Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Nick Cave a lansat albumul "Wild God", înregistrat cu trupa Bad Seeds

Orice album nou al lui Nick Cave este prilej de sărbătoare, iar la final de august, artistul australian ne-a făcut cadou "Wild God". Acesta este albumul de studio cu numărul 18 al muzicianului, înregistrat alături de trupa sa, Bad Seeds.

Publicat

pe

Concert Nick Cave and The Bad Seeds la Romexpo pe 19 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Ultimele LP-uri ale lui Nick Cave au fost cu siguranță marcate de tragedii personale, precum moartea a doi dintre cei patru fii ai săi. Pe de altă parte, pe "Wild God" îl găsim pe artist capabil să zâmbească, să trăiască și să simtă din nou. Acest disc a debutat pe 30 august 2024 și este promovat ca un material vesel, cu multă speranță, uimire și optimism în spate.

În vârstă de 66 de ani, Cave are o carieră de 4 decenii și ne oferă în 2024 10 piese complet noi. Primim 44 de minute de muzică, iar proiectul s-a născut în ziua de Anul Nou dintre 2023 și 2024. Înregistrările s-au făcut la Miraval Studios în Londra. Avem și o surpriză aici: apar Colin Greenwood de la Radiohead pe LP și Luis Almau.

Ce spune NME despre album? Îl laudă și afirmă că este cel mai optimist al trupei din ultimele decenii, dar și foarte "colorat cu nuanțe ale vieții". I-a acordat 4 stele din 5 și a apreciat în special piesa "O Wow O Wow (How Wonderful She Is)". După cum v-ați dat probabil seama și din nume, temele religioase nu lipsesc de pe acest material discografic. Aproape fiecare piesă se învârte în jurul interacțiunii artistului cu o zeitate.

Auzim și elemente de gospel, clasicul pian Cave, iar baritonul artistului plutește peste tot, fie melodios, fie recitând versurile. Încărcătura emoțională este acolo, între moartea fiului Arthur din 2015 și cea a lui Jethro în 2022. Starul, pasionat de macabru în trecut, a devenit mai expus, empatic, plin de compasiune și spiritualitate.

Nick Cave and the Bad Seeds este o formație rock alternativă fondată în 1983 de muzicianul australian Nick Cave. Trupa este cunoscută pentru stilul său unic, care combină elemente de post-punk, rock, blues și muzică experimentală, precum și pentru lirismul poetic și adesea întunecat al versurilor scrise de Nick Cave.

Muzica lui Nick Cave and the Bad Seeds este cunoscută pentru diversitatea și complexitatea sa. Albumul de debut, "From Her to Eternity" (1984), a stabilit o bază solidă în post-punk și blues, cu o atmosferă sumbră și intensă. Albume ulterioare, cum ar fi "The Boatman's Call" (1997), au explorat teme mai melancolice și introspective, cu aranjamente muzicale mai minimaliste.

Comentează

Trending