Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"Alien: Romulus" debutează în România pe 16 august; Ce știm despre noul film "Alien"?

A trecut ceva vreme de la ultimul film din seria "Alien" și, dacă nu luăm în calcul prequel-urile "Covenant" și "Prometheus", cred că au trecut 27 de ani de la "Alien 4". Ei bine, pe 16 august avem parte de premiera unui nou film din serie, mai precis "Alien: Romulus".

Publicat

pe

Poster film Alien Romulus
Poster film Alien Romulus

"Alien: Romulus" este regizat de uruguayanul Fede Alvarez, cunoscut pentru "Don't Breathe" din 2016, dar și "Evil Dead" din 2013, plus "The Girl in the Spider's Web", un reboot din seria "Fata cu tatuaj dragon". În vârstă de 46 de ani, regizorul a și scris scenariul pentru noul "Alien". Aparent, nu a vrut să-l lege prea mult de filmele din franciză, doar plasându-l între acțiunea din "Alien" din 1979 și "Aliens" din 1986.

În distribuție se află numai actori tineri, precum Cailee Spaeny, cunoscută pentru "Pacific Rim Uprising", în vreme ce clasicul android/robot este interpretat de David Johnson, care a jucat în seriale BBC. Archie Renaux este un actor britanic școlit de BBC și care a apărut în seria "Shadow and Bone" pe Netflix. Povestea noului film sună așa: un grup de tineri coloniști spațiali dau peste o stație spațială părăsită și se înfruntă cu creaturi nemaivăzute.

Inițial, filmul trebuia să apară pe platforma de streaming Hulu, dar apoi a fost mutat în cinematografe. Filmările au avut loc la Budapesta între 9 martie și 3 iulie 2023, probabil la studiourile Korda, unde s-au filmat și "Lord of the Rings" și "Gladiatorul". De coloana sonoră s-a ocupat Benjamin Wallfisch, compozitor britanic, care a lucrat la "Blade Runner 2049", "It", "It Chapter Two", "The Invisible Man", "The Flash" și "Twisters".

Iată o listă cu filmele din seria „Alien” împreună cu câteva detalii esențiale despre fiecare:

1. Alien (1979)

- Regizor: Ridley Scott
- Distribuție principală: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt
- Poveste: Echipajul navei spațiale „Nostromo” descoperă un semnal de ajutor de pe o planetă îndepărtată. În timp ce investighează, descoperă o formă de viață extraterestră mortală, care începe să-i vâneze unul câte unul.
- Detalii notabile: Este considerat un clasic al genului horror SF și a introdus-o pe Ripley (interpretată de Sigourney Weaver), unul dintre cele mai iconice personaje feminine din cinematografie.

2. Aliens (1986)

- Regizor: James Cameron
- Distribuție principală: Sigourney Weaver, Michael Biehn, Lance Henriksen
- Poveste: La 57 de ani după evenimentele din primul film, Ripley este găsită în derivă în spațiu și este convinsă să se întoarcă pe planeta LV-426, unde se presupune că trăiesc xenomorfi. Acolo descoperă că locuitorii unei colonii umane au fost exterminați de creaturi.
- Detalii notabile: Filmul este cunoscut pentru tranziția de la horror la acțiune militarizată, fiind mult mai intens din punct de vedere al secvențelor de acțiune.

3. Alien³ (1992)

- Regizor: David Fincher
- Distribuție principală: Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance
- Poveste: Ripley se prăbușește pe o planetă-prison în timp ce scapă de LV-426. Acolo, descoperă că un xenomorf a ajuns pe planetă și începe să ucidă prizonierii. Ripley descoperă, de asemenea, că ea însăși poartă un embrion de regină alien.
- Detalii notabile: Acesta a fost debutul regizoral al lui David Fincher, deși filmul a fost marcat de numeroase probleme de producție.

4. Alien: Resurrection (1997)

- Regizor: Jean-Pierre Jeunet
- Distribuție principală: Sigourney Weaver, Winona Ryder, Ron Perlman
- Poveste: La 200 de ani după moartea lui Ripley, ea este clonată împreună cu xenomorful regină. Pe o navă de cercetare, clonarea Ripley aduce noi probleme când xenomorfii scapă, iar Ripley, acum având trăsături de alien, trebuie să lupte pentru a-i distruge.
- Detalii notabile: Filmul explorează teme legate de clonare și de hibridizarea dintre om și alien.

5. Prometheus (2012)

- Regizor: Ridley Scott
- Distribuție principală: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron
- Poveste: Într-o misiune de a descoperi originile omenirii, o echipă de cercetători găsește o structură antică pe o lună îndepărtată. Descoperă că nu sunt singuri, iar ceea ce găsesc amenință existența omenirii.
- Detalii notabile: Deși inițial conceput ca un prequel direct la „Alien”, filmul a fost lansat ca o poveste de sine stătătoare, cu legături subtile cu franciza.

6. Alien: Covenant (2017)

- Regizor: Ridley Scott
- Distribuție principală: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup
- Poveste: Continuând povestea din „Prometheus”, nava colonistă „Covenant” ajunge pe o planetă aparent paradisică. Cu toate acestea, echipajul descoperă rapid că nu este singur, iar creaturi teribile pândesc din umbră.
- Detalii notabile: Filmul explorează originile xenomorfilor și leagă povestea mai strâns de primul „Alien”.

Comentează

Trending