Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

TikTok dezvăluie piesele verii lui 2024; Care sunt cele mai ascultate melodii global?

Dacă ai sub 30 de ani, probabil folosești expresia "știu melodia asta din sunetele de pe TikTok". În ziua de azi, mai multă lume descoperă muzica pe TikTok decât prin Shazam sau soluții similare. Nu e de mirare, deci, că TikTok a publicat un top al pieselor cele mai populare ale verii lui 2024.

Publicat

pe

TikTok Song of the Summer 2023
TikTok Song of the Summer 2023 │ FOTO: TikTok

Pentru că tocmai se termină "Brat summer", e cazul să avem și o coloană sonoră pentru toate amintirile de la festivaluri, excursii și concerte. 2024 a fost despre dansuri ca în anii '80, brat summer, stele în ascensiune și revenirea numelor mari din industrie, spune comunicatul oficial TikTok. Am văzut pop-ul feminin atingând noi culmi, iar genurile urbane de muzică ramificându-se în noi sub-genuri.

Iată top 10 piese la nivel global și autorii lor:

1. "Gata Only" – FloyyMenor and Cris Mj
2. "Nasty" – Tinashe
3. "Million Dollar Baby (VHS)" – Tommy Richman
4. "Birds Of A Feather" – Billie Eilish
5. "Alibi" (with Pabllo Vittar & Yseult) – Sevdaliza
6. "Please Please Please" – Sabrina Carpenter
7. "ESTE" – El Alfa, Nfasis
8. "Tell Ur Girlfriend" – Lay Bankz
9. "Si No Quieres No" – Luis R Conriquez, Neton Vega
10. "Si Antes Te Hubiera Conocido" – Karol G

În 2023, topul 10 de piese ale verii a inclus track-uri de la Central Cee, care a fost la Beach Please, dar și Dave, Mae Stephens și FIFTY FIFTY. De remarcat că piesa de pe locul 2 global, "Nasty" de la Tinashe, a ocupat locul întâi în UK. Tinashe, pe numele complet Tinashe Jorgensen Kachingwe, este o artistă americană de R&B, cunoscută pentru mixul său unic de pop, hip-hop și electronică. Născută pe 6 februarie 1993 în Lexington, Kentucky, și crescută în Los Angeles, Tinashe și-a început cariera ca actriță, apărând în seriale precum "Two and a Half Men".

Ea a intrat în scena muzicală cu mixtape-urile *In Case We Die* și *Reverie* în 2012, atrăgând rapid atenția criticilor. Debutul său major a venit în 2014 cu albumul *Aquarius*, care a inclus hitul "2 On", un succes comercial ce a propulsat-o în lumina reflectoarelor.

De atunci, Tinashe a continuat să experimenteze, lansând albume ca *Nightride* și *Songs for You*, și colaborând cu artiști de top precum Chris Brown și Calvin Harris. Stilul ei versatil și abordarea inovatoare i-au asigurat un loc distinct în peisajul muzical contemporan.

Ce este Brat Summer?

"Brat Summer" este un termen care a devenit popular în cultura online, în special pe platformele de social media precum TikTok și Instagram. Acesta se referă la o tendință sau o atitudine specifică verii, în care oamenii își adoptă un stil de viață mai relaxat, îndrăzneț și nonconformist, asemănător cu comportamentul considerat "bratty" (în engleză, termenul "brat" se referă la o persoană tânără care este adesea răsfățată, imatură sau rebelă). Charlie XCX a lansat un album cu acest titlu, "Brat Summer":

Comentează

Trending