions", "A Private Function", "Gosford Park" sau "The Best Exotic Marigold Hotel".

 

Comentează

Trending