Urmărește-ne în Social Media

Sport & Divertisment

"Străzi Deschise", weekendul 17-18 august: activități creative pentru copii și plimbări relaxante pe Calea Victoriei

În weekendul 17-18 august, atmosfera sezonului estival din cadrul programului "Străzi deschise, București - Promenadă urbană" continuă să le ofere participanților oportunitatea de a explora centrul Capitalei prin plimbări relaxante și de a lua parte la evenimente cultural-artistice, ateliere creative pentru copii și expoziții de artă contemporană. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Străzi deschise 2024
Străzi deschise 2024 │ FOTO: Diana Gherasim

Alte destinații culturale în acest weekend sunt expoziția Universul lui Salvador Dalí, ce poate fi vizitată doar până la 1 septembrie la ARCUB – Hanul Gabroveni, zilnic, între orele 10:00 și 20:00, în Centrul Vechi al Capitalei, precum și expoziția Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic, deschisă publicului până la 20 septembrie la Casa Eliad (Bulevardul Mircea Vodă nr. 5). Vizitatorii pot admira piese vestimentare și accesorii urbane specifice României interbelice, o perioadă de transformări sistemice pentru statul român, de marți până duminică, între orele 12:00 și 18:30.  

Școala de Artă București invită, de asemenea, publicul să intre în contact cu cele mai recente evoluții și tendințe ale comunității artistice din Capitală prin expoziții de pictură, artă decorativă, grafică și design vestimentar, deschise la sediul instituției din Strada Cuza Vodă nr. 100 (sectorul 4), în intervalul 15:00-20:30.

Program artistic "Străzi deschise" // Weekend #19: 17-18 august 2024

Sâmbătă, 17 august

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

  • 10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente

Calea Victoriei nr. 110

  • 11:00: „La povești pe Calea Victoriei” – atelier creativ, coordonatori: Iulia Iordan și Monica Bumbeș (Muzeul Național al Literaturii Române)

 Calea Victoriei – zona magazinului Max Mara

  • 17:00 – 21:00: Caricaturi – Vasile Catrina

Duminică, 18 august

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

  • 10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente

Calea Victoriei – zona magazinului Max Mara

  • 10:00 – 16:00: Caricaturi – Vasile Catrina

Restricții rutiere

În cadrul programului "Străzi deschise, București - Promenadă urbană" din acest weekend vor fi instituite restricții între orele 10:00 și 22:00. Se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecția cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Comentează

Trending