Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Adio, Aerosmith! Formația renunță la turneul de adio și se retrage din muzica live

Aerosmith a anunțat pe 3 august 2024 că renunță la turneul său de adio și se retrage din muzica live. Trupa a anunțat printr-o postare pe social media că este nevoită să anuleze turneul său de adio, din cauza unor probleme cu vocea lui Steven Tyler.

Publicat

pe

Aerosmith live@Las Vegas
Aerosmith live@Las Vegas

Steven Tyler, solistul trupei, nu se poate recupera după ce corzile sale vocale au suferit o leziune gravă în urmă cu un an. Grupul cunoscut pentru hiturile "Crazy" și "Dream On" a scris pe rețeaua de socializare X că solistul a petrecut luni întregi încercând să își aducă vocea la potențial maxim. Steven a suferit o problemă cu corzile vocale în septembrie 2023, în cadrul unui concert din turneul de adio "Peace Out: The Farewell Tour".

Rănirea a provocat sângerări și a necesitat o perioadă lungă de recuperare. Grupul este activ din 1970, având deci peste jumătate de secol de activitate. S-a format în Boston, Massachusetts și a vândut peste 150 de milioane de discuri în toată lumea. Are și 4 premii Grammy în palmares. Aerosmith a susținut doar 3 concerte din turneul său de adio, din cauza problemelor lui Tyler.

În total, erau programate 40 de concerte Aerosmith în America de Nord. Grupul apărea în componența clasică: Steven Tyler la voce, chitară și muzicuță, Joe Perry la chitară, Tom Hamilton la bas, Joey Kramer la tobe și Brad Whitford la chitară.

Grupul a câștigat șase American Music Awards și zece MTV Video Music Awards. În 2001, Aerosmith a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame. Aerosmith a colaborat cu numeroși artiști și a participat la diverse proiecte secundare. Unul dintre cele mai notabile a fost colaborarea cu Run-D.M.C. la reînregistrarea piesei "Walk This Way" în 1986, care a ajutat la popularizarea genului rap-rock.

Tyler a fost și jurat al emisiunii "American Idol" la începutul deceniului trecut.  Steven Tyler a avut o viață personală tumultuoasă, marcată de lupte cu dependența de droguri și alcool, dar și de eforturile sale de recuperare și sobrietate. El este tatăl a patru copii, inclusiv actrița Liv Tyler. Aerosmith a concertat în România în 2010, la Arena Verde Stop.

Comentează

Trending